- 3 Ağustos 2013
- 62
- 0
Bakalım dün ne çalışmışız.
Sabah nasıl deneme çözesim vardı, dayanamadım deneme ile başladım ilk.
Arkasından Eşitsizlikleri çalışıp, 115 de soru çözdüm.
Parabolü de bitirince simetrinin ilk mat 2 kitabı bitecek ve bitirdiğim 2. kitap olacak.
Kitaplara başlamak da bitirmek de çok heyecanlandırıyor beni.
Sonrasında dur dedim artık bugün ufak ufak sözel derslere bak.
İslam tarihine çalıştım 15 soru çözdüm,1 yanlışım var. O da islamın kabul edilmesiyle kadının sosyal hayattaki önemi artmıştır, aslında doğru diyesim geldi ama elim hiç varmadı, bilmem kaç eşliliğin o kadar normal görüldüğü bir toplumda nasıl kadının önemi artar.
Neyse dergi ve konuyla kavga ettikten sonra dünyanın şekli ve hareketlerine çalıştım. 15 soru da ondan çözdüm.Onlar doğru.
Böyle bir gün geçirdim işte dün.
Bu arada excel belgesinde çalışmalarımı toplu halde yazıyorum.
Sene sonunda toplam kaç soru çözmüş olduğumu göreceğim, hoş olacak sanırım.
Şimdilik bu kadar benden.
Bugün fizik kimya biyoloji çalışmayı planlıyorum ama her an fikir değiştirebilirim, belli olmaz bana.
Neden bekliyorsun başlamak için ?
Aslında geri kalmak değil ama ben erken başlamayı sene içindeki her türlü olumsuz durumu telafi gibi görüyorum.
17 yaşımdayım hiç kitap bitirmedim(((
tebrik ederim nazar değecek.
seni okudukça motive oluyorum sürekli takipteyiimm
sözelleri nereden çalışıyorsunnn?
nereden sipariş vermiştin bir de
Önceden yazmıştım ama unutmuşsun sanırım:) Çalışıyorum ben şimdi.Özel ders almak için para biriktirdim biraz. Ayın 20 sinde çıkıcam o yüzden. Seni örnek alıyorum ama sen çok azimlisin ve netlerin çok iyi. Sana hayatta yetişemem=(
Ders çalışmanın da bu yönü var işte her şeyi unutuyorsun, kusura bakma lütfen
Evde de ders çalışırken bol miktarda şey unutuyor ve gaf yapıyorum.
Aslında sen de hayatiyasa gibi bu dönemi kitap okuyarak hatta paragraf çözerek değerlendirebilirsin, hem yormaz, aksine dinlendirir, hem de çok şey katar.
Kaynaklara falan baktın mı ? Elinde var mı bilmiyorum ama eğer kaynak veya özel derse ağırlık vermek konusunda kararsız kalırsan bence kaynağa ağırlık ver maddi olarak. Soruları çözdürebilirsin, konuyu da dinleyebilirsin ama çözdüğün kaynaklar çok etkiliyor.
Sorun değil canım ben takılmam böyle şeylere hatırlaman için söylemiştim sadece.Suç ve Ceza'ya başladım ama devamını getiremedim malesef. Aslında kitap okumayı çok seven biriyim ama o kadar yorgun geliyorum ki eve hiçbir şey yapamıyorum. İşte 5-10 dk bu sayfaya bakıyorum o kadar.Bende istemeyeceğin kadar kaynak var neredeyse. 2 sene dersaneye gittim (öylesine:d) fem dergi ve simetrilerin hepsi var soru bankaları da. Çoğunun %70-80 i boş. Ama ben gerek gördüğümde yine alıcam tabi başka kaynaklardan da.Gerçi onlardan da var biraz ama yeri gelince alıcam .Benim tek sorunum yapamadığım soruları çözdürmek o kadar. Dersaneye giderken de bu sorun başıma belaydı. 5 soru çözmeleri için 2 saat bekle yol çek vs. Sırtımda yüktü resmen yaa. Tabi ben ne yaptım bir süre sonra dayanamayıp çalışmayı da bıraktım heves falan da kalmadı. Bu sene öyle olsun istemiyorum. İyi hocalara ihtiyacım var özellikle de fen dersleri için=(
Kaynakların elinde yeterince varmış zaten bence de gerek yok o zaman şimdilik.
Yanlış anlama sakın ama 2 sene neden çalışmadın ? Hani dersaneye falan gitmişsin ama ben de diyorum hep insanın kendinde biter çalışmadıktan sonra dersane falan işe yaramaz.
Daha öncede dediğim gibi tabi sor öğretmenlerine falan ama zamanı gelmemiş olur dersin, o an takıldığın sorular olur fotoğrafını falan paylaşırsan ben elimden geldiğince çözer anlatırım.
İlk gittiğim sene okulla birlikte dersane olan dönemdi geleneksel 12. sınıf olayı yani. Ben o sene gitmek istemiyordum ki üniversiteye.2. sene kararsızdım gidip gitmemekte aslında çok kararlıydım gitmemekte:S:S Çok büyük konuştum ve yine kendimi dersanede buldum=( Boşa gitttim yani. İlk başta hevesliydim ama sonradan kaçtı o heves zaman kaybediyordum üstüne de elime hiç bişey geçmiyodu. En iyi sınıftaydım ama sorularımı çözdüremiyordum dediğim gibi 5 soru için 2 saat bekliyordum.Bildiğim konuların en basit anlatılan halini dinliyodum her gün.Onlara sinirlendim hırsını kendimden çıkardım işte. Doğru mu yaptım hayır ama keşke gitmeseydim diyorum dersaneye. Bu sene büyük konuşmuyorum ama.Onu iyi öğrendim çünkü.
Üniversite yerine başka bir şey düşünmüyordum, sadece o sene gitmek istemiyordum o kadar. Hem bir hedefim de yoktu. Ne için çalıştığımı bilmeden harıl harıl uğraşmak bana göre bir şey değil malesef Ş.u anki gibi olsaydı her şey çok farklı olurdu zaten. Neyi istediğimi bulmak da 1-1.5 senemi aldı ama olsun böylesi daha iyi olacak bence.Yani ben öyle düşünüyorum en azından..Üniversite yerine ne düşünüyordun ? Sonra nasıl değişti fikrin ? Bak o kadar özel ders için uğraşmışsın, senenin ortasında yorulmalar, sıkılmalar çok normal ama o dönemde istediğin şeyi düşünerek motive olursan halledersin.
Üniversite yerine başka bir şey düşünmüyordum, sadece o sene gitmek istemiyordum o kadar. Hem bir hedefim de yoktu. Ne için çalıştığımı bilmeden harıl harıl uğraşmak bana göre bir şey değil malesef Ş.u anki gibi olsaydı her şey çok farklı olurdu zaten. Neyi istediğimi bulmak da 1-1.5 senemi aldı ama olsun böylesi daha iyi olacak bence.Yani ben öyle düşünüyorum en azından..
Ayrıca yardımcı olacağını söylediğin için çok teşekkür ederim buna ihtiyacım olacak gerçekten.Sene içinde birbirimize destek de oluruz.Zaten sen çok iyi bir örneksin benim için.
Bunu merak etmiştim ben de, eğer istediğim şey kesin bu dediysen bence de iyi yapmışsın, zaman evet önemli belki ama yıllarını vereceğin meslek için öyle bir kaç yılın lafı olmaz. Bu sene umarım istediğin yer olur. Öğretmen işini ne yaptın bu arada bulabildin mi ?
İlk çalışmaya başlanılan zamanlar heves yüksek, yorulma olmamış, kolay oluyor, dediğin gibi asıl sene içinde burada motive olmaya ihtiyacımız olur, ben zaten seneye kadar sürekli yazmayı düşünüyorum..
Şu zaman içinde kayıp yaşadığımı hiç düşünmedim gerçekten. Aynı düşünüyoruz.Hayır bulamadım.Çevrem de pek geniş değil .İnternetteki ilanlara da ne kadar güvenebilirim bilmiyorum. En büyük sorunum o=(
İstanbul olunca bir sürüde öğretmen vardır, nasıl seçilir ki aralarında.
İnşallah düzgün birine denk gelirsin, olmadı denersin 1-2 ders öyle karar verirsin.
Ben de burayı bırakmayı düşünmüyorum.Birkaç gün sonra yazmaya başlayacağım bende senin gibi ne çalıştığımı inşallah..Ama ben senin kadar çok konu bitirebilir miyim o kadar soru çözebilir miyim bilmiyorum.Biraz yavaşım da ben o konuda=(
Öyle yapmayı düşünüyorum da beğenmediklerime nasıl söylerim onu bilemiyorum.Nasıl denir ki böyle bir şey?:/
3 dk. sonra kardeşimin sırası. Daha sonra konuşuruz uzun uzun.İyi geceler sana canım.
Öyle yapmayı düşünüyorum da beğenmediklerime nasıl söylerim onu bilemiyorum.Nasıl denir ki böyle bir şey?:/