parasız okursam yurtdışına giderim öyle bir ihtimal var ama okulun parasızını kazanamam puanı çok yüksek.benim okul puanımda düştüğü için imkansız gözüküyor.artık devlet yazarım gibime geliyor. marmara yıldızteknik falan
Peki okulu bitirdikten sonra sana bu okulun verdiği imkanları verecek mi ?
Sonuçta mühendisliklerde bitirdiğin üniversite gerçekten önemli ..
şu an ki üniversitenin imkanlarını say say bitmez.iş bence hazır bittiğinde hocaların kariyerleri bitirdiği okullar hiçbirimizin gidemeyeceği okullar ama işte o parayı yüksek lisansa harcayabilirim.
Cidden önemli bir karar, üniversiteyi bitirince mesleğin hazır diyorsun. Ailenin fikri devam etmen sanırım.Çok zorlamayacaksa aslında düşünüledebilir ama .. Hani ben senin yerine koyuyorum kendimi, aynı bölüm için tekrar hazırlanmak zor geliyor ama mimarlığı tercih etsem daha farklı olurdu heralde ama zor bir karar.
her sene 15 20 bin vermek mi yoksa adam gibi çalışıp tekrar kazanmak mı? senin fikrin ne? fiyatlarda her sene ortalama 3 4 milyar artıyor
İnan net bir şekilde cevap veremiyorum ama sanırım türkiyenin sayılı üniversileri arasında bir üniversitede mühendislik okumayı tercih etmezdim, mühendislikte üniversite çok önemli diye biliyorum, gittikçe iş imkanları zorlaşıyor, öğretmenlik, tıp, eczacılık, dişçilik vs gibi bölümlerde pek farkı yok üniversitenin ama mühendislikte ne yazık ki kendini geliştirmek tek başına yeterli olmayabiliyor ( bu arada düşündüğüm bir meslek olmadığından eksik bilgim olabilir, ben genel bilinenlerle yapabiliyorum yorumumu. ) Yani ya şu anki üniversitemde kalmayı tercih ederdim, ya dereceye oynayacak kadar çalışıp, orası olmasa da odtü falan, ya da mimarlık ..
okul puanım düşük işte öyle bir problemim var o yüzden dereceye oynamam imkansız
Aslında bence bu konu için bir danışmanla falan görüşsen çok iyi olur, tek başına karar vermesi çok zor bir konu ..
öyle yapmayı düşünüyorum.düşünmekten kafayı yicem.mezun olana kadar 150 bin falan para gider tahminen.ama çalışıp bir üniye girersem de en azından iyi bir yerde yüksek lisans yapabilirim.
Diyorum ya oradan bakıyorsun o mantıklı geliyor, farklı açıdan bakıyorsun farklı şey mantıklı geliyor, çok zor kara verilebilecek bir durum. Dediğin gibi 150 bin de az bir miktar değil ki ..
Ama direk 150 bin diye düşününce sanırım ben tekrar hazırlanırdım. Sonuçta yüksek lisansı çok daha iyi bir yerde yapmak daha mantıklı.
o yüzden bende tekrardan düşünüyorum.ama geriye giden yıllar yeniden gelmicek.diyorum ki benim için hayırlısı buymuş.bazı şeylere geç başlamam gerekiyormuş diyorum ama işte.30 yaşında bile üni okuyan var niye geç olsun ki hem benimkisi yanlış hatalardan dolayı böyle oldu diye kendimi avutuyorum.
Kaç yaşındasın şu anda ? Kesinlikle okumanın yaşı yok,
ve istediğin şekilde olması için bir kaç sene hiç önemli değil.
Ben üniversitedeyken 40 yaşlarında 2 teyze vardı sınıfta, nasıl da çalışıyorlardı görmelisin ..
çok büyük değilim ama işte arkadaşlarım nerdeyse üniyi bitirecek ben hala gir çık gir çık.akrabalarımda bu kız bir yeri kazanamadı zannediyor aslında bilseler neyle boğuştuğumu keşke tam burslu yazsaydımda gitseydim bir yere ya.
Bazen seçimlerimizin sonucunu bilemiyoruz ne yazık ki, bunu bir deneyim olarak görmelisin bence, bırak 2 yıl sonra olsun yaşıtlarından ama aklın rahat istediğin yerde ol, doğrumu yaptım düşünceleri içini kemirmesin. Akrabalarmış, eş dostmuş boşver, her söyleyeni dinlersen mutlaka üzülürsün.
Bu sene bence de riskli bir durum.
Hayır yapmadım, zaten üniversiteyi bitirmeden karar vermiştim bırakmaya ama bıraksam ailem baya laf edecekti, evlilik için de izin çıkmayacaktı, eşim de biliyordu zaten isteğimi, o yüzden bitirmek için bitirdim ve hiç düşünmedim yapmayı, okul bittiği gibi evlendik zaten ve hiç denemedim bile kpssye falan girmeyi.
Senin adına sevindim okulu bıraktığın için, gerçekten öyle insanlarla aynı ortamda olmak bile insanın dünya görüşünü yok eder.
2 yıldan daha fazla cnm söyleyemiyorum utanıyorumkimya müh. iki sene okumuştum. 18 yaşındakilerle aynı sınava girmek koyuyor bana açıkçası.küçümsediğimden değil hayata geç kaldığımdan.sen geç kaldığını düşünüyor musun eczacılık için hoş öyle düşünsen hazırlanmazdın.ama sen evlisin işte bazı şeylerin düzene girmiş ben kaç yaşında mezun olcamda evlencemde kariyerde çocukta falan derken aklıma bunlarda gelmeye başladı.önceleri bunları hiç düşünmezdim aklım sonradan başıma geldi diyebilirim.
aynen. Bir de ben aşırı sinirli bir yapıya sahibim dilimi de tutamam sinirlenirsem 2 yılda daha kötü bir duruma geldim artık geceleri kendimi tırmalayıyor konuşup kahkaha atıyormuşum oda arkadaşım korkmuştu resmen bendenyüzüm çizik içinde derse gittiğimi biliyorum
Hemen hemen aynı yaşlardayız sanırım ama ben kesinlikle düşünmüyorum geç kaldığımı, utanılacak ise hiç bir şey yok. Bazı şeyler düzene girdi evet ama gerçekten aşık olduğun birisi olmadan evlilik için acele etmeye hiç gerek yok ki, istediğin yeri kazan, oku, baktın o sırada hayatına birisi girdi, çok aşık oldun okurken de evlenilir, ayrıca aynı şehirde olursanız zaten çok zor olmaz beklemek. Hepsi zamanla olacak şeyler .. Kendini strese sokma bence .. Bu arada hayat o kadar uzun ki 2 değil 5 seneyle de geç kalınmaz, biz lise zamanlarımızda bu kararları verdiğimizden 18-20 seneyle karşılaştırınca uzun geliyor bu zamanlar. Ayrıca 2 sene okumuşsun ortak derslerin vs de olur mutlaka.
Hadi ya, ben çok gülerim o tarz şeylere, arada benim de konuşmalarım falan oluyormuş gece saçma saçma, sonra dinleyince şaşırıyorum, stres ama işte seninkisi uykuda çıkıyormuş ortaya.
okurken evlilik vs bilmiyorum olabilir mi.yani okulu bırakmasaydım okusaydım meslek sahibi olucaktım ama o işi yapar mıydım yapmazdım tabi.aileme ne söylicem bilemiyorum.arkadaşlarımla konuşmak istemiyorum onlar kafalarına göre yazıp biseyler okuyorlar.bu okula gidip pişman olmaktan çok korkuyorum az para değil sonuçta bazı şeylerden kısarak ödenecek bu para.ve her defasında da belki başıma kakacaklar 5 sene geçmez gibi geliyor bana bu şekilde ama bir sene dişimi sıksam herşey daha güzel olacak gibi.annem hep başkalarına ne dicez derdinde ne yapsamda ikna etsem sence*