Hic birikim yapamayan bir tek biz miyiz?

Pazı 1.5 tl
Portakal 2 tl
Mandalina 2 tl
Elma en iyisi 2.5 tl
Limon 2 tl
Karnıbahar 3 insan kafası büyüklüğünde 1 tl
Roka 1 tl
Marul 2 tl
Kereviz 2 tl
Ben bunları daha ucuza alanı da gördüm burda siz resmen pariste yasiyorsunuz

Pariste dogdum buyudum ama suan vallahi istanbuldayim
Suadiyedeyim. Istanbulda kira bakici fatura 2250 tl diyen oldu biz 3500e kadar kiralik baktik sadece yari bodrumlar vardi. Esimin babasi ev aldi mecburen. Istanbulu hic bilmiyorum acikcasi. Ondan her yeri boyle sanmisim bunu farkettim. Cevremdeki yerleri biliyorum. Caddebostan feneeyolu goztepe kadikoy moda. Oralar da burdan farkli degil.

Bir de biz ciddi anlamda cok yemek yiyoruz bunu anladim. Sigara veya alkol tuketmiyoruz. Disarda da yemiyoruz. Evde bildiginiz cok yiyoruz. Ne biliym cöp gibi de insanlariz...

Elektrik:100
Su:70
Telefonlar:150
Tivibu+internet:100
Doğalgaz:500
Mutfak:1000
Temizlik:250
Yardımcı kadın:300
Kreş :550
Sağlık sigortası taksidi:200
Bez+mama:250
2 Araba yakıt:400
Haftasonları:800(haftasonlarını 200 den hesapladım çoğu zaman fazlası gider)
Benim kredi kartım:500
Benim gün param :) :330
Eşimin İşyeri kirası:2000
Eşimin öğle yemek masrafı:300
5800 işte buna birde eşimin yanında çalışan elemanın maaşını sigortasını birde benim sigortamı ekleyince bizim aylık harcama çıkıyor. Tabi düğün mevsimi olunca birde altın paraları ekle yaz gelince tatil parası ekle :) bunlara ek arabaların sigortası kaskosu arabaların vE evin vergisi gibi senelik seyleri de ekle bunun yanı sıra eşimin kreşi kartı harcamasını bilmiyorum onu katmadım

Mesela 300 tl ye esiniz 1 ay ne yiyor oglen? Burda ev yemekcisi bile gunluk 18 tl. Veya iste ucuz yerler var da ben bulmayi beceremiyorum.

Ben bu tarz konularda kadınlar kulübü kadınlarının boğazdan kesilmez mottosunu abartıp körü körüne savunduklarını düşünüyorum. Hatta olay az harcayanları suçlamaya, sağlıksız beslendikleri imajı oluşturmaya kadar gidiyor.

O herkesin çok pahalı market diye bahsettiği marketten yapıyorum bütün sebze meyve et vb alışverişlerimi ve hiç de öyle söylenen rakamlara ulaşmıyor masrafım. Üstelik sağlıklı beslenme konusunda aşırı titiz bir insanım. Tavuğu yumurtayı süt ürünlerini vs hep organik alırım.

Bence 5 liraya kıvırcık bulup alabilmek 20 liraya bütün pazar alışverişini yapmaktan çok daha büyük bir meziyet. Ya da kış mevsiminde 10 liraya salatalık almak mıdır boğazından kesmemek. Ve ya kişi başı yarımşar kilo pirzola yemek mi?

Haftada iki gün sebze yemeği yense iki çeşit mevsim sebzesi yeter de artar çekirdek bi aile için. En pahalısından iki gün de et yeseler bi insan için en fazla 200 gr yeterli olur. 2 gün de balık desek, sezon balıkları çiftik somonu çuprası vs göre çok daha uygun ve Sağlıklı bir tercih olur.

Ben gerçekten anlam veremiyorum bazı arkadaşların o 5,6 çeşit sebzeyi, kilolarca eti nasıl yediklerine. Bence ortada plansızlık sonucu israf edilen gıdalar söz konusu. Haftalık bi yemek listesi yapılıp ona göre alışveriş yapılsa çok daha mantıklı olur.

Kış mevsiminde kahvaltıda salatalık değil de havuç turp yiyin. Bi oturuşta 5 kalem pirzola değilde 3 tane yiyip yanına bol yeşil salata öncesine bi çorba yapın. Tezgahtaki en ucuz balığı alın emin olun mevsime en uygun ve lezzetli balık o. Yani sağlıklı gıdaya çok para vermek eşittir sağlıklı beslenmek kesinlikle değil.

Ben bu tarz konularda kadınlar kulübü kadınlarının boğazdan kesilmez mottosunu abartıp körü körüne savunduklarını düşünüyorum. Hatta olay az harcayanları suçlamaya, sağlıksız beslendikleri imajı oluşturmaya kadar gidiyor.

O herkesin çok pahalı market diye bahsettiği marketten yapıyorum bütün sebze meyve et vb alışverişlerimi ve hiç de öyle söylenen rakamlara ulaşmıyor masrafım. Üstelik sağlıklı beslenme konusunda aşırı titiz bir insanım. Tavuğu yumurtayı süt ürünlerini vs hep organik alırım.

Bence 5 liraya kıvırcık bulup alabilmek 20 liraya bütün pazar alışverişini yapmaktan çok daha büyük bir meziyet. Ya da kış mevsiminde 10 liraya salatalık almak mıdır boğazından kesmemek. Ve ya kişi başı yarımşar kilo pirzola yemek mi?

Haftada iki gün sebze yemeği yense iki çeşit mevsim sebzesi yeter de artar çekirdek bi aile için. En pahalısından iki gün de et yeseler bi insan için en fazla 200 gr yeterli olur. 2 gün de balık desek, sezon balıkları çiftik somonu çuprası vs göre çok daha uygun ve Sağlıklı bir tercih olur.

Ben gerçekten anlam veremiyorum bazı arkadaşların o 5,6 çeşit sebzeyi, kilolarca eti nasıl yediklerine. Bence ortada plansızlık sonucu israf edilen gıdalar söz konusu. Haftalık bi yemek listesi yapılıp ona göre alışveriş yapılsa çok daha mantıklı olur.

Kış mevsiminde kahvaltıda salatalık değil de havuç turp yiyin. Bi oturuşta 5 kalem pirzola değilde 3 tane yiyip yanına bol yeşil salata öncesine bi çorba yapın. Tezgahtaki en ucuz balığı alın emin olun mevsime en uygun ve lezzetli balık o. Yani sağlıklı gıdaya çok para vermek eşittir sağlıklı beslenmek kesinlikle değil.

Katiliyorum
Ben bu kıs hic salatalik almadim yemedim yemem o hormonlu seyleri yenmez tadi bile yok cok mu canim istedi o zmn bir iki defa alirim ici bembeyaz domatese salataliga 8 10 tl vermek gidadan kesmemek saglikli beslenmek degilki.
Birikimin sirri bence mevsim sebze meyvesi tuketmek pazara cikmak ve dondurucu - konserve kullanmaktan geciyor.

okurken şaşırdım. eşim tek çalışıyor ben çalışmıyorum. eşim 1-1300 arası maaş alıyor asla üstü olmadı evlendiğimizden beridir. evimiz kira. biz ancak zarzor geçiniyoruz. birşey almak istediğimiz zaman maaşı aldığında kendimden eşimden taviz vere vere istediğimiz şeyi zar zor alıyoruz yani asla lüks bir hayatımız yok ama çok şükür diyorum muhtaç değiliz ama sana imrendim 5000 tl kira yok ödeme yok bizde ödeme de var. tabiki hamdolsun rabbime :) canım aylık maaşı alınca paradan bir kısmını kenara at ve onu kesinlikle unut. başka yol yok .şimdiden kolay gelsin

Ben de hep eski tarih çeyrek alıyorum. Çünkü uzun sürede bozdurmayı düşünmüyorum yeni tarihli alsam sonuçta ileride o da eski tarih olarak geçecek mantık bu
Orta da yazdığım gibi uzun vadede yatırım düşünüyorsunuz mesela aralik ayında ceyrek altın o yılın çeyreğine bir ay sonra yeni yıl girdiği için oda eski tarih olacak bir yaklaşık ceyrek başına en az 4 tl gibi bir fark ediyor. Eski ceyrekle yeni arasında en az o kadar fark var. Ben en az bir yıl bozdurmak düşünmediğim için hep eski tarih alıyorum. Eski tarih olarakta bozduruyorum. Ama yeni tarih alıp yilnyenilenince bozdurmak helede ceyrek adeti fazlaysa boşuna zarara. Inşaallah aydinlatici olmuştur. Saygılar

Akadaslar igne oyasi yaparak da evinizden kazanć elde edebilirsiniz. Calisma imkanı olmayanlar el işi tavsiye ederim ben yapıyorum. Emeğim olduğu içinde ordan gelecek parayida altın alıyorum. Bu da birikim için iyi çünkü yapmak zaman ve emek olduğu için ihtiyaç olmadıkca kiyamiyorsunuz harcamaya. Ben çok seviyorum igne oyasi yapmayı çok rahatlatıyor kafayi

Yahu 5 liraya kivirciga sasirmiyorsunuz da 20 tl ye mi sasiriyorsunuz. Aylik geliriniz 5000 degilde 3000 olsa ona gore gecinecektin. Bi arkadasta 400 mutfaga yeter mi diyor aman sasiriyor mecbur kalinca oyle bi yetirmeye calisiyorsun ki ha amaa pirzola yemiyoruz canim. Sanki cook harcayinca cok saglikli oluyor bogazdan kısılmıyor ya bazi yorumlari hayretler icinde okudum

Ev kirası ne kadar merak ettim. Genelde kiraya ve doğalgaz masraflarına gidiyor. Bence bankaya gidip ayrı bir hesap açıp maas tarihinizde her ay 1000 lira düzenli olarak kesmesini söyleyin böylece maaşınızı 4000 lira olarak düşüneceksiniz. Biz eşimle evlenmeden önce birikim amaçlı o şekilde yapmıştık hoş şu an bi birikim de yapmıyoruz

Ev kira değil , araba yada herhangi bir borcumuz yok . Ben öğrenciyim (2 çocuklu :) ) sadece eşim çalışıyor . Birikim ,yatırım ne derseniz. ..eşim ilgileniyor hepsiyle ..alıyor ,satıyor üstüne birşeyler koyuyor tekrar alıyor (arsa genelde) . Arada geliyor "çok para harcıyoruz, sıfırı tüketmek üzereyiz, kendimize biraz çeki düzen verelim" diyor .amaç yatirimi arttirmak .gözlerimi bir portletiyorum sus pus oluyor . Kefenin cebi var mı ? İstediğim gibi yasayamayacaksam birikime de karşıyım . Ölüm diye birşey var . Ben olucem de başkası mı sürecek sefasını ? Şuana kadar olanlar bana yeter fazlasında gözüm yok ..kasmiyorum öyle biriktircem diye .. eşime de diyorum : bana bulaşma ! Bi daha mı gelicez dünyaya kizlaaarrr :) hayat yaşadığın kadardır, gerisi de pişmanlıktır .bunu da yazın bir kenara x sözü diye :)

Eviniz arabanız varsa daha ne olsun. İki ev olsa aynı anda oturma imkanınız yok zaten. Ben de bir evim arabam olsun diyorum kasmak bana göre değil ama israfa da karşıyım tabi. Ee eşiniz de düşünüyorsa bunları zaten en güzeli. Bırakın o düşünsün. Siz kendinizi yormayın

Yapmayin ya nasil birikmez 5000 le. Bizim gecen yil 3500 civari gelirimiz vardi dugun borcumuzu odedik cok sukur. Simdi ise gelirimiz 1500 tl ve inanmayacaksiniz ama ben bu gelirden her ay 100 tl atiyorum hamileyim bebegimiz icin buna mecburuz. Gelelim nasil yaptigima esimin maasi yattiginda bi miktar para birakir eve. Mutfak alisverimiz orta duzeyde her maas yattiginda topluca eksikleri not ederim gider aliriz. 100 lirayi ayirirm esimin biraktigi paradan ve onu yok sayarim elimde kalmasada almam cunku alirsam bilirim ki o ay o para gidecek. Simdi diyeceksiniz ki 1500 tl gelirle nasil artirilir hicmi gezmezsiniz diye. Evet geçen yil bende calisiyrdm ve gezmemiz kisisel bakim icin herseyimiz tamdi ama bu sene isten cikmak zorunda kaldim ve duzenli planli bi sekilde ayi tamamliyoruz yoksa bebegimizin ihtiyaclarini karsilayamayiz diye tedirgin oluyoruz. Bu senede boyle gecain bakalim seneye Allah kerim. Sizede tavsiyem maasinizi alinca gelir gider hesabinizi yapmaniz her ay duzenli mutfak alisverisi yapin evinizin ihtiyaclarini karsilayin ve bi hedef koyun kendinize bu ay bu parayla gecinecegiz diye. Altin cok mantikli bekarkende altina yaptirim yapmistim ve cok karr ettim. Ama bide şu var bi insanin birikim yapmaya yurekten niyeti yoksa olmuyor:KK43: once niyetinizi sorgulayin. Amaan nasilsa kenarda bi miktar var bu ayda ordan harcayiveririz derseniz bu is olmaz. Haa bazilarina gore sıkıcı bi hayat olarak görünebilir. Ama insan hastaliginida sagliginida dusunerek yasamali. Ben hep boyle baktim olaya ve cok sukur zor gunlerde yasadim kimseye de muhtac olmadim hep işime yaradi birikimlerim. Bu arada hem varligi hem yoklugu dibine kadar gormus biri olarak yaziyorum bu yazdiklarimi.

X