Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Adres vermeyecegim ama domates biber patlican 8er lira. Muz 9 lira. Salatalik 10 lira burada
Edit: Sebze yerine et yiyoruz. Cunku daha mantıklı. En azından et yani. Türk kafası :)
Vuuuuuu.domates cherry 3,5 tl,salkım 2,5 tl,patlıcan -kabak 4 tl,biber 4 tl,muz 5 tl,salatalık 4 tl.
Eti ve tavuğu et balık kurumundan temin ederim fiyatları çok uygun + güvenilir.

Bence yatirimlik bisey alip borca girin.
Araba,ev,yazlik vs gibip
Bes ödeyin
Altin alin altin olarak saklayin.

Ayda 1000 tl nasil gzl bir para senee sonu 12bin tl.

Hastalik olur bisi olur cok lazim oluyor.

Girip bi sanal marketi inceleyin allah aşkına. Karnabahar,lahana 1,75 kıvırcık 2,45 ıspanak 3,75. Kış mevsiminde illa ki domates salatalık yiyeceğim diyorsanız onlar da 5,6 lira. Pazardaki fiyatlardan şikayetçi olup yine de hiç bir arayışa girmeyip hala oradan almaya devam ediyorsanız suçu biraz da kendinizde arayın hayat pahalı bahanesine sığınmak yerine. Evet hayat pahalı ama sizinki pahalılık değil kazıklanmakla alakalı bi durum

20 tl ye alıişverişi ben yapıyorum :) yumuşatıcı ben kullanmıyorum

• İstanbul / G.O.P Küçük bir pazar
  • Tavuk asla yemiyoruz, aramıyoruz et bize yetiyor
  • bimden bakliyat almam oradan hiç bir şey almam içime sinmiyor ya da bulamıyorum Çocuk için sütü sek günlük alırım başka marka almam.
  • yoğurdu bende kendim yapıyorum ve genelde kapıya süt getirenlerin yumurtası da olur bir sorun ben öyle yapıyorum.
  • yumuşatıcı kullanmıyorum çünkü o durulanmıyor, ve kurutmam olduğu için havlular kazık gibi değil.
  • Kıymamı genelde kurban etinden yapıyorum ama dikkatinizi çekerim BANA KALAN KISIMINDAN olduğu gibi değil, aşağı yukarı beş ay idare diyor, eti o marketten alıyorum haftada 70-80 tl civarı
  • Kahvaltılık alıiverişi Ş.. marketten yapıyorum bir kaç aydır memnunum

ya pazarla , halk günü yapan market arasında bile dağlar var.
2 hafta önce pazar alış verişi yaptım.

1 kilo muz aldım.
5 kilo patates aldım
yarımşar kilo taze soğan sarımsak aldım.
turp aldım
yeşillik aldım.
karnabahar aldım
kabak aldım
domates aldım
yerli salatalık aldım
marul aldım
daha unuttuğum olabilir 25 lira verdim.
bunlar nerdeyse 2 hafta gitti çürüyenler de oldu yani.
kaldı ki hergün sebze de yenmiyor. ben çalıştığım için de zaman sıkıntım oluyor. mesela bir parça etle nohut yemeği yapıyorum 2 gün yeniyor. eve gidince rahat ediyorum yemek olunca. birgün sebze yaparım.
bir gün fırın yemeği yaparım. bazen dışardan yeriz. bazen çorba makarna yaparım olur biter yani.

Burdan ben izmir de yaşıyorum şu kadar ankarada bu kadar demeleri size bi şey katacak mı? Bu konuyu gerçekten değiştirmek istiyorsanız biraz daha araştırmanız emek vermeniz gerek bence. Baktınız madem pazarda pahalı marul daha uygun olduğu bi market illaki vardır çevirenizde bi iki yere daha bakıp ordan yapın alışverişinizi. Migrosta bile bahsettiğiniz fiyatlarda değil sebzeler. Kaldı ki bim şok gibi marketlerde çok daha uyguna da vardır. Marul da bi kalite farkı olacağını sanmıyorum tazelikten başka. Ona da üşeniyorsanız girin sanal marketten alın kapınıza getirsinler. Orda bile 2.45 kıvırcık. Madem durumdan şikayetçisiniz emek harcayın biraz değiştirmek için.

Hafta sonu gidin çevre köylerden birine hem gezin hem direk üreticisinden araya aracı girmeden tavuğunuzu yumurtanızı alın.
Gerçekten maddi kaygılarınız varsa alışveriş yaparken de bu kadar gözü kara olmayın. Daha küşlemeyle dana etini tipine bakarak ayıramıyorsanız almayıverin. Bildiğiniz tanıdığınız şeyleri alın. 80 liranız önemliyse macera aramaya gerek yok.

Maddi kaygim yok bunu bastan belirteyim. Sadece konunun tumunu okursaniz da anlarsiniz ki biz yapamiyoruz ama insanlar cok daha dusuk gelirle yapiyor nerde hata yapiyoruz diye soruyorum. Hic bir mesajimda para yetmiyor olmuyor illede birikimim olsun gibi bir sey yazmadim.

Sanal market bir de uzerine kargo parasi eklemiyor mu bilmiyorum. Ben oyle saniyorum. Yanlis biliyor olabilirim. Ama bunu sanal marketi tercih edebilirsiniz diye soylemek yerine sizin bana ne garezinin var da boyle soyluyorsunuz cidden anlamadim.

Ve evet ankarada 3 lira umraniyede 2 lira denmesini istiyorum. Bu sefer aa oralarda yasam ucuzmus demekki problem bende degil diyebilirim. Ama konumu okursaniz defalarca vurguladim ki turkiyeyi bilmiyorum. Sadece bu semtte yasadim geldigimden beri.

Macera aramiyorum zaten, kendim almadim aldirdim, eve geldi paket actim ve bu yanlis dedim. Ayrica anlamiyor da olabilirim. Belki ilk kez yiycem merak ettim aldim? Olamaz mi? Ben kasaba istedigimi soyleyip baska bir urun aliyorsam neden sorunu markette degil de bende aradiniz bilemedim. Burda migros en ucuz market ve yagmalaniyor. Ben isten cikip gidince genelde dokuntu urunler kaliyor. Mesela ben bu konudan aslinda migrosun herkesin gozunde pahali bir market oldugunu gordum. Ve arastirip daha uygununa bakicam. Bu da soruma cevap oluyor.

Maddi kaygim yok bunu bastan belirteyim. Sadece konunun tumunu okursaniz da anlarsiniz ki biz yapamiyoruz ama insanlar cok daha dusuk gelirle yapiyor nerde hata yapiyoruz diye soruyorum. Hic bir mesajimda para yetmiyor olmuyor illede birikimim olsun gibi bir sey yazmadim.

Sanal market bir de uzerine kargo parasi eklemiyor mu bilmiyorum. Ben oyle saniyorum. Yanlis biliyor olabilirim. Ama bunu sanal marketi tercih edebilirsiniz diye soylemek yerine sizin bana ne garezinin var da boyle soyluyorsunuz cidden anlamadim.

Ve evet ankarada 3 lira umraniyede 2 lira denmesini istiyorum. Bu sefer aa oralarda yasam ucuzmus demekki problem bende degil diyebilirim. Ama konumu okursaniz defalarca vurguladim ki turkiyeyi bilmiyorum. Sadece bu semtte yasadim geldigimden beri.

Macera aramiyorum zaten, kendim almadim aldirdim, eve geldi paket actim ve bu yanlis dedim. Ayrica anlamiyor da olabilirim. Belki ilk kez yiycem merak ettim aldim? Olamaz mi? Ben kasaba istedigimi soyleyip baska bir urun aliyorsam neden sorunu markette degil de bende aradiniz bilemedim. Burda migros en ucuz market ve yagmalaniyor. Ben isten cikip gidince genelde dokuntu urunler kaliyor. Mesela ben bu konudan aslinda migrosun herkesin gozunde pahali bir market oldugunu gordum. Ve arastirip daha uygununa bakicam. Bu da soruma cevap oluyor.

Migros mu yağmalanıyor şok oldum şuanda... Valla şu yaşıma geldim migrosta arayıpta bulamadığım hiçbir şey olmadı.

Komşularına tanışsan illaki daha uygun market pazar vs vardır, sanmıyorum o kadar insanın bir kıvırcığa 5 tl falan vereceğini eminim ki daha hesaplı yerler vardır.

Senin kaçak kesinlikle mutfakta canım, bence önümüzdeki ay tüm alışverişi sen yap, aldıklarını yaz. Pazara git pazar olduğu günler market fiyatlarına göz at.
Bu fiyatlar MAKRO markette bile olmaz

Burdan cikan: biz cok yiyoruz. Ben her hafta 500 gr siyah 300 gr yesil zeytin aliyorum. Bitiyor. 2 gunde bir 1.5 kg yogurt bitiyor. Peynir her an bitiyor.
Sebzeyi yiyoruz ama sadece sebze ve makarna degil. Ben boyle gercekten doymam. 1 kg sebzeyi 3 kisi bi oturusta bitiririz. Hem de mesela bunu tavuk soteden once yeriz ana yemek diye degil. Sanki mezeymis salataymis gibi... sadece zeytinyagli olarak yeriz zaten. Yemeyince gucten dusuyorum.
üç kişilik bir aile için tüketiminiz fazla gibi gözüküyor:))
bir kilo sebzeyi yiyişinize hayran kaldım bu arada:))
bence fiyatları ve marketleri bilmediğin için kontrolsüz harcaman var.
bezi demiştim mesela.
çok çok aşırı pahalıya alıyorsun nereden alıyorsan derhal bırak.
internetten al.
pek çok sitede kampanyası olur.

üç kişilik bir aile için tüketiminiz fazla gibi gözüküyor:))
bir kilo sebzeyi yiyişinize hayran kaldım bu arada:))
bence fiyatları ve marketleri bilmediğin için kontrolsüz harcaman var.
bezi demiştim mesela.
çok çok aşırı pahalıya alıyorsun nereden alıyorsan derhal bırak.
internetten al.
pek çok sitede kampanyası olur.
O bez kampanyasindan bi ben yararlanmiyorum ya

O bez kampanyasindan bi ben yararlanmiyorum ya
hepsiburadada oluyor bazen.
bazen e- bebekte filan.
takip etmek gerekiyor.
markette aldığıma kıyasla ucuzssa alıyorum topluca.
taşıma derdim olmuyor en azından.
benim ikiz olunca malesef masrafım çok çok fazla

hayatın bu kadar pahalı oldugu herşeyden vergi içinde vergi alınan bir ülkede 10 bin tl de geliriniz dahi olsa o 1000 lira kenarda durmaz duramaz.

Merhaba meslektaşım :)

Azdan az, çoktan çok gider :) ben çalışırken de aynı şekilde geçiniyorduk, şuan ücretsiz izindeyim, yine aynı şekilde geçiniyoruz :)

Kenara ayırdığınız o parayı unutacaksınız. Hiç yokmuş gibi davranıp kendinizi ona göre ayarlayın.

Yol masrafları çok olabiliyor. Aylık akaryakıt 600/700 leri bulduğu oluyordu. Şuan eşim servis kullanıyor. Bu gideri 200 e falan indirdik.

Sigara kullanımı varsa, ayda 600/700 ona gidiyor.

Öyle kuaför/parfüm vs çok etkilemez. Onlara takılma bence.

Bebeğin masrafları da fazla oluyor.

Dediğim gibi, kenara ayırdığınız parayı unutup ona göre hareket etmeniz lazım.

İyi günler, iyi çalışmalar. Sevgiyle kalın :)

Konu sahibesi benim kira, araba kredisi ve bakıcı masrafım var.Tüm bunlara ragmen kenara her ay 2500-3000 tl arası koyuyorum üstelikte bogazdan asla kısmam her hafta balık ve et muhakkak tüketiriz
Ben açıkçası sizi çok musrif buldum
Tamam da sadece etle balıkla da olmuyor ki. Bizim mesela Çocuklar için cevizdir bademdir fındık fıstık hurma kayısı meyve sebze tereyağı zeytinyağı yumurta Süt vs. Derken inanılmaz bi mutfak masrafı miz oluyor. Sadece mutfak masrafı miz 3000 lira civarı tutuyor sanırım. Bakıyorum israf da etmem ama bırak biriktirmeyi cepten yiyoruz kaç aydır. Ucuzu da var ama organik alıyorum sütü tereyağı balı yumurtayı. Doğal olarak gidiyor yani :/ bana da tavsiyeniz var mi

eşim geçen 1 kilo pirzola alayım demiş içine 9 tane girdi yaa dedi 12ye tamamla bari demiş 74 tl ödemiş, bu bilgi burda bir dursun

bizim içki sigara gibi giderlerimiz yok, ama boğaza sağlam harcarız ve kısmayız kuruyemiş deli gibi yeriz, ya da bi yağ alacaksam mısır özü ayçiçek vs almam zeytinyağı alırım, insanlar bu gibi şeylerden kısıyo genelde,boğazdan kısmayı önermem özetle ama birikim diyosan kılık kıyafetten kısabilirsiniz bence
O zaman para dayanmıyor işte. Boşver sağlıktan önemli mi:KK19: sen bi de bana sor.:KK51:

Canım ben yıllarca 3000tl para ile hem aileme destek oldum hem de ev aldım nasılmı çünkü ben para biriktiremezdim gelen para giderdi bende kredi çektim 20bin TL onu altına yatırdım o zaman değer kazandı o kredi bitti yine çektim böyle böyle Allaha şükür ev sahibi oldum yani kredi evet faizi falan var ama elin mahkum ödeyeceksin ve kenardaki paraya dokunmayacaksın başka türlü ben yapamadım buda bir öneri

Canım ben yıllarca 3000tl para ile hem aileme destek oldum hem de ev aldım nasılmı çünkü ben para biriktiremezdim gelen para giderdi bende kredi çektim 20bin TL onu altına yatırdım o zaman değer kazandı o kredi bitti yine çektim böyle böyle Allaha şükür ev sahibi oldum yani kredi evet faizi falan var ama elin mahkum ödeyeceksin ve kenardaki paraya dokunmayacaksın başka türlü ben yapamadım buda bir öneri

faiziyle zarara girmediniz mi

Size bi garezim yok. Derdim burda 1500 lira gelirimiz var 20 liraya pazar yapıyorım vs. Diyen insanların ailesini yetersiz beslemekle suçlanması. Birikim yapabilmek için çocuğunun boğazından kesiyor gibi bi imaj yaratılması. Sağlıklı beslenme eşittir çok para harcamak değildir. Ben de tek memur maaşıyla geçinen bi ailede büyüdüm ve hiç de sağlıksız beslenmedim. Şu an maddi bi kısıtlama ihtiyacım olmamasına ve dediğim gibi her şeyi organik, ekolojik almama rağmen hiç bi zaman milyarlarca mutfak masrafım olmadı.

Hiç birikim yapamıyorum diye konu açıp maddi kaygım yok demeniz de çok ilginç. Harcamalarınızda mutfak masrafından başka kayda değer bi kalem yok. O zaman probleminiz bu noktada demwk ki. Birikim yapmak istiyorsanız mutfak alışverişini daha sistemli yapmanız gerekiyor. Bu da emek isteyen araştırma isteyen bi konu.

Ben tereyağımı erzurumdan peyniri mi hataydan karstan sipariş veriyorum ve çok daha kaliteli ürünlere daha uygun fiyatlar ödüyorum. Kuruyemişimi yine internetten çiğ olarak alıyorum evde düşük ısıda fırınlıyorum. Tavuğu yumurtayı sütü iki haftada bi iki saat uzakta bi köye gidip satın alıyorum. Filizlenen soğanları balkona bi saksıya diktim bedavaya taze soğanım oldu. Yanına bi de maydanoz roka diktim. Yani demem o ki sağlıklı beslenmek para değil emek işi. Tutup asgari ücretle geçinen insanları çocuklarını yetersiz besliyormuş gibi vicdan azabına sürüklemeye gerek yok. Kıyma da pirzola da aynı besin değerine sahip. Tercih size kalmış.

Burdan cikan: biz cok yiyoruz. Ben her hafta 500 gr siyah 300 gr yesil zeytin aliyorum. Bitiyor. 2 gunde bir 1.5 kg yogurt bitiyor. Peynir her an bitiyor.
Sebzeyi yiyoruz ama sadece sebze ve makarna degil. Ben boyle gercekten doymam. 1 kg sebzeyi 3 kisi bi oturusta bitiririz. Hem de mesela bunu tavuk soteden once yeriz ana yemek diye degil. Sanki mezeymis salataymis gibi... sadece zeytinyagli olarak yeriz zaten. Yemeyince gucten dusuyorum.
Yoğurdu kendiniz yapmıyorsanız 1.5 kilo almayın büyük boylarından alın 5 kg marketlerde 5 kg bile var en azından uzun süre gider,zeytini 300 gram almayın 1 kilo alın mesela biz kendimiz yaparız o yüzden zeytini zeytin pek almayız yada yeşil zeytin yiyorsanız marketlerde 3 kg olanlar var onlardan alın uzun süre gider en azından.

Sebzeyi marketten alıyorsanız pazardan alın derim.Diğer market alışverişlerinizi toplu yapın bakliyat-un türlerini-salçayı hazır alıyorsanız küçük kavanozlardan almayın 5 kg biber-5 kg domates alın ikisini karıştırın eder 10 kg uzun süre gider.Tuvalet kağıdı-havlu kağıdı bunları büyük boy alın.Sanırım siz market işine çok para harcıyorsunuz ve toplu yapmıyorsunuz küçük boylarından aldığınız için çok para gidiyor.

Tamam da sadece etle balıkla da olmuyor ki. Bizim mesela Çocuklar için cevizdir bademdir fındık fıstık hurma kayısı meyve sebze tereyağı zeytinyağı yumurta Süt vs. Derken inanılmaz bi mutfak masrafı miz oluyor. Sadece mutfak masrafı miz 3000 lira civarı tutuyor sanırım. Bakıyorum israf da etmem ama bırak biriktirmeyi cepten yiyoruz kaç aydır. Ucuzu da var ama organik alıyorum sütü tereyağı balı yumurtayı. Doğal olarak gidiyor yani :/ bana da tavsiyeniz var mi
Ben 3 kişilik bir aileyim.
Senin çocuk sayın fazlaydı sanırım.
Yani bu konuda ben bir çok şeyi (salça, bulgur, kurutulmuş gıdalar ) köyden getirttigim halde yine de 1.500 minimum mutfak

X