Yeni başlayanlar öyle ama belli bir tecrübeden sonra o fiyatlara çalışmıyorlarBilmem tanımıyorum kendisini. Arkadaşımın başına geldi diye anlatılan konulardan şüphe duyduğumdan geçmiş mesajlara bakarım genelde. Anlattığı kişinin kendisiyle çok benzediğini fark ettim. Avukatsa da 4500 tl alması garip değil. Bağlı çalışan avukatlar çok az kazanıyor türkiyede
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hiç mi bizim yaşadığımızı yaşayan yok
- Konu Sahibi Sibelim84
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Deneyimli avukatin 4500 almasi cok zor. Aliyorsa kendinde sorun aramali. O deneyim icin ne paralar odeniyor degerini bilmeli.
Hanımlar bu konuda tartışmayacağım :) sektörden biri olarak söylüyorum. O civarda ücrete çalışan bir sürü tecrübeli avukat biliyorum. İsterse çalışmayabilirler. Yılda 20 bin mezun var yerine birini bulurlar. Kaldı ki konu sahibinin tecrübeli olduğu da muammaYeni başlayanlar öyle ama belli bir tecrübeden sonra o fiyatlara çalışmıyorlar
15 yildir bu camiani icindeyim staj haric. Dedigim gibi sorun o deneyimlilerde. Yeni mezun ile deneyimli avukat arasinda hukuk fakultesi okumus ile okumamis kadar fark var. Sonuc olarak dedigim gibi o paraya calisan deneyimli avukatta sorun vardir. 4500 TLye 10 yillik basindan sonuna kadar tum asamalari bitirebilecek bir avukat calisiyorsa sikinti.Hanımlar bu konuda tartışmayacağım :) sektörden biri olarak söylüyorum. O civarda ücrete çalışan bir sürü tecrübeli avukat biliyorum. İsterse çalışmayabilirler. Yılda 20 bin mezun var yerine birini bulurlar.
Benimde anneannem bu durumda.
Emekli maaşı var ama üvey kızıyla bölüyor hâliyle maaş yetmiyor.
Hem kira,hem fatura ve yiyecek içecek derken biz destek oluyoruz.
Annem erzak,yemek,ekmek konusunda yardım ediyor.
Kardesimde maddi yardım ediyor.
Şimdi kiraya zam geldi tasinsa daha çok masraf olacak mecbur zammı kabul ettik.
Ben,annem ve kardeşim para toplayıp kiraya destek olacağız.
Ama zam çok fazla gelseydi benim apartmanında yada yakında bir ev bulup yanıma getirecektim.
En azından yeme,içme masrafını ben karşılar kirayı idare ederdik.
Bu durumda ben maddi destek olmaya devam etmelerini öneririm.
Evet hepimiz için zor ama destek olmazsak daha büyük sıkıntı olur.
Emekli maaşı var ama üvey kızıyla bölüyor hâliyle maaş yetmiyor.
Hem kira,hem fatura ve yiyecek içecek derken biz destek oluyoruz.
Annem erzak,yemek,ekmek konusunda yardım ediyor.
Kardesimde maddi yardım ediyor.
Şimdi kiraya zam geldi tasinsa daha çok masraf olacak mecbur zammı kabul ettik.
Ben,annem ve kardeşim para toplayıp kiraya destek olacağız.
Ama zam çok fazla gelseydi benim apartmanında yada yakında bir ev bulup yanıma getirecektim.
En azından yeme,içme masrafını ben karşılar kirayı idare ederdik.
Bu durumda ben maddi destek olmaya devam etmelerini öneririm.
Evet hepimiz için zor ama destek olmazsak daha büyük sıkıntı olur.
Eşimin anne babasının evi yok, tek emekli maaşları var.
Yaklaşık 5-6 yıldır eşim ödüyor kiralarını. Yaşadıkları yerde kira fiyatları çok yüksek değil, bizi zorlayan bir durum olmadı şu ana kadar ama gelirimizin buna etkisi var tabi.
Baba için devletten bakım parası alınabilir mi acaba?Onun haricinde yapılacak birşey de kalmıyor. Zor ama bir şekilde yardımcı olmaları gerekiyor.
Yaklaşık 5-6 yıldır eşim ödüyor kiralarını. Yaşadıkları yerde kira fiyatları çok yüksek değil, bizi zorlayan bir durum olmadı şu ana kadar ama gelirimizin buna etkisi var tabi.
Baba için devletten bakım parası alınabilir mi acaba?Onun haricinde yapılacak birşey de kalmıyor. Zor ama bir şekilde yardımcı olmaları gerekiyor.
Son düzenleme:
Hayır sorun deneyimlilerde değil. Sorun yılda 20 bin mezun verilmesinde. 10 yıllık değil ama 6-7 yıllık deneyimli çok da iyi arkadaşlarımın 5 bin liraya çalıştığını biliyorum. Ben şu an kendi işimi yapıyorum ama bana da geçtiğimiz sonbahar 3500 tl teklif eden yamyam bir büro olmuştu. Ben reddettim ama mecburiyetten kabul edenler var. Sorun onlarda değil. Konuyu daha fazla sabote etmeyelim. Zaten konu sahibinin tecrübeli olduğunu sanmıyorum 3-5 yıl önceki mesajlarında çalışmıyorum yazmış15 yildir bu camiani icindeyim staj haric. Dedigim gibi sorun o deneyimlilerde. Yeni mezun ile deneyimli avukat arasinda hukuk fakultesi okumus ile okumamis kadar fark var. Sonuc olarak dedigim gibi o paraya calisan deneyimli avukatta sorun vardir. 4500 TLye 10 yillik basindan sonuna kadar tum asamalari bitirebilecek bir avukat calisiyorsa sikinti.
çocuk için avukatlık mesleğini hemen eledimmmm dayım kuzenim avukat ama o zamanlar bu kadar avukat yoktu iyi kazanıyorlardı dediğin gibi.ailelerimize nasıl yardım edelim kendimiz kazanamazsak?Hayır sorun deneyimlilerde değil. Sorun yılda 20 bin mezun verilmesinde. 10 yıllık değil ama 6-7 yıllık deneyimli çok da iyi arkadaşlarımın 5 bin liraya çalıştığını biliyorum. Ben şu an kendi işimi yapıyorum ama bana da geçtiğimiz sonbahar 3500 tl teklif eden yamyam bir büro olmuştu. Ben reddettim ama mecburiyetten kabul edenler var. Sorun onlarda değil. Konuyu daha fazla sabote etmeyelim. Zaten konu sahibinin tecrübeli olduğunu sanmıyorum 3-5 yıl önceki mesajlarında çalışmıyorum yazmış
Gerçekten bazilarimiz çok komik...bilmeden etmeden herşeye atliyorsunuz...benim konum değil ama yukardaki benim konum..bu arada ben yeni doğum yaptım çalışmıyorum ücretsiz izindeyim . Evet bende anne babama sürekli yardım etmek zorundayım ama çok şükür maaşın bunu karşılayacak duzeyde.meslegim var..hayır neden doğrusunu yazmamışim gbi itham ettiniz anlayamadimYa konuyla alakasız olucak sabote etmiş gibi de olmak istemiyorum ama neden kendi yaşadığınız şeyi arkadaşınız yaşamış gibi anlatıyosunuz ki? Aşağıdaki yorumda burda yazdıklarınızı birebir siz yaşamışsınız. hayır yaşadığınız absurd bişey de değil. aksine ailenize yardım ederek iyi bir şey yapıyosunuz. neden böyle yaptınız anlamadım :/
O dediğiniz de yatırımın bir başka türü zaten.Hatta en iyi yatırım olabilir.Her ebeveynin bilinçli hareket etmesi gerekiyor .3. Türü de kazandığı parayı kendisine geleceğine yatırmak yerine evlatlarına o parayla en iyi imkanları sunmaya çalışanlar. İnsanlar da geçmişte ekonominin kötüleşeceğini emekli maaşının bu denli yetmeyeceğini tahmin edemiyor. Emekli maaşımla idare ederim diye düşünmüştür.
iyi de bu çift de emekli zaten maaşları yok değil kiAllah'ım kendinden başka kimseye el avuç actirtmasin evlatta olsa . İşte bu yüzden her seferinde diyoruzki çalışılsin diye , hiç olmazsa yaşlılıkta karıkoca iyi kotu bir emeklilik olur kendi yağında kavrulursun
sorun şu:
emekli maaşı ancak kiraya yeter.
fatura
mutfak
ilaç (emeklilerde çok oluyor)....
fiyat malda olurYeni başlayanlar öyle ama belli bir tecrübeden sonra o fiyatlara çalışmıyorlar
hizmetin ücreti olur.
Teşekkürler hatırlatma için. Yoğun bir gündü dikkatimden kaçmış.fiyat malda olur
hizmetin ücreti olur.
bu yeni nesile ders olsun.en azından 2+1 bir ev almadan çocuk peşine düşmesinler.sonra çocuğun masrafları okulu vs derken ömür boyu evsiz kalıyorlar gelir düşükse.hem çocuğa bakıp hem de ev taksidi ödeyebilenler yapsın tabi ki istediği zaman orası ayrıEvi olmayan, bu şekilde gecinemeyen anne baba omur boyu cocuguna yük oluyor benim gorduklerim en azindan öyle.
herkesin anasının babasının evi yokÖncelikle konuyu bir arkadaşım adına açtığımi söyleyeyim .üyeliği olmadığı için benden rica etti.
Şöyleki arkadaşım biri iki biri yedi yaşında iki çocuk annesi ..evi kira ,aldığı maaş 4500...çocuğun bakıcısı var bakanı olmadığı için ona 2500 ödüyor ..bir kardeşi var tek cocuklu başka sehirde yaşıyor onunda evi kira sadece maaşı daha güzel çünkü memur..şimdi bu arkadaşın annesi ev hanımı babası emekli..bir evleri yok...hep iki kızı yardım ediyor gecinmelerine...ikiside baya yaşlılar hergun yaşlı amca için uğrayan bir bakıcı var onada para ödüyorlar .. maaşı fazla olan ikibin konuyu açan arkadaşım bin yardım ediyor..ancak şimdi annesinin ev sahibi taşınmalarını istiyor sözleşme süresi doldu kiralar bukadar ucukken diğer evlere ekstra bin beşyüz daha fazla nasıl verecekler...
sorumuz şu ya arkadaslar annesinin babasının evi olmayan arkadaşlar napiyorsinuz???? Hiç mi yok bizim gbi diyor... Babasının emekli maaşı kirayı anca karşılıyor nerdeyse...yardım etmesek olmayacak açıkta kalırlar diyor yardım ediyorlar sağolsun esleride destek ama yetmiyor yetmiyor....ben daha ne kadar yardım edeyim diyor..çözümde bulamıyor..kendi evine almak istemiyor ev ev üstünde olmaz diyor zaten arkadaşımın annesi pek gecinilecek bir kadın da değil...
Yokmu aranızda evlensede sürekli ailesine yardım etmek zorunda kalan...herkesin anne babasının evi mi var
benim bu durumda olan ailelerde bildiklerim kızlar evlenmiyor.
acı ama öyle. aileye bakmak zorunda olan kız(lar) evlenmiyor.
4500 lira maaş alıp
2 çocuk yapıp bir de anne babaya bakmak imkansız
hesap ortada
eşleri yine iyi insanmış da çocuk 7 yaşına gelene kadar (demek en az 8 sene) ses etmemiş bu duruma.
işin açıkçası bence eşlerinin sabrı bir yerde tükense yeridir 2 tane çocuk varken erkekler ailesine geçindirecek kadar yardım etse herkes avaz avaz bağırır burada...
ailesinin durumu olmayan benim bildiğim kişiler bu işi hep en başta düşündü
ya hiç evlenmedi
ya da bekarken borç harç bir şekilde ev alındı
kendi düğününde takılanı bile verdi gerekirse
kısacası öngörülü davrandı.
Bin yıldır ayni numara. Psikologa gidip arkadasim icin geldim, avukata gidip arkadaşımın sorunu, buraya gelip arkadaşımın konusu... Hayir amaç ne anlamiyorum ki.Ya konuyla alakasız olucak sabote etmiş gibi de olmak istemiyorum ama neden kendi yaşadığınız şeyi arkadaşınız yaşamış gibi anlatıyosunuz ki? Aşağıdaki yorumda burda yazdıklarınızı birebir siz yaşamışsınız. hayır yaşadığınız absurd bişey de değil. aksine ailenize yardım ederek iyi bir şey yapıyosunuz. neden böyle yaptınız anlamadım :/
kurban olmuyor mu bu tür kişiler peki?başkaları için yaşıyorlar anne baba bile olsa erkek önemli değil her zaman her yaşta bulunur da çocuk sahibi olma hakkı ne olacak?herkesin anasının babasının evi yok
benim bu durumda olan ailelerde bildiklerim kızlar evlenmiyor.
acı ama öyle. aileye bakmak zorunda olan kız(lar) evlenmiyor.
4500 lira maaş alıp
2 çocuk yapıp bir de anne babaya bakmak imkansız
hesap ortada
eşleri yine iyi insanmış da çocuk 7 yaşına gelene kadar (demek en az 8 sene) ses etmemiş bu duruma.
işin açıkçası bence eşlerinin sabrı bir yerde tükense yeridir 2 tane çocuk varken erkekler ailesine geçindirecek kadar yardım etse herkes avaz avaz bağırır burada...
ailesinin durumu olmayan benim bildiğim kişiler bu işi hep en başta düşündü
ya hiç evlenmedi
ya da bekarken borç harç bir şekilde ev alındı
kendi düğününde takılanı bile verdi gerekirse
kısacası öngörülü davrandı.
Benim annemin evi var ama hiç bir geliri yok emekli maaşı falan yok sağlık güvencesi yok babam ortada yok zaten diğer taraftan kayinvalidemin emekli maaşı var ama onunda evi yok kirada ev sahibi evi satabilecegini söylemiş ev kiraları uçmuş akşam eşim annemi yanımıza alalım dedi bütün keyfim kaçtı yani var arkadaşın gibi hatta daha beteri
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.