- 1 Mart 2010
- 44.819
- 114.078
- 798
- Konu Sahibi Mislinadorak
-
Özel hastane size git sağlık ocağında yaptır demisse helal olsun o özel hastaneye çünkü günümüzde iki kuruş için kendilerini yirtiyorlar da istemiyorsanız yaptirsaydiniz orda başlığı görünce acaba bu nasıl bir para ki rezil etmiş dedim amaHanımlar özel hastanede doğum yapmayı düşünüyorum ve hamileyim.İnşallah doğumada az kaldı.Doktorum 4 tane test istedi bnde gidip testleri yaptırayım dedim.Dolmuşla gittim.Gidiş 2.5 tl.Sonra hasta kayıttaki kadınla konuştum konuşmaz olaydım.Bana bu testleri nakit ödeyebilecek misiniz hanımefendi bunları sigorta karşılamaz dedi.Bende dünden hazırlıklıyım kocamın kredi kartını bile aldım.Nakit 100 tl aldım fln.Ben testi yaptırmak istiyorum ne kadarsa söyleyin dedim.Kadın sizi arkadaşa yönlendireyim boşuna vaktimi almayın dedi.Neyse diğeri geldi.İsterseniz doktorunuzun sekreteriyle görüşün dedi buna da tamam dedim.Doktorumun sekreteri testleri sağlık ocağı da yapıyor.Orada yaptır ve sonucu getir dedi.Neyse bunada tamam dedim.Yine dolmuşa binip evimin yakınındaki sağlık ocağına gittim.Ondanda yedim bi iki azar tam oldu.Neymiş önceki randevuma niye gelmemişim zaten bu sağlık ocağıda ayrı dert her ay çağırıyor bunlar yetmezmiş gibi her ay 2 tüp kan alıyor.(damızlığım ya ben) geçen ay gelmemişim diye onunda tiribini yedim.Sırf bebeğim için katlandım he bu yavrucakda olmasa topunu neyse.Köprüyü geçene dek yani ayıya dayı diyene dek 2 testi yaptırdım ama diğer 2 testi sağlık ocağı yapmıyomuş (glikoz ve idrar testini) bunlar için üşenmeyip yine dolmuşa para verdim.özel hastaneye gittim.Kardeşim parası neyse vereyim yeter ki testleri yapın dedim.(kavga çıkarıyodum az kalsın.) Allahtan öncekinin aksine uysal birine denk geldim.Ücret 20 tl hanımefendi dedi.Parayı ödedim.yeni yemek yediğim için tokluk glikoz testini 1 saat sonra yaptılar.Yani 1 saatde onun için bekledim.Birde dönüş için 2 buçuk tl yine dolmuşa verdim.Şimdi soruyorum size bu Allahtan reva mı? Ya bu parasıyla rezil olmak değilde nedir? Baştan 60 tl verseydim de ödeyip gitseydim yani.Bu ne böyle git gel git gel.Bide dolmuşa toplam10 tl gitti boşu boşuna başka bişey olsa içim yanmayacak ama bu saçmalık yani.İsraf.Özel hastaneye gidiyosun bi dert devlete gidiyosun ayrı dert.Ödeyecek olan benim.Ama benim derdim onları koyuyor bu ne ya.derdin dolmuş parası mı yazanlar olmuş ama bn ayrıntılı belirtmek için böyle yazdım bilginize :)
Ya kızlar bu sağlık ocağı neden ayda iki tüp kan alıyor neden her ay çağırıyor mesela
Zaten takibini biz yaptırıyoruz
Arayıp duruyorlardı
Engelledim
Şimdide eşimi zırt pırt arıyorlarmış illede gelsin diye
Kadın Doğum doktoru yok ne diye gebelik takibine soyunuyorki bunlar
biraz hormonlar başına vurmuş olabilir mi
sakin ol, her şey yolundaysa 2 kere hastaneye gidip gelmenin yorgunluğu güzel bi uykudan sonra geçer
bebek ve sen iyi ol yeter
özel hastane aslında iyilik yapmaya çalışmış.
ücretiniz ne olursa olsun burada yaptıracağım deseydin onlar da yok allah aşkına yapmayız demezlerdi di mi? kim istemez daha fazla para kazanmak?
ben de geçen kan testi yaptırmaya gittim özele
kız dedi ki burada 43 tl vermenize ne gerek var
sağlık ocağında bedava
beni oraya yönlendirdi ve hiç para vermedim
Hanımlar özel hastanede doğum yapmayı düşünüyorum ve hamileyim.İnşallah doğumada az kaldı.Doktorum 4 tane test istedi bnde gidip testleri yaptırayım dedim.Dolmuşla gittim.Gidiş 2.5 tl.Sonra hasta kayıttaki kadınla konuştum konuşmaz olaydım.Bana bu testleri nakit ödeyebilecek misiniz hanımefendi bunları sigorta karşılamaz dedi.Bende dünden hazırlıklıyım kocamın kredi kartını bile aldım.Nakit 100 tl aldım fln.Ben testi yaptırmak istiyorum ne kadarsa söyleyin dedim.Kadın sizi arkadaşa yönlendireyim boşuna vaktimi almayın dedi.Neyse diğeri geldi.İsterseniz doktorunuzun sekreteriyle görüşün dedi buna da tamam dedim.Doktorumun sekreteri testleri sağlık ocağı da yapıyor.Orada yaptır ve sonucu getir dedi.Neyse bunada tamam dedim.Yine dolmuşa binip evimin yakınındaki sağlık ocağına gittim.Ondanda yedim bi iki azar tam oldu.Neymiş önceki randevuma niye gelmemişim zaten bu sağlık ocağıda ayrı dert her ay çağırıyor bunlar yetmezmiş gibi her ay 2 tüp kan alıyor.(damızlığım ya ben) geçen ay gelmemişim diye onunda tiribini yedim.Sırf bebeğim için katlandım he bu yavrucakda olmasa topunu neyse.Köprüyü geçene dek yani ayıya dayı diyene dek 2 testi yaptırdım ama diğer 2 testi sağlık ocağı yapmıyomuş (glikoz ve idrar testini) bunlar için üşenmeyip yine dolmuşa para verdim.özel hastaneye gittim.Kardeşim parası neyse vereyim yeter ki testleri yapın dedim.(kavga çıkarıyodum az kalsın.) Allahtan öncekinin aksine uysal birine denk geldim.Ücret 20 tl hanımefendi dedi.Parayı ödedim.yeni yemek yediğim için tokluk glikoz testini 1 saat sonra yaptılar.Yani 1 saatde onun için bekledim.Birde dönüş için 2 buçuk tl yine dolmuşa verdim.Şimdi soruyorum size bu Allahtan reva mı? Ya bu parasıyla rezil olmak değilde nedir? Baştan 60 tl verseydim de ödeyip gitseydim yani.Bu ne böyle git gel git gel.Bide dolmuşa toplam10 tl gitti boşu boşuna başka bişey olsa içim yanmayacak ama bu saçmalık yani.İsraf.Özel hastaneye gidiyosun bi dert devlete gidiyosun ayrı dert.Ödeyecek olan benim.Ama benim derdim onları koyuyor bu ne ya.derdin dolmuş parası mı yazanlar olmuş ama bn ayrıntılı belirtmek için böyle yazdım bilginize :)
Sağlık ocağı neyin tribini atıyormuş diyemediniz mi mecburmuyum gelmeye diye? Tabi gebe ve bebek izlemlerinden ekstra para alıyolar dertleri o. Sizin sağlığınız değil yani umurlarında olan şey.[/QUOT
Yoo ektra para falan aldığımız yok.Aylık yapılacak işler planımıza düşer sırasıyla yaparız.Ayrıca kimliksiz hastalara baktığımızda oluyor,vijdan meselesi.Neden bir art niyet gözetirsiniz ki anlamıyorum.Aramasalar vayy benimle ilgilenilmiyor dersiniz.Gözden bir şey kaçsa ben bilgilendirilmedim aranmadım dersiniz.Hatta gittiği hemşire işini düzgün yapıyormuş ki tam bilgi almadan yalan yanlış bilgiler girmemiş sisteme.Sağlık ocağı neyin tribini atıyormuş diyemediniz mi mecburmuyum gelmeye diye? Tabi gebe ve bebek izlemlerinden ekstra para alıyolar dertleri o. Sizin sağlığınız değil yani umurlarında olan şey.
Aslında parasıyla dövecekmiş ama parasıyla dövülmüşO kadar yol parasi vermeseymiş ve yaninda para olmasaymiş azarlanmaya bu kadar takmayacakmiş ama parasi varken azarlanmis resmen paraylaaa rezillikkkk
Bu kadar ısrarın bir nedeni olmalıYoo ektra para falan aldığımız yok.Aylık yapılacak işler planımıza düşer sırasıyla yaparız.Ayrıca kimliksiz hastalara baktığımızda oluyor,vijdan meselesi.Neden bir art niyet gözetirsiniz ki anlamıyorum.Aramasalar vayy benimle ilgilenilmiyor dersiniz.Gözden bir şey kaçsa ben bilgilendirilmedim aranmadım dersiniz.Hatta gittiği hemşire işini düzgün yapıyormuş ki tam bilgi almadan yalan yanlış bilgiler girmemiş sisteme.
Çünkü sistemde zorunlu işler arasındadır.Para olarak 1 hasta 1 tl,gebe 2 tl,yaşlı 3 tledir.Para için olsa inanın yaşlı bakmak daha kolay.İlaçlar raporlu ve belli yaz gönder Bakanlık gebe ve bebek aşıları konusunda çok tutucudur.Misal bu ay ki plan oluştu,hastaların izlemleri,aşıları belirlendi eksik çıkarsa savunma istenir ya da ceza gelir.Maaş zaten nüfus üzerinden alınır.İster az hasta bak ister çok etkilemez.Ekstra yapılan aşıdan ya da gebeden de para alınmaz.Öyle olsa ben zengin olmuştum Doktorum aşırı iyi niyetli Suriyeli,Ahıskalı kimsesiz tüm hastalara babamızın hayrına bakıyoruzBu kadar ısrarın bir nedeni olmalı
Normalde hasta olsam gitsem ilgilenecek adam bulamazken gebelik takibine bu kadar düşmelerinin hiçbir mantıklı yönü yok
Yoo ektra para falan aldığımız yok.Aylık yapılacak işler planımıza düşer sırasıyla yaparız.Ayrıca kimliksiz hastalara baktığımızda oluyor,vijdan meselesi.Neden bir art niyet gözetirsiniz ki anlamıyorum.Aramasalar vayy benimle ilgilenilmiyor dersiniz.Gözden bir şey kaçsa ben bilgilendirilmedim aranmadım dersiniz.Hatta gittiği hemşire işini düzgün yapıyormuş ki tam bilgi almadan yalan yanlış bilgiler girmemiş sisteme.
O hastane için geçerli,bizde kayıtlı nüfus üzerinden maaş alınıyor.Ha izlemi 3 fazla yapmışsın ha eksik.Ama eksik olunca sıkıntı oluyor işteNiye performans puanınıza yansımıyor mu?
Asmde ebesiniz yanlış anlamadıysam?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?