Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

konuyu baya inceledim de insanların araştırıp harcama şeklinden dolayı baya farklar varmış onu anladım.

mesela organik yumurtayı ben 40 kuruşa alıyorum. eşim ilçede çalışıyor. köyden getiriyor köylü eşim hop ordan alıyor.
zeytinyağı, ben zeytin kentindeyim. 200 liraya sızma bir teneke alıyoruz 1 yıl gidiyor.
zaten pazar alışverişimi yazdım.
et olayımı da yazdım. yılda 3 koyun kesip yense kasaptan kat kat uyguna gelir üstelik ne yediğini bilirsin.
kuruyemişi kabuklu bir şekilde halden alır eşim. gayet uygun rakamlara. 15 kiraya ceviz gibi. fıstığımız bademimiz ağaç olarak var zaten . ha olmasa onu da halden tercih ederdik.
biz ekmek yemiyoruz ailece . hafatasonu kahvaltısında eşim yiyor sadece.

yani benim mutfağıma 400 lira gidiyor ama çok da sağlıklı beslendiğimizi düşünüyorum.
yani 1000 gidenden aşağı da olduğunu asla sanmam. ha bir markete gidip bir poşete 100 llira vermişliğim de var. ama gayet bereketsiz biir alışveriş olduğunu düşünüyorum o zamanlar.

Ben 3 kişilik bir aileyim.
Senin çocuk sayın fazlaydı sanırım.
Yani bu konuda ben bir çok şeyi (salça, bulgur, kurutulmuş gıdalar ) köyden getirttigim halde yine de 1.500 minimum mutfak
Baya bi birikim yapıyorsunuz yine de ondan dedim. Yani biz 3kişi de olsak en fazla 500 600 azalır mutfak masrafı sanırım. Bu sefer kalanlar fazladan yer:KK53:

Harbi seni düşünemedim yemek mi dayanır para mı
yemek de para da dayanmıyor bize:KK70:gittiği yere kadar cepten yicez artık. Hakimliği kazanırsam yırttık yoksa zor

Baya bi birikim yapıyorsunuz yine de ondan dedim. Yani biz 3kişi de olsak en fazla 500 600 azalır mutfak masrafı sanırım. Bu sefer kalanlar fazladan yer:KK53:

yemek de para da dayanmıyor bize:KK70:gittiği yere kadar cepten yicez artık. Hakimliği kazanırsam yırttık yoksa zor
Dışarıda yeme içme sinema abur cubur parasını da ekledim içine o meblagın :)
Evet biriktirmeyi seviyorum
İmkanım varsa asla son limitime kadar harcamayı sevmem

Dışarıda yeme içme sinema abur cubur parasını da ekledim içine o meblagın :)
Evet biriktirmeyi seviyorum
İmkanım varsa asla son limitime kadar harcamayı sevmem
Ben çok özeniyorum az harcamayı bilenlere ama
Eşim de ben de aşırı rahat insanlarız. Canımız birşey almak istiyorsa, alıp almamayı düşünmeyiz alırız ama onu en uygun fiyatlı yerden almaya özen gösteririz. Onun dışında parayı ikimiz de umursamıyoruz. Rızkımiz varsa gelir bulur bi yerden bizi. Harcıyoruz Allah ne verdiyse. İnşallah pişman olmayız.

Bankada vadeli hesap açın ve otomatik talimat verin maaşlar bankaya yatınca 1000 ytl vadeli hesaba aktarılsın. Birde maaşın hepsini bankadan çekmeyin para evde durunca harcanıyor. Ben bu şekilde ciddi birikim yaptım ve kredi çekip küçük bir ev aldım.

Peki bu hiddetiniz neden? Burda kivircik gercekten 5 tl. Suadiyede oturuyorum buyrun gelin size bir kahve ismarlayayim bir de 5 tl lik kivircigi gorun.
Bir tarafta bostanci var o tarafi pek bilmiyorum. Diger tarafta caddebostan, burdan daha pahali.
Ben nasil dusurebilirim giderleri diye soruyorum. Siz bana sanki ayyy 5000 tl ile nasil gecinilir kuaforume yetmez diyen pelinsuymusum gibi öfke kusuyorsunuz. Sizce de yersiz degil mi?
Ne hiddeti dusuncemi soyluyorum ayrica size bisey dedigim yok. Kivircigin maliyeti yok 2 liraya kocaman demet aliyorum 5 tllikle cok bi fark oldugunu dusunmuyorun

Eşimin de benim de çok şükür maaşlarımız iyi. Ancak pek birikim yapabiliyoruz diyemem. Kendimize ait 2015 model iyi bir arabamız var, en büyük birikimimiz bu. Ama harcamayı da seviyoruz, yani canımız bir şry istediğinde alıyoruz, kısıtlamıyoruz birbirimizi ya da kendimizi. Kaldı ki her şey zaten ateş pahası, market alışverişi 800-900 lirayı buluyor zaten. Herhangi bir ihtiyacımız yok, su ve peynir alırız, biraz da sebze alırız desem bile dünyanın parası gidiyor. Devir artık ne yazık ki birikim yapabilme devri değil bence... Paranın değeri gittikçe azalıyor ve alım gücü de aynı hızla düşüyor...

Adres vermeyecegim ama domates biber patlican 8er lira. Muz 9 lira. Salatalik 10 lira burada
Vuuuuuu.domates cherry 3,5 tl,salkım 2,5 tl,patlıcan -kabak 4 tl,biber 4 tl,muz 5 tl,salatalık 4 tl.
Eti ve tavuğu et balık kurumundan temin ederim fiyatları çok uygun + güvenilir.

Hangi sehirdesiniz :) Bir dahaki sefere oraya tayin isteriz. Saka bir yana nereye gitsek kurutuyoruz. Dogudan kactik daha beter yere düştük.

Canim bizdende önceydi ama borca girdik araba oldik sonra onu pasa pasa odedik sonra araba sattik ev aldik simdi onu pasa pasa oduyoruz ama yatırım yapmasan olmaz diyelim allah korusun bu saglik proglemi olunca ne yapacaniz birikim şart 5000 unut 4000 alıyorsunuz gibi düşün

Tamam da sadece etle balıkla da olmuyor ki. Bizim mesela Çocuklar için cevizdir bademdir fındık fıstık hurma kayısı meyve sebze tereyağı zeytinyağı yumurta Süt vs. Derken inanılmaz bi mutfak masrafı miz oluyor. Sadece mutfak masrafı miz 3000 lira civarı tutuyor sanırım. Bakıyorum israf da etmem ama bırak biriktirmeyi cepten yiyoruz kaç aydır. Ucuzu da var ama organik alıyorum sütü tereyağı balı yumurtayı. Doğal olarak gidiyor yani :/ bana da tavsiyeniz var mi

Burda onemli bir nokta var. Simdi herkes yaziyor ya 2 tl ye karnabahar aldim 2 aksam yetti diye... ama mesela badem incir tatli yazin dondurma vs. hic yenmiyor mu? Ara ogun yok mu? Cay kahve yaninda ne biliym kek kurabiye hic kimse mi yemiyor? Hani aksam gec gelenler belki yemiyordur ama calismayan da bir suru kisi var.

Bir eve nekadar para gelirse o kadar gider, kendini suclama, yaptigin harcamalar normal, benim tavsiyem mutlaka bir araba , ev arsa bisey kredisine girin, baska turlu birikmez, kredi borcunu mecbur oduyorsun kalanla da gene geciniyorsun

Burda onemli bir nokta var. Simdi herkes yaziyor ya 2 tl ye karnabahar aldim 2 aksam yetti diye... ama mesela badem incir tatli yazin dondurma vs. hic yenmiyor mu? Ara ogun yok mu? Cay kahve yaninda ne biliym kek kurabiye hic kimse mi yemiyor? Hani aksam gec gelenler belki yemiyordur ama calismayan da bir suru kisi var.

Tabiki şartlarınızı bilmiyorum üstelik şuan özel sektör korkunç durumda. Heryer kapanıyo açık olanlar masş veremiyo vs ama hiç olmazsa büyük fast food zincirlerinde işe girebilirsiniz günü kurtarmak adına.
Herkese kolaylıklar diliyorum gerçekten ülkece kötü durumdayız

Sebze ve meyve alışverişini pazardan mı yapıyorsun yoksa market fiyatları mı? Hani gerçekten çok uç rakamlar. Konundan sonra söyle bir hesap yaptım ben aylık gıda harcamam 500-550 tl. Biz eti çok seven ve tüketen insanlarız keza balığı da.
20 tl ye pazar alışverişi yapıyorum diye yazdım ama arkadaşlar sanki hiç beslenmiyormuşuz gibi yazdılar.

Ama gene diyorum biz sadece akşamları ve hafta sonları evdeyiz, evde kimse kalmıyor.

Ben haftalık yemek listesi yaparım :

hafta sonu muhakkak et - köfte yada balık
hafta içi 3-4 gün sebze yemeğim
diğer kalan bir ya da iki güne bakliyat
Edanın oturdugu yerdeki pazar ( sanırım persembe pazarına gider eger gıdıyorsa) gayet pahalı bir pazar, o cıvarda ucuz pazar yok zaten, ucuz markette yok benim bildiğim), yani gıdadan tasarruf edemez, migrosun eti pek güzel olmaz, bostancı ıstasyonun orda etbalık kurumunun magazası var daha ucuzdur eti ordan alabilirsin, bir de saşkında bir ayakkabici var , 35 liraya bot aldım yeni, güzeldi hem, shoe me :),

Maddi kaygim yok bunu bastan belirteyim. Sadece konunun tumunu okursaniz da anlarsiniz ki biz yapamiyoruz ama insanlar cok daha dusuk gelirle yapiyor nerde hata yapiyoruz diye soruyorum. Hic bir mesajimda para yetmiyor olmuyor illede birikimim olsun gibi bir sey yazmadim.

Sanal market bir de uzerine kargo parasi eklemiyor mu bilmiyorum. Ben oyle saniyorum. Yanlis biliyor olabilirim. Ama bunu sanal marketi tercih edebilirsiniz diye soylemek yerine sizin bana ne garezinin var da boyle soyluyorsunuz cidden anlamadim.

Ve evet ankarada 3 lira umraniyede 2 lira denmesini istiyorum. Bu sefer aa oralarda yasam ucuzmus demekki problem bende degil diyebilirim. Ama konumu okursaniz defalarca vurguladim ki turkiyeyi bilmiyorum. Sadece bu semtte yasadim geldigimden beri.

Macera aramiyorum zaten, kendim almadim aldirdim, eve geldi paket actim ve bu yanlis dedim. Ayrica anlamiyor da olabilirim. Belki ilk kez yiycem merak ettim aldim? Olamaz mi? Ben kasaba istedigimi soyleyip baska bir urun aliyorsam neden sorunu markette degil de bende aradiniz bilemedim. Burda migros en ucuz market ve yagmalaniyor. Ben isten cikip gidince genelde dokuntu urunler kaliyor. Mesela ben bu konudan aslinda migrosun herkesin gozunde pahali bir market oldugunu gordum. Ve arastirip daha uygununa bakicam. Bu da soruma cevap oluyor.
İşyerin hangi semtte peki?

Edanın oturdugu yerdeki pazar ( sanırım persembe pazarına gider eger gıdıyorsa) gayet pahalı bir pazar, o cıvarda ucuz pazar yok zaten, ucuz markette yok benim bildiğim), yani gıdadan tasarruf edemez, migrosun eti pek güzel olmaz, bostancı ıstasyonun orda etbalık kurumunun magazası var daha ucuzdur eti ordan alabilirsin, bir de saşkında bir ayakkabici var , 35 liraya bot aldım yeni, güzeldi hem, shoe me :),

Et balik kurumuna bakabilirim bilmiyorum ama yakin bize bostanci. Persembe pazarina 2 kez gittim. Gercekten pahali. Hic burda soylenen gibi degil. Zeytinin kilosu bile 25 tl 30 tl. Bu en iyisi. 45 50 tlye kadar zeytin var sergide. Bi de adama yarim kg diyosun adam 700 gr olsun tarttim bak ay soyle boyle almiycaklarimi da aliyorum.

Simdi mesela umraniye gelismemis bir yer degil tamam ama sanirim burda cok merkezi semtte oturuyorum o fiyatlar yok burda diyenler bu tarz gelismis ama uygun yerlerde oturuyorlar. Tamam her sey elinin altinda ve konforlu oralarda ama burada cidden o fiyatlar yok.

Mopasa git denmis. Orayi bilmiyorum. Mapten baktim bana cok yakin degil ama gidilebilir uzakta. Onu deniycem.

Komsulara sor denmis kimseyle muhabbetim yok yani komsuluk kurulabilecek kimse yok. Herkes calisiyor ve cok havali kadinlar. Geneli disarda yemek soyluyor. Evim giris kat surekli motosiklet sesi duyuyorum ordan biliyorum.

X