Hiç mi bizim yaşadığımızı yaşayan yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Huzur evleri de pahali diye biliyorum ben ama...
Bir defa bir konuda önermiştim ve bir uye bana oldukca pahali oldugunu soylemişti yillar evvel.
Devlete ait olanlar da gayet iyi olabiliyor. Onlar çok yüksek değil. Ama doluluk boşluk oranını bilmiyorum. Türkiye ve Dünya gittikçe yaşlanıyor. Bakım evi ve huzurevi gün geçtikçe daha önemli olacak

Fakiriz ama inşallah fakir kalmayız... belki fakirin bir tık üstü olabiliriz😂
zaten fakirin bir tık üstünden fakirliğe düştüm .tekrar tünelin ucundaki ışık görünür belki.piyangodan para çıkarsa bir yaşlı çifte ev alacağım valla söz :KK45:

Anne babalara ne kadar çok kızılmış burada. Hayat belki onlara acımasız davrandı. 90 lı yıllarda ev almak çoook zordu (şimdi de zor artık)..O zamanlar çocuktum, annem-babam memur olduğu halde, sabit gelirimiz olduğu halde ayın sonu zor gelirdi. Bizleri dersanelere gönderdiler, çok para döktüler eğitimimize. Yıllarca ev alamadılar bu yüzden, babam vefat etti yıllar önce. Annem emekli olduğu için maaşı var. Ama maaşının yetmediği noktada ben de kardeşim de yardım ediyoruz. Arkadaşınızın durumunda çözüm çok zor çünkü maaşı çok az, üstelik yaptığı yardım epey fazla. Memur olan kardeşi biraz daha fazla yardım edecek. Ya da anneyi babayı yanına alacak, anne çocuğuna bakacak, bakıcı parasından kurtulacak. Bir de huzurevi olabilir diğer çözüm. Çok yaşlılar ve bakıma muhtaçlarsa neden olmasın...
Anne kendi kocasına bakmıyor- bakamıyor ki adama gelip bakan düzenli bir bakıcı var...nasıl çocuk bakacak sizce?

huzurevi benim bildiğim ancak maaşınızı oraya bağışlarsanız size bakıyor. (ki ona da iyi maaş alıyor olmanız lazım da neyse) hadi adama bir yer buldular öyle gitti. kadını ne yapacaklar?

Benimde anneannem bu durumda.
Emekli maaşı var ama üvey kızıyla bölüyor hâliyle maaş yetmiyor.
Hem kira,hem fatura ve yiyecek içecek derken biz destek oluyoruz.
Annem erzak,yemek,ekmek konusunda yardım ediyor.
Kardesimde maddi yardım ediyor.
Şimdi kiraya zam geldi tasinsa daha çok masraf olacak mecbur zammı kabul ettik.
Ben,annem ve kardeşim para toplayıp kiraya destek olacağız.

Ama zam çok fazla gelseydi benim apartmanında yada yakında bir ev bulup yanıma getirecektim.
En azından yeme,içme masrafını ben karşılar kirayı idare ederdik.
Bu durumda ben maddi destek olmaya devam etmelerini öneririm.
Evet hepimiz için zor ama destek olmazsak daha büyük sıkıntı olur.
Vallaha Allah razı olsun çok iyi insanalrsiniz düşünüp yardım ediyorsunuz.
Allah selamete cikarain kendinden başkasına muhtaç etmesin

Anne kendi kocasına bakmıyor- bakamıyor ki adama gelip bakan düzenli bir bakıcı var...nasıl çocuk bakacak sizce?

huzurevi benim bildiğim ancak maaşınızı oraya bağışlarsanız size bakıyor. (ki ona da iyi maaş alıyor olmanız lazım da neyse) hadi adama bir yer buldular öyle gitti. kadını ne yapacaklar?
Her ikisi de gidecek. Karı koca çift olarak gidecekler. Devlete ait huzurevlerinde parası olmayan çok yaşlı kalıyor. Tek çözüm bu gibi. Sizin çözüm öneriniz nedir?

Her ikisi de gidecek. Karı koca çift olarak gidecekler. Devlete ait huzurevlerinde parası olmayan çok yaşlı kalıyor. Tek çözüm bu gibi. Sizin çözüm öneriniz nedir?
karı koca beraber aynı binada kalabiliyorlarsa bu çözüm olabilir.aynı oda da şart değil.aynı ortam olsun yeter onlara ama biri bakıma muhtaçmış.iyi mi bakılacak diye çocuklarının gözü arkada da kalabilir.zor bir durum

valla parası olmayan (ama sigortası olan, maaşı da olan, zira azda olsa devlet genelde bi sigorta ve maaş varsa başka bir yardımda bulunmuyor) yaşlıları alan huzurevlerini paylaşırsanız hayır işlemiş olursunuz ben bilmiyorum çünkü öyle bir yer.

valla bizimkiler de zamanında hiç doğru düzgün planlama yapmadıkları, hayatlarını saçma sapan işlerde harcadıkları ve asla gözlerini açmadıkları için ev bark araba almak falan hak getire yaşadılar. bu nedenle bizim de evimiz yok, şu an kiradayız. bi de benimkiler ayrı yani babam tek yaşıyor, çalışıyor, yalnız. annem ben ve kardeşim yaşıyoruz. annem zamanında kenara atabileceği her parayı anneannem ve kardeşine yedirdiği için son birkaç senedir biraz birikim yapabiliyor. ödeme yaparak emekli olması mümkün ama onu da yapmıyor, neden bilmiyorum. yani şu an ikisi de çalışabiliyor ama ileride ne olacak bilmiyorum, hiç de düşünmedim açıkçası. ben üniversiteyi öğrenim kredisi ile zar zor yurt paramı falan ödeyerek bitirmiştim ama bi kavga, tartışma anında annem sürekli nankör olduğumu söyler. seni okuttum falan der de beni okutmadı aslında. bana bi halt yaptığı yok yani. bi de utanmadan arada evlenip çocuk yapma fikrine sıcak bakmadığım için bana uzaylı muamelesi yapar. bir gün o kadar canımı sıktı ki, çocuk yapsam ben bu çocuğa ne verebilirim, elimde maddi anlamda ne var, sen beni doğurdun da ne oldu, ne verdin ki bana falan dedim bayağı sinirine dokundu. ben çat çat konuşuyorum canımı sıktıkları anda, doğruya doğru. boşanmamış olsalar karı koca birbirlerine maddi manevi destek olur yaşar giderlerdi. şimdi babam yaşlanınca ayrı dert, annem yaşlanınca ayrı dert olacak. özellikle babam sürekli yaşlılık iması yapıp açık açık benden beklentide olduğunu söyler. bu yüzden ondan epey uzaklaştım, telefonlarını falan açmıyorum artık, çok az görüşüyorum. onlar kendini düşünmemişse ben ne yapabilirim ki? babamın da emekliliği falan yok abuk sabuk işlerle ömrünü tükettiği için, hiçbir güvencesi yok. ikinci kez evlenmişti ama anlaşamadı ve boşandı.

karı koca beraber aynı binada kalabiliyorlarsa bu çözüm olabilir.aynı oda da şart değil.aynı ortam olsun yeter onlara ama biri bakıma muhtaçmış.iyi mi bakılacak diye çocuklarının gözü arkada da kalabilir.zor bir durum
Aynı odada da kalabilirler belki hatta aynı yatak , neden olmasın ki ?

Evi olmayan, bu şekilde gecinemeyen anne baba omur boyu cocuguna yük oluyor benim gorduklerim en azindan öyle.
Bu konu açılınca anne ve babanın evinin olmasının ne kadar önemli olduğunu anladım Allah'a şükür 🙏🙏annem ve babamın var zamanında biz kardeşler almıştık.bu kadar ev fiyatlarının articagini bilmiyorduk yada boyle gecinmenin zor olucagini şimdi mis yaşıyor annem babam.babam emekli kimseden bir kuruş almiyorlar.allah tüm kirada olan yaşlılara yardım etsin

Bu konu açılınca anne ve babanın evinin olmasının ne kadar önemli olduğunu anladım Allah'a şükür 🙏🙏annem ve babamın var zamanında biz kardeşler almıştık.bu kadar ev fiyatlarının articagini bilmiyorduk yada boyle gecinmenin zor olucagini şimdi mis yaşıyor annem babam.babam emekli kimseden bir kuruş almiyorlar.allah tüm kirada olan yaşlılara yardım etsin
yalnız bilmiyorduk diye bir durum yok ki

hadi enflasyonu salgını son ukrayna krizini bilmiyorduk diyelim

99da emeklilikte bir yasa geçti 2008de ayrı bir yasa daha geçti
o gün bar bar bağırdı insanlar "bu emekliler kuş kadar maaş alacak" diye

hatta ben de bar bar bağırayım:
65 yaşına kadar emekli olmayacaz emekli parası da kira bir yana doğalgazı ödemez biz emekli olunca

bunun bilinmeyen tek bir tarafı yok ki!

Benm ailem bu kiralar yüzünden şehir dışına taşındılar. Kirayı ilk seneler sadece ben sonraki seneler iki kardeş ödedik. Bence yaşlı anne baba ise , herkes kiradaysa , kardeşlerden biri anneyi babayı yanına alıp dublexe tasinsin. Diğer kardeş anneye harçlık gönderir gibi aylık para göndersin ailesine. Hepsinin maaşı birleşsin. Yemekler kira karsilansin

Bende babamdan ayrı büyüdüm, aslında şehrin sayılı zenginlerinden iken hepsini yemeyi seçti. Sonrada bir şekilde koptuk. Onun doğduğu ev babadan hisseliydi tek erkek çocuk annem oraya evlenmiş gayet iyi bir evdi 99 depremine kadar orada oturduk o güya bizi görmeye geldi.

Sonra deprem gecesi çıktık annemin büyük evinde bir şekilde kaldık, yıllar geçti annem iş buldu işini düzeltti arada eminevim deneyip olmayacağını anladık 1 yıl kirada kaldık sınav çalıştık derken ben atanınca ev aldık. Bu yıl kredisi bitiyor. Annem bana kredi çektirmedi ama evlenene kadar ortak bütçeydik sıfırdan eşya aldık, gezdik giydik yedik içtik.
Olmasaydı, yapamasaydık ne olurdu bilmiyorum yada şöyle söyliyim zaten olan maaş ne kadar yetiyor emekli maaşları tazminat için yıllarca çalışma şartı ve peşinata bile yetmemesi herşey çok kötü.
Sanırım artık oda oda kiralanmaya başlayacak yada gayrimenkul firmaları devreye girecek ve bu kiraları arayacagız.

Büyük 2 katlı bir eve geçip birlikte yaşayabilirsiniz en azından wc ayrı olursa odaları ayrı olur odalarına çekilirler.
Yeterli parası olmayanı hiçbir huzurevinin alacağını da sanmıyorum aklımda öyle kalmış

valla bizimkiler de zamanında hiç doğru düzgün planlama yapmadıkları, hayatlarını saçma sapan işlerde harcadıkları ve asla gözlerini açmadıkları için ev bark araba almak falan hak getire yaşadılar. bu nedenle bizim de evimiz yok, şu an kiradayız. bi de benimkiler ayrı yani babam tek yaşıyor, çalışıyor, yalnız. annem ben ve kardeşim yaşıyoruz. annem zamanında kenara atabileceği her parayı anneannem ve kardeşine yedirdiği için son birkaç senedir biraz birikim yapabiliyor. ödeme yaparak emekli olması mümkün ama onu da yapmıyor, neden bilmiyorum. yani şu an ikisi de çalışabiliyor ama ileride ne olacak bilmiyorum, hiç de düşünmedim açıkçası. ben üniversiteyi öğrenim kredisi ile zar zor yurt paramı falan ödeyerek bitirmiştim ama bi kavga, tartışma anında annem sürekli nankör olduğumu söyler. seni okuttum falan der de beni okutmadı aslında. bana bi halt yaptığı yok yani. bi de utanmadan arada evlenip çocuk yapma fikrine sıcak bakmadığım için bana uzaylı muamelesi yapar. bir gün o kadar canımı sıktı ki, çocuk yapsam ben bu çocuğa ne verebilirim, elimde maddi anlamda ne var, sen beni doğurdun da ne oldu, ne verdin ki bana falan dedim bayağı sinirine dokundu. ben çat çat konuşuyorum canımı sıktıkları anda, doğruya doğru. boşanmamış olsalar karı koca birbirlerine maddi manevi destek olur yaşar giderlerdi. şimdi babam yaşlanınca ayrı dert, annem yaşlanınca ayrı dert olacak. özellikle babam sürekli yaşlılık iması yapıp açık açık benden beklentide olduğunu söyler. bu yüzden ondan epey uzaklaştım, telefonlarını falan açmıyorum artık, çok az görüşüyorum. onlar kendini düşünmemişse ben ne yapabilirim ki? babamın da emekliliği falan yok abuk sabuk işlerle ömrünü tükettiği için, hiçbir güvencesi yok. ikinci kez evlenmişti ama anlaşamadı ve boşandı.

Hiç uzulmeyin babanıza bu rezil hayatı kendi seçmiş .sen kendi yoluna hayatına geleceğine odaklan . Ruhun bile duymasın

Benm ailem bu kiralar yüzünden şehir dışına taşındılar. Kirayı ilk seneler sadece ben sonraki seneler iki kardeş ödedik. Bence yaşlı anne baba ise , herkes kiradaysa , kardeşlerden biri anneyi babayı yanına alıp dublexe tasinsin. Diğer kardeş anneye harçlık gönderir gibi aylık para göndersin ailesine. Hepsinin maaşı birleşsin. Yemekler kira karsilansin

Ama niye niye ? Bu çocuklarımıza niye eziyet edelim iyi kotu bir.okul okuttuk bakalım iş bulabileceklermi düzen tutturabileceklermi ? Maaşları iyi olabilecek mi ? Hayat her geçen gün zorlaşıyor .O onun yanına tasinsin öbürü para göndersin .eşin insan evladı çıkmazsa ne para gönderebilirsin ne yanına alabilirsjn ev üstüne ev olmaz kendi anne babanla bile olsa çok zor el adamı istemez sinir hastası olur insan . Evliliğinde bile sorun çıkar . E ben kendi anamı babamı yanıma alayım adamda kendi anasıni babasını yanına alsın gençlerimize bu eziyeti yapalım.bak konu sahibi 4500 alıyor ünv mezunu olduğu halde 2500 bebek bakıcısı diğer kalan faturalarina gider kendi gecinemiyorki hayatının baharında anne babasının yükünü çeksin . Özellikle erkeklerin gençken yaptığı azginliklar iki kuruş görünce ne oldum delisi olanlar bu suyun hep böyle akacağını sananlar hanımı sudan sebeplerle bosayanlar karinkiz peşine koşanlar çok perişan ölüyor . Gençken de yasliykende herkes aklını kullanacak başka çare yok

Ama niye niye ? Bu çocuklarımıza niye eziyet edelim iyi kotu bir.okul okuttuk bakalım iş bulabileceklermi düzen tutturabileceklermi ? Maaşları iyi olabilecek mi ? Hayat her geçen gün zorlaşıyor .O onun yanına tasinsin öbürü para göndersin .eşin insan evladı çıkmazsa ne para gönderebilirsin ne yanına alabilirsjn ev üstüne ev olmaz kendi anne babanla bile olsa çok zor el adamı istemez sinir hastası olur insan . Evliliğinde bile sorun çıkar . E ben kendi anamı babamı yanıma alayım adamda kendi anasıni babasını yanına alsın gençlerimize bu eziyeti yapalım.bak konu sahibi 4500 alıyor ünv mezunu olduğu halde 2500 bebek bakıcısı diğer kalan faturalarina gider kendi gecinemiyorki hayatının baharında anne babasının yükünü çeksin . Özellikle erkeklerin gençken yaptığı azginliklar iki kuruş görünce ne oldum delisi olanlar bu suyun hep böyle akacağını sananlar hanımı sudan sebeplerle bosayanlar karinkiz peşine koşanlar çok perişan ölüyor . Gençken de yasliykende herkes aklını kullanacak başka çare yok
Napalim sokağa mi atalım akıllarını kullanamadilar diye. Bende aynı sorunlari yaşıyorum. Herşey para değil annem ağır depresyona girdi. Mecbur yanimdalar. Napalim yani. Es iyi çıkmazsa güle güle. Annemle baban sonuçta keyfine yanına almiyosum geçici durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X