• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç Evlilikten Ve Eşinizden Sıkıldığınız Bunaldığınız Ve Sogudugunuz Zamanlar Oluyor mu ?

Oluyor, diyorum ki bu gece sunu bogsam:KK45:
Sonra geciyor:KK48:
Sizinki farkli gibi geldi bana. Sanki bitmis bir evlilikten bahsediyorsunuz
evet bizde öyleydik sabah olmadan geçerdi.. yada 1 2 saat ama şimdi yok geçmiyor ve işin acı tarafı eşim şu an tam istediğim gibi birisi herkes ne kadar şanslı olduğumu söylüyor
dün yorgunum diye
balkonu yıkamış çamaşırları asmıs ben cocugu uyutana kadar bir kahve koymuş marketten sevdiğim çikolatayı almış gelmiş.. ama ben hiç mutlu olmuyorum ki.. çünki hislerim yok oldu çok üzülüyorum

inanın hiç birşey paylaşmak bile gelmiyor içimden.. benim için birşey yapmasınıda istemiyorum ki eşimde aksine şu an tam benim istediğim gibi biri oldu
Rahat batması sendromu :)) bence azıcık uzak kalın ..eşine durumu anlat ,onun da desteğiyle ya o ya sen uzaklaş ..

evet bizde öyleydik sabah olmadan geçerdi.. yada 1 2 saat ama şimdi yok geçmiyor ve işin acı tarafı eşim şu an tam istediğim gibi birisi herkes ne kadar şanslı olduğumu söylüyor
dün yorgunum diye
balkonu yıkamış çamaşırları asmıs ben cocugu uyutana kadar bir kahve koymuş marketten sevdiğim çikolatayı almış gelmiş.. ama ben hiç mutlu olmuyorum ki.. çünki hislerim yok oldu çok üzülüyorum
Cok insani seylerden bahsediyorsunuz. Yapmasi gerekenler bunlar zaten. Sevmiyorsaniz bitmistir o evlilik bana gore. Yani kendi evliligimde esimi sevmedigimi fark edersem bosarim. Kizginliklar kirginliklar olabilir. Kavga da olabilir, asiri olmadigi surece dert degil. Ama sizde bazi seyler tukenmis. balkon yikasa nolur,kapicinin hanimi da yapar onu cagirirsaniz.

Bence bu durum normal. Sürekli aynı evde yaşayan insanlar dönem dönem birbirinden soğuyabilir. Özellikle bazı sıkıntılar yaşanmışsa bu da etkiler. Geçici bir durumdur. Baş başa güzel bir yemeğe çıkın, vaktiniz varsa tatile çıkın, eğleneceğiniz, romantik dakikalar yaşayabileceğiniz birşeyler yapın. Ya da ortak bir hobi edinin. İyi gelecektir.

Aa iki ay iyiymiş benim soğukluk 2 yıl sürdü :) muhtemelen ona kızdığınız mevzuların üstünü örtmenizle alakalı bir durum. Barışmak, durumu çözmez sadece üstünü örter. Kızgınlığınızı dile getirip "evet bu konularda sen çok haklısın özür dilerim" cümlesini duymadıkça soğukluk başlar, normaldir. Yani yanlış olan davranışı artık yapmıyor olması tamamiyle çözmüyor sorunu. Sizin o yanlışlar karşısında ne kadar kırıldığınızı anlaması ve kabul etmesi gerek. Kadın milleti ancak o şekilde tatmin oluyor. Kendimden biliyorum.
peki o 2 yıl içerisinde ne oldu hiç birşey hissetmediğiniz eşinize karşı nasıl davrandınız gerçekten insana çok ağır geliyor sonra nasıl geçti ?

Bence bu durum normal. Sürekli aynı evde yaşayan insanlar dönem dönem birbirinden soğuyabilir. Özellikle bazı sıkıntılar yaşanmışsa bu da etkiler. Geçici bir durumdur. Baş başa güzel bir yemeğe çıkın, vaktiniz varsa tatile çıkın, eğleneceğiniz, romantik dakikalar yaşayabileceğiniz birşeyler yapın. Ya da ortak bir hobi edinin. İyi gelecektir.
hepsini deniyorum ama hiç birşey iyi gelmiyor :KK51:

peki ne olacak sizce sevgim bitti diye bir evlilik bir yuva yıkılır mı cocuğum ne olacak mutlu huzurlu ailesi ile akşamları iple çekiyor babasına ve bana kavuşmak için.. bekar olsamda sevgim bitti diye ayrılsam.. peki ya şimdi ?
İyi de çocuk şimdi değil de birkaç sene sonra farketmeyecek mi soğukluğunuzu,sevgisizliğinizi?
O zaman daha çok yıpranmayacak mı?
Bir çocuk için ne kadar acıdır ana-baba arasındaki soğukluk.
Her çocuk ilk eğitimi,ilk sevgiyi aileden alır. O sevginin verdiği özgüvenle daha mutlu ve başarılı olur.
Ama soğukluk ya da sevgi yoksunluğu ile büyüyen bir çocuğu asla mutlu edemezsiniz.
Bunları gerçekten bilmiyor musunuz?

İyi de çocuk şimdi değil de birkaç sene sonra farketmeyecek mi soğukluğunuzu,sevgisizliğinizi?
O zaman daha çok yıpranmayacak mı?
Bir çocuk için ne kadar acıdır ana-baba arasındaki soğukluk.
Her çocuk ilk eğitimi,ilk sevgiyi aileden alır. O sevginin verdiği özgüvenle daha mutlu ve başarılı olur.
Ama soğukluk ya da sevgi yoksunluğu ile büyüyen bir çocuğu asla mutlu edemezsiniz.
Bunları gerçekten bilmiyor musunuz?
biliyorum ama geçici birşeydir sırf böyle hissettiğim için evliliğimi bitirmek istemiyorum

Çok klişe olacak ama evliliğiniz rayına oturup bir rutine bindiği için; bu sizi rahatlatacağına bunaltmış. :)

Bir nevi artık eşiniz sizin istediğiniz kıvama geldiği için; heyecanınız ve tutkunuz bitmiş.. Bu da sizi korkutuyor.
Bence sevginiz bitmemiş sadece olgunluk dönemine girmişsiniz.
Zamana bırakın; sevgi olayı 2-3 ayda anlaşılacak birşey değil zaten. Şuan bunu düşünmek için çok çok erken. Biraz kendinize zaman ayırın; saçınızın rengini şeklini, tarzınızı, uğraşlarınızı değiştirin, kafanızı dağıtın. Zamanla duygularınızdan emin olursunuz zaten.

Çok klişe olacak ama evliliğiniz rayına oturup bir rutine bindiği için; bu sizi rahatlatacağına bunaltmış. :)

Bir nevi artık eşiniz sizin istediğiniz kıvama geldiği için; heyecanınız ve tutkunuz bitmiş.. Bu da sizi korkutuyor.
Zamana bırakın; sevgi olayı 2-3 ayda anlaşılacak birşey değil zaten. Şuan bunu düşünmek için çok çok erken. Biraz kendinize zaman ayırın; saçınızın rengini şeklini, tarzınızı, uğraşlarınızı değiştirin, kafanızı dağıtın. Zamanla duygularınızdan emin olursunuz zaten.
inşallah öyledir.. keşke öyle olsun bu yüzden evlilğimi bitirmek çok üzer beni

ben evli değilim ama uzun bir sevgililik döneminden sonra nişanlandık. bu ara sıra bana da oluyor hem sevgililik hem de bu dönemde. bazı dönemlerde konuşasım gelmiyor onun araması beni sıkıyor. bazen gördüğümde yabancı biri görmüşüm gibi hissediyorum cidden yüzü bana yabancı geliyor kaç yıldır gördüğüm adam :) ama kısa sürüyor bunlar. o bişeye üzülse benim içim acıyo, ona bişey olursa diye düşünsem hemen gözlerim doluyo. bence aşk, heyecan bitiyor bir süre sonra ama büyük bir sevgi, bağlılık var. onu çok seviyorsunuz bence. umarım kısa zamanda geçer.

bende bunları yazacaktım ama siz benden önce davranmışsınız

istediği kıvama gelmiş adam konu sahibinin mücadele etmesi gereken bir durum yok tamamen onun boşluğu bence

Tam da bu işte

Gerçekten merak ediyorum bu durumu bir tek ben yaşıyorum diye düşünmüyorum yaşamış olanların tecrübelerini merak ediyorum. 5 yıllık evliyim bir oğlumuz var ikimizde çalışan insanlarız
Evliliğimizde ufak tefek problemler tartışmalar dışında bir sorunumuz yok.
Ama ben yaklaşık 2 bucuk 3 aydır felan nedense böyleyim. Eşime karşı birden bire soğudum sanki, ona karşı hiç birşey hissetmez oldum, gün içerinde araması bana mesaj atması hiç birşey ifade etmiyor
onunla konuşurken daralıyorum bunalıyorum ne bileyim..
akşam sohbet muhabbet edelim birbirimize vakit ayıralım diye iple çekerdim, şimdi umrumda değil.. sohbet etmiş etmemiş, günümüz dolu dolu geçmiş vs onu hiç özlemiyorum bile..
Bir hafta iş dolayısı ile ayrı kaldık kendisi ilçede bir yerde çalışması gerekti , yokluğunu evet aradım ama öyle aşk sevgi özlem anlamında değil, çünkü bana sagolsun her konuda destek olur zorlandım birde çalışınca..
Eşim sorumluluklarını bilen bana her daim yardımcı işinde gücünde bir insandır.. tabiki eksi yönleride var olumsuz yanları, mesela sinirli olması , ailesini her daim savunması , coğu düşüncemi es geçmesi , sabit fikirli olması vs vs vs.. ( şu an benim sabrımı zorlayan hiç birşey yapmıyor evliliğimiz rayına oturdu yani öyle bir büyük sıkıntılarımzda kalmadı ) yani zaten hepsini anlatmam yahut eşimin karakterini tamamen yansıtmam mümkün değil
bu durum 2 aydır felan devam ediyor ve ben gerçekten boğuluyorum artık
şu an buraya konu açarken bile whatsappdan birşey sormuş.. önceden yazdığı zamanlarda ne çok mutlu olrdum aradığında işten 5 dakika geç gelse yolunu gözlerdim, ama yok yani hiç birşey yok..
Bir an ona birşey olduğunu ve onsuz kaldığımı düşünüyorum kendime gelmek adına çok üzülüyorum , sonra geri bu hisler bütün vücudumu beynimi kalbimi bütün hücrelerimi dolduruyor sanki..
Öyleki artık cinsellik bile zor gelmeye başladı sırf o istediği için geri çevirdiğim zman kırılmasın diye..
Neden böyleyim eşime karşı bilmiyorum çok üzülüyorum. ya gerçekten ona karşı sevgim bittiyse ? bir ömür nasıl geçer diyorum böyle ama evlilik bekar hayatı gibi değil.. en önemlisi ortada bir çocuk var.. bir düzenim var
Ve en acısı ise benim eşimden başka kimsem yok, herkesden darbe yedim ne yazık ki dönüp baktığımda bir eşim arkamdaydı deli gibi sevdiğim adama karşı neden böyle hissediyorum ? yada benim bu durumumun çözümü nedir ?
O nedenle size sormak istedim sizinde böyle eşinizden soguduğunuz evlilikten sıkıldığınız zamanlar oldu mu nasıl baş ettiniz ?

Merhaba. Bana çok garip bir durum gibi gelmedi. İnsanlar aynı evde uzun süre yaşayınca bazen soğukluk, uzaklaşma hissi yaşayabilirler. Zaman zaman annemize babamıza karşı bile yaşıyoruz bunları. Bence bu durumu biraz da gözünüzde büyütmeniz ile ilgili. Evli değilim ama evlenmek üzere olduğum erkek arkadaşıma karşı benzer şeyler hissetmiştim.Üstelik aynı evde filan da yaşamamıza rağmen. Aynı anlattığınız gibi bana çok yardımcı ,destekçi bir insandı. Eksik yönleri vardı elbet. Tartışıyorduk ve sanırım o soğukluk dönemi o tartışmaların birikmesi sonucu olmuştu ve 7-8 ay bu şekilde oldu. Sevgimi çok sorguladım. Ama şimdi sevgimi sorgulamış olmam bile komik geliyor. (biz ayrıldık ama başka sebeplerden dolayı, bu konuyu çoktan aşmıştık hatta). Bu duygunun üzerine fazla gitmemenizi ve geçici olduğunu düşünmenizi tavsiye ederim. Ne kadar "hissetmiyorum, sevgim mi bitti , ne yapacağım şimdi, ömür böyle nasıl geçer" gibi şeyleri tekrarlarsanız beyniniz bunları kabul eder duruma gelir.Eğer gerçekten sevginiz bitmiş ise zaten bunu anlarsınız ama bu kadar kısa bir zaman da değil. İnsanlar bunun için bir kaç yıl kendilerine izin veriyorlar. Size destekçi ve anladığım kadarıyla sizi seven bir eşiniz var. Eksikleri de varmış elbet. Bence olumlu yönlerini ve onu neden sevdiğinizi düşünün ve zaman zaman küçük sohbetler ile eşinize durumunuzu izah edin. Sizi anlamasını sağlayın. Tartışmadan ona eksik yönlerini söyleyin. Eşiniz değil de bir süre iyi bir arkadaşınız gibi davranın ve o olmadan ne olurdu diye düşünün. Bazen hayatımızda ki insanların kıymetini bilemiyoruz. Kendinize yüklenmeyin ve umarım bu durum geçicidir. Sevgiler

peki bu şekilde aşılabilir mi sizce. git gide sogukluk büyüyor içimde.
Bu şekilde degil de hislerinizi acık acık ifade edip esınızden yardım isteyerek aşılabilir bana göre. Ha tabi ben bunu denediğimde eşim 'artık beni sevmiyorsun' diye liseli flörtümmüş gibi depresyona girdi :işsiz:.

Back