• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herhangi Diyet Programına Uymadan Kilo Verme Deneyimlerimiz

Troid problemin olabilir maxicim ama başka şikayetin yoksa mevsim geçişlerinde olan yorgunluktandir..
Ya da kansizligin olabilir.

Sen gayet sağlıklı besleniyorsun cevizini de bademini de yiyorsun belki yanında bir kac kuru üzüm iyi gelebilir?
Kahve kimisini bütün gece uyutmaz kimisini etkilemez..

Evet tiroid var bende :50::50: o yuzden kılo almaya da cok musaıtım :50: uzum de yıyorum arada.. Bu sıralar tahlıl yaptırmam lazım ama fırsat bulamıyor esım; ıslerı cok yoğun.. Balık yagı almama ragmen ıstahımı kontrol edebıluyorum..bugun oglen yogurt corbası ıctım 1 kase..esıme pılav yapmıstım, bı de onun tadına baktım..aksam da 6.20 gıbı 2 kase yogurt corbası ıctım sadece.. Kahvaltıda cok sıstıgım ıcın oglene pek yer kalmıyo, e aksamı da hafıf gecırıyorum.. Gun ıcınde yemek saatlerı dısında kahve ıcıyorum bazen, bazen de bır kac cevız, uzum ya da kayısı yıyorum sadece.. Bu tiroidden bıktım artık, tum yasantımı etkılıyo ya :50:

bu arada kanım 14, kansız da degılım yanıı :)

Kan degerin cok iyi canim, ama tahlil yaptırman iyi olur..
Kısın metabolizmamız yavaşlıyor sizinkiler daha da yavaşlıyor malesef.. Hatta ödemlerin olabilir.
Ama kilon cok iyi maşallah:)

Ben de bir 53 görsem cok mutlu olurum, sonra 50 yi gorurum

kız bı tenede eve alsan olmazmı :) bende evdekını atmak ıstıyorum hergun tartıya mı cıkılır yaaa gramlar can sıkıyor :)) dıyetısyen demıstıkı sadece 15 gunde bır tartılacaksın :D hahahah dabıdabıdabı dedım :) selulıt sorunun yok dımek kı kahve ıctıgıne gore sekerım ;) benım mıde sorunlu pekde sevmem seker kullanmama ragmen nadıren canım eker 3ın1 nesc. o kadar yanı esım delı sever turk kahve ben nefret ettım sayesınde :)):32:

yaaa aynı sorun bendede var 1 hafta tartılmıcam diyorum sabah üzerinde buluyorum kendimi :1:

akşam listemi yazmamışım ben.

Akşam yemeğim: kırmızı fasulyeli salata zeytinyağı koydum biraz ve bir kase yoğurt.

aslında yemicektim akşam aç değildim ama bugün baya ders çalışmam lazım gece midem çok kazınmasın die yedim. ortan çikolatalı pastalr kurabiyelerde bana bakıodu şeytan dürttü ye ders çalışcan bak die ama cık yemedim:D

birde her öğün düzenli yenilen yoğurt karın bölgesinde yağ oluşumunu engelliyomuşmuydu eritiyo muydu neydi unuttum şimdi baya oldu okuyalı bunu. sabah-öle-akşam eksik etmeyin yoğurdunuzu. ben zaten sevdiğim için hep yiyorum.

bide bu kırmızı fasulye aşırı güzel sağlıklı bi protein deposuymuş.

Kan degerin cok iyi canim, ama tahlil yaptırman iyi olur..
Kısın metabolizmamız yavaşlıyor sizinkiler daha da yavaşlıyor malesef.. Hatta ödemlerin olabilir.
Ama kilon cok iyi maşallah:)

Ben de bir 53 görsem cok mutlu olurum, sonra 50 yi gorurum

evet sanırım ödemlerim olmaya başladı
aç yatsam bile kalktığımda karnımda şişlik hissediyorum nedense:44: sanki yemişim yemişim de hala eritememişim gibi
sonbahara geçişten midir nedir, dinç uyanamıyorum bu sıralar..eşimde de var aynı problem..erken de yatsak sabah uykumuzu almış olamıyoruz..

Akşam yemeğim: kırmızı fasulyeli salata zeytinyağı koydum biraz ve bir kase yoğurt.

aslında yemicektim akşam aç değildim ama bugün baya ders çalışmam lazım gece midem çok kazınmasın die yedim. ortan çikolatalı pastalr kurabiyelerde bana bakıodu şeytan dürttü ye ders çalışcan bak die ama cık yemedim:D

birde her öğün düzenli yenilen yoğurt karın bölgesinde yağ oluşumunu engelliyomuşmuydu eritiyo muydu neydi unuttum şimdi baya oldu okuyalı bunu. sabah-öle-akşam eksik etmeyin yoğurdunuzu. ben zaten sevdiğim için hep yiyorum.

bende duymuştum öyle bişey.protein olduğu içindir belki.

Kızlar yılbaşında ülkeme donüyorum ayrıca eşyali evde kaldığım icin tartı almıyorum :)
Aslında böyle daha heyecanlı ama bazen motivasyonum düşüyor sayenizde suan cok iyiyim.. Yeşil çay iciyorum aksamlari

Yelkenlikiz turk kahvesi o kadar yararlı ki, ama seni rahatsız ediyorsa birsey diyemeyeceğim..
Selulit konusunda abartmazsan kahveyi hic birsey olmaz:)..

ıcıyorum arada ama sevmıyorum pek yogun kahve tadı sutlu falan olunca tercıh ederım ama sadesınden pek hoslanmıyorum. heeee tartı ısı anlasıldı haklısın benım elımdende bı aan olsa tartıyı:)

ketos ben kahveyi uykum açılsın diye içiyorum ama bana mısın demiyo ya:50:
üstelik şekersiz içiyorum ama nafile:50:

ben bu uykuyu açmak için napıcam ya

canım tv de duymustum yesıl elma kahveden daha ıyı bır uyku acıcı ımıs onu dene ıstersen;)

Troid problemin olabilir maxicim ama başka şikayetin yoksa mevsim geçişlerinde olan yorgunluktandir..
Ya da kansizligin olabilir.

Sen gayet sağlıklı besleniyorsun cevizini de bademini de yiyorsun belki yanında bir kac kuru üzüm iyi gelebilir?
Kahve kimisini bütün gece uyutmaz kimisini etkilemez..

mesela benı unıv de ders calısacagız uyumayalım dıye ıcerdık hemen pesıne uyurduk :)) hahaha

her sabah uzerınde uyanıyorum sankı uzerınde yatmısım hahha :)))

bugün benim diyette yalan oldu eşim evdeydi kahvaltı falan derken ölçü kaçtııı şimdide vicdan azabı çekiyorum :27:

aynı azabı pazartesıden berı cekıyorum :( cumartesı dısardaydık canımızın cektıklerınden dısarda hem saglıksız hem fazlacana yedık aksamına arkadastaydık pasta ganı ganı ama pastaya elımı surmedım pekde severım :) lakın pazar yemeklı mısafır pazartesı yemeklı pastalı mısafır eee yemeden durrr hadı aldıgım kıloyu vermeye calısıyorum halaaa:((( :30:

yaa bende aldım kırmızı fasulye ama bı turlu pişiremedim açmadım bile paketını brde sıyah fasulye aldım onuda acamadım :) salatası cok guzel oluyormus cok faydalıymıs falan heee bırde kırmızı pırınc aldım onu kullandım bırkez :) degısık bır tat kabuklu pırınc aslında kabugu kırmızı pancarla renklendırılmıs mı neymıs kolestrolu duzenlıyormus falan dıye okudum ama bılemıcem:34:

ıcıyorum arada ama sevmıyorum pek yogun kahve tadı sutlu falan olunca tercıh ederım ama sadesınden pek hoslanmıyorum. heeee tartı ısı anlasıldı haklısın benım elımdende bı aan olsa tartıyı:)

canım tv de duymustum yesıl elma kahveden daha ıyı bır uyku acıcı ımıs onu dene ıstersen;)

mesela benı unıv de ders calısacagız uyumayalım dıye ıcerdık hemen pesıne uyurduk :)) hahaha

her sabah uzerınde uyanıyorum sankı uzerınde yatmısım hahha :)))

aynı azabı pazartesıden berı cekıyorum :( cumartesı dısardaydık canımızın cektıklerınden dısarda hem saglıksız hem fazlacana yedık aksamına arkadastaydık pasta ganı ganı ama pastaya elımı surmedım pekde severım :) lakın pazar yemeklı mısafır pazartesı yemeklı pastalı mısafır eee yemeden durrr hadı aldıgım kıloyu vermeye calısıyorum halaaa:((( :30:

yaa bende aldım kırmızı fasulye ama bı turlu pişiremedim açmadım bile paketını brde sıyah fasulye aldım onuda acamadım :) salatası cok guzel oluyormus cok faydalıymıs falan heee bırde kırmızı pırınc aldım onu kullandım bırkez :) degısık bır tat kabuklu pırınc aslında kabugu kırmızı pancarla renklendırılmıs mı neymıs kolestrolu duzenlıyormus falan dıye okudum ama bılemıcem:34:

siyah fasulyeyii salatayla verolar bize de ama görüntüsü çok tuaf::) ne işe yarıomuş??

saat 8 i5 geçio kızlar kahvaltım bitti: bi dilim ekmekten sandwich ( 1 yaprak marul bi yuvarlak dilim domates, bi dilim kaşar)
ve kocaman kupa yeşilçay:)

ama bugün öğleye kadar kesin acıkırım protein yok çünkü kahvaltıda. dün protein aldıydım resmen akşama kadar idare ettiydi.

yelkenli kızcağızım, elma da fayda etmiyo bana
nası bi bünyeyse anlamadım gitti:50:

canım valla ole dıyorlardı bılemıcem :(
bazen dr a o kadar yolumuz dusuyorkı unıv sınavına hazırlanıp dr olasım gelıyor az da okunmuyor kı :) ben pko ıcınde dr a gıdıyorum cocuk ıcın yanı :( dr dr dr yetıs drrr:)

siyah fasulyeyii salatayla verolar bize de ama görüntüsü çok tuaf::) ne işe yarıomuş??

Siyah kuru fasulyenin etin yerini doldurabilecek seviyede protein ihtiva ettiğini dile getiren Mehmet Erdoğan, “Özellikle demir eksikliği sorunu yaşayan kadınlar için son derece faydalı bir besindir. Kolesterolu dengeleyici liflere sahiptir. Yüksek lif kaynağı olması nedeniyle kan şekerini dengeler. Tahıl bakımından zengin ürünlerle birlikte tüketildiğinde yüksek düzeyde protein edinilmesini sağlar. Ayrıca, içerdiği çözülemeyen lifler nedeniyle sindirim bozukluklarının oluşmasına engel olur” şeklinde konuştu.

acıklamadan alıntı yaptım canım
Sofralara siyah fasulye, kırmızı pirinç - Türkiye'nin en hareketli finans portalı
acıklama burda bende yakında deneyecegım tadı farklımı normal fasulyeden cok farklı oldugunu sanmam ama:)

Siyah kuru fasulyenin etin yerini doldurabilecek seviyede protein ihtiva ettiğini dile getiren Mehmet Erdoğan, “Özellikle demir eksikliği sorunu yaşayan kadınlar için son derece faydalı bir besindir. Kolesterolu dengeleyici liflere sahiptir. Yüksek lif kaynağı olması nedeniyle kan şekerini dengeler. Tahıl bakımından zengin ürünlerle birlikte tüketildiğinde yüksek düzeyde protein edinilmesini sağlar. Ayrıca, içerdiği çözülemeyen lifler nedeniyle sindirim bozukluklarının oluşmasına engel olur” şeklinde konuştu.

acıklamadan alıntı yaptım canım
Sofralara siyah fasulye, kırmızı pirinç - Türkiye'nin en hareketli finans portalı
acıklama burda bende yakında deneyecegım tadı farklımı normal fasulyeden cok farklı oldugunu sanmam ama:)

aaa çok teşekkür ederim canım. yiyim bari artık yararlı bişeye benziyo. bende çok kansızlık var sırf onun için yerim valla üşümemek iççin. çok üşüyom ben.

MAGNEZYUM ...

Magnezyum, insan bedeni için hayati önem teşkil eden 11 mineralden biridir. İnsan bedenindeki 300 den fazla biyokimyasal reaksiyonda magnezyumun rolü bulunur. Özellikle kas ve sinir fonksiyonlarının yürütülmesinde, kemiklerin kuvvetli olmasında, kalp ritminin düzeninin sağlanmasında magnezyumun etkin rolü vardır. Ayrıca magnezyum enerji metabolizması ve protein sentezinde de görev almaktadır.

Magnezyum içeren besinler:

Aslında doğada yaygın oranda magnezyum bulunur. Örneğin deniz suyu, kaynak suları ve tüm yeşil bitkiler magnezyum içermektedir. Ancak günümüzde besinlerden alabileceğimiz magnezyum oranı azalmıştır. Çünkü potasyumlu gübreler ve asit yağmurları toprağın ve bitkilerin içindeki magnezyum oranını azaltmaktadır. Bunun yanında yanlış beslenme ve sert sular yerine, işlenmiş suların kullanılması magnezyum alımını azalmaktadır.

Ispanak türü bazı yeşil sebzeler içindeki klorofilin yapısında magnezyum var olduğu için iyi birer magnezyum kaynağıdır. Ayrıca kuru yemişler, tohumlar ve bütün hububatlar magnezyum içermektedir. Bunun yanında muz, avakado, kakao, dil balığı gibi besinlerde yüksek oranda magnezyum içerirler. Lakin işlenmiş olan bazı besinlerde magnezyum oranı azalır. Örneğin beyaz un işlendiğinde, içinde bulunan magnezyum oranı azalır.

Magnezyum eksikliği:

İhtiyacınız olan magnezyumdan daha az oranda magnezyum aldığınızda sinirlilik, konfizyon, disoriantasyon, iştah kaybı, depresyon, kas krampları ve kasılmaları, kalp ritminde bozulmalar, solukluk, uyuşukluk, koroner spazm gibi bazı problemler yaşayabilirisiniz.

Magnezyum fazlalığı:

Gün içersinde diyet listesi ile alınan magnezyum sağlığınız açısından bir risk faktörü değildir. Zira idrar ve gaita ile atılabilmektedir. Fakat böbreklerle ilgili bir sorun varsa idrarla magnezyum atılımı azalabilir ya da yaşlılarda böbrek fonksiyonlarındaki azalma sorunu varsa magnezyum fazlalığı görülebilir. Magnezyum fazlalığında da magnezyum eksikliğindeki gibi zihinsel bulanıklık, mide bulantısı, ishal, iştah kaybı, kas güçsüzlüğü, nefes almada güçlük, kan basıncında düşüklük, kalp atışında düzensizlik belirtilerine rastlanılabilir.

bende biyerden alıntıladım bunu. kızlar vitaminlerin yanında bu tür minarelleride almaya özen gösterelim.

Maxi cok haklisin kendi bedenini tanımayan insan Dr ne yapsın:)

Bu arada pkosun en etkin tedavilerinden biri ideal kiloda olmak yelkenli doğru yoldasin:)

Kahvaltım:
2 domates
1 biber
2 dilim kepek ekmegi
Bol maydonoz
1 sade kahve

Ara: 1 havuç

Öğle ( henüz yemedim ama) buyuk bir salata yemek istiyorum

Tuzlanmamis badem ceviz bulabilirsem ekmeklerimi de yemeyeceğim, karatay hocaciyim ben de:)

Bu arada pkosun en etkin tedavilerinden biri ideal kiloda olmak yelkenli doğru yoldasin:)

Kahvaltım:
2 domates
1 biber
2 dilim kepek ekmegi
Bol maydonoz
1 sade kahve

Tuzlanmamis badem ceviz bulabilirsem ekmeklerimi de yemeyeceğim, karatay hocaciyim ben de:)

karatay hoca geç çıktı piyasaya yaaa
nerelerdeymiş bu güne kadar:1:

Kahvaltım:
2 domates
1 biber
2 dilim kepek ekmegi
Bol maydonoz
1 sade kahve

evet canım bılıyorum yol dogru ama zorrr:) seker ılacıda fenalık verıyor mıde bulantısından :)
badem ceviz fındık bende baya yıyordum ılk yaparken bıraktım nadıren yıyorum bıktım hepsınden :) ben cabuk sıkılıyorum be yawğğğwww nepcamm :)

karatay hoca geç çıktı piyasaya yaaa
nerelerdeymiş bu güne kadar:1:

hee vallaa gec cıktı ama ıyı cıktı mılletı altust ettı ketosum sozum senden dısarı dr ları fena yaptı bosa hap yazıyorlar anlasmalılar sırketlerle dıye haklı valla bırakıp ıyılesen cok dogru beslenme hayat kurtarır;) tereyağ tukaka olmustu :) hoca canlandırdı dogal yasama donus zeytınyagı halısmuhlıss:) ekmegı turk mılletı zor cıkarır hayatından ama azallattık en azından esmer ekmeklere ragbet arttı yavas yavas onlarada kalıte gelır ınsallah en guzelı evde yapmak ama zaten 2 dlm yenıyor evde bıde onun ıcın ekmek mı yapayım yaparsam mıs kokar yerım dıye yapmıyorum yoksa dalcam o ısede:):53:

Back