• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hipofiz adenomu olan hamileler yardımcı olur musunuz?

Anladım canım. Benim bir şikayetim olmadı hiç gözlerimden. Olsa olurdu herhalde. Bakalın ne diyecekler. Yarın yazarım sana sonucu :)
Selam canım nasılsın? Cuma yazamadım bişey. Doktora gittim bir sıkıntı yok çok şükür. Görmem gayet iyimiş göz tansiyonunu falan da ölçtüler bişey yok anlayacağın.

Selam canım nasılsın? Cuma yazamadım bişey. Doktora gittim bir sıkıntı yok çok şükür. Görmem gayet iyimiş göz tansiyonunu falan da ölçtüler bişey yok anlayacağın.
Ay cok sevindim canim insallah bole devam eder hamisliginde rahat gecer insallah darisi basima:KK71:

Saol canim Allah razi olsun bugun goz olcumune girdim cok sukur benden daha ii goruyosun dedi:-)ama gozlerim cok agriyordu megerse gozluk num ilerlemis yukselttik num daha cok agrimaya basladi hamilelikte buyuyup goze basi yaparsa nolur dedim senin icinde sormus oldum hamilelikten once goze basi yapmiyorsa hamilelikte goze basi yapacak kadar buyumez ameliyatta edilmez korkmaniza gerek yok dedi yalniz 3 ayda bi kesin kontrol edilemesi gerek hamilelikte ise aylikgoz olcumu yapilmasi gerek dedi
Merhaba bir şey sormak istiyorum eğer göze baskısı varsa hamilelik donemınde tehlike oluşturabileceğini mi söyledi doktorun?benim makro adenomum var ve göz sinirime baskı gözüküyor mr da fakat görme alanı testim ve göz sinir filmim gayet iyi çıktı.ama hamilelikte kötü birşey yaşarım diye çok korkuyorum banada bilgi verebilirsen çok sevinirim

Merhaba bir şey sormak istiyorum eğer göze baskısı varsa hamilelik donemınde tehlike oluşturabileceğini mi söyledi doktorun?benim makro adenomum var ve göz sinirime baskı gözüküyor mr da fakat görme alanı testim ve göz sinir filmim gayet iyi çıktı.ama hamilelikte kötü birşey yaşarım diye çok korkuyorum banada bilgi verebilirsen çok sevinirim
Oncelikle gecmis olsun cnm goz dr bana hamilelikte goze basi yapacak kadar buyumez dedi eger sinirlere basi yapip gormede problem olusturuyorsa bununla birlikte hamile kalindiysa surekli beyin cerrahida takip etmesi gerekirmis senin goz olcumun gayet ii cikmis anladim kadariyla Allahin izniyle korkma bisey olmaz insallh ama mrda goz sinire basi yaptigi ciktiysa beyin cerrahina gozuk gormende bi sikayet olmadigi ve olcumlerinlerin bi anarmallik olmadigi surece ameliyatta yapmiyolar die biliyorum annem bu adenom yuzunden 2 kere acik beyin ameliyati gecirdi 2sindede gormede buyuk problem vardi ama ltfn ii bi beyin cerrahina git ameliyat derse bi kac tanesine daha gozuk cunku bu ameliyat kolay bisey degil bende cok korkuyorum Allah yardimcimiz olsun

Oncelikle gecmis olsun cnm goz dr bana hamilelikte goze basi yapacak kadar buyumez dedi eger sinirlere basi yapip gormede problem olusturuyorsa bununla birlikte hamile kalindiysa surekli beyin cerrahida takip etmesi gerekirmis senin goz olcumun gayet ii cikmis anladim kadariyla Allahin izniyle korkma bisey olmaz insallh ama mrda goz sinire basi yaptigi ciktiysa beyin cerrahina gozuk gormende bi sikayet olmadigi ve olcumlerinlerin bi anarmallik olmadigi surece ameliyatta yapmiyolar die biliyorum annem bu adenom yuzunden 2 kere acik beyin ameliyati gecirdi 2sindede gormede buyuk problem vardi ama ltfn ii bi beyin cerrahina git ameliyat derse bi kac tanesine daha gozuk cunku bu ameliyat kolay bisey degil bende cok korkuyorum Allah yardimcimiz olsun
Amin canım benim morlarımda göz sinirlerinde baskı gözüküyor ama gözümde görmemle alakalı bi sorun yok ilk gittiğim doktorlar ameliyat dedi daha sonra bulduğum Prof genç olduğum ve çocuğum olmadığı için ameliyat etmeyelim dedi çünkü ameliyat sonrasında düşükte olsa bir daha çocuk sahibi olamayabilirsin dedi ama eninde sonunda alıncak çünkü büyük ve göze baskısı var dedi.açıkcası doğur gel dedi:))ama eşim bu konuda benden çok daha fazla korkuları var resmen çocuk istemiyor artık bana bişey olmasından korkuyo napıcam bilmiyorum yazışmalarınızı görünce bende fikri almak istedim.hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Amin canım benim morlarımda göz sinirlerinde baskı gözüküyor ama gözümde görmemle alakalı bi sorun yok ilk gittiğim doktorlar ameliyat dedi daha sonra bulduğum Prof genç olduğum ve çocuğum olmadığı için ameliyat etmeyelim dedi çünkü ameliyat sonrasında düşükte olsa bir daha çocuk sahibi olamayabilirsin dedi ama eninde sonunda alıncak çünkü büyük ve göze baskısı var dedi.açıkcası doğur gel dedi:))ama eşim bu konuda benden çok daha fazla korkuları var resmen çocuk istemiyor artık bana bişey olmasından korkuyo napıcam bilmiyorum yazışmalarınızı görünce bende fikri almak istedim.hakkımızda hayırlısı olur inşallah
Valla cnm yapicak bisey yok doguracz evlat ozlemi herseye agir basiyor benim esimde ayni 4 yildir cocugum olsun die ugrasiyordu ki cocuklari cok sever sokakta gordugu cocugu alip kucagina sever markete sokar biseyler alir oda derece cocuk hastasi ama bu hastaligimi ogrendimizden beri (2 aydir) artik cocuk lafi etmiyor konu acildinda konuyu degistiriyor bana cocuk degil senin sagligin lazim diyo hamilelikte adenom buyucek ilac alamicaksin cok agrilarin olursa ya ikinizinde hayati tehlikeye girerse die korkular yaratiyor kendine biz zaten stresliyiz bide onlar bole yapinca dahada strese giriyoruz ama yapicak bisey yok hersey Allahtan Rabbim ol derse olur hersey

Valla cnm yapicak bisey yok doguracz evlat ozlemi herseye agir basiyor benim esimde ayni 4 yildir cocugum olsun die ugrasiyordu ki cocuklari cok sever sokakta gordugu cocugu alip kucagina sever markete sokar biseyler alir oda derece cocuk hastasi ama bu hastaligimi ogrendimizden beri (2 aydir) artik cocuk lafi etmiyor konu acildinda konuyu degistiriyor bana cocuk degil senin sagligin lazim diyo hamilelikte adenom buyucek ilac alamicaksin cok agrilarin olursa ya ikinizinde hayati tehlikeye girerse die korkuhttp://www.trendyol.com/ResetPassword/?uId=1659207&secCode=uuTXT1oFlar yaratiyor kendine biz zaten stresliyiz bide onlar bole yapinca dahada strese giriyoruz ama yapicak bisey yok hersey Allahtan Rabbim ol derse olur hersey
Aynen öyle Can'ım ben hastalığımı öğreneli 1,5 sene oldu şimdi konuya daha hakimiz doktorlara gitmekten. Hakkı'mızda hayırlısı eşlerimizde kendine göre haklı sen daha çok basındaymısın benim yaptıgım gıbı yapıp kendini yıpratma.ben çökmüştüm çok ağladım saçma sapan doktorlar aklımı karıştırdı yok çocuğun olmaz yok gözünü kaybedersin. Yaşamasan bilemeyiz Rabbim ikimizede ve her isteyene nasip etsin anne olmayı

Merhaba..Ben de bu konuda yazdıklarını görünce paylaşmak istedim.benim de hipofiz adenomum var ve 10 x 10 mm.gözüme hafif bir bası görünüyor mr sonucunda.yıllardır bana da hamile kalamazsın,kalırsan düşük riski çok.hamilelik sırasında kanama olur vs gibi bir sürü uyarı geldi.hamileliği engelleyen başka hormonal rahatsızlıklarım, polikistikover gibi rahatsızlıklarım var.biz de çok bunalımlar yaşadık.kör olabilirsin dendi.endokrin dr um bana,önce hamileliği dene belki kalıcaksın ameliyat olursan hamile kalma şansın düşer dedi ve gerçekten tedaviye gerek kalmadan bir gün baktım hamileyim.hamilelik boyunca mr a girmedim.dr um görme alanı testi ve hormonlarıma baktı.takiplerimi yaptırdım.çok şükür büyük bir sıkıntı çıkmadı.Rabbim nasip ettikten sonra her şey olur.herkesin hikayesi farklıdır tabiki birbirine benzemez ama umudunuzu kaybetmeyin.tedavinizi olun ve ALLAHA sığının.ben en umutsuz zamanda hamile kaldım.

Insallah canim icini ferah tut duamdasin insallah bisey olmucak hem sen benim pusulam olcaksin hamile kaldimda butun adimlarisenden ogrenicem insallah :KK68:
Merhabalar,
Nasılsın? varmı bir gelişme.. Benim var. Görme alanı testi yapıldı iki kez gözlerimde bası varmış adenomdan dolayı. Ama şimdilik bişey yapamayız doğumdan sonra gel dediler. Zaten son 2 aya girdim. Adenomun büyümüş olabileceğini söylediler. Ben görmeyle ilgili bir sorun yaşamıyorum aslında ama testlerde sorun çıkıyor. Normal doğumum riske girebilirmiş. Zorlanma sırasında kanama olabilir diye. Doktorlara danışıp sezeryan olacağım galiba.
Sen nasılsın var mı bir gelişme?

Merhabalar,
Nasılsın? varmı bir gelişme.. Benim var. Görme alanı testi yapıldı iki kez gözlerimde bası varmış adenomdan dolayı. Ama şimdilik bişey yapamayız doğumdan sonra gel dediler. Zaten son 2 aya girdim. Adenomun büyümüş olabileceğini söylediler. Ben görmeyle ilgili bir sorun yaşamıyorum aslında ama testlerde sorun çıkıyor. Normal doğumum riske girebilirmiş. Zorlanma sırasında kanama olabilir diye. Doktorlara danışıp sezeryan olacağım galiba.

Ben de görme alanına girdim hamilelik boyunca.ancak göz dr u bana bu test çok da geçerli bir test değil,yorgun bir anında girersin sonuç değişir dedi.Mr sonucu önemli aslında hamilelikte mr çektirdin mi? Ben hamilelik boyunca mr a girmedim.38.haftadayım her an doğum olabilir ve hala nasıl doğum yapacağıma karar veremedim.Dr lar şimdiye kadar hamilelikte sıkıntı çıkarmadıysa doğumda da olacağını sanmıyoruz normal olabilir dediler.Sonuçta hipofiz kanaması her kadının doğumunda başına gelebilecek bir şey,kendini tümör yüzünden farklı görme dediler.Ben de çok arada kaldım,hangisi doğru bir karar olur diye.

Merhabalar,
Canim bozma moralini bu adenom zaten hamilelikte buyucegini konusmustuk senle siradisi bisey degil bi yakinim anlatti onunda bi akrabasinda varmis doguma girmeden bir ay once mr giriyor adenom cok buyudugunu ve dogumdan sonra 3. Ayinda kesin ameliyat olucaksin demisler kadin dogumunu yapiyor beyin cerrahina tekrar ameliyat gunu almak icin gidiyor dr emzirdigi icin belki boyutu buyumustur die bi mr daha cekiyor ve hipofiz tertemiz dogumda kaybolmus insllh bizlerinde ole olur ben bas agrilarim disinda pek bi problemim yok cok sukur dr dostinexi kesti prolKtin dusukken tekrar sutlenicekmiyim die bekliyor bu arada 2 ay once dis gebelik gecirdim hem kurtaj oldum hem kemotaripi ignesi oldum zor zamanlardi haftada yada 3 gunde bi bas agilarim oluyor hemde cok siddetli oluyor ama buna sukur sende bozma moralini

Çok bilgi sahibi değilim kızlar 3 hafta sonra dugunum var kendi istegimle tedaviye ara verdik düğünden sonra inşallah tekrar başlayacağım prolaktin yuksekligim 37 ye düşmüştü en son ve adenomun kaybolmuş dediler o rahatlıkla bıraktım yanlız çocuk düşündüğüm zaman ne kadar bir sürede giymem gerekiyor tedavi süreci ne kadar sürüyor ortalama bilginiz dahilindedir diye sizlere sormak istedim

Çok bilgi sahibi değilim kızlar 3 hafta sonra dugunum var kendi istegimle tedaviye ara verdik düğünden sonra inşallah tekrar başlayacağım prolaktin yuksekligim 37 ye düşmüştü en son ve adenomun kaybolmuş dediler o rahatlıkla bıraktım yanlız çocuk düşündüğüm zaman ne kadar bir sürede giymem gerekiyor tedavi süreci ne kadar sürüyor ortalama bilginiz dahilindedir diye sizlere sormak istedim
Canim gecmis olsun bazi adenomlar prolaktini yukseltmeye biliyor mesela benim gibi prolaktin 8 oldugu halde ben sutlendim mr da 2mm cikti kontrollerini aksatma bu adenom ole sinsiki bi bakiyosun prolaktini yukseltiyor mr da bile gozukmuyor bi bakiyosun prolaktini dusuruyor ama orda oluyor endokrin dr irtibat halinde ol zaten bu adenomu endoktrin takip ediyor buyuyup mudale edilmesi gerektini dusunurse beyin cerrahina yonlendiriyor ama her seyin basi moral en azindan sukurler olsunki bu adenomlar zararsiz kanser riski tasimiyor goze basi yapacak kadar buyurse ameliyat ediyorlar zaten burundan girip yapiyolarmis artik beyin cerrahimla bu konuda cok titiz adenom acik beyin ameliyati gerektirmeden aliyoruz artik dedi annemdede vardi ayni adenom artik son evresine girdigi icin acik ameliyat oldu mecburen cunku kor olmasina cok yakindi ve 2 acik beyin ameliyati oldu malesef suan 9mm daha var korkutmak istemem ama bu adenomla omur boyu yasayan hastalar var biz moralimizi yuksek tutucaz ve beyninde adenom yokmus gibi yasa unut ole biseyin varligini eger kafana takarsan emin ol daha cok buyur

Benim adenomun çok şükür yok olmuş onu öğrendiğim de ara verdik zaten çocuk düşündüğünde doktor kontrolünde olacak hemen ben istediğinde belli bir süre tedavi olacaksın öyle çocuk yapacaksın dediler çok teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar bende bugün Adenomum olduğunu öğrendim 5mm prolaktinim de 47 lerde doktor parlodel verdi daha önce kendi isteğimle kürtaj oldum çok pişmanım ama bi hata yaptım işte şimdi bu hastalığı duyunca hamile kalamsmaktan çok korkuyorum bu Adenom kısırlık yapar mı ya prolaktinim düşmezse hamile kalamazsam çok korkuyorum ne olur yardımcı olun

Merhaba arkadaşlar bende bugün Adenomum olduğunu öğrendim 5mm prolaktinim de 47 lerde doktor parlodel verdi daha önce kendi isteğimle kürtaj oldum çok pişmanım ama bi hata yaptım işte şimdi bu hastalığı duyunca hamile kalamsmaktan çok korkuyorum bu Adenom kısırlık yapar mı ya prolaktinim düşmezse hamile kalamazsam çok korkuyorum ne olur yardımcı olun
Canim Allahin izniyle olur insllh ama prolaktin dusmezse sikinti oluyor

Canim Allahin izniyle olur insllh ama prolaktin dusmezse sikinti oluyor
Peki verdiği ilaç düşürür mü prolaktini yada söyle sorayım o Adenom beyinde olduğu sürece baskılamak için sürekli ilaç mi içmek zorundayım tamamen bu hastalıktan kurtulan yok mu

Peki verdiği ilaç düşürür mü prolaktini yada söyle sorayım o Adenom beyinde olduğu sürece baskılamak için sürekli ilaç mi içmek zorundayım tamamen bu hastalıktan kurtulan yok mu
Canim prolaktin hep yuksek ilerliyosa evet omur boyu kullaniliyor malesef bu adenomdan kurtulani hic duymadim prolaktini yuksekken. En iyi ilaci moral eger kafana cok takma bu adenomlar kanser riski tasimiyor iyi huylu tumorler ama iste buyume yapiyor malesf

Back