• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç denediniz mi?

BinbirRenk

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
3.972
943
363
Genelde kayınvalide ve görümce konusunda yakınmalar üzerine yazmak istedim. Eşinin ailesi ile geçinemeyenlerin evinde tam bir huzur olacağına inanmıyorum. Farklı olanlar da olabilir ama genel izlenimim böyle. Bir insan bizimle evlendi diye ailesinden kopmasını bekleyebilir miyiz? Kendi ailemiz için nasıl bunu düşünemezsek onun ailesi için de düşünmemeliyiz diyorum. Sırf eşinin hatırı için ailesinden kopan erkekler de vardır evimde huzur bozulmasın diye ama hep içlerinde bir sızı vardır mutlaka.
- İnsan 7 sinde ne ise 70 inde de odur diyoruz ya. Ben gelinim ve masumum, ama görümce veya kayınvalide olduğumda aynı ben nasıl canavara dönüşüyorum. Annem çok iyi biri ama kayınvalide olunca nasıl dünyanın en kötü insanına dönüşebiliyor, bunun mantıklı bir anlatımı olabilir mi?
- Kayınvalideler cahil olabilir, nesil farkından kaynaklanan sorunlar olabilir. Onları sevmek zorunda değiliz ama biz saygılı davranmayı denedik mi, yoksa tamamen önyargılı mıyız diye kendi kendimize sorduk mu acaba? Burada hepimiz belli eğitim düzeyinde olan kadınlarız. Geçinmeyi sağlayabilmek o kadar zor mu?
- Çocukları olan arkadaşlar kendi çocuklarını canından çok severken, kayınvalidelerin de aynı emekleri verdikleri çocuklarını sevme, hatta biraz da kıskanmaya hakları olduklarını hiç düşünüyorlar mı acaba. Bu konuda biraz hoşgörü gerekmiyor mu?
- İlerde nasıl bir kayınvalide olacağınızı bazen düşündüğünüz olur mu?
- Yarın anneler günü sorunları olanlara öneriyorum. Hediyenizi alın gidin, elini öpüp duasını alın. Hepimiz bugün varız yarın yokuz. Yeni temiz bir sayfa açın. Tavır bile alsa saygılı davrandığınız sürece bir gün sizi anlayacaktır. Göreceksiniz eşiniz de mutlu olacaktır.
Eşimin ailesi ile hep iyi geçindim, hatta eşimin onlara kızdığı zamanlar oldu. Hep onların iyi yönlerini görmeye çalıştım. Hiç aralarının bozulmasını istemedim. Hiçbir şey kaybetmedim tam tersi rol yapmadan, doğal davranarak hepimiz kazançlı çıktık.
Lütfen yarını bir fırsat bilin ve deneyin, ailenizi kazanın diyorum.
Bu arada anne olanların anneler gününü şimdiden kutluyorum.a.s.

tamamen pozitif düşünerek yazmışşsın canım ben kendi adıma konuşuyorum benim kaynanam değil kapısna gidilecek selam verilecek insan değil...
kavgacı çirkef sürekli ağır iğneliyici konuşan beni insan içinde aşalamaya çalışan benden nefretini her seferdinde gösteren biri... bana alan hırsını 2.5 aylık kızımın canını yakarak onu ağlatarak çıkaran bi yaratık.. hayatımda ondan nefret ettiğim kadar kimseden etmiyorum...
ama yarın anneler günü benim ise ilk anneler günüm yavrumun ve kocamın hatırına yarın gidip elini öpücem yaptığı herşeye rağmen..
yine moralimi ve günümü berbat edeceğinden eminim ama bile bile yapıcam bunu bakalım neler olacak..

Altunhan, ben de hepimiz biraz pozitif olmaya çalışabilir miyiz acaba diye yazdım. Hırsını çocuktan alması hiç affedilir bir durum değil ama bunları güzelce anlatıp rahatsız olduğunu belirtirsen, çocuğun ruh ve beden sağlığını bozduğunu anlatırsan anlayabilir sanırım.

yeniay gercekten cok güzel yazmis hatta icimdekileri sen kelimelere döküp buraya aktarmissin ya, tesekkür ediyorum.
Aynen canim, bende aynen senin gibi düsünüyorum.
Allahima sükür herkesle iyi gecinmeyi cok iyi biliyorum, zira empati kurabiliyorum.
Seviliyorum, seviyorum, kimseyle kavga edecek, kendimi kücük düsürecek durumda hic bulunmadim.
Tavrimla zaten kimse bana o kadarda yanasamaz, yani saygi ve sevgi cercevesinde cok güzel gidebiliyor aslinda bu gibi problemler.
Yani ne canim der, nede sonra canin ciksin derim.
Bunuda aslinda burada genc kardeslerimize anlatmamiz lazim.
Kimse öcü degil, hani derler ya nasil daga dogru bagirirsan öyle yanki yaparmis.

anlamıyo be canım kaç defa uyardım belki yazılarımı okumuşsundur ama bebeğim uyurken birden gidip kulağının dibinde adını bağıra bağıra söylüyo kızım korkudan ağlayarak sıçrayarak uyanıyo..
uyurken biden beşiğini hızla sallayıp uyandırıyo yavrum yine korkuyo..
kucağına alıp kafasının sağa sola düşüp canının yanmasını ağlamasını görmemezlikten gelerek top gibi havada çeviriyo..
ellerini ayaklarını sıkarak ağlatıyo kızım ağlarkende ne güzel ağlıyo diye gülüyo...
ve daha neler neler sırf o gelicek diye saatlerce tuvalete gitmeden aç beklediğimi bilirim bak yarın anneler günü ama içimden geldiği kadar mutlu olamıyorum diye yarın onu görücem kızıma bişey yaparsa iki taşın arasında diye senağlama

Teşekkür ederim olivya. Pozitif duygular her zaman insanı daha iyi yerlere götürür. Kadın kadını daha iyi anlar diyoruz ama maalesef şu önyargılar olmasa. Bu durumları okuyan bekar arkadaşlar bile etkilenip acaba benimkiler de mi böyle olacak diyebiliyor.

canım çok güzel yazmışsın ama malesef her insan bir değil ben eşimle çok büyük kavga ettim evi terkettim hatalı olan eşimdi bunu aileside bildiği halde beni babamın evinde bir kez arayıp sormadılar ne oldu demediler eşim kaç defa gidin konuşun dediği halde uğramadılar bileen son eşim çok kötü kavga etmiş onlarla ve onlar bana tavır aldılar benim suçum olmadığını bile bile daha bir sürü şeyler ben yene eşime dedim git annen babandır oğlumu kaç defa yolladım ama onlar naptı ne kapı açıyorlar ne oğlullarını nede torununu arayıp sormuyorlar bile ve kaynanam o kadar laf çıkardıki ben eşimin hatırına sustum şimdi gitmiyorumda çocuğumuda yollamıyorum ama eşime sen git anan baban diyorum ben hep şunu söylerim bende öyle kaynana olursam oda bana yapsın aynısını şimdi söyle bana ben ben kaç adım attım onlara ama onlar hiç atmadı valla ben yüzsüzlük yapıpta gidip birde anneler günün kutlu olsun demicem şimdi ben haksızmıyım sence?

anlamıyo be canım kaç defa uyardım belki yazılarımı okumuşsundur ama bebeğim uyurken birden gidip kulağının dibinde adını bağıra bağıra söylüyo kızım korkudan ağlayarak sıçrayarak uyanıyo..
uyurken biden beşiğini hızla sallayıp uyandırıyo yavrum yine korkuyo..
kucağına alıp kafasının sağa sola düşüp canının yanmasını ağlamasını görmemezlikten gelerek top gibi havada çeviriyo..
ellerini ayaklarını sıkarak ağlatıyo kızım ağlarkende ne güzel ağlıyo diye gülüyo...
ve daha neler neler sırf o gelicek diye saatlerce tuvalete gitmeden aç beklediğimi bilirim bak yarın anneler günü ama içimden geldiği kadar mutlu olamıyorum diye yarın onu görücem kızıma bişey yaparsa iki taşın arasında diye senağlama

:1shok:bi insan bunu yapamaz anlayamadım kayınvalideniz bi canavar mı?hangi babaanne bunu yapar ki bence yazdıklarınız anne hassasiyeti degilse kaynananız ruh hastası ve doktora gitmeli..

Altunhan senin konunu okudum ve çok üzüldüm. İşte asıl bu gibilere anlatmak yola getirmek gerekiyor. Yarın gittiğinizde ne kadar üzüldüğünüzü, bir zarar verirse neler olabileceğini anlatırsanız eşinizle o da insan sonuçta. Çözümlenmeyecek sorun yok her iki taraf da birbirini anlarsa.

ve işin tuhafı da eşim görümcem üvey kayınpederim arkadaşlarım herkes bu olaylara şahit oluyo ama müdahale edemiyo nedeni ise kaynanamın psikolojik sorunu varmış biz onu böyel kabul edecekmişiz...kötükedihüso

canım sen şanslısın iyi insanlara denk gelmişsin sende iyi davranmışsın. Senin eşinin ailesiyle iyi geçinmen senin erdemin sayılamayacağı gibi burada dert yanan arkadaşlarında geçimsiz yada anlayışsız olduklarını göstermez. Keşke herkes gül gibi geçinse canım. Öyle garip aileler öyle saçma şey yaşayan insanlar varki...

En basit bi örnek vereyim. Sen kayınvalidenin bulaşıklarını yıkayıp ağlayan bebeğini emzirmek için odaya gidince kaynanan tezgahı silmedin diye seni eşine şikayet etse ve bunun üstüne eşin gelip sana tokat atsa !!! Bu olay benim eltimin başına geldi. Ve benzer bir sürü olay .. Şimdi eltim, yüce insan kaynanamı tepesinin neresinde oturtsun ???

Büyün iyi annelerin anneler günü kutlu olsun...

çok güzel bir yazı olmuş...
altunhan sana da allah kolaylık versin canım...inşallah değişir düzelir bu durum....
bende kendimde görebiliyorum bu durumu...biraz kayınvalide ismi insanlarda önyargıya neden olmuş işte..eşimin akrabaları ailesi herkesle çok iyi anlaşabiliyorken sadece kayınvalideme karşı çekingenim nedense...evleneli 3 yıl oluyor ben halen anne diyemiyorum ve siz diye hitap ediyorum...biliyorum üzülüyordur bu duruma...keşke daha sıcak davranabilsem...yarın onu arayıp anneler gününü kutlamak gerekecek...ben düşünüyorum nasıl anne diyeceğim diye:(

canım sende annler gününüz kutlu olsun dersin çok uzatmazsın kapatırsı hemen...
ya ben ne yapayım hiç içinden gelmiyo gitmek gitmesem mi yaaaaaa

ve işin tuhafı da eşim görümcem üvey kayınpederim arkadaşlarım herkes bu olaylara şahit oluyo ama müdahale edemiyo nedeni ise kaynanamın psikolojik sorunu varmış biz onu böyel kabul edecekmişiz...kötükedihüso

ne demek psikolojik sorunu varmış yaa onun sorunu yüzünden bebek mi aklını kaybetsin korkudan .kızım sesini çıkar ben kucağına almasından bile hoşnutsuzluğumu bakışlarımla ifade ederim yeri gelirse.ki böyle bir olay allah bana vermesin yoksa onun aklını ben alırım.kocanada söyleyecek sözüm yok

kayınvalidemin annler gününü kutlamak mı güleyim bari.15 gün önce benim doğum günüm dü o beni niye aramadı 4 gün önce evlilik yıl dönümümüzdü ki hiç unutmaz o kara günü niye kutlamadı.zaten karakteri ve yaptıklarıyla hiç haketmiyor anneler gününde hatırlanmayı.o bana büyüğüm gibi davransaydı ben onu annem gibi görüp ayağının altını öperdim.ki ben evlenmeden öncede evlenirsem kayınvalideler çok iyi anlaşıcam gezicez tozucaz diye hayyaler kurardım hatta benile dalga geçerlerdi ama tüm hayallerimi yıktı.heketmiyor effedemiyorum affetmekte istemiyorum......bu arada benimde ilk anneler günüm çok heyecanlıyım oğluşun adına babası artık hatırlar umarım

altunhan bence de psikolojik sorunlu kayınvaliden...mümkün olduğunca bebeğini ona bırakma...deli midir nedir minnacık bebeğe yapılır mı bu...
sende onu sorunlu bir insan gibi düşün git kutla...yani onu o şekilde gör kafanda sorunlu bir insan olarak bu düşünce seni biraz daha rahatlatır en azından... üzüldüm canım ya..allah yardımcın olsun...

asiye cim insan hayal kırıklığına uğruyor mutlaka bişeylerde...aslında beklentilerde bulunmamak lazımmış...
nasıllarsa onlara o şekliyle hitap etmek en iyisi...bekleyince üzülüyor insan...

Bir insanin icinde kötülük olduktan sonra sadece kaynana gelin iliskisi olarak degil tüm insan iliskilerinde kötüdür zaten...

Mutlaka agzinla kus tutsan, melake gibi bir insan olsan bile yaranamadigin kaynanalar vardir, buna bende sahit oldum ve gördüm fakat cogunlukla hersey karsiliklidir bana göre...
Birde beklentiler cok önemli...Kaynanamdan annemden gördügüm ilgiyi alakayi istemek yanlis oldugu kadar kaynana evinde kendi evimin rahatini istemekde yanlisdir.....:delphin:

Insan mantikli düsünmeli...ne ben onun evladi olabilirim nede o benim annem...ortak noktamiz esimdir..esimi yetistiren benim sevdigim adam yapan kadindir..ve bu yüzdende kendisine saygi duyarim...ben ona iyiyim o da bana iyidir...ne fazla icli disli oldum ne de cok soguk....her zaman acik kartlarla oynadim...10 yildir evliyim ve cok sükür hic böyle cok büyük bir kavgamiz tartismamiz olmadi...ufak tefek olur oda tuzu biberdir...:kahve:

Tabiki is sadece biz kadinlardada bitmiyor...eslerimizede cok büyük görev düsüyor...ne annesini bizim icin nede bizi annesi icin kirmamali....her zaman dengeyi tutabilmeli...a.s

eşimin ailesi ile görüşmüyorum ve eşimin bu konuda herhangi bi baskısı yok hatta yalvarana kadar konusma bence der:1closedeyes:
kensıde cok sık görüşmez zaten oyle seyler yapıldıkı soguduk
benım ailemde evlılıgıme zarar vermeye kalksa onlarlada görüşmem:1closedeyes:
yuvamda kımın gözü varsa görüşmem
kendımıde dunyanın en mutlu kadını hıssediyorum eşim sayesınde:asigim:

eşimin ailesi ile görüşmüyorum ve eşimin bu konuda herhangi bi baskısı yok hatta yalvarana kadar konusma bence der:1closedeyes:
kensıde cok sık görüşmez zaten oyle seyler yapıldıkı soguduk
benım ailemde evlılıgıme zarar vermeye kalksa onlarlada görüşmem:1closedeyes:
yuvamda kımın gözü varsa görüşmem
kendımıde dunyanın en mutlu kadını hıssediyorum eşim sayesınde:asigim:
aynen canım bende senin gibiyim banada eşim boş ver aramazlarsa aramazlar gelmezlerse gelmezler der çünkü kendi oğullarını bile aramıyorlar öyle soğutmuşlar yani birde tek çocuk eşim daha düşkün olmaları gerekiyor bende senin gibi düşünüyorum valla kendi ailem aynı şeyi yapsın onlarada aynısını yaparım iki iki dört eder bence tabi:1closedeyes:

Back