21 yaşında mezun olmuş olacaktım. hiç hoş değil aslında daha küçüksün ve hiç bilmediğin bir şehirde tek başına kalıyorsun yaşını öğrenen ne kadar herşeyim bilicinde olsan, erken büyümüş olsan da senle küçük bir çocukmuşsun gibi dalga geçiyor sınıfta geç kazanan bir kız(93lülerle girmiştim o 91liydi) elinde mikrofon varmış gibi tüm sınıfa bağıra bağıra ilan ediyor ve bu iyice yalnız kalmana sebep oluyor insan yerine konulup bir selam vermekten aciz insanların yaşımla dalga geçmesine sebep oluyor yani önermiyorum. şimdi küçük yaşta okula başlamalarına sebep olan sisteme de çok karşıyım yaşadım biliyorum zorluğunu çünkü
11 e geçtim ve açtığım konuda da arkadaslarımdan ablalarımdan bir çok şey öğreniyorum . Tam olarak napsam onu bilemedim ama
aynı ünide degilseniz nasıl tanıştınız mahsuru yoksa? erken evlilik nasıl bir duygu alıştın mı
Aynı yerde yaşıyorduk ama tanıştığımızda eşim farklı şehirde okuyordu, yıllarca komşuymuşuz ama 10 yıl sonunda tanıştık, 8-9 ay aynı ilde okuduk sonra o çalışmaya başladı yine mesefaler ..
Erken evlilik, eğer aşık olduğun insanlaysa çok çok güzel bir şey, eşime hep ne acelen var hayatını yaşa tarzında şeyler söyleyenler olurdu, eşim de ben sevdiğim insanla hayatı yaşamaktan zevk almıyorsam niye evleneyim ki ben gençliğimi onunla geçirmek istiyorum derdi, gerçekten iyi ki böyle düşünmüşüz diyorum, sürekli beraber olmak, o kadar ayrı geçirilen yıllardan sonra o kadar güzel ki, ben hiç bir şey bilmiyordum evlendiğimizde, biraz sakar biraz da beceriksiz diyeyimona rağmen her şeye o kadar kolay alıştım ki .. İlk günler kavgalar çok olur alışmak zordur dediler, hiç kavgamız olmadı, 6 ay geçsin bu sürekli el ele gezmeleriniz biter dediler, hala dip dibeyiz, 1 sene geçsin, bilmem kaç sene geçsin vs diye çoğaltıyorlar, en güzeli kulaklarını her şeye kapatıp tek ses duymak Aman ben bu konuda susmak bilmem biraz fazla duygusal ve romantik bir insanım
mesafeler sizi uzaklaştırmadı yani gerçek aşk buymuş demek ki.hiçbir engel tanımıyor:) ne güzel:)
Mesafeler kesinlikle uzaklaştırmadı ama çok çok zorladı, nasıl zor bir histi o özlemek ..
Hatırlamak bile çok zor ..
Aşk bence hayatta insanın karşısına bir kere çıkan ve kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir şey, o yüzden hiç bir zorlukta pes etmemeli insan ..
Ne kadar saçmaymış öyle küçük diye dışlamak falan, bence senin şansına çok kötü bir ortamdaymışsın, insanlar da olgunluk yokmuş yoksa akıl işi değil yaşa bakmak ..
:
henüz bulamadık doğru kişiyi maalesef bakalım bulucaksamda bu seneden sonra olsun herşey yoluna girince.sen çok şanslıymışsın öğretmenlik yaptın mı hiç
haklısın önceden de belirtmiştim bir başlıkta ya burada ya kendi başlığımda olgunluktan yoksun insanlar vardı kaldığım yurtta da sınıfta da belki sorun bendedir bilemiyorum. Önemli de değil artık kaçtım ya
Bu sene bence de riskli bir durum.
Hayır yapmadım, zaten üniversiteyi bitirmeden karar vermiştim bırakmaya ama bıraksam ailem baya laf edecekti, evlilik için de izin çıkmayacaktı, eşim de biliyordu zaten isteğimi, o yüzden bitirmek için bitirdim ve hiç düşünmedim yapmayı, okul bittiği gibi evlendik zaten ve hiç denemedim bile kpssye falan girmedim.
birşeyi istemeyerek okumak çok zor dimi? bende bırak başla bırak başla bıktım üniversite işinden artık.hep doğru kararlar verdiğimi zannettim ama öyle değilmiş.hep daha iyisi olsun daha iyisi olsun mantığı beni yedi bitirdi.
Sen nereye gittin de bıraktın öncesinde ?
Ben istemediğimi biliyordum ama 1 sene daha çalışmak istemedim açıkçası, benim için oldukça gergin bir seneydi zaten, okurken de pek problem olmadı, ders içerikleri sevdiğim şeylerdi ama sonrasında yapmayacağımı bilerek okudum, zaten eczacılık okurken de daha önce gördüğüm ortak dersleri almayacağım.
kmya müh. deydim ben simdi bil müh:) çok karışık benim hikayem bakalım şimdi ne olcak. eczacılık normalde kaç sene
Güzel bölümler ama bölümlerin güzel olması yeterli değil işte, insan huzurlu olmalı.
Eczacılık 5 sene ama ortak derslerim ve yaz okulu vs ile 3 senede bitirmeyi planlıyorum.
biter bencede bende üstten ders almayı falan düşünüyorumda bakalım.istedigin yer ing bölüm mü türkçe mi
bil müh mimarlık arasındayım işte bakalım ne olacak.ikiside bana göre ama ne biliyim işte.Türkçe, ben ana dilde eğitimden yanayım, yabancı dil 2-3 dil olarak kendini geliştirme amaçlı olmalı bence.
Sen hangi bölümü istiyordun ? Hatırlayamadım da ..
bil müh mimarlık arasındayım işte bakalım ne olacak.ikiside bana göre ama ne biliyim işte.
Sen o zaman sırf üniversite için falan mı bırakmayı düşünüyorsun ?
cnm üni çok iyi puan sıralamasında tam burslusu ilk 5 lerde ama benim başka üniversiteler tam burslu olmasına rağmen gittim iyi üni diye %50 sini yazdım.tam burslular dururken paralı yazdım anlıcan.şimdide para vermek koyuyo çalışmadım sınava bunu biliyorum ama aileme söyleyemiyorum.dershaneye gitmeden kazanamazsın diyorlar.
Anladım .. Peki bursunu %100 e falan yükseltme şansın yok mu ? Ya da başka yere yatay geçiş falan ?
yatay geçiş 2 sene sonra oluyor bölüm ingilizce olduğu için ing olan okullara geçiş var itü marmaraya oluyor sadece onlarında kontenjanı 1 veya 3 yani.şartlarıda çok ağır. en az 3.50 ortama istiyor.işte o yüzden çok zor durumum.üniye verdigin parayla ev alırsın ist dan yani.ist dışına da gitmek istemiyorum.okulda bir tane yemek bile en az 10 liradan başlıyor masrafı bitmiyor yani.ailemde yeter artık gir çık gir çık oku diyorlar.benim arkadaşlarımda okumak için sırf saçma sapan bölümlerde okudular.ben onlar gibi olmak istemiyorum.okulda burs yükseltmek için ilk 3 e girmek gerekiyor.tam burslulardan fırsat gelmez yani.adamlar süper zeka ya.
Cidden zor bir durum, az bir şey değildir tabi masrafın, aynı üniversitenin tam burslusunu kazanabileceğine inanıyorsan tekrar dene bence de sonuçta dediğin büyük bir miktar, 1 sene kaybın olur belki ama size kalan para da mezun olunca kendini geliştirmen vs için kalır.