• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipofiz adenomu olan hamileler yardımcı olur musunuz?

Canim prolaktin hep yuksek ilerliyosa evet omur boyu kullaniliyor malesef bu adenomdan kurtulani hic duymadim prolaktini yuksekken. En iyi ilaci moral eger kafana cok takma bu adenomlar kanser riski tasimiyor iyi huylu tumorler ama iste buyume yapiyor malesf
Malesef kafaya takmamak elimde olmuyor dünsem beri başka bişey düşünmez oldum gözlerimi kaybetcem zannediyorum şu an 5 mm inşallah parlodel prolaktini düşürür ilacı bırakırsam tekrar çıkarmış zaten dün yarım bu gün yarım hap içtim bakalım 1 ay sonra kan testi yapılacak inşallah ilaca olumlu tepki verir vücudum çok korkuyorum bişey dicem özelden Nasıl mesaj atılıyor birbirimize numaramızı versek yada faceden filan konuşsak irtibat halinde olsak bu hastalığı yaşayan birinin desteğine ihtiyacım var

Malesef kafaya takmamak elimde olmuyor dünsem beri başka bişey düşünmez oldum gözlerimi kaybetcem zannediyorum şu an 5 mm inşallah parlodel prolaktini düşürür ilacı bırakırsam tekrar çıkarmış zaten dün yarım bu gün yarım hap içtim bakalım 1 ay sonra kan testi yapılacak inşallah ilaca olumlu tepki verir vücudum çok korkuyorum bişey dicem özelden Nasıl mesaj atılıyor birbirimize numaramızı versek yada faceden filan konuşsak irtibat halinde olsak bu hastalığı yaşayan birinin desteğine ihtiyacım var
Canim bu ilac zaten prolaktin icin olan bi ilac kesin dusurur korkma bak bende ilaci kestim bugun yine sutlendim bende kafayi yicem cunku bu sute ragmen benim prolaktinim hep dusuk dr da bunu anlayamiyor ozelden msj attim ordan sorabilirsin

Ben de görme alanına girdim hamilelik boyunca.ancak göz dr u bana bu test çok da geçerli bir test değil,yorgun bir anında girersin sonuç değişir dedi.Mr sonucu önemli aslında hamilelikte mr çektirdin mi? Ben hamilelik boyunca mr a girmedim.38.haftadayım her an doğum olabilir ve hala nasıl doğum yapacağıma karar veremedim.Dr lar şimdiye kadar hamilelikte sıkıntı çıkarmadıysa doğumda da olacağını sanmıyoruz normal olabilir dediler.Sonuçta hipofiz kanaması her kadının doğumunda başına gelebilecek bir şey,kendini tümör yüzünden farklı görme dediler.Ben de çok arada kaldım,hangisi doğru bir karar olur diye.
Benim kadın doğum doktorum biraz tedirgin bir sıkıntı yaşanır diye. İlle mr istiyor. İlaçsız çekilir diyor. Endokrin doktorlarıda önermiyor. Ne yapacağım bilemedim bende ama galiba sezeryan istiyorum. Hakkımızda hayırlısı artık hepimizin. Bende 34. haftadayım. Herşey nasip tabi

Canim ben dostinexi kestim yine sutlendiminek gibi oldum sen nasilsin bebis nasil sutun yetmezse takviyeye gelirim bacim:halay:
Ben iyiyim şimdilik canım. 34. haftadayız büyüdü karnım iyice gergin bir şekilde geziyorum. Hakkında hayırlısı inşaalllah. Rabbim hayırlısıyla nasip eylesin sana da

Kızlar bişey sorcam bende 5 mm mikro Adenom var doktor göz taraması filan istemedi göze baskı yapıp yapmadığı çekilen beyin mr ında görünüyor mu bir sol gözüm bulanık görüyor sanki ilaç başladı sadece göze baskı yaptığını Nasıl anlıyorlar ne olur yardımcı olun kafayı yicem

Kızlar bişey sorcam bende 5 mm mikro Adenom var doktor göz taraması filan istemedi göze baskı yapıp yapmadığı çekilen beyin mr ında görünüyor mu bir sol gözüm bulanık görüyor sanki ilaç başladı sadece göze baskı yaptığını Nasıl anlıyorlar ne olur yardımcı olun kafayı yicem

Arkadasim benim adenomum hipofizin icini tam dolduruyordu yani 1cm ×1cm idi.goze hafif bir basi gorunuyordu ama dr um onemli olmadigini soyledi o kadarinin cunku ameliyat daha zor.eger istikrarli bir buyume olursa ameliyat onerdi
.mr da goze baski yapip yapmadigi belli olur kesinlikle.demediyse yoktur belki de.zaten 5mm demek kucuk bir adenom demek benimki buyuk bir adenomdu.buyuk adenomlar genelde basi yapar.ciddi bir basi olmasi lazim ufak degmesi sorun yaratmiyormus.basi ciddi durumdaysa bulaniklik degil gormen yanlardan siliniyor.yani ortaya bakoyosun sag sol taraftaki hateketleri farketmiyosun.gorme alani testi diye bir testte anlasiliyor.ben dogum yaptim mr cektirdim yeni
ogrendimki adenomum buyumus hamilelikte.buna uzuldum acikcasi.3ay sonra kontrolum var.ins.kuculur.lutfen stres yapma.

Ben hem kendi acimdan hem de bebegi riske atamadin sezeryan oldum.belki normal de olabilirdi ama bilemiyor insan.bukadar zahmet ,9ay boyunca kontroller vs. Derken insan riske giremiyor iste.ikinmayla sikinti olabilir deniyor.kanama olabilir hipofizde.ya da hipofiz yetmezligi vs bi suru senaryo.insan korkuyor iste.onemli olan bebegimizin ve kendimizin saglikli olmasiysa eger napalim sezeryan oluverelim artik.

Benim kadın doğum doktorum biraz tedirgin bir sıkıntı yaşanır diye. İlle mr istiyor. İlaçsız çekilir diyor. Endokrin doktorlarıda önermiyor. Ne yapacağım bilemedim bende ama galiba sezeryan istiyorum. Hakkımızda hayırlısı artık hepimizin. Bende 34. haftadayım. Herşey nasip tabi
Merhaba bende de adenom var 7*4mm emar önermiyolar ama sezeryan a da karar vermiyorlar doğum yaptınmı normal mi sezeryan mı cevap yazarsan çok memnun olurum bende 34 haftalık hamileyim çok korkuyorum ilk çocuğum normaldi ama adenom filan yoktu o zamanlar

Ben hem kendi acimdan hem de bebegi riske atamadin sezeryan oldum.belki normal de olabilirdi ama bilemiyor insan.bukadar zahmet ,9ay boyunca kontroller vs. Derken insan riske giremiyor iste.ikinmayla sikinti olabilir deniyor.kanama olabilir hipofizde.ya da hipofiz yetmezligi vs bi suru senaryo.insan korkuyor iste.onemli olan bebegimizin ve kendimizin saglikli olmasiysa eger napalim sezeryan oluverelim artik.
Kendi isteğin le mi sezeryan oldun canım çok önce yazılmış ama aktif olan varsa yazın lütfen çok karamsarım

Selam kizlar bundan tam bir yil once kadin doguma gittim.hipofiz tumorumun oldugunu ogrendim.20 mm yani 2 cm. 1 yildir dostinex kullaniyorum. Ama herhangi bir gelisme yok. 7 yasinda bir kizim var. 2. Yi istiyoruz. Ameliyat dusunmeye basladim ciddi ciddi. Hamile kalmayi bu surecte denemedim bile. Goze basi yapiyor. Bas agrisi cekiyordum. Ilaca baslamadan once. Simdide oluyor ama sadece adet donemlerinden once ya da sonra oda katlanilabilir olcude. Hamilelikte buyuyordediler . Sizin hikayelerinizi okudugumda acaba dedim. Hamile kalmayi denesem mi. Hamile kalip ameliyat mi olsam yoksa ameliyat olsam da mi hamile kalsam. Isin asli biraz korkuyorum. Gama knife oneren de var bir cocugun var iste yeter kasinma diyende bi akil verin lutfen. Bunu ancak yasayan anliyor...

arkadaşlar ben hipofiz adenomuna bağlı olarak prolaktin sorunu yaşıyordum 1.5 yıl sonra hamileyim çok şükür:nazar::nazar:
ama hamileleik esnasında bu sorun olurmu bendeki adenom 8x4mm mikro adenom hamileliğimde inşallah rabbime sığınıyorum inşallah eğer benle aynı durumu yaşayan varmı lütfen yardımcı olun arkadaşlar
merhaba uzun zaman geçmiş ama bende webde araştırırken gördüm. bende de hipofiz adenomu vardı. mikroadenom. iyileştim 1 yıl sonra hamile kaldım ama doktorum hamilelikte büyüyebilir kör olursun neden önceden baktırmadın tekrar falan dedi. prolaktin gebelikte zaten yükseldiği için doğru çıkmaz şimdi sonuç dedi. mr da çekilmiyor tabi bu halde. sende sorun oldu mu? korkuyorum ya. gerçi hamileliğim de kesinleşmedi hormon yükseldi sadece ama ihtimalleri düşünüyorum

merhaba uzun zaman geçmiş ama bende webde araştırırken gördüm. bende de hipofiz adenomu vardı. mikroadenom. iyileştim 1 yıl sonra hamile kaldım ama doktorum hamilelikte büyüyebilir kör olursun neden önceden baktırmadın tekrar falan dedi. prolaktin gebelikte zaten yükseldiği için doğru çıkmaz şimdi sonuç dedi. mr da çekilmiyor tabi bu halde. sende sorun oldu mu? korkuyorum ya. gerçi hamileliğim de kesinleşmedi hormon yükseldi sadece ama ihtimalleri düşünüyorum
Hamilelikte evet adenom buyume yapiyor ama kor edecek boyutlarda degil sadece normal dogum biraz sıkintili oluyor onuda sezeryanla cozum bulunuyor takmayin kafaniza benimde 3mm gecen yil simdidi 4.5 aylik hamileyim

Hamilelikte evet adenom buyume yapiyor ama kor edecek boyutlarda degil sadece normal dogum biraz sıkintili oluyor onuda sezeryanla cozum bulunuyor takmayin kafaniza benimde 3mm gecen yil simdidi 4.5 aylik hamileyim
son çekilen mr da adenom görülmedi denildi iyileştim ilacı da kesti doktor. 10 ay geçti üstünden. .sizin de mi öyle olmuştu da hamilelikte tekrar çıktı? çok korkuttu beni doktorum

son çekilen mr da adenom görülmedi denildi iyileştim ilacı da kesti doktor. 10 ay geçti üstünden. .sizin de mi öyle olmuştu da hamilelikte tekrar çıktı? çok korkuttu beni doktorum
Bende yaklasik 5 yildir var buyume yapmadi hic her yil mrda ayni buyuklukte gozuktu korkma goze basi yapmasi icin en az ceviz buyuklugunde olmasi gerek dr.lar her zaman kotuyu solerler bebegine odaklan ve o adenomu orda unut

Kızlar merhaba dogumunuz normal mi sezeryanlami oldu.
Ben de 9 yillik mikro adenom hastasiyim.hamile kalinca dostoneksi kestim normal bir dogumla yavruma kavustum.gebelikte ve emzirmede buyumedi 2 bucuk yila yakin emzirdim.emzirme bitince mr ve yeniden ilaca basladik.aslinda ilaclik bir boyitta degil ama sutten kesilemedigim icin bir turlu o amacla baslamis olduk dostinekse..Allaha tevekkul edin ve bence unutun bu durumu.bu arada gorme alan testi falan da oldum.hamdolsun buyuk degil.saglikli gunler dilerim.

Merhaba. Bende de 2mm hipofiz adonomu var. 1bucuk aydır ilac kullnyorum ayrıca hamile kalmak istiyorum. Dr banada 1 yılda iyileşirsin dedı. Şuanda daha hamilelik yok. Siz tamamen iyileştkten sonra mı hamile kalmak istedınız. Yada ne kadar sürede hamile kaldınız. Adet im biraz azaldı gibi geldı sizin ne degişikler oldu. Başka vitamin verdı mi dr size.adonomden daha cok ne zman hamile kalabilir ım acan diyorum. 2 kere de daha önce düşük yaptım.

Merhaba. Bende de 2mm hipofiz adonomu var. 1bucuk aydır ilac kullnyorum ayrıca hamile kalmak istiyorum. Dr banada 1 yılda iyileşirsin dedı. Şuanda daha hamilelik yok. Siz tamamen iyileştkten sonra mı hamile kalmak istedınız. Yada ne kadar sürede hamile kaldınız. Adet im biraz azaldı gibi geldı sizin ne degişikler oldu. Başka vitamin verdı mi dr size.adonomden daha cok ne zman hamile kalabilir ım acan diyorum. 2 kere de daha önce düşük yaptım.
Benim evlenmeden once iyilesmisti adenomum. O konuda baska ilac kullanmadim o yuzden. Doktorumu degistirdim adenom kalmissa bile sorun yaratmaz unut onu salla dedi:)) ben de daha dusunmedim hic. Hamilelikten once folik asit kullandim 1 bucuk ay. İlk ay olmadi, ikinci ay hamile kaldim. Simdiki vitaminleri soruyorsaniz da decavit ferrum magnezyum devit3

Benim evlenmeden once iyilesmisti adenomum. O konuda baska ilac kullanmadim o yuzden. Doktorumu degistirdim adenom kalmissa bile sorun yaratmaz unut onu salla dedi:)) ben de daha dusunmedim hic. Hamilelikten once folik asit kullandim 1 bucuk ay. İlk ay olmadi, ikinci ay hamile kaldim. Simdiki vitaminleri soruyorsaniz da decavit ferrum magnezyum devit3
Endokrina gittim bana da dostinex e devam et dedı. Hamile kalabilirsin dedı. Bir kez verdım kan daha en son gittiğimde ge rek yok indiyse dedi.daha hamilelik yok prolaktin yuksekliği yada adonem le ilgili degıl sadece zamanı vardır. Benım gibi olanlar cok az o yüzden insan merak edıyor sağlıgı etkilyor mu hamilelikte etkisi var mı diye. Mutlu oldum sizin adınıza kendı adıma da güzel şeyler duymak iyi gelıyor.

Back