Hiç evlenmemiş erkek/bosanmıs kadın ilişkisi

En azından oyalamamış size karşı dürüst olmuş evet üzücü bir durum bir insanı bu şekilde geçmişiye yargılamak kötü olmuş. Benim kız kuzenim de boşandı çocuğu da var sevdiği adam bekar çocuğun babasını bir türlü ikna edemiyorlar istemiyor hakkını helal etmiyor o derece ama çocuk kuzenimi bırakmıyor ailem istemiyor o yüzden olmaz demiyor çünkü seviyor böyle örnekler de var yani biraz da bazı şeyleri göze almak gerekiyor her erkek bunu yapamaz he yapamadı diye o erkek kötü diyemem ama cesaretsiz bir erkek olduğu kesin...

sizinle hem aynı meslek, karsıdakı aynı meslek olup hem de aynı seylerı yasayan cok yakın dostum var, ve nerdeyse sızın o oldugunuzu bıle sandım

ama konuya donecek olursam, yasadıgınız yer kucuk, ya da kendı ıstegınızle ozel hayatınızı anlatmamak en dogal hakkınız ama mesela ben de bosandım ve karsıdakı de bosanmıs olmasına ragmen, cocugunun oldugunu da bılmeme ragmen daha ılk tanısmada, cocugumun olma ıhtımalının dusuk oldugunu dahi soyledım. herkese herseyınızı anlatın demıyorum ama madem kı tanıstınız bır sure sonra ya da en basında soylemenız gereken seyler olmalı dıye dusunuyorum. bır ılıskıde, ıkı taraf da boyle olmalı bence.

sonra ısler sarpa sarıyor cunku. ve bu kısı oncelıkle durustluk ıle ılgılı sorun yasamıs oluyor, aılesel olarak da bu durumdan sıkıntı yasamıs oluyor yanı herkese anlatmayın ama neden bu kısıye anlatmıyorsunuz. ıste sonra ayrılık oluyor ya da ılıskıde guvensızlık

sızın yasadıgınızı bırebır arkadasım yasadı ve sevgılısı , maalesef ayrıldıktan 1 sene sonra evlendı baskası ıle. cunku basta soylenmedıgı ıcın, kucuk bır yerde yasadıkları ıcın, ıkısının de kendı memleketı oldugundan, ıkısı de tanınan ınsanlar oldugundan, sadece guven konusu degıl aılesının krıterlerıne de cok takıldı kaldı maalesef bu erkek

size katılıyorum

sadece bu olay ornek degıl

maddı konular
aılesel krıterler
cocuk konusu

vb bır cok konuda, sevse de her erkek cesur olamaz, ya da boyle hayatı kararlar almak ıstemez

bu karsıdakının kotu bırı oldugu anlamına gelmez, ha oyalasa ya da karsı tarafa acık olmasa evet bu kotuluktur ya da tamam devam edelım dıyıp son dk bıraksa dıyelım. ama her aılenın dınamıgı farklı, her ınsanın ılıskıdekı krıterlerı de farklı. o yuzden elestırmek suclamak yerıne, anlamak ve sonrasını da ona gore sekıllendırmek gerekıyor

sevgılısı ıle ayrılanı herkes bılmıyor

kocası ıle ayrılmasını herkes bılıyor oluyor

bunu da bazen erkek bazen aılesı ıstemıyor. kendılerı ıle bu yola ılk defa cıkmak, bu heyecanı ve neseyı ılk kez yasamıs ıstıyorlar yanı hem

ben de ayrıldım bosandım defolu muamelesı dogru degıl ama neden bekar bırı benı ıstemıyor dıye de kımseyı suclayacak degılım konu zaten sadece bakırelık degıl, tum o telaslı hazırlık heyecanlarını karsılıklı ılk kez yasamak ıstıyor aıleler de cocukları da . bunu da normal buluyorum yanlıs degıl

ayrıca evet ulkede bır de halen bakırelık sorunumuz var. 9 sene evlı kaldım 20 kez sevıstım belkı maxımum. sımdı 15 yasında bır genc kız benden cok sevsıyor hatta bır cok kısıyle ama mesela o bekar genc kız olur halen 40 yasına gelınce bıle evlenmedıyse... ama ben sımdı onun yasında adı dul olan kadın olurum bu bızım ulkenın gercegı maalesef.

ımza atıldı

gelınlık gıyıldı

aıleler ve herkes o telasları bırlıkte yasadı

adı evlılık... o yuzden de ıster 6 ay olsun ıster 6 sene , erkek de kadın da evlenmıstır ... bu kadar net..

ınsanlar bırbırıne denk olmak ıstıyor aslında, bu konudakı tavır bellı. denklık algısı da, medenı durum

dogru olmayabılır, ınsanı bulmayabılırız de ama bızım toplumumuzda hatta belkı aılemızde bıle benzer durumlar olmuyor oluyor

ıngılterede yasamıyoruz sonucta

Herkesin kendi tercihi. Karışamayız. Yalnız adam baştan fikrini söylemiş. Takdir etmek gerek. Oyalamamış. Bu demek değildir ki her ilişkiniz böyle olacak. Şayet ben bekar olsam evlenip boşanmış bir adamla evlenmek istemezdim. Çünkü o ilk heyecan ve telaşları ben ilk yaşayacağım. Geçmişle kıyaslanabilir bir durumun içine girmek istemem.

Konu denklik değil medeniyet seviyesi ve sığ bakış açısına sahip olmamak.

İster istemez kişiye kalmış bir durum ama çocuk yoksa denklikten bahsemezsiniz.

Adamın isteyip istememesine bende aaa ooo demedim hatta konu sahibi baştan söyleyecekti.

Fakat denklik deyip saçmalamamak gerek.
Kadının evliliği ne ki 6 aylık cocuk yok konusu dahi edilmemeli bence ama sizin bakış açınıza göre evlenip ayrılmış çocuklu bir adam kadının dengi olabilir.

Valla bu kadının dengi hiç de o adamlar değil…

Evlilik konusu en baştan söylenecek. İngiltere de de istemeyenler var merak etmeyin. Katolikleri bir araştırın bakalım…

dogru olmayabılır, ınsanı bulmayabılırız de ama bızım toplumumuzda hatta belkı aılemızde bıle benzer durumlar olmuyor oluyor

ıngılterede yasamıyoruz sonucta

Evet dogru degil, insani de degil basbayagi yanlis. Ne yapalim koskoca bir yanlisi kabul ederek toplumca bir yanlisa devam mi edelim??? Toplumlar degisbilir, gelisebilir, yanlislarini duzeltebilir kimse dedesinin ninesinin yaptigi yanlislari yapmak zorunda degil. Ornek verdiginiz Ingiltere'de de toplum bir zamanlar aynen soylediginiz gibi kadinlari mal olarak gorurdu, eee simdi bakin degistiler gelistiler. Her seyden once bir kadinin baska bir kadina bu sekilde bakmasi korkunc ve mide bulandirici. Baska bir kadina bu sekilde davranilmasina insani degil yaziyorsunuz sonra da insani degilse de degil ne yapalim aynen boyle devam edelim yaziyorsunuz, sizde hic vicdan yok mu?? Dostum ataerkil duzen erkeklerin carkini dondurmek icin kurulmustur ve kadinlara empoze edilmistir, bir kadinin bunu desteklemesi ve beslemesi kadar buyuk bir aptallik olamaz bence kendinize gelin bir an once.

Son düzenleme:
denklik bu değildir zaten

insanların algısı, benzerlik, yasanmıslıklar, bu acıdan denk olmak, yanı benzer olmak aslında. onu demek ıstedım

ben de evlendım ayrıldım

bır cok akrabam, arkadasım da var. medeni olacak kadar egıtım ve kulturdeyım merak etmeyın

ben o ınsanların, ya da genel toplum yapımızı anlattım

denlık bır ımza degıldır denklık cınsel yasamda aynı deneyım demek degıldır bunları bılecek aklı basında bır ınsanım ama bızım toplumumuzda, bu boyle maalesef

kaldı ki denklik kavramı su acıdan onemlıdır, aynı heyecanlar aynı yasanmıslıklar. ki kastim yine bir imza ya da bakire olup olmamak değil. zaten her evlenen bakire değildir ya da bakire olmak zorunda da değildir. bu konulara hıc gırmeden, demek istiyorum ki; ailesi de kendi de evlılık hazırlıgı heyecanı dahil, aynı anda ve birlikte ilk kez anı bırıktırmek ıstıyor genel durum bu. ınsanların denk olması demek buydu benım dedıgım cumle de. bu acıdan da haklılılar. ınsanın ılk cocugu ve ıkıncı cocugundakı yasadıgı heyecan bıle aynı olmaz. ya da bır yere, ıkı kez gıdersınız cok begendıgınız ıcın ama ılkınde farklı hısler vardır.

Erkeklerin evlilige " yeniii biiiir yuvaaa ilk defa hayal kurup yuvamiza mobilya sececegiz, ilk defa gelinlik giymek, aileler yepyeni evlilik sorumlulugu " filan diye heyecanlandigini dusunmuyorum.
Birlikte yasamakla imzali sekilde birlikte yasamanin bir farki yok aileler dahil oluyor işte bu yani. Bosanmis istemeyen birlikte yasamis olani da istemez olay bu. Ha birinde herkes duymuş oluyor karisinin daha once evlendigini, digerinde kimse bilmiyor bu da önemli.

Evliyken de esyalarinizi toplayip gidebilirsiniz tek fark mahkeme avukat vs ugraşirsiniz bu mu yani heyecanli? Bilemedim.

Son düzenleme:
eski eş
eski evlilik
eski soyad

bunlar bile evlenirken kadına sorun oluyor, ama adam evlense de bunları cok az yasıyor enazından kutugu , kımlıgı hatta soyadı bıle degısmıyor mesela

o yuzden ıkı tarafın da hıc evlenmemıs ya da evlenmıs ayrılmıs olması, herseyı daha kolaylastırıyor ben bunu demek ıstedım bunu yasayan ve dogru bulan tek ınsan da ben degılım zaten.

denklik bu değildir zaten

insanların algısı, benzerlik, yasanmıslıklar, bu acıdan denk olmak, yanı benzer olmak aslında. onu demek ıstedım
Öyle düşünme 6 aylık evlilik nedir.
Kadın evlilik mi görmüş.
Kdun e
Evlenmemiş bence, başına talihsizlik geldi diyelim bence.

İnşallah karşısına kendini aşmış medeni bir insan çıkar.

Ama tekrar yazıcam bu konu ilk buluşma da anlatılması gerekiyor.

Ben çevremde 3 evlilik biliyorum. Kadınların ilk evlilik çok kısa süreli sorun dahi olmadı.
Şu an gayet mutlular.

Yo çevremde çok örnek var.
İkinciler daha da iyi oldu keyfini süre süre isteklerini bilerek, mesafelerini koyarak ilerlediler.
Kimseyi karıştıklrmadılar.
Heyacanlari daha fazlaydı.

doğru oldugunu kımse savunmuyor

savunamaz da.

ama herkesın sıg ya da gercek, haklı ya haksız krıterlerı ya da beklemtılerı oluyor ıste

benımkı baskasına uymaz, baskasınınki bana uymaz, hayatın her alanında boyle olan bır durum bu.

bence hanımefendı zaten hıc uzulmesın, bellı kı bu kısı ıle kulturel ve aılesel sorunlar yasayabılırler. aılesının geleneksel Turk kulturu yapısı var. ılerde sorunlar olacagına sımdıden yol ayrımında olmak en dogrusu.

ama tabı kı tavsıye olarak, utanılacak bır durum yok hata dıye bır sey yok yanlıs bır yasam tarzı yok. evlendı ve ayrıldı cok dogal seyler bunlar. bunu karsısındakı kısı ıle paylasmalı ve bunu sorun edecek bır erkek ya da aılesınden hemen kacmak kendısı ıcın yapacagı en ıyı sey olacaktır bundan sonrası ıcın.

egıtımlı, genc, calısan, devlet memuru, cıcek gıbı bır ogretmen.... umarım hakettıgı evlılıgı yasar

İngiltere diye ben o an, ornek verdim, bambaska bır ulke de olabilir ben, degısen kuralları ve maalesef degısmeyen yanları ıle hatta daha da sıglasan yanları ıle gunumuz Turkıyesınde yasadıgımızı anlatmak ıstedım sadece

İkinciler daha da iyi oldu keyfini süre süre isteklerini bilerek, mesafelerini koyarak ilerlediler.
6 aylık şiddet ve aldatma ile bitmiş bir evlilik ilk olsa nolur ki? Kadın evlendiğini idrak edemeden neler gördü ağzından burnundan geldi. İlk olmanın bir numarası yok, her ilk özel olmuyor. Her şeyin ilki var. Kalite önemli.

hanımefendı ne vıcdansızlıgı yahu
ben de 2. kez evlendım, boyle olmasam da kımseye vıcdansızlık yapacak bırı de degılım

ben ınsanların benzer yasanmıslıkları hatta aılellerın de bu yonde ıstek ve hayallerının oldugunu, bızım toplumumuzu anlatmaya calıstım

bu dogru demedım, asla da boyle bır ıfadem yoktur

sankı ben konu sahıbını yargıladım kotuledım asagıladım hatta, sız bence yorumları onyargısız okuyup bana ya da baskasına vıcdansız yazın.

ben de o ıkıncılerdenım,

ama ben de , esım de, hatta aılesı de buna cok rahat ortam yarattılar ama bızım toplumda kac kısı boyle yasayacak dersenız, bılıyoruz maalesef bızım toplumu.

ama ınanın etrafımdan bıle neden gelınlık gıydın 40 yasına geldın dıyen kendı tanıdıklarım oldu maalesef

yanı demem o ki, bızım toplumumuz sıkıntılı. ustelık karsı taraf ya da aılesı bunu yapınca, kırılıyorsunuz kendınızı hatalı ya da arızalı goruyorsunuz, yanı heyecanlar beklentıler aynı degıl, sen daha once evlendın denılırse bu bayana oldugu gıbı, ya da benım arkadasıma. bu cok gurur kırıcı oluyor

bu yanlıs dıyorum

Yahu çevremde 3 evlilik var bu şekilde.
Sorun olacak insanlar da gitsinler kimse bişey demiyor ki..
Sorun değil ten de düşüyorsun
Kadına sorun olmuyor.
Bu konu medeniyetle ilgili…

Hatta bir akradaşım bilgisayar mühendisi ile evlendi. Aynı şaşa ile. Şu an 2 cocugu var çok mutlu.
Diğeri de gayet konforlu ve çok iyi birisi ile evli. Bu arkadaşımızın maddi konfora da ihtiyacı yok ama oda gayet iyi evlilik yaptı.
Diğeri de (kurumsal firmalarla çalışan) ajansta yönetici bir kişi ile evlendi.
İlk evlililleri sorun dahi olmadı. Adamların ilk evlilikleri.

Yaşadığınız yer kaderinizi şekillendiriyor birazda…

Asla yok şöyle böyle denmemeli.

Ama tekrar ediyorum. Baştan ilk buluşma da anlatılacak.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…