Hiçbir artısı olmayan evlilik !

Sevgililik döneminde yüzeysel bi şeyler yaşıyorduk çünkü istekliydi. Ne zaman şu kumar olayı oldu eski isteği gitti . Çünkü nişanlıyken fark ettim yakınlaşmıyordu meğerse o zaman dünya kadar para kaybetmiş buna yordum hep. Evlendik borçları ödendi o dönem tekrar istekliydi ama hep deneyelim kafasında doktora gerek yok diyordu. Sonra tekrar borç ve tekrar uzaklaştı ondan böyle düşünüyorum. Ama hep kendi kendime sorguladım aslında başkası ile evli olsam bu durum olsa o kişi bu durumu çözmek için uğraşıp durmaz mıydı diye . Aşırı umursamaz bi insan bilmiyorum belki de ondan
Nişanlı iken adamin kumar borcu varmış. Bile bile evlenmişsiniz. Ben arkadaşlar gibi öğretmenlik adına olumlu bakamıyorum. Çalışması idi atanması vs ütopik. Bu koşullar altında zor. Normal de zor zaten. Sizin bir işe girip çalışmaya başlamanız lazım. Ya aileni dinleyemeyeceksin. Boşanacaksın. Çalışacaksın. Birikim yapıp sonra ailenden ayrılacaksın. Sert olman lazım. Annenin kafası karışık da bence senin de karışık ki annenin kafası karışıyor. Net olun.

Paravan evlilik değil biliyorum ama o kadar umursamaz bi insan ki sanki tüm duyguları alınmış gibi . Aynı şeyi ben de söyledim birkaç tartışmada bekarken rahattım lükstüm diye . Bu sefer üste çıkmaya çalışıyor maalesef . Kesinlikle evlilik hayatı üste taşımıyorsa mutsuzluk . Üstelik onun yüzünden anksiyete oldum
Çocuk yokken ayrilacaksaniz ayrılın, çocuklu her şey zor oluyor ...aileniz de bir şey demez bunları anlatırsanız

Nişanlı iken adamin kumar borcu varmış. Bile bile evlenmişsiniz. Ben arkadaşlar gibi öğretmenlik adına olumlu bakamıyorum. Çalışması idi atanması vs ütopik. Bu koşullar altında zor. Normal de zor zaten. Sizin bir işe girip çalışmaya başlamanız lazım. Ya aileni dinleyemeyeceksin. Boşanacaksın. Çalışacaksın. Birikim yapıp sonra ailenden ayrılacaksın. Sert olman lazım. Annenin kafası karışık da bence senin de karışık ki annenin kafası karışıyor. Net olun.
Hayır ben balayında iken öğrendim . Nişanlı iken oynadığından falan haberim yoktu hiçbi şeyden . Ailesi de saklamış kendi de. Bile bile bu hatayı neden yapayım ? Öğretmenlik bana da çok zor geliyor artık . Ben netim fakat annemin lafları beni karmaşıklığa itiyor . Çünkü kendi düzenimi kuracak durumda değilim şu an

Babanız yahut başka abi ablanız filan yok mu hep annenizle konulmuş bu konular gibi. Belki başka bir aile büyüğü destek olur yol gösterir. Bana kalırsa hiç zorlamayın bu evliliği zamanla nefrete dönüşür. Çünkü tek sorun cinsellik değil karşınızda evliliğin ne demek olduğunu bilmeyen biri var.

Herkese merhaba . Geçen konumdan beni hatırlayanlar olur belki konuyu daha iyi anlamanız için ilk konumu okursanız mutlu olurum .

Eşimle 2,5 senelik evliyiz . Evliliğin ilk gününden beri sonu gelmeyen sorunlar yüzünden ayrılmayı düşünüyordum ve ailemde destekti . Bu ayrılığı ona ailemin yanına gittikten sonra söyleyecektim bana engel olmasın diye . Fakat ailemin yanına gittikten sonra işler biraz değişti. Annem önceki gibi destek olmadı yani şöyle ki “ kimsenin kocası iyi değil , kim mutlu sanıyorsun , idare et “ gibi şeyler söyledi . Bazen “tamam ayrıl ben arkandayım “ dedi . Bazen de “idare et “ . Yani o da emin değil bana kalırsa çevrenin tepkisinden ve benim hali hazırda olan anksiyetemin üzerine depresyon eklenecek diye korkuyor . Bu durumda ben güvenemedim ve eve geldim o süreçte de eşime bir şey söylemedim . Bizim eşimle çözülemeyen çok sorunumuz var .

Öncelikle biz 2,5 senedir ilişkiye giremedik . Bunu önceki konuda belirtmemiştim . İlk önce ben defalarca doktora gidelim desem de yanaşmadı üstüne sinirlendi. Sonrasında işte zamana yayalım dedi ve ne bi doktor ne aile danışmanı istemedi. Bi defasında tamam dedi ve yine götürmedi. Bu başlı başına bi sorun . İlk zamanlar çok sorun etmesem de gözüme çok batmaya başladı. Bu evlilikte cinsellik yok . Temas sevişme var ama birleşme hiç olmadı . Milletin çocuk sorularından da bıktım üstelik .

İkincisi ekonomik sıkıntı . Ben çalışmıyorum . Defalarca iş arayışında olsam da olumlu yanıt alamadım . Ki zaten çalışsam da alıp maaşımı borçlara verecek o yüzden şu anda da istemiyorum . Kendisi 25 bin alıyor . Maaşı aldığı gün para bitiyor . Çünkü hali hazırda 150 bin borç var . Evlendiğimizden beri borç asla bitmedi. Önceleri kumardı sonraları paranın yetmeyişi diye biliyorum . O kadar yıprandım ki artık sorgulamıyorum bile . Evlenmeden lüks içindeydim şimdi kendime bi bot bi mont bile alamıyorum . Hafta içi full evdeyim bi pazar tatili var dışarı çıkacağımız onda da muhakkak kavga ediyoruz. Para yok diyor çıkmak istemiyor ama arkadaşlarının yanına gidiyor gayet. Kendi hergün iş yerinde dışardan yemekler söylüyor yiyor evden götürmeyi kabul etmeyip ama ben dışarda yiyelim desem pazarları bi kavga çıkıyor . Götürüyor çoğunda ama ağzımdan burnumdan getiriyor. Markette her aldığıma karışıyor . İhtiyaç neyse onu alıyorum sadece ama oldu ki birkaç abur cubur aldım yine kavga . Bazen eve para bırakıyor sonrasında hergün o parayı istiyor ve bitiriyor . Çok yoruldum bıktım . Bi alışveriş dahi yapamıyorum kendime .

Üçüncüsü bu şehirde yapayalnızım kimsem yok . Akşam geliyor o da çoğu zaman uyuyor ben hep yalnız kalıyorum. Temizlik yemek resmen hizmetçilik yapıyorum bu evliliğin benden götürdüğü çok şey var ama kattığı hiçbir şey yok . Ayrılmak istiyorum ama arkamda destek yok bunu anladım nasıl çıkacağım bu işin içinden ?
Desteğe ihtiyacınız yok. Çocuğunuz yok sonuçta. Mahkeme tek celsede boşar cinsellik olmadığı için.

Hemen bir işe gir ama hemen. Asgari ücretle de tek yaşarsın. Benim bir arkadaşımın ailesi gerçekten zordu ama gerçekten. Şiddet eğilimli falan. Kız dayanamadı çocuğunu da aldı gitti aile evine. Huzur vermediler ama önce okulunu okudu açıktan sonra işe girdi çocuğunu da büyüttü. Yakın zamanda da ayrı eve çıkacak inş.
Sen çöpsüz üzümsün. Bas git aile evine. Okul falan oku işe gir zaten. Yazık yani. Bir evlilikten kadar kötü olur dersen seninki kadar olur derim.

Herkese merhaba . Geçen konumdan beni hatırlayanlar olur belki konuyu daha iyi anlamanız için ilk konumu okursanız mutlu olurum .

Eşimle 2,5 senelik evliyiz . Evliliğin ilk gününden beri sonu gelmeyen sorunlar yüzünden ayrılmayı düşünüyordum ve ailemde destekti . Bu ayrılığı ona ailemin yanına gittikten sonra söyleyecektim bana engel olmasın diye . Fakat ailemin yanına gittikten sonra işler biraz değişti. Annem önceki gibi destek olmadı yani şöyle ki “ kimsenin kocası iyi değil , kim mutlu sanıyorsun , idare et “ gibi şeyler söyledi . Bazen “tamam ayrıl ben arkandayım “ dedi . Bazen de “idare et “ . Yani o da emin değil bana kalırsa çevrenin tepkisinden ve benim hali hazırda olan anksiyetemin üzerine depresyon eklenecek diye korkuyor . Bu durumda ben güvenemedim ve eve geldim o süreçte de eşime bir şey söylemedim . Bizim eşimle çözülemeyen çok sorunumuz var .

Öncelikle biz 2,5 senedir ilişkiye giremedik . Bunu önceki konuda belirtmemiştim . İlk önce ben defalarca doktora gidelim desem de yanaşmadı üstüne sinirlendi. Sonrasında işte zamana yayalım dedi ve ne bi doktor ne aile danışmanı istemedi. Bi defasında tamam dedi ve yine götürmedi. Bu başlı başına bi sorun . İlk zamanlar çok sorun etmesem de gözüme çok batmaya başladı. Bu evlilikte cinsellik yok . Temas sevişme var ama birleşme hiç olmadı . Milletin çocuk sorularından da bıktım üstelik .

İkincisi ekonomik sıkıntı . Ben çalışmıyorum . Defalarca iş arayışında olsam da olumlu yanıt alamadım . Ki zaten çalışsam da alıp maaşımı borçlara verecek o yüzden şu anda da istemiyorum . Kendisi 25 bin alıyor . Maaşı aldığı gün para bitiyor . Çünkü hali hazırda 150 bin borç var . Evlendiğimizden beri borç asla bitmedi. Önceleri kumardı sonraları paranın yetmeyişi diye biliyorum . O kadar yıprandım ki artık sorgulamıyorum bile . Evlenmeden lüks içindeydim şimdi kendime bi bot bi mont bile alamıyorum . Hafta içi full evdeyim bi pazar tatili var dışarı çıkacağımız onda da muhakkak kavga ediyoruz. Para yok diyor çıkmak istemiyor ama arkadaşlarının yanına gidiyor gayet. Kendi hergün iş yerinde dışardan yemekler söylüyor yiyor evden götürmeyi kabul etmeyip ama ben dışarda yiyelim desem pazarları bi kavga çıkıyor . Götürüyor çoğunda ama ağzımdan burnumdan getiriyor. Markette her aldığıma karışıyor . İhtiyaç neyse onu alıyorum sadece ama oldu ki birkaç abur cubur aldım yine kavga . Bazen eve para bırakıyor sonrasında hergün o parayı istiyor ve bitiriyor . Çok yoruldum bıktım . Bi alışveriş dahi yapamıyorum kendime .

Üçüncüsü bu şehirde yapayalnızım kimsem yok . Akşam geliyor o da çoğu zaman uyuyor ben hep yalnız kalıyorum. Temizlik yemek resmen hizmetçilik yapıyorum bu evliliğin benden götürdüğü çok şey var ama kattığı hiçbir şey yok . Ayrılmak istiyorum ama arkamda destek yok bunu anladım nasıl çıkacağım bu işin içinden ?
Bence ailen her şartta yanında olur önce bundan emin ol. O şekilde konuşması kesin kararını ver diyedir. Boşanırsın ailenin yanına gidersin. Evet boşanmak asla kolay bir şey değil… Ama mutsuz bir evlilik,her yönüyle eksik bir koca ömür boyu çekilmez. Ekonomik anlamda rahatlık istemen çok bir şey değil.

Ailenin yanında kendine bir iş bulur,çalışırsın kendi düzenini oturtursun.

Kumar düzelmez zaten, annen arkanda değilse iş bul kendini garantile öyle boşan. En azından kalacak yerin olur bu süreçte. Ev tutunca anlaşmalı boşan zaten para olmaz kumarcıda.

Çocuğunuz olsa annenizin gelgitli konuşması sizi etkiler ama o da yok. Boşanma kararı alıp gitsenize ne olur en fazla? Onu yapmayıp, cinsellğin olmadığı, kocanızın market alışverişine bile laf ettiği bir evliliğe etmenizü anlayamadım. Evlenmeden önce lüks içinde olan birinin de evlendiği kişinin geliri daha farklı olurdu. Sizin biraz kendi hayatınızla ilgili sorumluluk almanız lazım. Annem istemedi, kocam para vermedi diyerek kolaya kaçıyorsunuz aslında.

Son düzenleme:
Çok afedersiniz esinizin cinsel egilimi baska bisey olabilir mi?
Evlilik temeli sekse dayali degil ama olmasi gereken bi durum
Anlattiginizdan esinizin sanki baska egilimi var gibi geldi
Boyle hayat gecmez,umarim dogru karar verip ayrilir yolunuza bakarsiniz kendinize yazik

Yok artık yani burada konu açmaya bile gerek yok.
Cinsellik yoksa neden evlisiniz?
Cinselliğin olmayışı kimden kaynaklanıyor.
Vajinusmus mu, yoksa eşinizde mi bir sıkıntı var.
Bunun cevabını verebilir misiniz?

150.000 TL borç vs bu önemli değil.
Sizin çalışmama sebebiniz bu evlilik için uğraşmak istemeyişiniz.
Yoksa iki kişi çalışsanız 25'er binden 4-5 ayda borç biterdi.
Böyle 2.5 seneye yayılmazdı.

İki tarafın da sorun çözmeye gönlü yok.
Eşinize hiç güveniniz kalmamış.
Aldatma olarak söylemiyorum bunu.
Sorunları çözebileceğine, yuvasına bakacağına, düzeleceğine dair bir güveniniz yok.
Düzeltmek istiyorsanız önce "çift terapisi", sonrasında ise iyi bir doktora gözükmeniz gerekiyor.

Bu sebeplerin bir tanesi bile boşanmak için yeterli bence. Çocuğunuz olmaması büyük bir şans. Böyle yıllar geçirip pişman olmaktansa yeni bir hayata başlayın.

X