ya sorma 4 gündür callan teyzeyi yapıyorum mahvetti beni
ben de yapsam mı diye düşünüyorum ya, kararsızım..
merhabalar herkese.. kilomu bilmiyorum ama 57 idim en son. boyum 1.60. 4-5 kilo arası vermek istiyorum çünkü boyum kısa. topiği gördüm girdim. paylaşım için teşekkürler. mantık karatayın mantığı ve bence en sağlıklı olan şey. yazılan herşeye katılıyorum. benim sorunum ise şu: birincisi çok kilo alan biri değilim o yüzden yemekten çekinmiyorum ne istersem yiyorum tatlısından tutun makarnasına kadar. kilom en fazla 2 kilo oynamıştır şimdiye kadar ki çoğu zaman oynamaz. ama bu tarz kötü karbonhidratlar almak istemiyorum artık sistemime zararlı çünkü. bunları kesersem de zaten kilo vericem otomatikman biliyorum ama bence insülin direncim var çünkü pat diye hızlı kilo veremiyorum ( gerçi bu kadar yemeyle zaten verilmez) herneyse 2. sorunum da ben öğrenciyim ve bi programla eğitimime amerikada devam ediyorum. yani şimdi amerikadayım. burda yemek kültürü bizim oraya göre çok farklı. zaten amerikalıların bi yemek kültürü yok. çin yemeği, italyan yemekleri, ızgaralar, hamburgerler falan çıkıyo. Allahtan salata station ı çok çeşitli. tatlıyı seviyorum ve malesef yiyorum yani. ama yarından itibaren (zamanda farklı burda. orda çoktan yarına döndü gün) başlıycam sizin gibi bende sağlıklı beslenmeye. diğer sorunum da suyu çok içemiyorum ama gün içinde sıvı alımım iyi 2 litreyi buluyodur çok rahat hatta fazladır. yıllardır devam eden iyi bi alışkanlığım vardır içeceklerimin hiçbirine sofra şekeri kullanmam saf içerim ve yıllardır siyah çay alışkanlığım yoktur yeşilçay içerim ve ben o kadar yiyip yine de göbeğimin olmamasını yeşilçaya bağlıyorum. spora gelince ben nerdeyse kanada sınırındayım yani çok soğuk burası sabahları yarım saat kadar koşuyordum hasta oldum
iyileştiğimde gym e gitmeyi düşünüyorum. bunun dışında bilmiyorum yemekhanede daha çok sebze tüketmeye çalışıcam malesef Türk yemekleri yok, çorba die bişe yok. tek bildikleri domates çorbası oda koyu puding gibi bişey. yani çorba ve Türk usulu sebze yemekleri yok burda. he birde aklıma gelmişken, geçen yıl ben Türkiyedeyken sabah normal doyana kadar kahvaltımı yapardım bi güzel, öğlen yine yemekhanede çorbamı ana yemeğimi salatamı makarnamı azda olsa yerdim. akşam bişey yemezdim, yoğurt falan yerdim. ve 6dan sonra bişey yemezdim. onundışında arkadaşlar buluşunca falanda gayet tatlılarımı falan yerdim hatta hergün fırın sütlaç falan yerdim. ama gitgide zayıflamıştım ki ben bunu bilinçsiz yapıodum hani amacım kilo vermek falan değildi. demem o ki, akşam yemek yememk çok faydalı cidden uykuda eriyosun. sonradan bunun gece 2-5 arası salgılanan leptin hormuno sayesinde olduğunu öğrendim. neyse çok yazdım.
Uzun lafın kısası hanımlar, bende aranıza katılıyorum. vermek istediğim bi 5 kilo var. yazılan herşey çok mantıklı. günlük liste vermeye çalışıcam ama size göre geriden olcak çünkü 8 saat fark var aramızda. haydi bakalım tam destek, hep destek:):)
burcu hoşgeldin canım
ah amarika lanet yer
benim de kuzenim wt ile gitmişti daha geleli 2 hafta oluyor
onların yemek kültürü falan yok arkadaş.
nerde yağlı, soslu, katkı maddeli şeyler var gidip onları yiyolar.
zevksiz insanlar
şimdi öncelikle, bulunduğun yer soğuk ve üşüyorsan dışarıda spor yapmana gerek yok.
bilmiyorum sen yurtta mı kalıyorsun, kaldığın yer müsait mi ama evde leslie yapabilirsin.(bir yürüme programı)
ya da egzersiz yapabilirsin.
yeşilçay olayı süper
bilinçli beslenmenin farkında olman süper.
evet karatay mantığı en iyisi.
ama canan karatay 8de yiyin diyor akşam yemeğini.
ben 8de yersem ölür, biterim, hayatta hazmedemem.
en geç 7 olacak bana.
neyse.
meyveden o kadar korkma.
tamam fruktoz içeriyor ama, günde 1-2 kilo yemiyoruz; kaldı ki senin durumun istisnai.
şu anda yiyebileceğin en doğal şey meyve.
glisemik indeksi düşük olanları yersen sandığın kadar korkutucu olmaz; hem tok tutar hem de şeker oranı düşük olur.
normal sütten başka her şeyi içiyor onlar, vanilyalı yoğurt mu yenir ya ıyyyyyy:S
biz burda market yoğurdundan bile bıktık, ki amerikaya göre gayet doğal
gerçi bulmuşsun ama inşallah daha iyisini bulursun.
farkında olmadan kilo verdiğini geç de olsa anlaman ne güzel
en iyi tecrübe olmuş sana
artık kilo vermede altın anahtarı biliyosun
selam kızlar maxımanın ılk sayfadakı yazısını okudum damladım bu dıyet sıstemı karatay dıyetı bende kıtabını okudum keyfle uyguladım aslında hocamız kendısıde soylemıstı kıtap sattırma taktıgı dıyet demek gereklı olmus lakın bu bır dıyet degıl yasam bıcımı kı coookkk dogru gercekten uygulayınca anladım uygularken cok guzel kılo vermeye basladım lakın bır degısıklık mahvettı bozulmaya basladı ısler erken kalmak cok muhım basladıgım donemlerde esıme ıse gıderken kahvaltı hazırlıyordum bende onunla kahvaltı yapıyordum ve calısmıyoum gerı yatmıyordum bırseylerle ugrasıyordum gun uaynık gecıyordu araogunde yapıyordum ama baslarda az sonra kestım sayılır falan fılan ne zaman ben kahvaltı hazırlamayı bıraktım erken kalkmayı bıraktım telef oldum oglen veya ogleden sonra kalkıyorum metabolızma sasırdı yeme saatlerı sasırdı vucut saatımle uyanık oldugum saatler catıstı kılo almaya basladım yenıden neyse kılom bu sabah 83,4 ıdı lakın yarın sabah daha ustunu gormem muhteme 88,5 a kadar cıktım sonra pko rahatsızlıgından dolayı ınsulın dırencım var dr um kullandırıyordu ve bıraktıgım lakın yenıden basladıgım metformın ılacı yanı seker ılacı yenıden kılo vermeme yardım etmeye baslayınca bende az dıkkatle kılo vermeye basladım 88,5 dan 82,5 a geldım 5 haftada 5 kg gayet ıdeal ıdı ama 3 gundur hafta sonu olması ve mısafır gelmelerı hasebıyle sacmaladım ıyıe yedım falan fılan neyse hemen topraanıyorum yarın saat evde tempolu aletlı egzersız sauna esortman ıle bol ter atarak ve yedıgıme dıkat ederek ve uyku duzenımı ayarlayarak baslıyorum su anda saat 04:34 en erken 5 de yatarım 11 de kalkmaya calısıcam ve yarında normal saatınde uyuyum daha erken kalmaya gayret edıc em boylece uyku duzenımle vucudumun esref saatıde denk gelecek :))
YANİ BUNDAN KELLİ BENDE SİZİNLE TAKILMAK İSTİYORUM LİSTE YAZMAK ONA BUNA YASAK KOYULMASINDAN HOŞLANMIYORUM HELE Kİ YANLIŞ YEMİŞSİN BUNU YEMEMELİSİN FAALAN LAFINA DELİRİYORUM :) YANİ KAÇAMAK OLMADAN OLMAZ AMA KENDIMI ÇABUCAK TOPARLAMAYA ÇALIŞICİĞİM (bu 3 gunde oldugu gıbı:)
BENİDE ARANIZA ALIN BENIDEEEEEE
o geç kalkmalar var ya beni bitirdi zaten.
kocamla kahvaltı yapıp cup yatağa giriyodum.
sabah erken kalkarsam günüm o kadar harika geçiyo ki anlatamam.
o kadar pozitifim, canlıyım.
ama geç kalkarsam; 10 bile olsa, o gün bana zehir oluyor. canım sıkılır, suratsız olurum, niye geç kalktım diye kendimi yer bitiririm, çok rahatsız olurum.
geç kalkmaktan nefret ediyorum artık.
erken kalktığımda neler yapabildiğimin tadına vardım.
erken kalkınca gün o kadar uzun ve güzel geliyo ki.
istediğim her şeyi yapmak için zamanım oluyo.
bi de bende tiroid var. habire uyutuyo beni.
uyku benim için bi problem.
her an her yerde uyuyabilirim.başımı yastığa koyduğum anda uykum gelir.
2 saat önce uyanmış olsam bile direk uyurum.
bunu aşmaya çalışıyorum ama çok zor benim için.
sen de hemen eski düzenine geri dön ve erken kalk
mantığı biliyosun zaten.:)
hoşbuldum. ben de minesotadayım ama haftasonu 5 günlüğüne newyorka geçicem bende. aynen herşeylerinde sos var bir de. salataya bile. afedersin kusmuk gibi yenmio:/ bende ayrı salata tabağı falan yapıorum. onun dışında yağı fazla kullanıolar bide yemeklerine. bide ben en çok şeyde sıkıntı çekiyorum ya adam gibibi inek sütü bulamadım. yağı alınmış buldum ondada süt tadı yok şekerim. içemiyorum. yok vanilyalı süt yok soya sütü yok bilmem ne ağacı sütü. yoğurtlar keza öle. vanilyalı yoğurt satıolar arkadaş:/ ben meyve çok yemek istemiyorum çünkü ondaki şeker de karaciğeri yağlandırıyo aklında bulunsun. yani şeker ve alkolun karaciğerdeki etkisi aynı.
vah yavruuuuuum az daha sabret kaç ay ordasın?
Burcucum sorunlarını o kadar iyi anlıyorum ki:)
Simdi yoğurt olayına gelince greek yoğurt diye satılan yoğurt var pain yazanı sade olanı.. Süte gelince dediğin doğru meyveli vs bir suru sut var.. Ama ben genelde marketin kendi ürünü Light sutu alıyorum yani bizim Migros'un sutu gibi..
Bunun dısında salatalara kesinlikle sos dokmuyorum.. Çünkü ilk geldiğim zaman hep salata yiyordum ama şişiyordum sonra baktım soslar Light olsa bile sodyum o kadar yuksekki sisiriyor..
Sirkeleri de tuzlu sadece limon!!
Bu arada senin dediğin asiri meyve ile beslenince oluyor ara ogun olarak yersen elmayı glukoz döngüsünde hızlı yakılıyor..
Ama dediğin sürekli meyve yiyen biri icin doğru fruktoz kolesterol döngüsüne girip kolesterolü yükseltir karaciğer yaglanmasi yapar..
Bu arada mesleğimi açık ettim gibi:)
ketoş diyetisyen misin yohsam
ödemden patlıcaklar nerdeyse zaten onlar
günaydın kızlar
kahvaltımı yaptım, yeşilçayımı içtim, balkonumun kenarında temiz havamı alıyorum oohh miss işte hayat bu
8.30 gibi egzersizime başlıcam.
kızlar tekrar hoşgeldiniz.
umarım kısa sürede istediğiniz kiloya ulaşırsınız