• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daire mi prefabrik ev mi ?

Çelik ev. Bizde ilerleyen dönemlerde arsa alıp ev yaptırmak istiyoruz. Araştırdıkça sağlamlık açısından çelik ev kafamıza çok yattı
-Ama kayınvalidenin civarından uzak durun.

kpederinin bahçesine muhtemelen prefabrik yapamazsın... orası ev için arsa değildir diye düşünüyorum. bi şikayet olur söktürmek zorunda kalırsın..

biz pandemide prefabrik 2+1 ev yaptırdık bahçeye.... bir sürü ilave masraf çıktı... temeli radyan temel olacak, sadece bu kısma yapabilirsiniz. kaç kere kepçe tutuldu sayısı yok.yok ona para buna para... mücavir alan değilmiş, özel idarete daha fazla para.... siz prefabrikçiyle anlaştığınızda bir çoğu temele karışmıyor. içinin şapına bile karışmıyorlar-mış. mış kısmını sonradan anladık...

ya müstakil ev alın, yada yüksek olamayan 10 yaşdan küçük daire

Prefabrik ev hiç mantıklı değil.yeterli gelmez.gorunus olarak diğer evlerden hiçbir farkı olmaz 3+1 verandali bile yaparsınız fakat dayanıklı olmaz.sert esen ruzgarda bile zarar görebilir.celik konduksiyon olanlar var daha sağlam fakat bence beton ev gibi değil onalrda
konteynerlarla karıştırıyor olmayın... köydeki 2 kış gördü, aşırı rüzgar aldı. çok şükür herhangi bir sorunla karşılaşmadık.

Hayırlı olsun diyeyim önce.

Ancak kayınpeder izin verecek mi oraya o evi kondurmanıza.

Yarın öbür gün vefat olayı olursa orası eşinizin kardeşleri tarafından veya kayınpeder tarafından satılırsa ne olacak onu düşünün.

Ufak tefek olsun ama sizin olsun şartları zorlayıp ev almaya bakın (maddiyat müsaitse)

Diğer türlü yüzyüze bakmadan olmaz yapamazsınız eeee bizim arazimize ev yaptınız demezler mi?

Her seferinde kafanıza kakarlar.

Bulundugum bölgede deprem oldu 24 saat icinde ev fiyatlari 3 te bir fiyatina düstü 20 gün önce bir bucuk milyonluk ev şu an 700.000 tl ama tabii insanda korku var su an mustakil evde yasiyorum kiradayim.Hem daire almak istiyoruz hem korkuyoruz aklimizda prefabrik ev secenegi var fakat yer yok sadece kayinvalidemlerin bahcesinin arka tarafi var onlarla da durumum malum pek iyi degil hatta hic degil...Arsa alsak icine ev yapsak hem arsa parasi hem ev parasi bizi asar korka morka hazir fiyat dusmusken ev mi almaliyiz yoksa prefabrik ev mi yaptirmaliyiz ? Su an ayni sokakta oturuyoruz mecbur kalmadikca gorusmuyoruz o mesafeyi koruyorum ayni bahce icinde de korurum esim gorus diye baski yapmiyor ama yakin olmak gozumu korkutuyor bir de cocuga esimin yengesi bakiyor su an cok memnunum yakin olursak hergun gorecegi icin sanki cocugun aklini celecekmis cocuga babannem bana baksin de diye işleyecekmis gibi hissediyorum siz olsaniz ne yaparsiniz ?
Ev alırdım cok gecmis olsun

İzmir de olan 2020 depreminden sonra kira fiyatları uçtu ev bulmak zor hale geldi . Bulunduğunuz yerde tam tersi olmuş sanırım nufus ile kaynaklı.

Prefabrik evler çok hoş oluyor ama önermem. Yaz-ilkbahar-sonbahar için iyi de, sert geçen bir kışı kaldırabileceğini düşünmüyorum ben. Fırtınalı vesaire. Hele ki bizim ülkemizde, normal evler bile sağlam değilken. Daireden yanayım yani.

İnşaat sektöründe biri olarak size şöyle söyliyim nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama depremden sonra şöyle bir algı oluşuyor hasarlı evi elden çıkarayım hemen, kentsel dönüşüm sürecinde evler öyle kolay yapılmıyor yıllar sürüyor kat maliklerinin anlaşması. Dolayısıyla alacağınız daireyi iyi araştırmanız yapım tarihinin 2000 sonrası olmasına dikkat etmeniz ayrıca hasar raporu ve eğer alınmışsa taşıyıcısına ait karot raporuna bakmanız gerekir. Diğer seçeneğimiz prefabrik evmiş. İşçiliği çok kaliteli bir prefabrik almanız gerekir yoksa pişman olursunuz aldığınıza. Köy evi için güzel uzun vadeli yaşanmadıkça ama prefabrik bakım ister. Betonarme gibi yaptım bitti değildir. Normal daireye göre çok daha fazla tadilat ister. Normal daireye göre ısı verimi almanız da yine işçilik ve kaliteye göre değişir. Tavsiyem daire almanızdan yana. Daire durduğu yerde değerlenir ama prefabrik durdukça değeri düşer.

Bulundugum bölgede deprem oldu 24 saat icinde ev fiyatlari 3 te bir fiyatina düstü 20 gün önce bir bucuk milyonluk ev şu an 700.000 tl ama tabii insanda korku var su an mustakil evde yasiyorum kiradayim.Hem daire almak istiyoruz hem korkuyoruz aklimizda prefabrik ev secenegi var fakat yer yok sadece kayinvalidemlerin bahcesinin arka tarafi var onlarla da durumum malum pek iyi degil hatta hic degil...Arsa alsak icine ev yapsak hem arsa parasi hem ev parasi bizi asar korka morka hazir fiyat dusmusken ev mi almaliyiz yoksa prefabrik ev mi yaptirmaliyiz ? Su an ayni sokakta oturuyoruz mecbur kalmadikca gorusmuyoruz o mesafeyi koruyorum ayni bahce icinde de korurum esim gorus diye baski yapmiyor ama yakin olmak gozumu korkutuyor bir de cocuga esimin yengesi bakiyor su an cok memnunum yakin olursak hergun gorecegi icin sanki cocugun aklini celecekmis cocuga babannem bana baksin de diye işleyecekmis gibi hissediyorum siz olsaniz ne yaparsiniz ?
Bence daire yeni binadan alırsanız, hepsi deprem yönetmeliğine uygub yapılıyor. Ben ayrıca biraz kaderciğim, ecelimiz geldiyse depremden de ölürüz trafik kazasından dolayı da. Hem prefabrik yapacak arsanız da yok.

düzceyse fiyatlar nasıl düştü anlamadım
millet harıl harıl ev arıyor özellikle villa ve müstakil hatta arsa fiyatlar uçtu
mahallemizde 60 yıllık iki katlı evin ikinci katı 4750 liraya kiralık yarısı bile etmez değeri
sırf yıkılmadı diye o parayı istiyorlar
ancak şu anda hasarlı binaları onarıp kakalamaya çalışan da çok
çok dikkatli olmak lazım

of biz de yeni ev yapıcaz şimdi
bir konu da ben açıcam çelik ev mi betonarme mi diye
çelikleri bilmiyorum ama prefabriklerin aşırı sıcak -soğuk olduğunu duydum
işin erbabları varsa bizi bilgilendirseler

of biz de yeni ev yapıcaz şimdi
bir konu da ben açıcam çelik ev mi betonarme mi diye
çelikleri bilmiyorum ama prefabriklerin aşırı sıcak -soğuk olduğunu duydum
işin erbabları varsa bizi bilgilendirseler
Ev fiyatlari hic dusmedi ki arkadasim hep ayni kiralar tavan yapti herkes firsatci olmus. 350 m2 arsalar 1,5 trilyon gibi sacma rakamlardan satiliyor. Zaten bu rakamlara arsa alip insanlar bu pahalilikta nasil ev yapacak🤷🏼‍♀️ prefabrik te senelerce kaldik bi sknti yasamadik ama ömürlük olarak sanirim cok kullanisli olmaz. Betonarme yapin durumunuz varsa üstte hafif malzeme kullaniliyor demisti esim konusup ustalarla kalin beton yerine öyle biseyde yaptirabilirsiniz. Bide celik yapilarin malzeme olarak daha kalini olanlari var diye hatırlıyorum bi arastirin isterseniz. İnsallah gonlunuze gore olur.

Ev sifir ev yani oyle yaziyor gidip bakmadik bakacagiz ama insan korkuyor ya insaat.muhendisi bir arkadas var o anlar herhalde olmazsa ona danisacagiz
Cevremde bir suru yeni yapilasma var. Kendi evimde dahil yeni yapilasma 4 katli 0 hasarli bina ve fiyatlari hic dusmedi suan satsam deprem oncesi kaca vereceksem o fiyata veririm oyle diyim. Uyanık olun bir cok insaat firmasi suan kara listede iyi arastirin. gonlunuze gore olsun hersey🌸

Back