• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç denediniz mi?

mutnojmet: Belki de aile sorunlarına karışmak istememişlerdir. Sizin çözümlemenizi beklemişlerdir. Nitekim çözmüşsünüz de. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

sersev: İnşallah yavrularını hayırlısı ile kucağına alırsın. Maalesef bazen ne yaparsan yap karşındaki almayınca inceldiği yerden kopsun diyorsun.

Eyylül: Bir tek ben bilirim diye bir düşüncem asla olmadı. Öyle anlaşıldıysa herkesten özür diliyorum. Sadece KK de eş ailesinden yakınmaları çok okuduğumuzdan anneler günü fırsat bilinip neler yapılabilir diye hatırlatma yapmak istedim.

Gözyaşı ve kibele: Tek taraflı iyi niyet bir yere kadar tabii ki. herkesin bir sabır çıtası vardır.
Benim örneğimde adımı ben attım, zeytin dalını uzattım, önce görmek istemediler ama eşimin de yardımıyla sonuçta gördüler. Israr etselerdi ne yapabilirdim ki.

Yanlış anlaşılmasın bunları kendimi övmek adına yazmıyorum. Barış sağlamak için yapılacak bir şeyler varsa yapalım yoksa gemileri yakmak kolay anlamında yazdım.a.s.

mutnojmet: Belki de aile sorunlarına karışmak istememişlerdir. Sizin çözümlemenizi beklemişlerdir. Nitekim çözmüşsünüz de. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

sersev: İnşallah yavrularını hayırlısı ile kucağına alırsın. Maalesef bazen ne yaparsan yap karşındaki almayınca inceldiği yerden kopsun diyorsun.

Eyylül: Bir tek ben bilirim diye bir düşüncem asla olmadı. Öyle anlaşıldıysa herkesten özür diliyorum. Sadece KK de eş ailesinden yakınmaları çok okuduğumuzdan anneler günü fırsat bilinip neler yapılabilir diye hatırlatma yapmak istedim.

Gözyaşı ve kibele: Tek taraflı iyi niyet bir yere kadar tabii ki. herkesin bir sabır çıtası vardır.
Benim örneğimde adımı ben attım, zeytin dalını uzattım, önce görmek istemediler ama eşimin de yardımıyla sonuçta gördüler. Israr etselerdi ne yapabilirdim ki.

Yanlış anlaşılmasın bunları kendimi övmek adına yazmıyorum. Barış sağlamak için yapılacak bir şeyler varsa yapalım yoksa gemileri yakmak kolay anlamında yazdım.a.s.

yok bizdekiler görmemek için uğraşıyor.estağfurullah bizde kendini övmek olarak algılamıyoruz zaten.ama bi yere kadar uğraşıyorsun sonra bırakıyorsun zaten.ha bide şu var kendi adıma eşim bana yardımcı felan olmaz hiç,ben kendim uğraşırım herşeyle ne yazık ki

Arkadaşlar bu konuyu anneler günü dolayısı ile açmıştım. Bana katılan katılmayan bütün arkadaşlara değerli fikirleri için teşekkür ediyorum.a.s.

Ancak evlenecek olanlara veya yeni evlilere bazı fikirler vermek adına aynı konu ile ilgili olduğundan, devamında sözü eşinin ailesi ile iyi ilişkilerle başlayan veya önce sorunlu başlayıp çözebilenlere bırakmak istiyorum.

Hangi yöntemleri denediniz, hangi aşamalardan geçtiniz gibi bazı deneyimleri yazmak isteyen varsa birçok kişiye yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Ne dersiniz?

Arkadaşlar bu konuyu anneler günü dolayısı ile açmıştım. Bana katılan katılmayan bütün arkadaşlara değerli fikirleri için teşekkür ediyorum.a.s.

Ancak evlenecek olanlara veya yeni evlilere bazı fikirler vermek adına aynı konu ile ilgili olduğundan, devamında sözü eşinin ailesi ile iyi ilişkilerle başlayan veya önce sorunlu başlayıp çözebilenlere bırakmak istiyorum.

Hangi yöntemleri denediniz, hangi aşamalardan geçtiniz gibi bazı deneyimleri yazmak isteyen varsa birçok kişiye yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Ne dersiniz?

Söz hakkım olmasa da konuşmak isterim...kaydirigubbakcemile3
Ben insan ilişkilerinin taktikle ya da yöntemle yürüyeceğine hiç bir zaman inanmam..
Bizler kendi huylarımızı değiştiremiyoruz ki karşımızdakine ne edelim?
Her evde kavga gürültü olur..
Ama aslolan saygıdır..:delphin:
Saygı sınırlarını aşmadığımız sürece hiç bir yaşanan acı olay kayınvalideleri de gelinleri de yıpratmaz..
Yani bence herşey insanın içinde bitiyor.. İnsanlık,terbiye,aile görgüsü.. Bu temel değerler her iki tarafta da birbirine yakınsa herşey çok daha kolay..:1hug:

dedimya yazın çok hoş ama anlayana arkadaşım:teselli:
ben bunu bizzat yaşadım konuşamayan insanlar var istediğin saygıyı duy
gerçekten böyle insanlar yaşadığını bilmezdim ben
bu konuda da çok hassasım o yüzden bu cevaplarım:1ninca:

güzel yazmışsın ama bu iyi niyet tek taraflı olmuyor güzelim. mesela ben ve eşim ne kadar iyi olursak olalım ailesinden sadece güler yüz istememize rağmen yok olmuyor. biz bir adım attığımızda keşke onlar yarım adım atsalar yine uğraşırız ama onlar hep geri adım atıyorlar. sen iyi davranmışsın karşı tarafta iyi olmuş geçinmişiz anlaşmışsınız. benimki gibi cadaloz bir kaynanayla uğraşsaydın ne olurdu acaba. ki kendi evladını bıktırıyor bana ne kalmış. eşimi hiç zorlamadım onlardan koparmak gibi bir çabam olmadı. ama olmadımı olmuyor işte. hatta kendi kızından daha iyi davrandım ona anlayana canım anlayana.

Söz hakkım olmasa da konuşmak isterim...kaydirigubbakcemile3
Ben insan ilişkilerinin taktikle ya da yöntemle yürüyeceğine hiç bir zaman inanmam..
Bizler kendi huylarımızı değiştiremiyoruz ki karşımızdakine ne edelim?
Her evde kavga gürültü olur..
Ama aslolan saygıdır..:delphin:
Saygı sınırlarını aşmadığımız sürece hiç bir yaşanan acı olay kayınvalideleri de gelinleri de yıpratmaz..
Yani bence herşey insanın içinde bitiyor.. İnsanlık,terbiye,aile görgüsü.. Bu temel değerler her iki tarafta da birbirine yakınsa herşey çok daha kolay..:1hug:

Aman efendim hepimizin her yerde söz hakkı vardır. Yöntem derken iyi geçinmek için ne gibi adımlar atıldı anlamında kullandım.

Burada yazılanlardan benim çıkardığım sonuç:
Mutlaka gelin+eşi+kayınvalide üçlüsünün iyi niyetle çaba sarfetmeleri gerekiyor. Biri bile devreden çıkarsa sonuç olumsuz oluyor. Karşılıklı sabır ve saygı güveni, güven de ilerde sevgiyi bile getirebilir. Ama herkes karşısındakinden beklerse, kendi bir özveride bulunmazsa yakınmalar yine asırlarca sürecektir. Belki de büyük ve tecrübeli olduğu için kayınvalidelere biraz daha fazla görev düşmektedir bu konuda.Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.:Saruboceq:

alkisalkisalkis
Öncelikle Allahım bozmasın mutluluğunuzu inşallah..a.s.
Çok var anlatacaklarım gerçi bir kısmını yazdım daha önce de..
Ama madem yarın anneler günü,en azından artık kayınvalidem olmayan kişi hakkında birkaç kelam edebilirim..
-İleride nasıl bir kayınvalide olacağımı hiç düşünmedim.. Çünkü evlat sahibi olmayı aklımadan bir an bile geçirmedim.. Bu maddeyi es geçiyim..
-Hediye aldık,gittik yıllarca.. Önce hayır duasını sonra laf sokmalarını,daha sonra beddularını dinledik.. Tek sebep az görüşüyor olmamızdı.. Bir gün anlayacak dediğinizin bir tarihi var mıydı bilmiyorum ama ben daha fazla beklemeye takatim kalmamıştı.. İstediği oğluydu,verdim ben de..:delphin:
Eşime annesini bir defa şikayet etmedim,kötülemedim.. Kayınvalidem oğlu ile kavgalarının içine beni can havliyle sokmalaya çalıştığında bile her ikisini sakinleştiren hep ben oldum.
Evliliğimiz süresince evine gittiğimiz bir tek gün o evden gülümseyerek ayrılmadık.
O kadar verdim ki kendimden.. Sonunda patladım..:tomato:
Evet ben iyi bir gelin değilim biliyorum çok büyük eksiklerim var.. Ancak hatalarımın bedeli bu sorunları yaşamak,acı sözleri işitmek olmamalıydı diyerek karar verdim.
Oğlunu teslim ettim kendisine..
Mübarek olsun..şakkıdı

alkisalkisalkisalkisalkisalkissenden gidecene onlardan gitsin boşverr.keşke herkes senin kadar cesur olabilse.onlara katlanıp delirecene bırak onlar seni arasın ...yıllarrr sonra biz ne kaybetmişşiz diye vursunlar kafalarını taşlara, kayalara:1hug:

valla okuduğum kadarıyla burdaki hatunların hepsi iyi bir kayınvalide olacak gibime geliyo.çünkü kendi yaşadıklarınızı, oğlunuzun karısına yaşatmazsınız,yaşatamazsınız içiniz el vermez.torunlarınıza,gelinlerinize ve oğlunuza yada kızınıza,damadınıza elinizden gelenleri yaparsınız.Allah hepimizin karşısına kalbimize göre insanlar çıkarsın ki bir zamanlar kayınvalide olarak karşımıza çıkan şahıs yıllar sonra tekrar karşımıza gelin olarak da çıkmasın...

benim sorunum yok..zamanında çok kırdı,çok üzdü..
inanılmaz cahil ve patavatsız..
eşimde annesine çok benziyo patavatsızlık konusunda..
sevmiyorum annesini ama saygım var..
iyi bi gelinim ama sızım içimde tabi..

bazı kaynanalar hakkatten bi acayip oluyo oğlunu geliniyle paylasamıyo bencillesiyo ama bazı gelinlerde gercekten çok cazgır oluyo nedense hiç bu 2 cazgır taraf birbirine denk gelmiyo hep dikkat etmişimdir yani bi taraf hep çok baskın oluyo benim kayınvalidem çok sükür şimdilik çok iyi hele gorumcem yengecim diye diye bir oluyo ama cicim ayındayız bakalım eskiyince nolcaz

Back