KesinlikleAilesi bile dışladı. sineklerin tanrısından sonra okuyunca bazı şeylerini de benzettim. Ordada domuzcuk hep dışlandı dalga konusu oldu
Merak ettim bende okuyayım canım. Hemen not aldım isminiC CalciferH M kk birinci noteri @Less-is-More @pawlover @Atesbocegi5 Life light @Ozlemlerhayallar @mehlika nur @WunderLost Oriana @iloveme @Margaret Hale @Alevaizm Eleadora @Mary Shelley @Night owl @succulentaski Jawlensky @Kitapkurdu60 @leblebici @turuncukedininannesi @Uyuzhanim @kukrim27 @Esila09 @sognatore
Mehfam
rüzgar gibi geçti kitabı bitti.
kolelegin olduğu zamanlarda başlıyo roman. Güney Kuzey savaşınin başlaması bitmesi yeni duruma adaptasyon etrafında gelişiyo. guney tarafında Atlantada geciyo daha çok.
hanım kızımız Scarlett O'hara da miss Nelly de tıpkı bdv de linç edilen kadınlar gibi. o kadar gerçek ki kitabın sonlarına doğru sinirim bozuldu.
köleliğin kalkıp zencilerin özgür olmaları ve ırkçılık o kadar bariz işlenmiş ki, yazar tam bı kölelik taraftarıymis belli.
kitaptaki tüm karakterler gerçek gibiydi. Cidden gündelik hayatta var olan insanlarla aynı özelliklere sahipler.
ama yazarın tavrı kitap ilerledikçe hoşuma gitmemeye başladı. tamamen beyaz ırkçı üst tabakadan ve soylu bı kadın olarak yazmış. istemediği özellikleri birine, istediği tüm özellikleri diğerine yüklemiş gibiydi.
tasvirleri anlatımı çok güzel, hikayenin kurgusu çok çok güzel. gerçek bı hikaye olabilecek kadar iyi. ama kendi idealistigi de buram buram tüttü benim burnuma.
şimdi gidip yazarı ve hayatını arastircam
İyiyim canım cocik hasta onunla ilgileniyorum sen nasılsın?
Merak ettim bende okuyayım canım. Hemen not aldım ismini
C CalciferH M kk birinci noteri @Less-is-More @pawlover @Atesbocegi5 Life light @Ozlemlerhayallar @mehlika nur @WunderLost Oriana @iloveme @Margaret Hale @Alevaizm Eleadora @Mary Shelley @Night owl @succulentaski Jawlensky @Kitapkurdu60 @leblebici @turuncukedininannesi @Uyuzhanim @kukrim27 @Esila09 @sognatore
Mehfam
kolelegin olduğu zamanlarda başlıyo roman. Güney Kuzey savaşınin başlaması bitmesi yeni duruma adaptasyon etrafında gelişiyo. guney tarafında Atlantada geciyo daha çok.
hanım kızımız Scarlett O'hara da miss Nelly de tıpkı bdv de linç edilen kadınlar gibi. o kadar gerçek ki kitabın sonlarına doğru sinirim bozuldu.
köleliğin kalkıp zencilerin özgür olmaları ve ırkçılık o kadar bariz işlenmiş ki, yazar tam bı kölelik taraftarıymis belli.
kitaptaki tüm karakterler gerçek gibiydi. Cidden gündelik hayatta var olan insanlarla aynı özelliklere sahipler.
ama yazarın tavrı kitap ilerledikçe hoşuma gitmemeye başladı. tamamen beyaz ırkçı üst tabakadan ve soylu bı kadın olarak yazmış. istemediği özellikleri birine, istediği tüm özellikleri diğerine yüklemiş gibiydi.
tasvirleri anlatımı çok güzel, hikayenin kurgusu çok çok güzel. gerçek bı hikaye olabilecek kadar iyi. ama kendi idealistigi de buram buram tüttü benim burnuma.
Ben de favorilere kaydediyorumMerak ettim bende okuyayım canım. Hemen not aldım ismini
Şimdi ne okumayı düşünüyorsun canımSineklerin tanrısıkitabı bugün itibari ile bitti yorum olarak şunları paylaşmak isterim. İlk başladığımda sürekli betimlemeler olması ve cocuk kitabı gibi hissetmem sebebiyle baya sıkılmıstım ama sonradan cocuk kitabıyla alakası olmadığını farkettim kitap sonunda Mine Urganında çıkarımlarıyla düşündüklerim benzeşince ayrı hoşnut oldum kitabın farkına vardırmak istedikleri cok guzel vurgulanmıstı birde. Kısaca ” Her şey iyiydi eskiden; güler yüzlü ve dostçaydı her şey.” konusu bence, işin içerisine hırslar bencillik, demokrosi yoksunlugu girdikten sonra hersey kötüye gidiyor malesef. Okuması gereken eser diye düşünüyorum
Yorumuna sağlıkC CalciferH M kk birinci noteri @Less-is-More @pawlover @Atesbocegi5 Life light @Ozlemlerhayallar @mehlika nur @WunderLost Oriana @iloveme @Margaret Hale @Alevaizm Eleadora @Mary Shelley @Night owl @succulentaski Jawlensky @Kitapkurdu60 @leblebici @turuncukedininannesi @Uyuzhanim @kukrim27 @Esila09 @sognatore
Mehfam
Yorumuna sağlık
Yazarı bende merak ettim bakacağım.
Filmi de var yarım yamalak izlemiştimC CalciferH M kk birinci noteri @Less-is-More @pawlover @Atesbocegi5 Life light @Ozlemlerhayallar @mehlika nur @WunderLost Oriana @iloveme @Margaret Hale @Alevaizm Eleadora @Mary Shelley @Night owl @succulentaski Jawlensky @Kitapkurdu60 @leblebici @turuncukedininannesi @Uyuzhanim @kukrim27 @Esila09 @sognatore
Mehfam
Ben katılabilirim
Tamammmoku oku reyyanim birileriyle cekistirmeye ihtiyacım var Scarletti
SüperBen katılabilirim
Geçmiş olsun canımİyiyim canım cocik hasta onunla ilgileniyorum sen nasılsın?
Filmi de var yarım yamalak izlemiştim
Kürk mantolu yesilcamla girdi ama olay bambaşka yerlere gitti konu daha renkli hale geldi ama değişik az kaldı bitiririm
Sende bize katılır mısınaynen canım filmini de izlicem inşallah:)
Tamam canımKürk mantolu yesilcamla girdi ama olay bambaşka yerlere gitti konu daha renkli hale geldi ama değişik az kaldı bitiririm
Sende bize katılır mısınBülbülü öldürmek kitabını okucaz
Öyle biliyorumdramatikse okumayim ben ya. çok etkileniyorum reyyanim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?