Bebek bezi
Maasallah size
Simdi bi karsilastirma yaptim;
Aidatimiz 125 tl
Internet buna dahil degil 60 tl de o.
Su ve elektrik faturasi 100un altina asla dusmuyor bizim. Buna belki bir ayar gerekebilir.
Son 3 ay dogalgazimiz 525 515 ve 490 olarak geldi. Evimiz de yalitimli falan aslinda. Ama yeni bina. Sanirim binada bos daire de var bu sebeple isinmiyor..
Bebek bezi cok tutuyor sanirim. Cunku cok pisik oluyor diye cok aciyoruz altini. Aylik 350 tl civari. Bi kez molfix aldim cok fena oldu alti. Hep prima premium care almak durumunda kaliyorum. Bi tek onda yatisti. Bulsam sleepy alip deneyecegim bulamadim. Islak mendil bebek yagi pisik kremi losyon falan 200 de bunlar tutuyor en az.
Kalandan 1500 kendiniz 500 esiniz aliyorsunuz. Mutfak masrafinizi bu 1500den ki yapiyorsunuz? Ben dusununce
pazardan 100 tl den az alisverisle donemiyorum malesef. Sabun deterjan yumusatici bebegimin deterjanlari dis macunu firca listerine ped kagit havlu (bebekten dolayi cok lazim oluyor) tuvalet kagidi sampuan en az 300 tl oluyor.
sleepy veya canbebe kullanıyorum.e bebekte indirimleri oluyor oradan topluca alıyorum.Pazar en fazla 70 tl tutuyor bende.
Et tavuk gibi ürünleri et ve balık kurumundan alıyorum fiyatları çok uygun ve ayrıca güvenilir.
Şok marketten alışveriş yaparım genelde A101 den bile uygun.Arada bimden de alıyorum.
Evet 1500 Tl içinden yaparım alışverişi.
Soğan patates 1 tl kilosu.(ev önüne gelen arabacıdan alırım pazarda pahalı)
Yoğurdu kendim yaparım genelde.
Pazardan almadan önce gezerim uygun yerleri bulurum öyle alırım mesela.
Marketten hazır kek,kola vs almayız. Sağlıklı olmadığı için.Meyve suyu,kek vs. hepsini kendim yaparım.
Yazın uyguna çilek alırım dolaba atarım.çilek suyu için.
Vişne felan alırım.
Misal dün pazar vardı aldıklarım: Havuç,turp,beyaz lahana,bal kabağı,patlıcan,kabak,domates,salatalık,limon,karnabahar,muz(yerli),kızıma toka,lor peynir,köy peyniri hepsi 45 TL tuttu.
Marketten 2,5 kg şeker,ceviz içi 200 gr,zeytin,kaymak,köy ekmeği,helva aldım 40 Tl tuttu.