hiç bir derdim yokken üzülüyorum okuyun lütfen

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
25
Herkesee selam hanımlar... Ben aylardır yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum;

Ben henüz 20 yaşındayım (BELİRTMEMİN SEBEBİ KENDİMİ ARTIK YAŞLI GİBİ HİSSETMEM)
Bir kaç ay önce konu açmıştım burada, arkadaş ortamım yüzünden istediğim liseye gidemedim puan tutturamadım vs diye. Akşam lisesine yazıldım sonra okullar kapandı işte virus sebebiyle. Bir yandan kurslarada gidiyordum.

4 ay ara verdik ve ben ciddi anlamda 'ASOSYAL' oldum. kendimi bilgisayar oyunlarına adadım, geç yattım, akşam kalktım. sürekli böyle gitti
bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafaasında oldum hep. Herkes dışarı çıktı gezdi ama ben çıkmadım markete gidecek halim bile yok anneme dokunma bana diyorum hep.

Bir ilişkim var o saat sabah 10'da kalkıyorsa ben öğleden sonra 2'de kalkıyorum, erken yatsam bile bu şekilde gidiyor çok uyuyorum.

Ben ya hostes yada polis olmak hayalimdi; (EVDEKİLER HOSTES OLMAM KONUSUNDA İSRARLIYDI)
Sonra tam hedefimi koydum polis olmak.

Bana dediler alıştırman için seni polis kursuna gönderelim ona bile hayır dedim hayalim olan bir şeye.
Ben çok bitkinim kızlar, mutsuzum,huzursuzum. Bir sebebide yok bunun. Kendimi toparlayamıyorum enerjik hissedemiyorum.Artık hedeflerimin üstüne gidemiyorum. Sürekli yatmak, uyumak istiyorum. kimse bana dokunmasın hep yatayım istiyorum son zamanlarda hep böyleyim.

Daha lisedeyim, ailem beni polislik kursuna göndermek istiyor. bundan öncede türlü türlü kurslara gönderiyorlardı (YABANCI DİL)
ama bu sefer sanki hiç isteğim yok gibi, istiyorum ama istemiyorum sanki karışık bir ruh halindeyim.

BANA YARDIM EDİN KIZLAR YA, DÜNYADAN BAĞLANTIMI KOPARMIŞ GİBİYİM ARTIK BEN MEMNUNİYETSİZ OLDUM NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM NASIL TOPARLAYACAĞIM. Bazen diyorum kendime hiç bir derdin yok millet ne acılar çekiyor diyorum senin ki ne diyorum motive etmeye çalışıyorum kendimi hiç bir derdim yokken mutsuz oluyorum üzülüyorum

Yattikça yatasin, gezdikçe gezesin gelir. Yani bişeye başlamak için heves gelmesini, durudk yere yatarken enerji gelmesini beklersen daha çok beklersin. Kalkip isteksiz de olsa yapmaya başlaman lazim ki anca öyle gerisi gelir.
Bir de evde ufak tefek spor yapsan kendini cok daha iyi hissedersin aslinda.

Vitamin değerlerin düşmüş olabilir. Gün ışığı görmemen ve gece geç saatte uyuman sebebiyle halsiz olabilirsin. Yapın tembelse zorlayıp bir miktar değişmen gerek ama bunlardan biriyse sebep işin daha kolay. Sana diyorum ama ben de bu ara çalışmadığım için geçe geç uyuyup gündüz öğleden sonrayı buluyorum. Bende de halsizlik ve isteksizlik yapıyor bu durum. Gerçekten dünyaya uygun yaşamak gerek hem ruh hem beden sağlığı için

Silkelenip kendinize gelin yolun çok başındasınız hayat size güzellikler sunacaktır ama buna müsaade etmeniz lazım. Uyku düzeni ile başlayabilirsiniz işe mesela. Fazla ve düzensiz şekilde uyku bünyeyi olumsuz etkiler devamlı üşengeç uyuşuk halde olmanız bundan kaynaklanıyordur. Polislik için kılınızı kıpırdatmak içinizden gelmiyorsa belki de zannettiğiniz kkadar istemiyorsunuzdur. Çünkü insan gerçek bir hedef koyduğunda ona ulaşmak için çaba göstermekten kaçınmaz. Sosyallik için de üstünüzdeki ölü toprağı atmalı enerjinizi toplamalı kendinize güvenmeli ve mutlu olmayı istemelisiniz.

Sürekli yatmak, uyumak istiyorum. kimse bana dokunmasın hep yatayım istiyorum son zamanlarda hep böyleyim.

Bi doktora görünseniz? Bu fazla uyuma (Ya da tersine uykuların kaçması), enerjisizlik, halsizlik, sürekli bir sıkıntı hali, bunlar hafif seyirli bi depresyona işaret ediyor sanki.
Siz bi doktora gidin anlatın derdinizi, sonra bi de günlük, akşam üstü serinliğinde yürüyüş filan yapın yakınlarınızla, girer düzene. İhmal etmeyin, artmasın.

Erkek arkadaşımda aynı sizin yazdığınız gibi söyledi, gereğinden fazla uyuyorum çünkü. Deli gibi uykum olsa dahi yatağa geçince uykum kaçıyor uyuyamıyorum. Bazı arkadaşım hiç uyuma akşam saat 10 gibi uyu düzene girer dedi onuda denedim ama sonuç aynı hep geç uyanıyorum ve bu beni çok asosyalleştirdi

Polis olmak , kendimi bildim bileli hayalim. sadece 4 5 aydır böyleyim hiç bir şey yapasım gelmiyor sizinde dediğniz gibi UYKU DUZENİ. uyku duzeni bozuk olunca ruh halide tamamen bozuk oluyor ve ben ölü gibi oluyorum

Eskiden ara ara hep spor yapardım şimdi oda kalmadı bende :) boşuna yaşlı gibi hissediyorum demiyorum.

Durumlar bende de böyle de 20 yaşında nasıl lise 1'de oluyorsun onu anlamadım. Profilinde 21 yazıyor üstelik.

Dışarı hiç çıkmamak iyi değil. D vitamini eksikliği depresyon belirtilerine sebep oluyor anlattığınız gibi. Evet virüs var, olabildiğince evde kalmalıyız ancak bir iki saatliğine sosyal mesafeye dikkat ederek yürüyüş yapmak size çok iyi gelecektir. Bu zor günler de geçecek, atlatacağız. Hiçbir şey yapmamak bağımlılık yaratıyor biliyorum. Yine de yavaş yavaş bazı aktiviteler yapmaya başlarsanız eski düzeninizi sağlayabilirsiniz bence... Bir anda kurslara başlayım, arkadaşlarımla buluşayım, her yeri gezeyim diye düşünürseniz bunları yapmak şuanki rutininize çok uzak olduğu için hepsinden vaz geçersiniz. Ama küçük adımlarla bazı şeyleri değiştirmeye başlarsanız daha sağlam ilerlersiniz.

Durumlar bende de böyle de 20 yaşında nasıl lise 1'de oluyorsun onu anlamadım. Profilinde 21 yazıyor üstelik.
Bunun için ayrı bir konu açmıştım :) kötü bir arkadaş çevrem vardı istediğim liseye gidemeyince uzun bir süre liseye kayıt olup gitmedim. Bunun için ayrı bir pişmanlığım var tabi.

Yapamıyorum, ters dubleks bir evde oturuyoruz inan merdivenlerden çıkamıyorum su içesim geliyor anneme sesleniyorum getirir misin diye asla kendim kalkıp alamıyorum. Ailemde istersen psikologa götürelim, yada hobi kurslarına yazıl falan diyor ama yok. enerjım yok tükenmişim

bence destek almalısın. eğer evden çıkmama süren 3 günü geçiyorsa ve kendini yaşamdan soyutluyorsan bir psikolog belki de bir psikyatri yardımcı olabilir. destek almak en doğruya yönlendirir seni sakın korkma. dönem dönem herkes yaşıyor bunu..

Güzel yorumunuz için teşekkürler.
Keşke 3 gün olsa, 4 ayda toplasan 6 kere çıkmışımdır oda arka sokak :) destek almaya gelince ASOSYAL konumuna düştüğüm için bu sefer doktora gidersem,ne diyeceğim ne söyleceğim düşüne düşüne kendimi yiyorum gidemiyorum bu seferde

Depresyon belirtileri bunlar. Bir şekilde içinden kendiniz sıyrılacaksınız. Kendinize yeni bir uğraş bulacaksınız. İş, kurs, evcil hayvan, spor, sanat her şey olur. Kendinizi zorlayacaksınız. Olmuyorsa profesyonel destek alın. Uyudukça uyumaya devam edersiniz. Bir el atmanız lazım.

Bu dönemin tıpkısını yaşamıştım. Kendini asosyalim diye doldurmasan mı acaba. birde sosyal medya kulllanıyor musun? mesela oradan insanların yaşamını takip ediyor musun? bu bir mutsuzluk nedeni olabiliyor bilinçaltında biliyormusun? Silkelenmen lazım en azından gitmelisin ve ona kurduğun cümleyi kurarak başla o zaten sorular soracak sana. 4 aydır 6 kere çıkmadım eşikten öte de..bu bir belirti zaten

Depresyon muhtemelen. Psikiyatriye git bence. Ama biraz da kendin aşmaya çalış. İstemesen de bir yürüyüş koy mesela programına.

Erinerek, kendini yataktan kazır gibi kalksan da yine çok yataktan. Bir yürüyüş, ya da spor yap. Birden de iyileşme bekleme. Bugün 40 tane iş bitireceğim deme. Bir iş yap, ama onu da yap. Spor çok etkilidir vücudun kendine gelmesinde. Bunlarla beraber doktoru ihmal etme. Uyku, isteksizlik filan bunlar hep hastalık. Senin iradesizliğin değil. Şimdi sana öyle gelmese de, geçecektir hepsi.

Bunun için ayrı bir konu açmıştım :) kötü bir arkadaş çevrem vardı istediğim liseye gidemeyince uzun bir süre liseye kayıt olup gitmedim. Bunun için ayrı bir pişmanlığım var tabi.
25 Eylül 2019'da yazdığın mesaj bu Bugünse Lise 1'deyim diyorsun. Üstelik geçen sene yaşın 21'miş ne hikmetse şimdi 20.
Liseyi bitirdim üniye başladım ama dondurdum bazı sebeplerden oturu.
Açtığın konulara şöyle bir baktım. Klasik ergen sorunları. Muhtemelen 20 yaşında bile değilsin. Buralarda takılmayı bırakıp derslerine odaklansan keşke, geleceğin için daha hayırlı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…