- 3 Nisan 2013
- 595
- 444
- 103
- 43
Bende bunlara benzer yaşadim ve yaşiyorum.Her yapacağim şeyde danişma ve ONAYLANMA isteğim var.
Istiyorumki eşimde beni teşvik etsin.
Istiyorumki eşim bana afferim çok iyi düşünmüssün,tabiiki git ve öğren desin.
Bu aslinda bir özgüven eksikliği ve asiri derecede onaylanma isteği.
Bu eksiklerde bizim eğitim tarzindan gelen bir durum Maalesef yeterlice koşulsuz sevgi görmemişiz.Maalesef yeterli popolanmamişiz.
Ben eşime herşeyi anlatirdim ve hatta izin alirdim.Eşim birşeyi yasaklamaz ama gönülsüz ve yikici konuşmasi bile bana vazgecmek için yetiyordu.
Çok şeyden vazgectim ,hatta ailemi bile istediğim gibi göremedim ,ihtiyaclarinda yardimci olmadim.Birde onlarla bir kusur yaşadiğim zaman öfkemi eşime anlatti.
Ben birde yaptiğimin normal olduğunu düşünüyordum Herkes böyle zannediyordum.KK okuyarak dertlerimi paylaşarak ,tavsiyeleri öneme alarak biraz olsun düzeldim.
Mesela buğün kizlarla bir başka şehire gezmeye gittim.Eşime anlatmadim söylemedim.Ben biraz çarşiya cikiyorim dedim .Şimdi izin alir gibi anlatsaydim
Eşim şimdi on ton gitmemek için bahane sayardi sonra kavga çikardi VE ben vazgecerdim.Ha ..gittim ama içim huzursuzdu.
Konuyu kendime cekmek istemiyorum.
Sorularina tavsiyem,ben öğrendim sende öğrene bilirsin.
Eşine mümkün olduğu kadar az daniş.
Bazi şeyleri söylemeden yap.
Evet biraz sivri olmalisin.Isterse 10 gün surat assin.
Senin korkularin eşin hangi tepkiyi gösterecek.
Bu durumda eşinin egosunu tain ediyor gibi.Kendini böyle daha güclü hisediyor.
Lütfem endişelerinin korkularin üstüne git.Kafana ne koyduysan yap.Elbet bir takim sorunlar çikar.Sorunlar cözülmesi için değilmi.
Birde çocuk konusunu erteleme artik .Korkma sende herşeyi başara bilirsin.
Artik netten herseyi öğrene bilirsin ,hem hata yapsan ne olurki .Hatasiz kul yoktur.
Istiyorumki eşimde beni teşvik etsin.
Istiyorumki eşim bana afferim çok iyi düşünmüssün,tabiiki git ve öğren desin.
Bu aslinda bir özgüven eksikliği ve asiri derecede onaylanma isteği.
Bu eksiklerde bizim eğitim tarzindan gelen bir durum Maalesef yeterlice koşulsuz sevgi görmemişiz.Maalesef yeterli popolanmamişiz.
Ben eşime herşeyi anlatirdim ve hatta izin alirdim.Eşim birşeyi yasaklamaz ama gönülsüz ve yikici konuşmasi bile bana vazgecmek için yetiyordu.
Çok şeyden vazgectim ,hatta ailemi bile istediğim gibi göremedim ,ihtiyaclarinda yardimci olmadim.Birde onlarla bir kusur yaşadiğim zaman öfkemi eşime anlatti.
Ben birde yaptiğimin normal olduğunu düşünüyordum Herkes böyle zannediyordum.KK okuyarak dertlerimi paylaşarak ,tavsiyeleri öneme alarak biraz olsun düzeldim.
Mesela buğün kizlarla bir başka şehire gezmeye gittim.Eşime anlatmadim söylemedim.Ben biraz çarşiya cikiyorim dedim .Şimdi izin alir gibi anlatsaydim
Eşim şimdi on ton gitmemek için bahane sayardi sonra kavga çikardi VE ben vazgecerdim.Ha ..gittim ama içim huzursuzdu.
Konuyu kendime cekmek istemiyorum.
Sorularina tavsiyem,ben öğrendim sende öğrene bilirsin.
Eşine mümkün olduğu kadar az daniş.
Bazi şeyleri söylemeden yap.
Evet biraz sivri olmalisin.Isterse 10 gün surat assin.
Senin korkularin eşin hangi tepkiyi gösterecek.
Bu durumda eşinin egosunu tain ediyor gibi.Kendini böyle daha güclü hisediyor.
Lütfem endişelerinin korkularin üstüne git.Kafana ne koyduysan yap.Elbet bir takim sorunlar çikar.Sorunlar cözülmesi için değilmi.
Birde çocuk konusunu erteleme artik .Korkma sende herşeyi başara bilirsin.
Artik netten herseyi öğrene bilirsin ,hem hata yapsan ne olurki .Hatasiz kul yoktur.