Herkesin mi kocasi boyle ?

inanın bizim de hareketlerimiz akıldan çok içgüdülerimizin kontrolünde. ahlak, etik, toplumsal kurallar... bunların hepsi uydurulmuş şeyler.
ahlaki kurallar olmasaydı hayat kadınlar ve güçsüzler için nasıl olurdu sence?

ah evet halbuki şu an hayat kadınlar ve güçsüzler için ne kadar da harikulade değil mi..
tanrım iyi ki ahlak kuralları var !!
keinlikle olması gerektiği için var insanlar toplumlar kurallar olmadan yaşayamazlar..

ne saygısız insanla var tatlım üzülme boşver ama madem sen ayakkabını almayı unutmussun insan alır veya aşkı ayakkabını almayı unutmuşsun bi alıver hayatım der tatlı dil ya azcık yani bide sana nye durup dururkene inş geberirsin ne demek insan eşine hayat arkdaşına öyle der mi ayıp ya kadınlar kutsal varlıklardırrr ama bunu anlayannn nerde :KK35:peki açk açık konusdun mu ?

Merhaba arkadaslar benim derdim kocam. Biz severek evlendik 2 yil olcak. Esimi seviyorum bazi yonleri cok iyi bazi yonlerinden nrfret ediyorum. Mesela cok sinirli. Cabuk parliyor. Ve bana karsi cok saygisiz. En kotusude o zaten. Neyse devam edeyim mesela sinirleniyor birseye ve agzina geleni soyluyor. Zaten surat bes karis. En son yasadigimiz olayi anlatayim. Ayakkabimi kapida birakmistim bir onceki gun aksam annemlerden gelirken ayakkabinin uzerine basiyor iceri almadim diye ezdi ayakkabiyi. Bende kizdim allah seni islah etsin dedim oda insallh geberirsin dedi.O kdr zoruma gitti ki anlatamam. Daha anlaticak cok sey var ama sikmak istemiyorum. Hep sorguliyorum herkes mi boyle diye bunlar evlilikte normal mi bence degil ama siz biseyler deyin:KK43:
Herkes aynı olamaz ki canım. Benim eşim yapmıyor öyle şeyler. Yapan da var yapmayan da var. Ama bunlar evlilikte normal şeyler değil, söyleyeyim. Taraflardan birinin saygısı yok. Saygı olmayan evlilikler kolay kolay yürümüyor yani.

Esim tek bu ofke kontrolu konusunda sikintli diger yonleriyle gercekten cok iyi bi es. Ama ofkesini kontrol edemiyor. Kac defa konustum agladim zirladim. Ayrilirim diye tehdit ettim. Kustum yuzune bakmadim. Ama yok iki gun duzeliyor sonra yine ayni. Herseyi burnumdan getiriyor bu huyu yuzunden.

Ya sana "geber" diyen adamin daha hangi tarafi iyi olabilir? Öfkesini köntrol edemeyen bir insanin, hiç bir tarafi iyi degildir. Sonuçta önemli olan iyi günlerde degil, en çok kötü günlerde senin yaninda olmak, seni kirmamak tir. Ve bunu ben esinde göremedim. Isin kötü ise, bu adama sirf evlisiniz diye 2 yildir tahamül ediyorsun. Sokakta biri, esinin sana küfür ettigi yarisini bile yapsa resmen hakaret davasini açirdin. Niye sirf kocan diye sabir ediyorsun?

Evlilik ilk basta saygi üzeri kuruludur ve esin kusura bakmada, insan degil ki birak karisina, baska insanlara saygi duyasin. Yani gerçekten, böyle tipleri nereden buluyorsunuz? Sonuçta bu adam eminim flört zamaninda, nisan zamaninda uysal, mazlum adam degildir. O zamanda kendini belli etmistir. Nedir bu kizlarin asiri maço erkek sevdasi? Argo, küfür kullanmak erkeklik degildir kizlar!

Ah inanin boyle oldugunu bilsem evlenmezdim. Yuzune de soyledim.acik acik konustum agladik zirladim. Bu ona o kadar normal geliyor ki dalga geciyor kustun mu diye. Ders almiyor. Benim uzuldugumu kirildigimi gormuyor. Trip saniyor.

asıl normal olmayan evlilik. aslımız hayvanlardan çok da farklı değil kendimizi bize ait olmayan normlara göre şekillendirmeye çalışıyoruz ahlak, saygı, sadakat gibi saçma sapan şeyler uyduruyoruz. sonra da böyle sorunlar çıkıyor işte.
ahlak, saygı ve sadakat uydurma değil insan olmanın gerekliliğidir. Asıl bunlar eksikse sorun çıkıyor..

Bizim evliligimizde sevgi var ama kesinlikle saygi yok

Sevgi de saygı da tek taraflı, dolayısıyla bir manası yok olan her ne varsa.
Eşiniz borçları yüzünden böyle yapıyorsa, en azından öyle olduğuna inanıyorsunuz, eliniz bollaştığında bu yazdıklarınız aklınıza gelsin o zaman da bakın. Emin olursunuz en azından karakteri mi böyleymiş, yoksa kendinizi mi kandırıyormuşsunuz. Ben parasızken de ölüm temennisi falan duymadım kendi adıma.

5 senelik evliyim eşimin agzından geberirsin diye birşey duymadım kavgalarımız olur ama böyle şeyler hiç söylemedik birbirimize saygı yoksa sevginin de pek kıymeti yok bence

ayakkabıma bile bile basan adamdan hayır gelmez ustune ustluk geberirsin insallah diyen adamla aynı evi paylasmam duzelcek tarafımı var ya

X