Hıdrellezde Ne Yapılır?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.546
198
Kızlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama örf ve adetlerimizdendir diye düşünüyorum hıdrellezde dilek dilemek.
Bu gece hıdrellez gecesiymiş . Ne yapmamız gerekir ,nasıl dilek dilenir, neye dikkat edilir , saat kaçta yapmak gerek bu gece , bir de dileğimin bu sene içinde gerçekleşmesini istiyorum onu nasıl belirtirim vs.. acaba ? İlk defa bu sene ben de dilek dilemek istiyorum Hıdrellezde dilek dilemenin yolu ve yöntemini anlatıverirseniz sevinirim..

ah canım hiç bir fikrim yok:26: gül' ün altına yazılır çizilirdi sanki bi şeyler,bu o gün değil miydi:26:

ben de gül ağacının altına taştan şekiller yapılırdı diye hatırlıyorum da acaba taş yerine yazı yazıp assak olur mu dileklerimizi ? tam olarak nasıl yapıldığını bilemedim..sen de yapıcak mısın canım ?

19 zıyaretcı var :KK1:

gun batarken denız kıyısına gıdılırmıs 41 tane tas dılek dılenerek ddenıze atılırmıs

sonra kumlara dılegınız cızermışsin duanı edermıişsin

bana kayınvaldemın soyledıklerı bu bugun gıttık yaptık hayatımda ılkkezz

ama annemler daha degısık yapardı gullerın altına cızerlerdı bozuk para saklarlardı cuzdanda fılan

Allah kabul etsın

bende il defa bu sene denemek istiyorum ama gül ağacı olması şart mı yaa apartmanın bahçesinde var gül ağacı oraya da asamam doğal olarak?başka türlü olmuyo mu hanımeli var mesela o olur mu:26:

kızlar Allahın rızası ile inşallah hepimizin tüm dilekleri kabul olur, bizim bahçede gül ağacı var , hem de gül ağacı ile bizim balkon kapı arası 1 metre bile yoktur o kadar yakın, ama o kapı açılamadığından dolayı mecburen ben balkon demirine astım kırmızı keseyi..babam da tuhaf tuhaf baktı tabii :KK70: siz nasıl yaptınız ?

Bizde buqün yazdık apartmann bahçesindeki qül ağacının dibine qömdük sabah erken saatte almak qerekirmiş bende hiç bilmiyordum ilk kez yaptık arkadaşlarımla :)

bekarken ben de yapmıştım
hastande gece yarısı gül ağacının altında 3 aklı evvel kız kıkır kıkır kağıda yazdığımız dilekleri
gömmüştük bize öyle demişti başka bi arkadaş meğer yalanmış
bizden sonra kağıtları toplamış rezil etmişti bizi bütün hastaneye
koca koca diye delirmiş bu kızlar diye:63:
dileğimiz hepimizin kabul oldu o 3 kız da evli:KK1:

ben de gül ağacının altına taştan şekiller yapılırdı diye hatırlıyorum da acaba taş yerine yazı yazıp assak olur mu dileklerimizi ? tam olarak nasıl yapıldığını bilemedim..sen de yapıcak mısın canım ?

evet cnm gul agacinin dibine ne istiyorsan yazilip cizilirmis sabah ta hemen alinip yakilirmis :) bende yaparim her yil birde sutu tencereye birakip cimene birakirsan sabahina yogurt olurmus annem derdi

bende balkonda sarmaşık var gül değil ama onun dibine koydum kağıdı hem yazdım hem çizdim.sabahta alırım inş kabul olur:26:

evli olan bırının yüzüğü ile o gece yatılırsa senesınde talip çıkıyormuş..

ben denedım sözlüyum..kuzen denedı evlendı:KK1:

tabı olacağı varmış oldu:nazar:

bende hıdırelleze daır bunu duymuştum..

başka illerde var mı bılmem ama..bizim Manısa'da spil dağına gıdılır..piknık mıknık..

sonra orada adını hatırlamadığım yapışkanlı bır ot var..kadınlar bu ottan bılezık,kolye taç maç yapar..o gün oyle dolaşırlar..

altın olsun misali:KK1:

boş cüzdan koyduk bizde balkona bereket olurmuş..bide gül agacının yanında du ettim..allah hepimizin dualarını kabul etsin

X