• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç denediniz mi?

vallaha pozitif dusunelım dıyen arkadaslarımız olmus evet ıyı nıyetlı oldugunuza ınanıyorumn kayınvalıdemın telefondakı en son sözleri
ALLAH BİNTÜRLÜ BELANI VERSIN ALLAH EVLAT YUZU NASİP ETMESIN
nedenı yalansız dolansız aynen sudur görümcem işe baslamıs o gun eve davet etmemısım ılk gun dıye
hadi pozitif düşüneyim bu kadına
düşüneblıcek arkadas varmı aranızda acaba?:delphin:

konunuzu buyuk bı tıtzlıkle ınceledım ona gore yorum yapmak ıstedım.cumlelerınız cok ıyı cok guzelde ama bı kaac noktasına takıldım.mesela bı cogumuz kı buna bende dahılım kımseyı annesınden aılesınden ayrılsın yada ayırayım gıbı bı nıyetle evlenmez yada evlendıkten sonra dusunmez.tabııkı kımse kımseyı sevmek zorunda deıl ama soyledıgınız gıbı belllı saygı vardır muhakkak.ben bu gelın kaynana yada gelın gorumce ılıskılerınde mesafe olmalı dıyenlerdenım artık.cunku ne kadar yakın olursanız okadar terslık oluo bı okadar yalnıs anlasılıosunuz ve ılıskılerde fazla samımıyet tez ayrılık getırıo.
bırde ben gordugum tecrube ettıgım kadarıyla soyluorum kı sadece kayınvalıde degıl ıkılı ılıskılerın cogunda ıyılıkten maraz doguyo bu da bı gercek.ınsanlar ıstedıkce ıstıo bılmıorum soylemek ıstedıklerımı ıfade edebıldım mı?

vallaha pozitif dusunelım dıyen arkadaslarımız olmus evet ıyı nıyetlı oldugunuza ınanıyorumn kayınvalıdemın telefondakı en son sözleri
ALLAH BİNTÜRLÜ BELANI VERSIN ALLAH EVLAT YUZU NASİP ETMESIN
nedenı yalansız dolansız aynen sudur görümcem işe baslamıs o gun eve davet etmemısım ılk gun dıye
hadi pozitif düşüneyim bu kadına
düşüneblıcek arkadas varmı aranızda acaba?:delphin:
:oklava::oklava:yuh diyorum kayınvaldenize bu nasıl bir cümle yaa böyle şey söylenirmi ay bakın bende anlatayım size bir şey oğlum 8aylıktı emzirdiğim için normal yollarla korunuyoz tabi adetim çok geçti 15 gün falan bende zaten çok pipirikliyim stresten kendimi resmen hamile hissediyorum tani kafayı yiyiyorum bu arada oğlum çok küçük çünkü ikinci bir çocuğa bakma gibi bir durumumda yokkaynanmdayız benim midem bulandı orda sordu bende dedim galiba hamileyim hay salak kafam ne herşeyi paylaşıyorsun onunla bu işte ağzını falan büzdü ee napcan dedi bende dedim nasıl yani aldırmicam heralde dedim neyse kan testi yaptırdım sonucu almaya gidicem meraklı geldi tabi soruyo noldu varmı birşey diye işta başladı daha yeniyse günah değilmiş aldırabiliyormuşsun falan dedi tabi ben bozuldum kesinlikle aldırmam dedim sanki o bakıyo kapıdan tam çıkıcam hiç unutmuyorum hastaneye ablamla ne desin bana kaynanam varsa eğer ablanla halledtirin yani eve gelmeden aldırın dedi sen gel şimdi pozitif düşün yoooo o kadar uzun boylu değil bence

arkadaş çok iyi niyetle ve pozitif yazmış ama karşındaki insan anlamıyorsa istedigini yap yine aynıdır.
kız anneleri kızının evliligine karışmazken erkek annesi neden erkegin evliligine sürekli karışma geregi duyuyor dünyanın merkezi o degil ilk çocuk evlendiren de o degil.beklen,lerini yüksek tutmasınlar bizim zamannımızda böyleydi vs diye 30 yıl öncesiyle kimse ahkam kesmesin gelin demek esir demek köle demek degil bunu anlasınlar..herkesin özel hayatı oldugunu dahası artık oglununda bir aile oldugunu kabullenip sussunlar...

:1shok:bi insan bunu yapamaz anlayamadım kayınvalideniz bi canavar mı?hangi babaanne bunu yapar ki bence yazdıklarınız anne hassasiyeti degilse kaynananız ruh hastası ve doktora gitmeli..

ehehe okudum koptum ya, hakikaten canavar gibi anlatmıs :)
başına gelmeyen bılmez ne kaynanalar var :) allah kötüsünden korusun bizleri..

:oklava::oklava:yuh diyorum kayınvaldenize bu nasıl bir cümle yaa böyle şey söylenirmi ay bakın bende anlatayım size bir şey oğlum 8aylıktı emzirdiğim için normal yollarla korunuyoz tabi adetim çok geçti 15 gün falan bende zaten çok pipirikliyim stresten kendimi resmen hamile hissediyorum tani kafayı yiyiyorum bu arada oğlum çok küçük çünkü ikinci bir çocuğa bakma gibi bir durumumda yokkaynanmdayız benim midem bulandı orda sordu bende dedim galiba hamileyim hay salak kafam ne herşeyi paylaşıyorsun onunla bu işte ağzını falan büzdü ee napcan dedi bende dedim nasıl yani aldırmicam heralde dedim neyse kan testi yaptırdım sonucu almaya gidicem meraklı geldi tabi soruyo noldu varmı birşey diye işta başladı daha yeniyse günah değilmiş aldırabiliyormuşsun falan dedi tabi ben bozuldum kesinlikle aldırmam dedim sanki o bakıyo kapıdan tam çıkıcam hiç unutmuyorum hastaneye ablamla ne desin bana kaynanam varsa eğer ablanla halledtirin yani eve gelmeden aldırın dedi sen gel şimdi pozitif düşün yoooo o kadar uzun boylu değil bence

canım bende işte bunları soyluyorum arkadaslar ıyı nıyetle pozıtıf dunusun vs dıyolar ama işin farklı boyutu var ıste,, gel sen sev sımdı o kaynanayı
ben sadece tek ornek verdım daha neler var neler
ama en buyuk sansım eşim işte o bakımda hiç pişman degılım yanı
ama onun demesı ıle yada bedduası ıle olmuyo bu işler allah evlat yuzu nasıp etmesın dedıgı gece aglamaktan catladım nerdeyse
ertesıngun doktora gıttım donrulumuslarım vardı hemen trasfer ıslerı ıcın basladık
allahın taktırı 2 bucuk aylık hamıleyım
şimdi gardımı aldım beklıyorum
bundan sonrakı bedduası evladından hayır görme ıste klasık allah belanı versındır
emınım bu sozlerı duyucagıma
tel acar ancak
cunku eşime soyledıgım o bu eve adım atarsa ben cıkar gıderım o kadar

allah sanada kolaylık versın canım

konunuzu buyuk bı tıtzlıkle ınceledım ona gore yorum yapmak ıstedım.cumlelerınız cok ıyı cok guzelde ama bı kaac noktasına takıldım.mesela bı cogumuz kı buna bende dahılım kımseyı annesınden aılesınden ayrılsın yada ayırayım gıbı bı nıyetle evlenmez yada evlendıkten sonra dusunmez.tabııkı kımse kımseyı sevmek zorunda deıl ama soyledıgınız gıbı belllı saygı vardır muhakkak.ben bu gelın kaynana yada gelın gorumce ılıskılerınde mesafe olmalı dıyenlerdenım artık.cunku ne kadar yakın olursanız okadar terslık oluo bı okadar yalnıs anlasılıosunuz ve ılıskılerde fazla samımıyet tez ayrılık getırıo.
bırde ben gordugum tecrube ettıgım kadarıyla soyluorum kı sadece kayınvalıde degıl ıkılı ılıskılerın cogunda ıyılıkten maraz doguyo bu da bı gercek.ınsanlar ıstedıkce ıstıo bılmıorum soylemek ıstedıklerımı ıfade edebıldım mı?

Samımıyetten maraz dogar cok doğru,
kendı anamızla gun gelıyo çatışıyoruz sonra kendı anamız dye ne ıstese yapıyoruz o da
bız ne ıstesek yapıyor ama elın annesıyle ancak samımı olabılırız, kavga cıkınca işte ipler
gerılır, affedememezlık baslar kin güdmeler baslar,
kendı anamızla cata cat gıdıp üzüp aglatabılıyoruz, kolaysa baska bırının annesını aglat da
öyle sonra gör gününü, kolaydı ya, kendi anamızı aglatıyoruz o da bizi aglatıyor
kısıtlamalar koyuyor cezalar verıyor, kaynana bıze ceza verebılır mı ama verse kötu
kaynana oluyor, anne değil ki annecik. kayın ana , uvey anne gıbı bır sey aslında.
:ecrin_bebek:
ıyı ve saygılı ölcülü bı kaynanamız olması şans yani
canım cicim derse korkcan kötu davranırsa korkcan, kötusu daha bol bızım memlekette
kaynananın, ıyısı az bulunuyor, bıraz da karsılıklı o da doğru.

hıc kolay degıl bı baska anneyle kendı annen gıbı anlasmak, araya o yuzden hep resmıyet
samımıyet carsafını da ıyıce germek lazım sululuk yapmamak lazım
:emir_bebek:
kendı annemız degıl cunku kendı canımız etımız degıl kocamızın annesı
:kızgın:
kavga et bakalım karşısında kımı tutacak, senı tutuyorsa yıne ıyı demem.
:1closedeyes:
kötü de dememek lazım hep işte saygı saygı saygı

kendıne de saygı duyurcan eşin de sana saygı duyurcak sen de onun annesıne saygı
duyucan kolaysa bunu yapmak, anlasmak da kolay olur.

ve işin tuhafı da eşim görümcem üvey kayınpederim arkadaşlarım herkes bu olaylara şahit oluyo ama müdahale edemiyo nedeni ise kaynanamın psikolojik sorunu varmış biz onu böyel kabul edecekmişiz...kötükedihüso

yani kayınvaldenin psikolojisi bozulmasın diye senin psikolojin bozulacakmış öyle mi yahu ne insanlar var ya.kimseyi takma bu hayat sana birdaha verilmeyecek canını lüzumsuz insanlar için sıkma saygısızlık etmeden gereken tavrıda koy ortaya.oğullarını alıyoruz diye onlara köle mi gidiyoruz.

canım bende işte bunları soyluyorum arkadaslar ıyı nıyetle pozıtıf dunusun vs dıyolar ama işin farklı boyutu var ıste,, gel sen sev sımdı o kaynanayı
ama onun demesı ıle yada bedduası ıle olmuyo bu işler allah evlat yuzu nasıp etmesın dedıgı gece aglamaktan catladım nerdeyse
ertesıngun doktora gıttım donrulumuslarım vardı hemen trasfer ıslerı ıcın basladık
bundan sonrakı bedduası evladından hayır görme ıste klasık allah belanı versındır
tel acar ancak

Oh oh aşmış kendini kadın,
duysun şimdi bebeğin olacağını da sonra sen de izle zevkle şakkıdı
bır de beddua edıyorlar.... kendı oglunun karısı yaa
bırak da mutlu olsun demi yok aama illa ayırcak... kötükedihüso

Genelde kayınvalide ve görümce konusunda yakınmalar üzerine yazmak istedim. Eşinin ailesi ile geçinemeyenlerin evinde tam bir huzur olacağına inanmıyorum. Farklı olanlar da olabilir ama genel izlenimim böyle. Bir insan bizimle evlendi diye ailesinden kopmasını bekleyebilir miyiz? Kendi ailemiz için nasıl bunu düşünemezsek onun ailesi için de düşünmemeliyiz diyorum. Sırf eşinin hatırı için ailesinden kopan erkekler de vardır evimde huzur bozulmasın diye ama hep içlerinde bir sızı vardır mutlaka.
- İnsan 7 sinde ne ise 70 inde de odur diyoruz ya. Ben gelinim ve masumum, ama görümce veya kayınvalide olduğumda aynı ben nasıl canavara dönüşüyorum. Annem çok iyi biri ama kayınvalide olunca nasıl dünyanın en kötü insanına dönüşebiliyor, bunun mantıklı bir anlatımı olabilir mi?
- Kayınvalideler cahil olabilir, nesil farkından kaynaklanan sorunlar olabilir. Onları sevmek zorunda değiliz ama biz saygılı davranmayı denedik mi, yoksa tamamen önyargılı mıyız diye kendi kendimize sorduk mu acaba? Burada hepimiz belli eğitim düzeyinde olan kadınlarız. Geçinmeyi sağlayabilmek o kadar zor mu?
- Çocukları olan arkadaşlar kendi çocuklarını canından çok severken, kayınvalidelerin de aynı emekleri verdikleri çocuklarını sevme, hatta biraz da kıskanmaya hakları olduklarını hiç düşünüyorlar mı acaba. Bu konuda biraz hoşgörü gerekmiyor mu?
- İlerde nasıl bir kayınvalide olacağınızı bazen düşündüğünüz olur mu?
- Yarın anneler günü sorunları olanlara öneriyorum. Hediyenizi alın gidin, elini öpüp duasını alın. Hepimiz bugün varız yarın yokuz. Yeni temiz bir sayfa açın. Tavır bile alsa saygılı davrandığınız sürece bir gün sizi anlayacaktır. Göreceksiniz eşiniz de mutlu olacaktır.
Eşimin ailesi ile hep iyi geçindim, hatta eşimin onlara kızdığı zamanlar oldu. Hep onların iyi yönlerini görmeye çalıştım. Hiç aralarının bozulmasını istemedim. Hiçbir şey kaybetmedim tam tersi rol yapmadan, doğal davranarak hepimiz kazançlı çıktık.
Lütfen yarını bir fırsat bilin ve deneyin, ailenizi kazanın diyorum.
Bu arada anne olanların anneler gününü şimdiden kutluyorum.a.s.

Öncelikle Allahım bozmasın mutluluğunuzu inşallah..a.s.
Çok var anlatacaklarım gerçi bir kısmını yazdım daha önce de..
Ama madem yarın anneler günü,en azından artık kayınvalidem olmayan kişi hakkında birkaç kelam edebilirim..
-İleride nasıl bir kayınvalide olacağımı hiç düşünmedim.. Çünkü evlat sahibi olmayı aklımadan bir an bile geçirmedim.. Bu maddeyi es geçiyim..
-Hediye aldık,gittik yıllarca.. Önce hayır duasını sonra laf sokmalarını,daha sonra beddularını dinledik.. Tek sebep az görüşüyor olmamızdı.. Bir gün anlayacak dediğinizin bir tarihi var mıydı bilmiyorum ama ben daha fazla beklemeye takatim kalmamıştı.. İstediği oğluydu,verdim ben de..:delphin:
Eşime annesini bir defa şikayet etmedim,kötülemedim.. Kayınvalidem oğlu ile kavgalarının içine beni can havliyle sokmalaya çalıştığında bile her ikisini sakinleştiren hep ben oldum.
Evliliğimiz süresince evine gittiğimiz bir tek gün o evden gülümseyerek ayrılmadık.
O kadar verdim ki kendimden.. Sonunda patladım..:tomato:
Evet ben iyi bir gelin değilim biliyorum çok büyük eksiklerim var.. Ancak hatalarımın bedeli bu sorunları yaşamak,acı sözleri işitmek olmamalıydı diyerek karar verdim.
Oğlunu teslim ettim kendisine..
Mübarek olsun..şakkıdı

Ben inanmıyorum bir çok gelinin kötü olduğuna,
kötü gelin görmemiş onlar,
aslında o kötu kaynanalara allah kötu gelın verecek de görecekler dünyayı ama işte
allah onlara en hanımını sessizini verıyor,

en sessız hanım kaynanaya da en kötu gelını verıyor
sanki dert wallaha. ne denklik ben anlamıyorum, kader kısmet gibi bir şey bu da..
:delphin:
nasıl insanın arsızı var huysuzu var bu da öyle br şey

Oh oh aşmış kendini kadın,
duysun şimdi bebeğin olacağını da sonra sen de izle zevkle şakkıdı
bır de beddua edıyorlar.... kendı oglunun karısı yaa
bırak da mutlu olsun demi yok aama illa ayırcak... kötükedihüso

bı akrabalarını kızını alcakmıs hala beklıyo ayırcak -tatlicadiarzu-
bebegı soylemedık soylemıycezde canım eşimle ortak kararımız saldırır dıye benneyaptımki:delphin:

yuhh duruma bakın, o şimdi kimin iyiliğini istiyor oglunun mu kendinin mi sizin mi?
bence E seçeneği hiçbirinizin, sadece kendi içindeki kötü duygularını tatmin etsin,
siz anne olamıyın geç olun mümkünse oglucugundan ayrılın ki hanım rahata ersin.
:oklava: :oklava: :oklava:

tel acar ancak

:Saruboceq::Saruboceq: amin tatlım benimde en büyük şansım eşim insan doğmamış torununa nasıl beddua eder yaa şimdi öğrensinde hamile olduğunu görsün bakalım sen en doğrusunu söylemişsin zaten eşine rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin bebeğini :emir_bebek:Şeniz

bı akrabalarını kızını alcakmıs hala beklıyo ayırcak -tatlicadiarzu-
bebegı soylemedık soylemıycezde canım eşimle ortak kararımız saldırır dıye benneyaptımki:delphin:

tabi hem zaten şöyle bir adet var
bebek karnın iyice burnuna gelmeden karnın şişmeden
söylenmezmiş :ecrin_bebek:
hele aldırmanızı ısteyen kaynanaya iyiiiice göbek nıhayetıne ermeden söylenmezmiş asla.
bu bi inanış :)) sositososito batıl inanç yani :) delikafadulden

Haklısınız çok bunalan, görmek istemeyen arkadaşlar vardır mutlaka. Burada iş Gülsüm sultanın dediği gibi sadece gelinde bitmez tabii ki. Erkeğin denge kurması çok önemli. Her iki tarafı da idare edebilmeli. Fazla samimiyetten yana değilim zaten. Bütün ilişkilerde samimiyetin sonunu biliyoruz. Saygı çerçevesinde yüz göz olmadan bir ilişki iki tarafı da rahatlatır sanırım. Koşullar bir sürü kırıcı laf saymaya getirdiyse artık kopmaktan başka çare olamaz. Sonuçta herkesin üzülmesi kaçınılmaz oluyor. İlk adımı biz atsak çok mu zor acaba. Gemileri yakmadıysanız bir umut vardır yine de.

arkadaşlar ben şuna inanıyorum
önce kötü gelindir yaşlanır kötü kayınvalide olur
yani özünde kötü olanda iyi olanda insan değilmi
ama bazen istisnai duumlar yaşanan olaylarda insanları kötülük yapmaya sevk edebiliyor
o zamandakötükedihüso irademizi kullanmayı öğrenicez

yuhh duruma bakın, o şimdi kimin iyiliğini istiyor oglunun mu kendinin mi sizin mi?
bence E seçeneği hiçbirinizin, sadece kendi içindeki kötü duygularını tatmin etsin,
siz anne olamıyın geç olun mümkünse oglucugundan ayrılın ki hanım rahata ersin.
:oklava: :oklava: :oklava:
ya işte şekercim böyle bana en çok dokunan şu sözü oldu (varsa eğer öle bişey halledin) ya bu nasıl bir vijdan sanki vücudumda oluşan bir yaradan yada başka şeyden bahseder gibi halledin ne demek sdanki benim çocuma onlar bakıyo haa oğlum 2yaşına giricek daha bir eksiği varmı diye sormadılar bile bezi maması varmı diye ama ben yenede kin tutmuyorum gelirlerse evime kapım açık hoşgeldiniz derim ama ben gitmiyorum onlara belki bayramda giderim

Back