En azından oyalamamış size karşı dürüst olmuş evet üzücü bir durum bir insanı bu şekilde geçmişiye yargılamak kötü olmuş. Benim kız kuzenim de boşandı çocuğu da var sevdiği adam bekar çocuğun babasını bir türlü ikna edemiyorlar istemiyor hakkını helal etmiyor o derece ama çocuk kuzenimi bırakmıyor ailem istemiyor o yüzden olmaz demiyor çünkü seviyor böyle örnekler de var yani biraz da bazı şeyleri göze almak gerekiyor her erkek bunu yapamaz he yapamadı diye o erkek kötü diyemem ama cesaretsiz bir erkek olduğu kesin...Kızlar merhaba,uzun zamandır buraya girmiyordum. Sizin görüşünüzü merak ettiğim bir sey paylaşmak istiyorum.ben 28 yaşındayım iki buçuk yıl önce 6 aylık bir evliliğim oldu 1.yıla girerken de anlaşmalı olarak bosandık. Evliligimde aldatıldım,fiziksel şiddet gördüm defalarca. Ama sükür ki kolayca bitirip yoluma bakabildim. Öğretmenim. Başka bir sehirde kendime yeni bir hayat kurdum. Bulundugum yer küçük bir şehir oldugu için ve özel hayatim oldugu icin kimseye ayrıldıgımı söylemedim ki kimse de sormadı zaten. Bundan 1 ay önce okuldaki arkadaşlarımın aracılığıyla biriyle tanıştırıldım. Normalde hayatıma kimseyi istemiyordum ama anlatılanlardan sonra tanışmak istedim. Konuşup görüşünce çok uyumlu oldugumuzu farkettim. O da aynı şekilde. Kısa bir zamanda olsa duygular oluşmaya başladı karşılıklı. Onun duyguları çok daha yogundu. Evlilik istedigini,benim onun ruh eşi oldugumdan bahsediyordu. Sürekli arıyor sürekli ilgileniyordu benimle. Aynı şeylerden konuşup aynı şeyleri istiyo gibiydik.Sonra konular geçmiş ilişkilere gelince ben de tam konular ciddiyete gidiyor söylemeliyim.dedim ve 6 aylık bir evliligim oldugundan bahsettim. Bir süre bişey diyemedi ve en son ben bunu aileme aciklayamam cunku ben bekarım hic evlenmedim dedi. Sen cok harika birisin ama ben bununla başedemem dedi. Bunları duyunca çok üzüldüm,evet belki kısa süren biseydi ama ilk defa biriyle aynı dilden konuşacağıma,yeniden sevebilecegime inanmıştım. Onun duyguları sizce gerçek mi degildi yoksa ailesinin düsünceleri mi daha ağır bastı? Yoksa kendi düsünceleri mi bu yöndeydi anlayamadım..
sizinle hem aynı meslek, karsıdakı aynı meslek olup hem de aynı seylerı yasayan cok yakın dostum var, ve nerdeyse sızın o oldugunuzu bıle sandımKızlar merhaba,uzun zamandır buraya girmiyordum. Sizin görüşünüzü merak ettiğim bir sey paylaşmak istiyorum.ben 28 yaşındayım iki buçuk yıl önce 6 aylık bir evliliğim oldu 1.yıla girerken de anlaşmalı olarak bosandık. Evliligimde aldatıldım,fiziksel şiddet gördüm defalarca. Ama sükür ki kolayca bitirip yoluma bakabildim. Öğretmenim. Başka bir sehirde kendime yeni bir hayat kurdum. Bulundugum yer küçük bir şehir oldugu için ve özel hayatim oldugu icin kimseye ayrıldıgımı söylemedim ki kimse de sormadı zaten. Bundan 1 ay önce okuldaki arkadaşlarımın aracılığıyla biriyle tanıştırıldım. Normalde hayatıma kimseyi istemiyordum ama anlatılanlardan sonra tanışmak istedim. Konuşup görüşünce çok uyumlu oldugumuzu farkettim. O da aynı şekilde. Kısa bir zamanda olsa duygular oluşmaya başladı karşılıklı. Onun duyguları çok daha yogundu. Evlilik istedigini,benim onun ruh eşi oldugumdan bahsediyordu. Sürekli arıyor sürekli ilgileniyordu benimle. Aynı şeylerden konuşup aynı şeyleri istiyo gibiydik.Sonra konular geçmiş ilişkilere gelince ben de tam konular ciddiyete gidiyor söylemeliyim.dedim ve 6 aylık bir evliligim oldugundan bahsettim. Bir süre bişey diyemedi ve en son ben bunu aileme aciklayamam cunku ben bekarım hic evlenmedim dedi. Sen cok harika birisin ama ben bununla başedemem dedi. Bunları duyunca çok üzüldüm,evet belki kısa süren biseydi ama ilk defa biriyle aynı dilden konuşacağıma,yeniden sevebilecegime inanmıştım. Onun duyguları sizce gerçek mi degildi yoksa ailesinin düsünceleri mi daha ağır bastı? Yoksa kendi düsünceleri mi bu yöndeydi anlayamadım..
size katılıyorumEn azından oyalamamış size karşı dürüst olmuş evet üzücü bir durum bir insanı bu şekilde geçmişiye yargılamak kötü olmuş. Benim kız kuzenim de boşandı çocuğu da var sevdiği adam bekar çocuğun babasını bir türlü ikna edemiyorlar istemiyor hakkını helal etmiyor o derece ama çocuk kuzenimi bırakmıyor ailem istemiyor o yüzden olmaz demiyor çünkü seviyor böyle örnekler de var yani biraz da bazı şeyleri göze almak gerekiyor her erkek bunu yapamaz he yapamadı diye o erkek kötü diyemem ama cesaretsiz bir erkek olduğu kesin...
sevgılısı ıle ayrılanı herkes bılmıyorEvlenmiş boşanmış kadınların bu şekilde sanki defolu imiş ya da ikinci el insanmış gibi muamele görmesine ben deliriyorum ya! Hayır ne farkı var sevgilisi ile ayrılanla,kocası ile ayrılanın anlamıyorum. Konu bekaret filan desem alakasız çünkü bekar ama bakire olmasaydınız dert etmeyecekti muhtemelen! Noluyor nikah yapıp ayrılınca anlamıyorum. Çocuklu olsanız anlarım sorumluluk almak istemeyebilir ama evlenmiş ayrılmış kadın deyince cin görmüş gibi olmalarını anlamıyorum bu erkeklerin
ımza atıldıYani konu sahibesi genç, öyle gerçek bir evlilik deneyimi de olmamış zaten 6 ayda kavga dövüş şiddet derken boşanmış. Konu sahibesi evlilik yaşamış sayılıyor mu kiAdam çocukluysa olmaz yazıyorum ben çocuksuzsa, öyle ahım şahım yaş farkı yoksa, medenice de boşanduysa olur tabi niye olmasın. Burdaki adamlar hem ağır kusurlu, hem çocuklu, gencecik kızlara eski eşin çocuğun kahrını çekme denk birini bul yazıyoruz 2 durum arasında hiçbir benzerlik yok.
Konu denklik değil medeniyet seviyesi ve sığ bakış açısına sahip olmamak.ımza atıldı
gelınlık gıyıldı
aıleler ve herkes o telasları bırlıkte yasadı
adı evlılık... o yuzden de ıster 6 ay olsun ıster 6 sene , erkek de kadın da evlenmıstır ... bu kadar net..
ınsanlar bırbırıne denk olmak ıstıyor aslında, bu konudakı tavır bellı. denklık algısı da, medenı durum
dogru olmayabılır, ınsanı bulmayabılırız de ama bızım toplumumuzda hatta belkı aılemızde bıle benzer durumlar olmuyor oluyor
ıngılterede yasamıyoruz sonucta
dogru olmayabılır, ınsanı bulmayabılırız de ama bızım toplumumuzda hatta belkı aılemızde bıle benzer durumlar olmuyor oluyor
ıngılterede yasamıyoruz sonucta
denklik bu değildir zatenKonu denklik değil medeniyet seviyesi ve sığ bakış açısına sahip olmamak.
İster istemez kişiye kalmış bir durum ama çocuk yoksa denklikten bahsemezsiniz.
Adamın isteyip istememesine bende aaa ooo demedim hatta konu sahibi baştan söyleyecekti.
Fakat denklik deyip saçmalamamak gerek.
Kadının evliliği ne ki 6 aylık cocuk yok konusu dahi edilmemeli bence ama sizin bakış açınıza göre evlenip ayrılmış çocuklu bir adam kadının dengi olabilir.
Valla bu kadının dengi hiç de o adamlar değil…
Evlilik konusu en baştan söylenecek. İngiltere de de istemeyenler var merak etmeyin. Katolikleri bir araştırın bakalım…
ben de evlendım ayrıldımKonu denklik değil medeniyet seviyesi ve sığ bakış açısına sahip olmamak.
Adamın isteyip istememesine bende aaa ooo demedim hatta konu sahibi baştan söyleyecekti.
Kadının evliliği ne ki 6 aylık cocuk yok konusu dahi edilmemeli bence ama sizin bakış açınıza göre evlenip ayrılmış çocuklu bir adam kadının dengi olabilir.
Evlilik konusu en baştan söylenecek. İngiltere de de istemeyenler var merak etmeyin. Katolikleri bir araştırın bakalım…
Hanımefendi nerden bunu anladınız?? Erkek arkadaşımla 2. Yıl yaşadık ve evlenmedik.
Cinsellik gibi tabum hiçbir zaman olmadı
İlk heyecandan kastım evlilik yeni bir yuva
Yeni sorumluluklar o hayalleri kurmak
Evliliği her türlü her açıdan sevgili olmaktan farklı görürüm topluma sorumluluklarını duyurmuş maddi manevi konularda en diplerde ve en yükseklerde duyguları yaşamış tüketmiş insan benim için farklıdır
Çünkü sevgılıyken eşyaları toplayıp gittim ve bitti evli olsak farklı bir senaryo olurdu diye düşünüyorum
eski eşKonu denklik değil medeniyet seviyesi ve sığ bakış açısına sahip olmamak.
Öyle düşünme 6 aylık evlilik nedir.denklik bu değildir zaten
insanların algısı, benzerlik, yasanmıslıklar, bu acıdan denk olmak, yanı benzer olmak aslında. onu demek ıstedım
Yo çevremde çok örnek var.ben de evlendım ayrıldım
bır cok akrabam, arkadasım da var. medeni olacak kadar egıtım ve kulturdeyım merak etmeyın
ben o ınsanların, ya da genel toplum yapımızı anlattım
denlık bır ımza degıldır denklık cınsel yasamda aynı deneyım demek degıldır bunları bılecek aklı basında bır ınsanım ama bızım toplumumuzda, bu boyle maalesef
kaldı ki denklik kavramı su acıdan onemlıdır, aynı heyecanlar aynı yasanmıslıklar. ki kastim yine bir imza ya da bakire olup olmamak değil. zaten her evlenen bakire değildir ya da bakire olmak zorunda da değildir. bu konulara hıc gırmeden, demek istiyorum ki; ailesi de kendi de evlılık hazırlıgı heyecanı dahil, aynı anda ve birlikte ilk kez anı bırıktırmek ıstıyor genel durum bu. ınsanların denk olması demek buydu benım dedıgım cumle de. bu acıdan da haklılılar. ınsanın ılk cocugu ve ıkıncı cocugundakı yasadıgı heyecan bıle aynı olmaz. ya da bır yere, ıkı kez gıdersınız cok begendıgınız ıcın ama ılkınde farklı hısler vardır.
doğru oldugunu kımse savunmuyorEvet dogru degil, insani de degil basbayagi yanlis. Ne yapalim koskoca bir yanlisi kabul ederek toplumca bir yanlisa devam mi edelim??? Toplumlar degisbilir, gelisebilir, yanlislarini duzeltebilir kimse dedesinin ninesinin yaptigi yanlislari yapmak zorunda degil. Ornek verdiginiz Ingiltere'de de toplum bir zamanlar aynen soylediginiz gibi kadinlari mal olarak gorurdu, eee simdi bakin degistiler gelistiler. Her seyden once bir kadinin baska bir kadina bu sekilde bakmasi korkunc ve mide bulandirici. Baska bir kadina bu sekilde davranilmasina insani degil yaziyorsunuz sonra da insani degilse de degil ne yapalim aynen boyle devam edelim yaziyorsunuz, sizde hic vicdan yok mu?? Dostum ataerkil duzen erkeklerin carkini dondurmek icin kurulmustur ve kadinlara empoze edilmistir, bir kadinin bunu desteklemesi ve beslemesi kadar buyuk bir aptallik olamaz bence kendinize gelin bir an once.
İngiltere diye ben o an, ornek verdim, bambaska bır ulke de olabilir ben, degısen kuralları ve maalesef degısmeyen yanları ıle hatta daha da sıglasan yanları ıle gunumuz Turkıyesınde yasadıgımızı anlatmak ıstedım sadeceEvet dogru degil, insani de degil basbayagi yanlis. Ne yapalim koskoca bir yanlisi kabul ederek toplumca bir yanlisa devam mi edelim??? Toplumlar degisbilir, gelisebilir, yanlislarini duzeltebilir kimse dedesinin ninesinin yaptigi yanlislari yapmak zorunda degil. Ornek verdiginiz Ingiltere'de de toplum bir zamanlar aynen soylediginiz gibi kadinlari mal olarak gorurdu, eee simdi bakin degistiler gelistiler. Her seyden once bir kadinin baska bir kadina bu sekilde bakmasi korkunc ve mide bulandirici. Baska bir kadina bu sekilde davranilmasina insani degil yaziyorsunuz sonra da insani degilse de degil ne yapalim aynen boyle devam edelim yaziyorsunuz, sizde hic vicdan yok mu?? Dostum ataerkil duzen erkeklerin carkini dondurmek icin kurulmustur ve kadinlara empoze edilmistir, bir kadinin bunu desteklemesi ve beslemesi kadar buyuk bir aptallik olamaz bence kendinize gelin bir an once.
6 aylık şiddet ve aldatma ile bitmiş bir evlilik ilk olsa nolur ki? Kadın evlendiğini idrak edemeden neler gördü ağzından burnundan geldi. İlk olmanın bir numarası yok, her ilk özel olmuyor. Her şeyin ilki var. Kalite önemli.Yo çevremde çok örnek var.
İkinciler daha da iyi oldu keyfini süre süre isteklerini bilerek, mesafelerini koyarak ilerlediler.
Kimseyi karıştıklrmadılar.
Heyacanlari daha fazlaydı.
hanımefendı ne vıcdansızlıgı yahuben de evlendım ayrıldım
bır cok akrabam, arkadasım da var. medeni olacak kadar egıtım ve kulturdeyım merak etmeyın
ben o ınsanların, ya da genel toplum yapımızı anlattım
denlık bır ımza degıldır denklık cınsel yasamda aynı deneyım demek degıldır bunları bılecek aklı basında bır ınsanım ama bızım toplumumuzda, bu boyle maalesef
kaldı ki denklik kavramı su acıdan onemlıdır, aynı heyecanlar aynı yasanmıslıklar. ki kastim yine bir imza ya da bakire olup olmamak değil. zaten her evlenen bakire değildir ya da bakire olmak zorunda da değildir. bu konulara hıc gırmeden, demek istiyorum ki; ailesi de kendi de evlılık hazırlıgı heyecanı dahil, aynı anda ve birlikte ilk kez anı bırıktırmek ıstıyor genel durum bu. ınsanların denk olması demek buydu benım dedıgım cumle de. bu acıdan da haklılılar. ınsanın ılk cocugu ve ıkıncı cocugundakı yasadıgı heyecan bıle aynı olmaz. ya da bır yere, ıkı kez gıdersınız cok begendıgınız ıcın ama ılkınde farklı hısler vardır.
ben de o ıkıncılerdenım,Yo çevremde çok örnek var.
İkinciler daha da iyi oldu keyfini süre süre isteklerini bilerek, mesafelerini koyarak ilerlediler.
Kimseyi karıştıklrmadılar.
Heyacanlari daha fazlaydı.
Yahu çevremde 3 evlilik var bu şekilde.eski eş
eski evlilik
eski soyad
bunlar bile evlenirken kadına sorun oluyor, ama adam evlense de bunları cok az yasıyor enazından kutugu , kımlıgı hatta soyadı bıle degısmıyor mesela
o yuzden ıkı tarafın da hıc evlenmemıs ya da evlenmıs ayrılmıs olması, herseyı daha kolaylastırıyor ben bunu demek ıstedım bunu yasayan ve dogru bulan tek ınsan da ben degılım zaten.