• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç mi bizim yaşadığımızı yaşayan yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gençliğinde bencilce yaşamış insanlara o kadar çok kızıyorum ki. Eskiden her şey daha kolayken en azından bir ev alınabilirmiş. Yani anne çalışmazken dantelin popüler olduğu dönemde dantel yapıp satabilir gibi gibi bir çok alternatifin olduğu dönemler. Bizim işlerimizin yerinde olduğu, malımızın mülkümüzün üstüne katarak ilerlediğimiz dönemde bile annem dantel masa örtüleri yapar satardı. İnsanın içinden gelecek demek ki.

Çevremde böylesi var mı diye düşünürsem, ablamın kv-kp tarafının tek bir dikili ağaçları yok diyebilirim. Şu an iki emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar (konudaki gibi yaşlı değiller) ve sıkıştıkları noktada yardım etmiyor. Gaddarca gelebilir ama onca yıl çalışıp bir şey sahibi olamamakta büyük bir savurganlık ister.

Konudaki arkadaşınıza gelince ya hayatından vazgeçip ek bir iş yapacak ya da anne baba huzurevine. Başka çözüm yok gibi.

Para parayı getiriyor desene 🤣🤣

Kolay değildi herkes zorlu dönemlerden geçti bir şeyler elde ederken. Bi de aileden şuyum var buyum gelecek diye dusunmuyor herkes, ailesinin evi olanlardan da kendisine bir şeyler yapanlar oldu hep.🤷 Dedigim gibi herkes super zengin filan değil ev alirken oyle bolluk ve rahatlikta alinmadi.

Ben huzurevini öneriyorum. Başvuru şartları nasıl bilmiyorum. Araştırabilirler. İnsanlar şimdi huzurevi deyince "Ay yazık olur mu?" diye karşı çıkacaklar. Ancak mecbur olabilir evlatlar bu durumda. Üstelik huzurevinde bakım, çocukların ebeveyne bakmasından daha iyi oluyor. Yaşlıların ilaç saatleri, diyetleri uzmanlar tarafından iyi takip ediliyor. Anne-baba kabul ederse olabilir bence..

Bu çok doğru...Yuval Noah Harari'nin kitabında okumuştum. Ailen zengin ise hayatını zengin olarak devam ettirmen büyük olasılık. Ancak aile fakirse muhtemelen çocukların yaşantısı da fazla değişmeyecektir diye yazmıştı (Yani bu minvalde birşeyler). Sonunda da para parayı, fakirlik fakirliği çeker diye eklemiş...
Gerçekten doğru tesbit. İstisnalar da var ama cok sık rastlanılmıyor maalesef. Bide şey duymuştum annenin kaderinin kızlarına geçmesi gibi. Bu da doğru mu sizce ?

Ben huzurevini öneriyorum. Başvuru şartları nasıl bilmiyorum. Araştırabilirler. İnsanlar şimdi huzurevi deyince "Ay yazık olur mu?" diye karşı çıkacaklar. Ancak mecbur olabilir evlatlar bu durumda. Üstelik huzurevinde bakım, çocukların ebeveyne bakmasından daha iyi oluyor. Yaşlıların ilaç saatleri, diyetleri uzmanlar tarafından iyi takip ediliyor. Anne-baba kabul ederse olabilir bence..

Huzur evleri de pahali diye biliyorum ben ama...
Bir defa bir konuda önermiştim ve bir uye bana oldukca pahali oldugunu soylemişti yillar evvel.

Kolay değildi herkes zorlu dönemlerden geçti bir şeyler elde ederken. Bi de aileden şuyum var buyum gelecek diye dusunmuyor herkes, ailesinin evi olanlardan da kendisine bir şeyler yapanlar oldu hep.🤷 Dedigim gibi herkes super zengin filan değil ev alirken oyle bolluk ve rahatlikta alinmadi.
Haklısın. Niyet edip başlarsan devamı bir şekilde geliyor.

Gerçekten doğru tesbit. İstisnalar da var ama cok sık rastlanılmıyor maalesef. Bide şey duymuştum annenin kaderinin kızlarına geçmesi gibi. Bu da doğru mu sizce ?
Olabilir. Çünkü annenin kişiliği, davranış şekli kızını etkileyecektir. Örneğin kızı da annesinden gördüğü bu davranışları içselleştirecek, çevresindeki insanlara davranışı, özgüveni de böyle şekillenecektir. Doğduğun ev kaderindir derken mecazi bir anlam var. Doğduğun aile ortamı gelecek hayatını şekillendiriyor çünkü...

Bu çok doğru...Yuval Noah Harari'nin kitabında okumuştum. Ailen zengin ise hayatını zengin olarak devam ettirmen büyük olasılık. Ancak aile fakirse muhtemelen çocukların yaşantısı da fazla değişmeyecektir diye yazmıştı (Yani bu minvalde birşeyler). Sonunda da para parayı, fakirlik fakirliği çeker diye eklemiş...
kırmızı oda doğduğun ev kaderindir gibi olmuş.içim karardı.hep mi fakir kalacağız ayolll? :KK45: :KK53:

Zenginin ev almasini anlatmak alakasiz kaciyor konuya da ondan şey ettim.😂Hani zengin olanlar da var ama dedigim gibi dusuk gelirli işci ailesinin de basini sokacak bir tanecik evi illa oldu hep onu anlatmak istedim. 😬
O eskiden di ama. Eskiden insanlar cok kolay taksitle ev alabiliyordu ama şimdi az gelirli bir çalışan icin ev almak hayal gibi bişey. Türkiye yaşamadım ama çevremden biliyorum. Eskiden en kötü ihtimal kooperatiflere galan yazılırlardı taksiyle ev alırlardı. Hala o şekilde ev alan var mı bilmiyorum hatta son zamanlarda hiç duymadım.

O eskiden di ama. Eskiden insanlar cok kolay taksitle ev alabiliyordu ama şimdi az gelirli bir çalışan icin ev almak hayal gibi bişey. Türkiye yaşamadım ama çevremden biliyorum. Eskiden en kötü ihtimal kooperatiflere galan yazılırlardı taksiyle ev alırlardı. Hala o şekilde ev alan var mı bilmiyorum hatta son zamanlarda hiç duymadım.

Eee işte eskiden de kolay değildi yazanlar olmuş. 🤔 Ona anlam veremedim

Yok yalan o.
Bağzı poposundaki donu olmayanlar acayip zengin koca buldular. 😂
Ailelerimiz benzer maddi durumdaki kuzenimle evlilik sonrasi aramizda dağlar var mesela koca sebebiyle. Ben fakir kaldim yine. 👍
şeyma mesela değil mi?metres olmasaydı her kadının rüyasıydı :KK53: :KK45:

şeyma mesela değil mi?metres olmasaydı her kadının rüyasıydı :KK53: :KK45:

Yok kiz metreslik filan yok. 😂😂
Ben maddi duruma hiç bakmadim desem yalan olur ama öyle çok buyuk beklentilerim yoktu zaten olsa boşanirdik yeni evliyken baya sefilliğe düşmüştük. Neyse diyecegim o ki istesem illa bir tane düşürürdüm o ayri ama ilk hedefim o değildi.

Kuzenim en baştan maddi durumu istedigi gibi değilse hiç girmedi o toplara, direkt hedefe odakli zengin koca buldu. 😂😂

bu zamana kadar böyle gelmiş mecbur böyle gidecek
kızlarında elinde paraları yok ki 1+1 ev alsınlar diyemiyorum uçmuş fiyatlar
konuyu açan daha az para veriyordu ya o arttıracak parayı haksızlık oluyor bir taraf daha çok verirken
daha uygun fiyatlı 2 yaşlı kişi zaten küçük ucuz mahalleden ev tutsunlar biri kirayı öder diğeri faturayı zaten emekli maaşları var onlada evin gideri yapacak birşey yok başka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X