Genelde kayınvalide ve görümce konusunda yakınmalar üzerine yazmak istedim. Eşinin ailesi ile geçinemeyenlerin evinde tam bir huzur olacağına inanmıyorum. Farklı olanlar da olabilir ama genel izlenimim böyle. Bir insan bizimle evlendi diye ailesinden kopmasını bekleyebilir miyiz? Kendi ailemiz için nasıl bunu düşünemezsek onun ailesi için de düşünmemeliyiz diyorum. Sırf eşinin hatırı için ailesinden kopan erkekler de vardır evimde huzur bozulmasın diye ama hep içlerinde bir sızı vardır mutlaka.
- İnsan 7 sinde ne ise 70 inde de odur diyoruz ya. Ben gelinim ve masumum, ama görümce veya kayınvalide olduğumda aynı ben nasıl canavara dönüşüyorum. Annem çok iyi biri ama kayınvalide olunca nasıl dünyanın en kötü insanına dönüşebiliyor, bunun mantıklı bir anlatımı olabilir mi?
- Kayınvalideler cahil olabilir, nesil farkından kaynaklanan sorunlar olabilir. Onları sevmek zorunda değiliz ama biz saygılı davranmayı denedik mi, yoksa tamamen önyargılı mıyız diye kendi kendimize sorduk mu acaba? Burada hepimiz belli eğitim düzeyinde olan kadınlarız. Geçinmeyi sağlayabilmek o kadar zor mu?
- Çocukları olan arkadaşlar kendi çocuklarını canından çok severken, kayınvalidelerin de aynı emekleri verdikleri çocuklarını sevme, hatta biraz da kıskanmaya hakları olduklarını hiç düşünüyorlar mı acaba. Bu konuda biraz hoşgörü gerekmiyor mu?
- İlerde nasıl bir kayınvalide olacağınızı bazen düşündüğünüz olur mu?
- Yarın anneler günü sorunları olanlara öneriyorum. Hediyenizi alın gidin, elini öpüp duasını alın. Hepimiz bugün varız yarın yokuz. Yeni temiz bir sayfa açın. Tavır bile alsa saygılı davrandığınız sürece bir gün sizi anlayacaktır. Göreceksiniz eşiniz de mutlu olacaktır.
Eşimin ailesi ile hep iyi geçindim, hatta eşimin onlara kızdığı zamanlar oldu. Hep onların iyi yönlerini görmeye çalıştım. Hiç aralarının bozulmasını istemedim. Hiçbir şey kaybetmedim tam tersi rol yapmadan, doğal davranarak hepimiz kazançlı çıktık.
Lütfen yarını bir fırsat bilin ve deneyin, ailenizi kazanın diyorum.
Bu arada anne olanların anneler gününü şimdiden kutluyorum.a.s.