• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç Evlilikten Ve Eşinizden Sıkıldığınız Bunaldığınız Ve Sogudugunuz Zamanlar Oluyor mu ?

Bu şekilde degil de hislerinizi acık acık ifade edip esınızden yardım isteyerek aşılabilir bana göre. Ha tabi ben bunu denediğimde eşim 'artık beni sevmiyorsun' diye liseli flörtümmüş gibi depresyona girdi :işsiz:.
benim eşimde sizinkinden farklı tepki vermez eminim peki siz nasıl aştınız

Benim regl günlerim yaklastikca eşime gıcık kapıyorum. Yanıma oturunca öfke nöbeti geçirdim geçen hafta. Adam şok.

Bu durum 1 hafta kadar sürüyor.

Geçici oluyor. Benim rutinim bu alıştım artık.

2 ay bana çok fazla bir zaman gibi geldi.

Ayrı kalsaniz ama 1 hafta 2 hafta değil.

Özleyene kadar. Belki düzelir.

Eğer düzelmiyorsa yaşadığınız sorunlar tüketmiş olabilir.

Gerçekten merak ediyorum bu durumu bir tek ben yaşıyorum diye düşünmüyorum yaşamış olanların tecrübelerini merak ediyorum. 5 yıllık evliyim bir oğlumuz var ikimizde çalışan insanlarız
Evliliğimizde ufak tefek problemler tartışmalar dışında bir sorunumuz yok.
Ama ben yaklaşık 2 bucuk 3 aydır felan nedense böyleyim. Eşime karşı birden bire soğudum sanki, ona karşı hiç birşey hissetmez oldum, gün içerinde araması bana mesaj atması hiç birşey ifade etmiyor
onunla konuşurken daralıyorum bunalıyorum ne bileyim..
akşam sohbet muhabbet edelim birbirimize vakit ayıralım diye iple çekerdim, şimdi umrumda değil.. sohbet etmiş etmemiş, günümüz dolu dolu geçmiş vs onu hiç özlemiyorum bile..
Bir hafta iş dolayısı ile ayrı kaldık kendisi ilçede bir yerde çalışması gerekti , yokluğunu evet aradım ama öyle aşk sevgi özlem anlamında değil, çünkü bana sagolsun her konuda destek olur zorlandım birde çalışınca..
Eşim sorumluluklarını bilen bana her daim yardımcı işinde gücünde bir insandır.. tabiki eksi yönleride var olumsuz yanları, mesela sinirli olması , ailesini her daim savunması , coğu düşüncemi es geçmesi , sabit fikirli olması vs vs vs.. ( şu an benim sabrımı zorlayan hiç birşey yapmıyor evliliğimiz rayına oturdu yani öyle bir büyük sıkıntılarımzda kalmadı ) yani zaten hepsini anlatmam yahut eşimin karakterini tamamen yansıtmam mümkün değil
bu durum 2 aydır felan devam ediyor ve ben gerçekten boğuluyorum artık
şu an buraya konu açarken bile whatsappdan birşey sormuş.. önceden yazdığı zamanlarda ne çok mutlu olrdum aradığında işten 5 dakika geç gelse yolunu gözlerdim, ama yok yani hiç birşey yok..
Bir an ona birşey olduğunu ve onsuz kaldığımı düşünüyorum kendime gelmek adına çok üzülüyorum , sonra geri bu hisler bütün vücudumu beynimi kalbimi bütün hücrelerimi dolduruyor sanki..
Öyleki artık cinsellik bile zor gelmeye başladı sırf o istediği için geri çevirdiğim zman kırılmasın diye..
Neden böyleyim eşime karşı bilmiyorum çok üzülüyorum. ya gerçekten ona karşı sevgim bittiyse ? bir ömür nasıl geçer diyorum böyle ama evlilik bekar hayatı gibi değil.. en önemlisi ortada bir çocuk var.. bir düzenim var
Ve en acısı ise benim eşimden başka kimsem yok, herkesden darbe yedim ne yazık ki dönüp baktığımda bir eşim arkamdaydı deli gibi sevdiğim adama karşı neden böyle hissediyorum ? yada benim bu durumumun çözümü nedir ?
O nedenle size sormak istedim sizinde böyle eşinizden soguduğunuz evlilikten sıkıldığınız zamanlar oldu mu nasıl baş ettiniz ?
Kırmızı çizgiler ile ilgili bir sorun yoksa ben evliliği kalp ritmine benzetiyorum. Arada hızlanır arada düşer nabız. Hep aynı şekilde atması zaten fiziksel olarak mümkün değil. Soğuyorum geçiyor fazla ısınıyorum o da geçiyor arada rölanti oluyor. Ama hepsi yaşanmalı zaten. Sorun sürekli düşük nabız ya da nabız sesinin hiç gelmemesi. O zaman da fatiha okuma zamanıdır.

yani eşim şu an tam kıvamında ve sabrımı zorlayacak birşeyler yapmıyor artık
zamanında yaşadığınız problemler, zaman geçtikçe ilişkinizin monoton hale gelmesi, çocuk olunca önceliklerinizin değişmesi, ilk zamanlarda olan keşfetme arzusunun kalmaması artık bakışından duruşundan ne hissettiğini falan anlıyorsunuzdur sizde eşinize karşı bir soğukluk oluşturmuş..
arada insan farklı ortamlara girmeli, uzak kalmalı, merak etmeli birbirini, ilişkiyi canlandırmak adına ara ara farklı şeylerle meşgul olunmalı-ufak kaçamaklar yapılmalı-tatil olabilir (mümkünse çocuksuz) ...
ben genelde eşime sinirlendiğimde soğurum ondan... ama sonra geçer .. tabiki şu da var kafamı atırınca anında silecek hale geliyorum hepsi geçmişte yaşanan şeylere sabrımın kalmaması ile alakalı ve artık önceliğim eşim değil kızım ;)

Benim regl günlerim yaklastikca eşime gıcık kapıyorum. Yanıma oturunca öfke nöbeti geçirdim geçen hafta. Adam şok.

Bu durum 1 hafta kadar sürüyor.

Geçici oluyor. Benim rutinim bu alıştım artık.

2 ay bana çok fazla bir zaman gibi geldi.

Ayrı kalsaniz ama 1 hafta 2 hafta değil.

Özleyene kadar. Belki düzelir.

Eğer düzelmiyorsa yaşadığınız sorunlar tüketmiş olabilir.
peki ya tükendiyse telafisi olmaz mı sizce kaybolan hislerimim ?

benim eşimde sizinkinden farklı tepki vermez eminim peki siz nasıl aştınız
Tam olarak aşmış sayılmam evde yanından gecerken falan dur hazır surdan gecerken bı sarılayım suna diyorum ' a su koltuğun ortusunu duzelteyım' benzeri bı hisle.
Sarılıyorum sasırıyo seviniyo adam nasıl bir buzdolabına dönüştüysem artık.
Eşine cocuguna bağlı sorumluluklarını bilen bı adam hakediyor biraz cabayı.
Evlilik bıtmıs falan diyenlere cok sasırıyorum fiziksel psıkolojık sıddet ihanet yoksa bitmez cocuk varken.

peki ya tükendiyse telafisi olmaz mı sizce kaybolan hislerimim ?
Bence olur. Olabilir. Ama bu hem zaman hem de sabır ister. Hem sizden hem eşinizden .

Sizin ilk yapmanız (eğer eşinizin şu an sizi rahatsız eden bir problemi yoksa) geçmişi ve geçmiş sorunları unutmaya çalışmanız. Ilk adım bu bence.

bu aslında evliliğin alışkanlığa dönüşme dönemi bence. Yani bunun kısa süreli birşey olduğunu düşünüyorum, bu dönem biticek ve böyle yaşamaya alışıcaksınız onu hala seviyorsunuz hala ona bişey olsa canınız yanar ama alışkanlığa dönüşünce insan hiç gitmezmiş gibi hiç ona bişey olmazmış hep yanınızdaymış gibi hisseder ama allah korusun bişey olsa mahvolursunız. bence fevri davranmayın izleyin bu süreci

Tam olarak aşmış sayılmam evde yanından gecerken falan dur hazır surdan gecerken bı sarılayım suna diyorum ' a su koltuğun ortusunu duzelteyım' benzeri bı hisle.
Evlilik bıtmıs falan diyenlere cok sasırıyorum fiziksel psıkolojık sıddet ihanet yoksa bitmez cocuk varken.
peki siz soguklugunuzu hissettirmemek için elinizden geleni yaparken sizin için zor olmuyor mu

siz bu adamla bir ömür geçermi gibi düşünüyorsunuz ya ,işte bende bu adamla bir ömür geçecek diye beynime emir veriyorum bazen bende beni delirttiği zamanlar direk kendimi adliyede hayal ediyorum ama hep hayal yani,sonra arkadaşlarımın eşlerini görünce benimki gerçekten gözümde meleğe dönüşüyor bir kanadı yok,:işsiz:

Peki bu psikolojik şiddet değil midir?
Erkek açısından yani?
Adam sevilmediğini bile bile üzülmüyor mudur?

peki siz soguklugunuzu hissettirmemek için elinizden geleni yaparken sizin için zor olmuyor mu
Zor degıl ama duygusal bı cosku olmuyo tabi ıcımde
Bu soguklugumu gizlemek icin degıl, boyle olmamın suçlusu sen degılsın deme seklim aslında.
Ve adım atınca karsı tarafta gordugum heyecan benı yumusatıyo biraz.

Bende daha hiç tanımadan, ilişkinin dinamiğini bilmeden, kişileri tanımadan buradan "bu evlilik bitmiş, boşan bence, ben kesin boşanırdım, sevgin bitmiş yeni hayat kur kendine vs" yorumlarını hayretle okuyorum. Şiddet , aldatma gibi durumlar olsa söylenebilir şeyler elbet çünkü bazı kadınlarımız da bu tarz şiddetleri çok normalleştiriyor ve birilerinin akıl vermesine ihtiyaç duyabiliyor ama kimseyi tanımadan bilmeden bir evlilik hakkında hele ki çocuk varken nasıl böyle iki dakika da buradan karar verebiliyorlar hayret doğrusu. Sevginin bitmesi için illa ki psikolojik veya fiziksel şiddet gerekmez elbet, sevgi bitebilir ama bu kısacık zaman da başkalarının vereceği bir karar olmamalı. Konu sahibi belli ki hassas , etkilenebilir söylenenlerden ve yanlış bir karar verebilir. Öncelikle iyileştirmeye yönelik destek verilmeli şiddet, aldatma vs yoksa. Sevgisi bittiyse bunu zamanla anlar zaten buradan bu kadar çabuk müdahale etmek yanlış bana kalırsa. İnsanlar yazılanlardan böyle dönemlerde çok etkilenebilir.

inanın hiç birşey paylaşmak bile gelmiyor içimden.. benim için birşey yapmasınıda istemiyorum ki eşimde aksine şu an tam benim istediğim gibi biri oldu
Bence sizin tek sıkıntını eşiniz değil gibi sanırım depresyondasınız. Bir terapi almayı düşünmez misiniz. Bence rahatlarsınız faydasını görürsünüz

Peki bu psikolojik şiddet değil midir?
Erkek açısından yani?
Adam sevilmediğini bile bile üzülmüyor mudur?
Bu istemeden üzülmesine sebep olmak oluyor.
Psıkolojık sıddet suclama, tehdit, zorlama, manıpule etme, baskı altında tutma gibi bir durum.
Burada al ıste sevgim bıttı, senın yuzunden bıttı, yuvamızı sen bu hale getirdin, benı tukettın.. Deyince psıkolojık sıddet olur bana gore

Aa iki ay iyiymiş benim soğukluk 2 yıl sürdü :) muhtemelen ona kızdığınız mevzuların üstünü örtmenizle alakalı bir durum. Barışmak, durumu çözmez sadece üstünü örter. Kızgınlığınızı dile getirip "evet bu konularda sen çok haklısın özür dilerim" cümlesini duymadıkça soğukluk başlar, normaldir. Yani yanlış olan davranışı artık yapmıyor olması tamamiyle çözmüyor sorunu. Sizin o yanlışlar karşısında ne kadar kırıldığınızı anlaması ve kabul etmesi gerek. Kadın milleti ancak o şekilde tatmin oluyor. Kendimden biliyorum.
Benim yazın başından beri olan bir soguklugum var. Bazen hamilelikten diyorum. Bazen etrafimda sevgisini hissettiren o kadar kişi varken benim buna hasret kalmış olmam etkili oldu diyorum. Bazen de soyledigim hiçbir sözün karşı tarafta bir karşılığı olmamasi,duvara karşı tek başıma olmam etkili oldu diyorum.nedenini bilemiyorum. Ama gerçekten zor bir durum. Ben gerçekten çok zorlaniyorum....

Bu istemeden üzülmesine sebep olmak oluyor.
Psıkolojık sıddet suclama, tehdit, zorlama, manıpule etme, baskı altında tutma gibi bir durum.
Burada al ıste sevgim bıttı, senın yuzunden bıttı, yuvamızı sen bu hale getirdin, benı tukettın.. Deyince psıkolojık sıddet olur bana gore
Nasıl yani?
Eşten sevgi,ilgi görmeme ne oluyor o zaman?
Sevgisiz yaşamak ne büyük haksızlık ve acımasızlık.
Dövmüyor,aldatmıyor olsun,sevmese de olur yani.

Back