Bence sadece sorun zar değil ya..
Vajinismusa evrilmiş durum. Konu sahibi aldırsa bile ilişkiye girmesi de bir vakit alacak gibi geldi bana.
3 sene bunu ertelemesi kocasının da işine gelmiş.. Genelde vajinusmus olan kadınlar bence eşleri yüzünden oluyor. Tecrübeyle sabittir.
Bende 1.5 yıl vajinismus çektim. Gerçekten çeken bilir o nasıl bir duygu.bende vajınısmustum yasadıgım acıdan oldum acıkcası korktum ve hep acıyakacak sandım kendımı kastım
acımayacagına ıkna oldugum zaman kı bu surecte esımın cok cıddı destegı oldu ozaman oldu ve amaan hepsı bu muymus yanı dedımhalbukı hıc abartılacak durum yokmus dedım ama benımkı fızyolojık yanı durumumdan kaynaklanan acıydı
vajına genısletme amelıyatı da olmak zorunda kalmıstım
ama dedıgınız gıbı konu sahıbının aslında amelıyatdan ote psıkolojık acıdan asması gereken durumu var kesınlıkle psıkologa gıtmelı
ya bırebır aynı yasamısızDr bana yırtık olursa dikeriz filan deseydi asla o çatala yatamazdım ama bütün işlem bittikten sonra böyle birşey olması ve benim hiç ağrı yada yırtılmaya dikişe bağlı sorun yaşamamış olmam korkularımı boşa çıkardı. Şimdi herkese diyorum bu kadar kolay olacağını bilseydim bu işlemin evliliğimin ilk haftası giderdim aldırmaya.
Konu sahibinin eşi belki kızlık zarına takıntısı vardır, benden başkası müdahale edemez gibisinden çünkü beni çatala aldıklarında dr gelip hemşirelere eşimden yazılı izin alıp almadıklarını sorup, eşime kağıt imzalattırdılar. Gerçi eşimin o dönem tek ilgilendiği konu karı koca olmaktı önüne ne konulsa imzalardı
Eşe izin kağıdı mıDr bana yırtık olursa dikeriz filan deseydi asla o çatala yatamazdım ama bütün işlem bittikten sonra böyle birşey olması ve benim hiç ağrı yada yırtılmaya dikişe bağlı sorun yaşamamış olmam korkularımı boşa çıkardı. Şimdi herkese diyorum bu kadar kolay olacağını bilseydim bu işlemin evliliğimin ilk haftası giderdim aldırmaya.
Konu sahibinin eşi belki kızlık zarına takıntısı vardır, benden başkası müdahale edemez gibisinden çünkü beni çatala aldıklarında dr gelip hemşirelere eşimden yazılı izin alıp almadıklarını sorup, eşime kağıt imzalattırdılar. Gerçi eşimin o dönem tek ilgilendiği konu karı koca olmaktı önüne ne konulsa imzalardı
Eşe izin kağıdı mı
Bende 1.5 yıl vajinismus çektim. Gerçekten çeken bilir o nasıl bir duygu.
Hani çekmeyene komik geliyor.
Ama 3 yıl çok çok fazla... Sonuçta bir erkekte eşi ile birlikte olmak ister değil mi?
Bence erkekte de problem kesinlikle vardır.
Aaa doğru kadını korumak amaç haklısınBence normal sonra derler bakire degildi falan doktorlar iyi yapiyo kimin ne mal oldugu belli olmuyor cunku bu toplumda.
Istememe sebebi nedir? Bu konu onun tasarrufunda olmamali bence, ne sacmalik ya. Sizin hakkiniz yok mu guzel bir cinsel yasama sahip olmaya?Merhaba , Eşim bu ameliyatı olmamı istemiyr , zamanla olacağını düşündk hep ama olmadı . Zaten aramızda cinsellik namına da pek birsey kalmadı. Olmayacagını düşününce sonunda başlamak gelmiyor içimizden sanırım.
Kalın ve etli dedi doktor kesin olmalısın demedi. Bu nedenle kendim halletmeye çalıştım.
Peki ne kdr sürüyor bu işlem , tamamen bayıltıyorlar mı ? SGK karşılıyor mu ?
bır doktorun basına bır olay gelmıs amelıyat oldugum hastanede baska doktorunBence normal sonra derler bakire degildi falan doktorlar iyi yapiyo kimin ne mal oldugu belli olmuyor cunku bu toplumda.
Biz muayeneye eşimle beraber gittik, dr muayene yapacağım ama kızlık gider dedi, eşim de hiç önemli değil yeterki sorun kalmasın dedi ama dr güvenememiş olacak ki beni içeri alıp hazırladıklarında yine de imzasını aldılar.ya bırebır aynı yasamısız
bızde bızım doktorumuz aıle doktoruydu tanıdıkdı
esden ızın alınır normalde ama sıze sormayacagım bıle boyle komık bırseyı dedıyazılı bır sekılde rapor yazıp ımzamı aldı benım sadece
İleride sorun olmasın diye muhtemelen, dr a yada hastane politikasına suç bulamıyorum maalesef. Hala çevremizde kadının zarına takmış o kadar cahil insan var ki.Eşe izin kağıdı mı
Neden eşin olmasını istemiyorMerhaba , Eşim bu ameliyatı olmamı istemiyr , zamanla olacağını düşündk hep ama olmadı . Zaten aramızda cinsellik namına da pek birsey kalmadı. Olmayacagını düşününce sonunda başlamak gelmiyor içimizden sanırım.
Kalın ve etli dedi doktor kesin olmalısın demedi. Bu nedenle kendim halletmeye çalıştım.
Istememe sebebi nedir? Bu konu onun tasarrufunda olmamali bence, ne sacmalik ya. Sizin hakkiniz yok mu guzel bir cinsel yasama sahip olmaya?
Sgk karsilamiyor diye biliyorum ben ozelde oldum. Genel anestezi bir saat surmedi bile. Ayni gun eve gonderdiler.
olamayan şeyin zamanla olacağını size düşündüren ne? eşin neden böyle cahil bir tavır sergiliyor? e cinsellik kalmaz tabi 3 sene asker arkadaşı gibi dolaşırsanız.eşinin hayatında başkası olamaz mı ya da gizli gay olamaz mı? adam evlenmiş 3 senedir karısına el sürmüyor ve bunun düzelmesine izin vermiyor sence normal mi bu?Merhaba , Eşim bu ameliyatı olmamı istemiyr , zamanla olacağını düşündk hep ama olmadı . Zaten aramızda cinsellik namına da pek birsey kalmadı. Olmayacagını düşününce sonunda başlamak gelmiyor içimizden sanırım.
iyi bir 33 sene daha inansın o zaman belki olurİstememe sebebi yenebileceğimize inanması . AMa evet 3 yıl çok uzun bende bunun farkındayım bu nedenle sizlere olan ve kurtulan var mı diye sordum.
Vajınusmus geçmişim var ama ben aparatlarla egzersizleri yapabiliyorum.Korkmuyorumda aslında ama ilerlemiyor işte.
İnsanların nedenleri vardır, ortaya çıkan sonuçları vardır. Keşke sizde bu yorumla insanlara yaklaşacağınıza doğada yok olsanız.3 yıl azmış ya biraz daha bekleyeydiniz kendiliğinden doğada yokolurdu bence
İstememe sebebi yenebileceğimize inanması . AMa evet 3 yıl çok uzun bende bunun farkındayım bu nedenle sizlere olan ve kurtulan var mı diye sordum.
Vajınusmus geçmişim var ama ben aparatlarla egzersizleri yapabiliyorum.Korkmuyorumda aslında ama ilerlemiyor işte.