hm22'nin YGS - LYS günlüğü

bende okula devam etmezsem eğer özel ders düşünüyorum ist da ama neresi henüz araştırma yapmadım

Hangi semtte oturuyorsun? Sayısal mısın? Tanıdıkların var mı özel ders alabileceğin? Hangi okulu bırakacaksın üniversiteye mi? Çok mu soru sordum? Ama ne yapayım özel ders deyince duramadım=)

Yorgunluktan ölüyorum ama bu sefer ders çalışmaktan değil, evde tadilat çıktı ve sabah 8den beri yeni oturabiliyorum daha adam akıllı.
Dün çalıştıklarımı yazayım.
Kİmyasal Türler Arası Etkileşimlere çalıştım,,65 soru çözdüm. Konu kolaydı zaten hepsi doğru.
Canlıların Sınıflandırmasına çalıştım, oldukça uzun bir konuydu ama oturduğunu düşünüyorum, üstüne de 105 soru çözdüm.
Sonra fizikten basınca çalıştım ama sorularını çözemedi, sadece konu içinde geçenlerii çözdüm, nedense ben bu konu hakkında biraz yanlış düşünüyormuşum, zor gibi geliyordu, oysa çok kolaymış.
Arkasından da 1 saat kaldırma kuvvetinin çözümlü sorularını izledim internetten, bu konu oturmamıştı, o da çok güzel oldu.
Bugün kendimi çok yordum, en büyük nedeni yarına iş bırakmayıp ders çalışmaktı, 1 gün ara verdim özledim resmen.

Hala yorgunum ama bir gün ara vermem nedeniyle deli gibi ders çalışasım var, gideyim de şu içimdeki çalışma isteğini dindireyim biraz.

ben böyle bir ders aşkı görmedim ciddiyim bak:)

Tamamen ders çalışmaya olan bakış açımı değiştirdikten sonra oldu, sen de bir başla ama keyif alarak çalışmayı dene sende de olur.

Hangi semtte oturuyorsun? Sayısal mısın? Tanıdıkların var mı özel ders alabileceğin? Hangi okulu bırakacaksın üniversiteye mi? Çok mu soru sordum? Ama ne yapayım özel ders deyince duramadım=)

semt vermiyim cnm.birkaç etüt merkezi bakıcam yani özel ders oluyor tanıdık iki yer var ama birini ben beğenmiyorum diğerinede bakıcam artık.eylülden sonra.

nasıl başarıyorsun püf noktası ne mesela? bende odaklanma problemi var.
Odaklanma problemi bende de vardı, hatta odaklanmadan çok, uzun süre yerimde oturmaktan hoşlanmazdım, hala da bu konudan pek hoşlandığımı söyleyemem, illa bir kalkıp dolaşacağım evde ama ders çalışmaya başlayınca ilk başta yarım saat ile başladım, masadan hiç kalkmadım, çalışamıyorsam bile kalkmadım, sonra o sürede çalışmaya başladım, saha sonra süreyi uzattım derken şimdi 2 -3 saat bile kalabiliyorum, tabi ki çok iyi bir şey değiş 2-3 saat kalkmadan çalışmak ama arada canım kalkmak istemeyince kalkmıyorum.
Yani olay irade, sen iradeli davranırsan zamanla o alışkanlığa dönüşecek ve zevk almaya başlayacaksın. ( ama sevmiyorum çalışmayı dersen sürekli bilinç altına işler sevemezsin.)

bu yöntemi bende denicem.devamlı kalkıp yok mutfağa yok odalara gidiyodum bende ya da etrafımı inceliyodum

bu yöntemi bende denicem.devamlı kalkıp yok mutfağa yok odalara gidiyodum bende ya da etrafımı inceliyodum

İşte o benim yıllarca ders çalışırkenki halimdi, ne kadar çalışırsan çalış verim belli bir seviyede kalıyor. Alışık olmayan bir bünyeden pat diye saatlerce ders çalışması haksızlık zaten.

Etüt merkezlerinin fiyatlarını biliyor musun? ya da bir fikrin var mı?

tanıdık olmasına rağmen saati 100 lira falandı ama şu an nedir bilmiyorum cnm daha pahalıdır herhalde.sen hangi derslerden düşünüyorsun sayısal mısın

tanıdık olmasına rağmen saati 100 lira falandı ama şu an nedir bilmiyorum cnm daha pahalıdır herhalde.sen hangi derslerden düşünüyorsun sayısal mısın

Sayısalım fizik kimya biyoloji düşünüyorum.Belki geometri ve matematikten de sorularım çok olursa onlardan da alırım. 100 çok fazla bence.Dersine göre değişir belki.Yoksa hepsi mi 100. Sen sayısal mısın?

ben fizikten almıştım 100 dü diğerleride muhtelemen aynıdır.

Memnun muydun hocadan peki?

yani evet zaten sorularımı çözdürüyordum sadece o kadar.memnun olmasam söylerim zaten bir diğer yerdede zaten mennum kalmadığım için çıkmıştım.para veriyordum saat başı adam hayat hikayesini anlatıyordu uyuz.ben zaten sana sorularımı sormaya gelmişim zorla bana çözdürüyordu soruyu.delirtiyordu resmen.

etüt merkezi hangi semtte bari onu söyle

Ders başı 100 tl çok fazla değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…