• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç denediniz mi?

bıdaha yuzunu görecegımı sanmıyorum kendısnın
görümsemde dırek bosanma sebebıdır-tatlicadiarzu-

anam kız öle deme ne boşanması karıya meydanı boş mı bırakacan onun da isteği o zaten.ya ben çok gıcık bir gelin olurum heralde nisbetten karıyı şişik karnımla çatlatırdım.psikolojisi daha çok bozulsun diye kötükedihüso

]Ben inanmıyorum bir çok gelinin kötü olduğuna[/B],
kötü gelin görmemiş onlar,
aslında o kötu kaynanalara allah kötu gelın verecek de görecekler dünyayı ama işte
allah onlara en hanımını sessizini verıyor,

en sessız hanım kaynanaya da en kötu gelını verıyor
sanki dert wallaha. ne denklik ben anlamıyorum, kader kısmet gibi bir şey bu da..
:delphin:
nasıl insanın arsızı var huysuzu var bu da öyle br şey

Ben inaniyorum canim ve pek cok defada gördüm...benneyaptımki

Sirf adi kaynana diye bastan basa tavirli yaklasan...hicbirsey yapmasa bile varligindan rahatsizlik duyan, annesinin en agir hakaretlerini yiyip yutan fakat kayinvalide kizim sunu söyle yap böyle yapma dedigi vakit kiyameti koparan...esini durmadan annesi ile kendi arasinda sacma sapan bir secim yaptirmaya zorlayan...her allahin günü annesini babasini kardesini esine cekistiren kendi kendine mutlulugnu baltalayan bir sürü gelinler gördüm..:delphin:

Ne kadar cok kavgaci ve kötü kaynana varsa o kadarda kavgaci ve kötü gelin vardir...Nedenmi?:delphin:

Insan tek basina kavga edemez ve kötülük yapamaz cünkü...iylik karsilikli oldugu gibi kötülükde karsilikdir...:kahve:

Haklısınız çok bunalan, görmek istemeyen arkadaşlar vardır mutlaka. Burada iş Gülsüm sultanın dediği gibi sadece gelinde bitmez tabii ki. Erkeğin denge kurması çok önemli. Her iki tarafı da idare edebilmeli. Fazla samimiyetten yana değilim zaten. Bütün ilişkilerde samimiyetin sonunu biliyoruz. Saygı çerçevesinde yüz göz olmadan bir ilişki iki tarafı da rahatlatır sanırım. Koşullar bir sürü kırıcı laf saymaya getirdiyse artık kopmaktan başka çare olamaz. Sonuçta herkesin üzülmesi kaçınılmaz oluyor. İlk adımı biz atsak çok mu zor acaba. Gemileri yakmadıysanız bir umut vardır yine de.
ablacım dıyorum yasınız benden buyuk sanırım
zaten baslıca neden saygı
ama oda tek taraflı olmuyo ıste
en azından oglunun kararına evlılıgıne saygı duymalı bı annede oyle degılmı?
sevgı demıyorum kımse kımseyı sevmek zorunda degılkı zaten
saygıdan gectım ınsanlar butun art nıyetlerını ıcındekı kırlı duyguları dırek dısa vurup dınlendırıyosa kım olursa olsun saygıyı hıc bıseyı hak etmıyodur bence..benneyaptımki
saygılar..kaydirigubbakcemile5

Haklısınız çok bunalan, görmek istemeyen arkadaşlar vardır mutlaka. Burada iş Gülsüm sultanın dediği gibi sadece gelinde bitmez tabii ki. Erkeğin denge kurması çok önemli. Her iki tarafı da idare edebilmeli. Fazla samimiyetten yana değilim zaten. Bütün ilişkilerde samimiyetin sonunu biliyoruz. Saygı çerçevesinde yüz göz olmadan bir ilişki iki tarafı da rahatlatır sanırım. Koşullar bir sürü kırıcı laf saymaya getirdiyse artık kopmaktan başka çare olamaz. Sonuçta herkesin üzülmesi kaçınılmaz oluyor. İlk adımı biz atsak çok mu zor acaba. Gemileri yakmadıysanız bir umut vardır yine de.
:1closedeyes:canım söylediğin mantıklı ben şahsım adına onlar gelmedi ben gittim torunlarını arayıp sormadılar ben eşimle yolladım oğulları onlara gitmek istemedi ben git bak annen babandır dedim gönderdim valla bende atılacak adım kalmadı artık daha napim onlar anlamadılar ben napimdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

İzabelle sen yapılacak her şeyi yapmışsın artık onların anlamasını bekleyeceksin bence. Bazıları da böyle inatlaşır durur ne elde edecekse artık.

keşke biraz empati kurmayı becerebilsek
gelinler şurda görüyorsunuz ne zoruklarla bir evlat dünyaya getiriliyor
büyütülüyor evlendiriliyor bunları düşünsek te daha evlenir evlenmez eşimizi sahiplenip
üzerinde hakimiyet kurmaya çalışmasak
kayınvalidelerde oğulları evlenir evlenmez yada nişanlıyken sanki onu kaybetmiş gibi
vede bu durumun tek suçlusu el kızıymış gibi kıskançlık göstermesek
ve hayat herkeze zindan olmasa
olurmu biraz zor
gelin kaynana kavgası yüzyıllardır var olmayada devam edecek

sanırım pozıtıf duşunmek herkese gore degıl..
sızın gıbı bende cogu kez pozıtıf duşunmeye calışırım bır tek şey dışında..
gorumcem...

evlı oldugu halde..(kayınvalıde yanında yardımcı kayınvalıde sendromu)
bazı gorumceler yengesının nereye gıdecegınden haberdar olmak ıster..
tatıle gıdılecegı zaman haberdar olup teklıf edılmesını bekler..
ılk alo yu yengesının yapmasını hal hatır sormasını bekler..
yanı pış pışlanmak ıster..
2 yıl oncesıne kadar hep pışpışladım baktımkı ıyıce sozler haddını aştı haksızken kendını haklı cıkardı(aılesıne) konuşmama kararı aldım..
tabı bu durum kayınvalıdemın kayınpederımın hıc hoşuna gıtmedı..
aramızda tartışma oldu..
sonra mubarek bır gecede annesıne geldıler o gun anneme hıcbırşey hazırlatmadım herşeyi ben yaptım borek dışında kandılını kutladım ama karşılık olarak hıcbırşey duymadım olsun dedım sevap aldım ben..
o gun hıc konuşmadı..
bır kac gun sonra yıne geldıler aynı hurmetı gosterdım baktımkı ıyıce havalandı ındıremeyecegım kesın kararımı aldım gıderken son kelımelerım ıyı geceler x hanım oldu..hıcbır şekılde konuşmuyorum. kımsede soz sahıbı olamıyor herşey ortadaydı cunku..
olabılecegım pozıtıf yanım benden ozur dılemesı olur bunun dışına cıkamayacagım kım oldugumu bılmek ıstıyorum...
kırılmaktan ote ofke doluymuşum yazıverdım bırden konunun dışına cıktım affedın...

İzabelle sen yapılacak her şeyi yapmışsın artık onların anlamasını bekleyeceksin bence. Bazıları da böyle inatlaşır durur ne elde edecekse artık.
valla canım bende aynen böyle düşünüyorum benden buraya kadar kaydirigubbakcemile5

saygıdan gectım ınsanlar butun art nıyetlerını ıcındekı kırlı duyguları dırek dısa vurup dınlendırıyosa kım olursa olsun saygıyı hıc bıseyı hak etmıyodur bence..benneyaptımki
[/QUOTE

Bu biraz da oğlunu paylaşamamaktan ileri geliyor sanırım. Hiç evlendiğini ayrı bir yuvası olduğunu kabullenemezler. Burada eşi ve annesi arasında problem yaratılmasını önleyecek olan erkek devreye girecektir. İkisinin de yerinin ayrı olduğunu hissettirmeli.

[/QUOTE

Bu biraz da oğlunu paylaşamamaktan ileri geliyor sanırım. Hiç evlendiğini ayrı bir yuvası olduğunu kabullenemezler. Burada eşi ve annesi arasında problem yaratılmasını önleyecek olan erkek devreye girecektir. İkisinin de yerinin ayrı olduğunu hissettirmeli.

ya ben ıste buna sınır oluorum.ne demek oglunu paylasamamak ya olur mu bole bısey.boyle dusunuosa bı kayınvalıde cok buyuk ayıp ya kendısı anne dıgerı es farka bakar mısınız?bu ıkılı arasındakı esıtlık nedır kı paylasım soz konusu olsun.aynen katılıorum ama kabullenemıolar bı cok seyı.Allah eslerımıze akıl fıkır versın de kım kımın nesı ıyıce ogrenıp ona gore kıme nasıl davranıp hangısıne nasıl ayrı oldugunu hıssettırsın

ANNELER GÜNÜ NE SAÇMA BİR CÜMLE.......Annelerimizi tek bu günde hatırlayıp hediye almak saçma.Çıkaran kimse saçmalık yapmış ben annemi her gün arar sorarım her gittiğimde bir şey alırım ha o gündede işte mecburen aramak zorundayız işte adı konulmuş ya ANNELER GÜNÜ.:nazar:

doğru söylemişsin canım.
kesinlikle eş ailesine karşı iyi davrandıkça
sana daha çok bağlanıyor
ve değerin daha çok artıyor.
tabii her şey karşılıklı.
aynı saygıyı onun da göstermesi gerekiyor.

valla ben hep saygılı sevgili davrandım bana yapılana verdiğim karşılık da hep saygı çerçevesinde oldu amma velakin onların sebep olduğu bir olay nedeniyle nerdeyse evliliğim bitiyordu ve engellemek ellerindeydi hiç bişi yapmadılar 4 ay geçti en son eşimle kavga ettiğimde eşim arayıp yuvamı yıkacaksınız nedir derdiniz diye bağırdı çağırdı şimdi sorunu hallediyolar ama neye yarar benim hiç sorunsuz evliliğim yıkılma noktasına geldikten sonra
eşime de söyledim sen sevdiğim adamsın senin ailene karşı elbette görevlerimi yaparım saygımı da gösteririm ama eskiden severek isteyerek canla başla yaptığım şeyleri artık senin hatrına yapacağım haberin olsun dedim o da bana hak veriyor zaten
gideceğiz tabi ki annler günü için gidip hediyemi aldım ellerimle seçtim zaten her sene hem kendi anneme hem ona aynı hediyeyi alırım eşim ayırdığımı düşünmesin diye
babannemin vasiyetidir kayınvalideme hürmet etmem annem de her seferinde eşinin annesidir gönlünü al der onlara dua etsin yoksa zor görürdü benim yüzümü ben gitmeyince oğlu hiç gitmez zaten
ay çok dolmuşum aslında ben de bi konu asam iyi olcak

gittim bugün elini öptüm anneler gününü kutladım ama laf sokmalar herkes içinde rencide etmeler devam etti tabi bense hiç muhattap olmadım benim yerine orada bulunan onun akrabaları cevap verdi..
kızımı uyuttum orda wc ye gittim eşimede başında dur kızımın dedim oda tamam dedi wc den bi çıktım o kadın kızımın başında eldivenlerini çıkartmaya uğraşıyo napıyosun yinemi uyandırıdn dedim yok uyanmaıştı dedi ama tabiki yalan çünkü derin uykudaydı meleğim ben bıraktığımda....
tutturdu altını açıp bakıcam kilo almış bacakları tombullaşmış altına bakıcam diye bende delimidir nedir dedim aldım kızımı geçtim içeri.... takmış sürekli kızımın altını açmaya uğraşıyo sapıkmı ne?
eşimede fırçayı attım tabi ama anlayana....

altunhan sen görevini yapmışsın hanımlığını göstermişsin. Bırak cevapları akrabalar versin. Seninki gerçekten artık hasta niyetine hep kollanacak gibi. Allah kolaylık versin.
Bir arkadaş benim şansımın iyilerle karşılaşmak olduğunu yazmış. Hiçbirimiz dört dörtlük olamayız ama insanları hoş görebiliriz. Tam istediği gibi bir aileye gitme şansına sahip olanlar da vardır ama sanırım çok az.
Ben iyi geçiniyoruz derken hazır bulmadım yani. Farklı bir aileye, farklı anlayışlara gelin gidiyorsun kolay değil. Ben de ilk zamanlar kendi kendime mücadele verdim. Onlar eşime ve başkalarına aleyhime çok konuştukları oldu. Ben mesafeli olduğumdan yüzüme söyleyemediler. Ben de yüzlerine vurmadım. Hiç vurdumduymaz biri olmadığım halde gerekli hürmetimi yine de gösterdim. Bazı söylediklerini düzeltmem gereken uyarı olarak algıladım, bazılarını olduğum gibi kabul etmelerini istedim. Ben eşime onlarla ilgili kötü birşey demediğimden eşim onları uyarmış. Bir daha duymayacağım demiş.Sabrımın sonucunu kısa sürede gördüm.
Annemden, ananemden böyle gördüm ve denedim zararlı çıkmadım. Tabi işe yaramasaydı ben yine kavga falan etmeden kusura bakmayın sizinle görüşemiyeceğim ilişkiler daha fazla yara almadan derdim. Eşim gider görüşürdü. Onlar da anlayışlıymış ki hatalarını gördüler.

ANNELER GÜNÜ NE SAÇMA BİR CÜMLE.......Annelerimizi tek bu günde hatırlayıp hediye almak saçma.Çıkaran kimse saçmalık yapmış ben annemi her gün arar sorarım her gittiğimde bir şey alırım ha o gündede işte mecburen aramak zorundayız işte adı konulmuş ya ANNELER GÜNÜ.:nazar:

Bence hergün arayamayanlar, görüşemeyenler de var. Bir bahane oluyor.
Esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor hele bu kriz ortamında. Böyle özel günler piyasanın canlanmasına da neden oluyor. İnsanların bu nedenle eve ekmek götürdüklerini düşünürsek hiç saçma gibi durmuyor.:1no2:

ben annecime gidemedim elini öpüp yanında olamadım nedenmi sevgili kaynanacım 2 gün bizde kaldı bebeklerime hediyeler aldı ne kadar güzel değilmi hayır asla çünkü yaptığı hergüzel şeyin ardından acı bir söz bir laf sokma evimde hükümdarlık kurma faaliyetlerine aynen devam etti 2 gün bizde kalmasına rağmen eşimin bi tek pazar evde olduğunu bilmesine karşın bişeyler uydurup aldı götürdü kocamı yanımdan kendi evine gece 10:30 da yolladı bütün hafta sonumu yine zehir etmeyi başardı bütün gün hediye alamadık diye laf soktu durdu bana niye alayımki benim annecime kim ne aldı eşim bi telefon bile açmadı anneme ama ben onların her dediğine yine boyun eğmek zorunda kaldım bebeklerimle ilk anneler günüm içimde olsalarda onlar bana bütün gün tekme atmakla en güzel anneler günü hediyesini verdiler zaten ve bir söz verdim onlara asla ne önyargılı ne hayatların burnunu sokan bir anne ne onları deli gibi kıskanıpta yuvalarındaki huzuru bozan bir kayınvalide olmayacağım kimse çocuğunun kötü olmasını istemezken bu huzur bozan laf sokan heran bi olay yaratan kayın valide bi tek bendemi var diyorum yoksa benmi çok kötüyüm dört gözle bekleyip daha şimdiden canım gibi sevdiğim minik kuzularıma nasıl bi cani olabilirimki yarın bigün mutsuz olmaları için elimden geleni ardıma koymayayım onların huzurunu bozayım allah bütün kayınvalidelere iman gücü insaf merhamet versin inşallah

Altunhan, ben de hepimiz biraz pozitif olmaya çalışabilir miyiz acaba diye yazdım. Hırsını çocuktan alması hiç affedilir bir durum değil ama bunları güzelce anlatıp rahatsız olduğunu belirtirsen, çocuğun ruh ve beden sağlığını bozduğunu anlatırsan anlayabilir sanırım.

herkesi kendiniz gibi bilmeyin
ne insanlar var haberiniz varmı konuşulması çok güç
pozitif düşünce diyorsunuz da tek siz bilmiyorsunuz bunu bizde biliyoruz pozitif düşünceyi
yazdıklarınız güzel ama herkese uygulamıyor malesef:delphin:

elki iyi niyetle yazılmış bir yazı ama şöyle bir konu var sanki kadın mal ve erkek tarafıda satın alan kısımmış gibi davranıyor çoğu zaman. Aldık bizim deniyor. halbu ki evlenen bir çift artık sadece kendilerinin oluyor. Ne kızın ailesinin ne de erkeğin. Kız aileleri genelde ev içine karışmazlar (istisnai aileler demiyorum) ama erkeğin annesi özellikle kıza karışır. Oğlunun bir hayatının olmasını algılayamaz. Sanki hala kendi himayesinde gibi davranır. Halbu ki evlenen çift artık bağımsız ve özgürdür. Bu denge korunabilse dedikleriniz doğru ama bizim toplumuzda yaygınlaşmış bir kültürün esiri olarak evlenen çiftlerin baş sorunu olan kayın valide sorunu nüks ediyor. Çünkü kayın valide ve kayın peder yeni evlenen bu çiftin amiri gibi davranmaya başlıyor. Sanki gelin oğullarıyla evlenmek için değil değim yerindeyse emir demirbaşı gibi algılanıyor ve öyle davranılıyor. Ben ne dersem o her şeyi ben bilirim mantığı. İnsanları sık boğaz eder ve onları kendi iradelerine bırakmazsanız gelin -kaynana sorunu ortaya çıkıyor. Sorun herkesin bir birine saygısı olmasından geçiyor. Yani kaynana-kayın peder görümce gelini kendi köleleri gibi görmekten vaz geçip rahat bıraksa sorun ortadan kalkar.

arkadaşım çok iyi niyetle yazmışsın yazını.evet yıllardır anlayışlıyım saygılıyım alttan alırım mükafatım ne oldu dersin devamlı küçük görülme oğluna layık bulunmama bi defa hiç bişey tek taraflı olmuyor istersen melek gibi ol istersen sabır taşı ol nafile çatlıyorsun.burada paylaşımda bulunan biçok arkadaşımızın sadece laf olsun diye kaynanalarından eşlerinin davranış ve tutumlarından şikayetçi olduğunu düşünmüyorum açıkçası ve sadece bu şikayetlerin bizlerin pozitif olmasıyla giderileceğini de sanmıyorum.kendi annemi düşünüyorum oda bir kaynana bende bir görümceyim ve bizler asla ne eniştelerimi nede yengelerimi rencide edecek üzecek ne bir laf söyleriz nede bir davranışta bulununuruz.neden yapalım neden huzur bozulsun evlerin içine neden ayrım sokulsun ki.evladını sevmek eşlerini huzursuz etmek değildir.keşke tatsızlıklar olmasa kim isterki evinde huzursuzluk olsun.fakat hep kendimizden fedakarlık etmekte olmuyor

Back