hm22'nin YGS - LYS günlüğü

ben geçen sene güvender almıştım kitap böyle soru mu olur diye dalga geçmişlerdi çözmemiştim bende.gerekli evrak derken ne gerekiyor ki fotoğraf okul ücreti falan.

Kötü olmuş cidden alıp da çözmemek, bu sene de kimyada çok öyle soru bekliyorum ben, benim zamanımda nüfus müdürlüğünden falan belge almıştım diye hatırlıyorum, emniyete de gitmiştim ama yurt için de almış olabilirim geçmiş zaman tabi.

Bugünlük çalışmam bitti.
Parabola çalıştım, 100 soru çözerek simetrinin ilk matematik 2 kitabını bitirdim, parabolü anlatışını çok beğendim, zaten yapıyordum parabol sorularında problemim yoktu ama bazı kısa yollarla süreyi en azından yarı yarıya azalttım. Sonrasında ısı sıcaklık çalıştım ve 100 soru da ondan çözdüm, arkasından da iklim bilgisi ve bilgi felsefesi çalışıp 15er soru da onlardan çözdüm.Güzel bir gün oldu ..

Bugün çok yoruldum.
Keyifli uyandım bu güne dedim hadi bu kadar keyifliyken matematik 1 çalışayım bugün, eksik konum olduğunu düşünmüyorum, kaçan sorularım işlem hatasından, dikkatsizlikten kaçıyor, yapmam gereken soru çözmek ama tekrar çalışmadan içi rahat etmiyor, iyi bilince de çalışmak işkence geliyor, neyse çalıştım işte bugün, OBEB-OKEK çalıştım.140 soru çözdüm. Rasyonel sayılara çalıştım 124 soru çözdüm, basit eşitsizliklere çalıştım 110 soru çözdüm, arada da o kadar sıkılmıştım ki matematik 1 den 65 soru geometriden çözdüm, üçgende alan, fem dergilere bakmış oldum bu sırada da, gerçekten her tür sorunun üstünde durmuş, çok beğendim.

Bir de nasıl bilinç altıma işlediyse dün gece rüyamda soru çözmeye çalışıyorum, gerçek hayatta dışarıdan ses geliyor, ben de seste hemen uyanırım, dur uyanmamam lazım soruyu bitirmedim diyorum
İçim rahat bir şekilde bugünkü çalışma işini bırakıyorum ..

Dün için ne yazık ki güzel bir sonuçla burada değilim.
1 deneme çözdüm sadece ama onu da çözmesem çok iyi olurmuş.
Çok kötü bir sonuçla karşılaştım.

Türkçe : 33.75
Sosyal : 27.5
Matematik : 34.5
Fen : 34

Toplam netim : 129.75
Ygs 2 Puanım : 422

hayır bence çok güzel şuan için canım senin hedeflediğin net+puan kaç?

hayır bence çok güzel şuan için canım senin hedeflediğin net+puan kaç?

Hedefim Mf3ten 500 puan civarı ..
51 puan okuldan gelecek. Ygs mümkün oldukça yüksek olursa Lys stresim daha az olur diye düşünüyorum.
İlk sayfada önceki denemelerim de vardı ama nedense dünkü deneme çok kötüydü moralim baya bozuldu açıkçası.

gayet iyi daha önünde 7 ay var cnm

Ben de 18 yaşındayım bu yıl ilk kez sınava gireceğim arkadaşlar.
Bu yıldan çok umudum yok çünkü lise hayatım boyunca çok şey kapamadım okuldan. Biraz da tembelimdir açıkçası.
Dershaneye gitmek istemiyorum ama ailem baskı yapıyor. Sizce gitmeden başarabilir miyim?
Ve şimdi çalışmaya başlasam eksikleri toparlayabilme ihtimalim var mı?
Sanki başaramam gibi geliyor ve kendimi bıraktıkça bırakıyorum.

gayet iyi daha önünde 7 ay var cnm

İlk denemelerime göre düşünce üzüldüm işte ..

Eğer çalışmayı istemiyorum sevmiyorum dersen git dersaneye, en azından biraz disiplin olur ama iş sen de biter. Yok ben çalışırım dersen dersanesiz de yaparsın.

Bugünlerde eşimin evde olmasıyla beraber çok fazla çalışmıyorum ama ihmal de etmiyorum tabi, biraz sakinlik iyi geliyor, nasıl olsa tempom eskiye dönecek.
Dün ne çalıştım ? LYS simetriden Ekolojiyi bitirdim, YGS simetride de konular hemen hemen aynı ama LYS biyolojinin yarısı kalınlığında, ben ayrıntılı öğreneyim sonra YGS simetri ile de bir tekrar ederim diye düşünüyorum. Ekoloji 70 sayfa civarıydı mesela, tabi çalışması da uzun sürüyor ama kesinlikle az konu bitsin tam bitsin mantığındayım, Ekolojiden 125 soru çözdüm, arkasından da özel üçgenlerden 25 soru çözdüm.

cnm zaten ilk başlarda aşırı tempoyla başlayınca ilerleyen günlerde verim düşüyor.bence gayet iyi çalışıyorsun galiba ben okula kaydımı yaptırcam cnm bu arada

cnm zaten ilk başlarda aşırı tempoyla başlayınca ilerleyen günlerde verim düşüyor.bence gayet iyi çalışıyorsun galiba ben okula kaydımı yaptırcam cnm bu arada

Ciddi misin ? Karar verdin demek ? Neden değişti fikrin ? Hayırlısı olsun ama belki daha iyi olur böyle ..

Ciddi misin ? Karar verdin demek ? Neden değişti fikrin ? Hayırlısı olsun ama belki daha iyi olur böyle ..

aslında tam olarak karar vermedim ama gidişat onu gösteriyor.artık 5 sene bana zulüm olucak.o paraları öderken

aslında tam olarak karar vermedim ama gidişat onu gösteriyor.artık 5 sene bana zulüm olucak.o paraları öderken

Evdekilerden kaynaklı sanırım.
Eğer kayıt olursan da sonuçta ailen ısrar etmiş olacak bir şey derlerse ben hazırlanacaktım siz ısrar ettiniz dersiniz.
Aynı şehirde mi üniversite seninle ?

içimde 5 yıl boyunca belkide ömrüm boyunca bunun pişmanlığını yaşamaktan çok korkuyorum

konu nedir bilmiyorum ama hiçbir şey hayallerinden geleceğinden önemli değil sen yeterki vazgeçme istersen bir yolunu bulup hayalini gerçekleştirirsin er geç

içimde 5 yıl boyunca belkide ömrüm boyunca bunun pişmanlığını yaşamaktan çok korkuyorum

Konu ne olursa olsun iki seçenek arasında kalmak çok zor.Hangisinin daha doğru olacağını bilemiyosun ya da seçim yapman için engellerin oluyor(senin durumun gibi). Off kendi kararsızııklarımı ve sonunda kararsız bir şekilde seçim yaptığım zamanları hatırladım. Allah yardımcın olsun. Hayırlısı olur inşallah senin için.

çok sağol teşekkür ederim.hayatta en kötü şey kararsızlık ve seçtiğin seçimin sana ne getireceğini bilememek pişman olmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…