- 8 Haziran 2019
- 336
- 91
- 13
- 28
- Konu Sahibi Kldgyrdndvm
-
Konuyu açan arkadasla ben de aynı durumdayım gercekten gelecekte umut var mı çok umutlu yazmışsınız sağolun insan bunları yasarken ne kadar haklı olsada üzüntüsünden umutlu olamıyorBazen dua ederiz deriz “ Allahım bu iş benim için hayırlı değilse bir işaret ver bana” diye. Bence sen Allahın sevgili bir kulusun ki sana bir değil bin işaret vermiş kaç kurtul diye. Neden anlamamakta ısrar ediyorsun. Belki seni bekleyen çok daha iyi bir insan var. Onun için önce ayrılıp sonra dinlenmen ve o kişiye hazır olman gerekiyor. Belki onun bulacağı bir bela var ve seni korumak için Allah onu senden soğuttu. Belki o sana veya ailene zarar verecek ileride. Sizi ondan korumak için bunlar yaşanıyor. Bilemezsin. Bazen bırakmak gerekir. Yoldan çekilip sapaktan dönmen gerekir. Dönmelisin ki ordaki manzarayı görebilesin.
Adam kaba ve kötü kalpli birisi. Ailesi de kötü insanlar. Ama sevmemiş. Hiç sevmeden evlenmiş. Onun için ortada kurtarılacak bir durum yok ki. Başkalarının kocası uğraşıyorsa muhtemelen aşk/sevgi vardır. Bence çok naif birisin ve yürekten inanıyorum ki kendin gibi birini ileride tanıyacaksın. Zor olacak ama bence hayat sana gülecek eğer yeterince sabredersen. Eğitimine odaklan veya işe gir. Hayatına bak yani. O insanları da bırak kendi hallerine. Herkes kalbindekini yaşar er geç. Onlar da kendileri gibi biriyle sınanacaklardır.
Not: müslüman olmama ihtimalini de hesaba katarak diyorum ki ben Allah dedim sen oraya inandığın her ne ise onu koy
Dimi acaba gelecekte umut ve mutluluk varmı benim hayatım karardi diyebilirimKonuyu açan arkadasla ben de aynı durumdayım gercekten gelecekte umut var mı çok umutlu yazmışsınız sağolun insan bunları yasarken ne kadar haklı olsada üzüntüsünden umutlu olamıyor
Kendileri 1 ay olsun istedi bizimkilerde onayladı ama bir koca karısının gitmesine izin verirmi aklım almıyor çok kötüyüm sadeceYani adamla tanışman evlenmen toplam 10 ay daha bir sene bile olmamış, bu ne hız
Hayır görücü usulu olunca hemen evlenmek gerekmiyor ki nişanlan bir seneyi nişanlı geçir, tanı
Bir de bana sahip çıkar lafı tuhaf geliyor, babanızın evinden gidiyorsunuz sanki kimseniz yok hayatta.
Allah sana bir şans vermiş bu aileden kurtulman için bence hiç zorlama,
Kendileri 1 ay olsun istedi bizimkilerde onayladı ama bir koca karısının gitmesine izin verirmi aklım almıyor çok kötüyüm sadece
Bilemedim kendimi aslında kendim yaktım olan bu hepsi benim yüzümdenKendileri isteyebilir de sen hiç çekinmedin mi 1 aydır tanıdığım insanla evlenmeye
Ağzın dilin yok mu çok erken diye neden söylemedin
Bir de bir koca karısına şöyle yapar mı, nasıl yapar diyorsun ya insanlar neler neler yapar, analar babalar bile evlatlarına neler yapıyor
Bilemedim kendimi aslında kendim yaktım olan bu hepsi benim yüzümden
Hâlâ işin içinden çıkamıyorum etrafimdakiler sürekli kocan nasıl gelmez ailesi nasıl konuşmaya gelmez şimdiki kocalar karısını bırakmamak için neler yapıyor diolar haklilar da benim de doğal olarak tan psikolojim bozuluyor. Bende istiyorum seneye kendimi denemek sınava girmek yoksa düşün düşün delirecekgibi oluyorm çok tramva yaşadım gittim gitti m geldim sonunda kovuldum diyorum benim yerimde başka bir i olsaydı hastaneye yatardi diyorum
Aslında olan bir şey yok 1 seneni olmamış gibi düşüneceksin, zaten öyle güzel anılarınız olmamış bağlanacak
Çocuk olunca işlerin ne kadar zor olduğunu tahmin edemezsin.
Baban zor mor ama en azından evinde kalıyorsun seneye unutulur olay.
Sen de nasıl olur diyeceğine oh kurtuldum hayatımı nasıl yoluna sokabilirim diye düşün.
Ayrıca işe izin vermiyorlarsa üniversite için evde ders çalış yaşın daha çok genç
Çok haklısın kardeşim bizimki evlilik deyilmis bizimkiler koca deyilmis bizimki koskoca bir hataymis hı kendimi avutuyorm diyorum olacağı varmış kadermis diyorum yoksa insanın dengesi bozuluyor gerçekten çünki karsindakiler sana değer vermiyor sevmiyor allah ikimizin de bizim gibi dertleri olanlarada yardım etsinYok o kadar karalar bağlama kardesim kendini baska seylere ver ben de kendi kendimi yaktım ailem istememişti bende dinlemedim malesef kaderimizde varmış bunu yasamak allah deyip geleceğe bakıcaz bnmkide barışmaya gelmiyor gelmesinde zaten dayak yemek için evlenmedim ben çocuksuz kurtulduğumuza şükredelim böylesi insanlardan çocuk yapmakta hata bakanlarının ne söylediğini hiç önemseme sen dert çekerken onlar yanında değildi kimsenin bişey demeye hakkı yok herkes cektiğini bilir
Amin amin inşallah kardeşim bizide bir an önce ferahliga cikarsinAmin gücü gücü yetene işte bu dünyada allah zalimlerin güçlerini yetirmesin
Haklisiniz hakettim23 yaşında ne acelen vardı da 1 aydır tanı(ma)dığın bir adamla yangından mal kaçırır gibi evlendin?
Her şeyi yanlış yapıp doğru sonuç beklerseniz hayal kırıklığı yaşamanız normal değil mi?
Orası öyle evet eminimki daha zordur ama böyle de zor benim açımdanEvet zor bir durum ama sizi istemiyormuş. Barışıp hamile kalırsanız çocukla boşanmanız daha zor olur.
Ama bazen çok kötü oluyorum bogulacak gibi hâle geliyorum hiç pozitif düşünemiyorum hayat bitmiş gibi sanki benim için bos bir alanda avazim ciktigi kadar bagirmak istiyorum niye hic degerim olmadiki diyorumAmin gücü gücü yetene işte bu dünyada allah zalimlerin güçlerini yetirmesin
Oluyor ara sıra atlatması zor da ama sen de bir düşün öyle de olmuyor böyle de yani yeni bir yol çizmek gerek zaman her seyin ilacı insan neye alışmıyor ki gördün gercek yüzünü boşver bir daha o cenderenin içine gidermisin kötü olduğumda aklıma bunu getiriyorum sen de öyle yap illaki biri vardır nasibimizde allahtan hayırlısını isteyelim önce bir kadının kendi ayaklarının üstünde durması şart bende bunun için uğraşıyorum dua edelim birbirimize erkeklerin çoğu parası işi gücü olanı tercih ediyor onu bırakmıyor onun eline bakarsan seni eziyor da eziyor boşver önüne bak ardına değilAma bazen çok kötü oluyorum bogulacak gibi hâle geliyorum hiç pozitif düşünemiyorum hayat bitmiş gibi sanki benim için bos bir alanda avazim ciktigi kadar bagirmak istiyorum niye hic degerim olmadiki diyorumSende de böyle oluyor mu allahim çok zor
Haklisin oylede olmuyor böyle de olmuyor hayırlısı olsun diyor her seferinde boğazıma birsey oturuyr birşeyde zevk alamıyorum inşallah bir an önce gecer bu durumlarda yoksa olacak gibi deyil gerçektenOluyor ara sıra atlatması zor da ama sen de bir düşün öyle de olmuyor böyle de yani yeni bir yol çizmek gerek zaman her seyin ilacı insan neye alışmıyor ki gördün gercek yüzünü boşver bir daha o cenderenin içine gidermisin kötü olduğumda aklıma bunu getiriyorum sen de öyle yap illaki biri vardır nasibimizde allahtan hayırlısını isteyelim önce bir kadının kendi ayaklarının üstünde durması şart bende bunun için uğraşıyorum dua edelim birbirimize erkeklerin çoğu parası işi gücü olanı tercih ediyor onu bırakmıyor onun eline bakarsan seni eziyor da eziyor boşver önüne bak ardına değil
Şükredelim bak o kadar dertli kadın var bu forumda hiç değilse arada çocuk yok bir daha göremeyeceğiz bizi bağlayan bişey yok sen kabullenmezsen daha çok zorlanırsın kendi hayatına bak yasımız genç cocuk yok bir de iş oldu mu kapıya dizilirler kapıya bekar adamlar yine kk da okumuştum birisi vardı kadının iki çocuğu evi işi var mış güzelmişte hep bekar erkekler geliyor muş amac tamamen duygusalHaklisin oylede olmuyor böyle de olmuyor hayırlısı olsun diyor her seferinde boğazıma birsey oturuyr birşeyde zevk alamıyorum inşallah bir an önce gecer bu durumlarda yoksa olacak gibi deyil gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?