- 3 Şubat 2018
- 25.515
- 109.887
- 598
Kayınvalide in gözünde nasil bir yere kondu acaba ?
Benim eşim yaptı çok şükür kimseye minnet etmiyorum biri birşey diyecek oldu benim kocam alinteri ile yaptı size yapılan bana yapılmadı ben takilmadim siz neden takiliyorsunuz dedim ben dul kadın misim oradan irtibatı kestim orada bıraktım konuşmayı
Bayramdan bayrama oda gidersem canım isterse o kadar
Neymiş çocuklu kadın gelinlik mi giyermis giyerim sana ne ?
Ne fena insanlar var ya, sevmiyorsan da saygı duy edebinle otur oğlun saymış elin önüne annem diye çıkarmış rezilliğe bakar mısınEsim le tanistiktan sonra bana "Bizim orda gelinin kilosuna göre lahana hediye ediyorlar" demisti. Bende onlarin adeltlerini bilmedigim icin, sasirip "O kadar lahanayi nereye koyuyorsunuz ki?" Demistim dalga gectigini anlamayarakkeske altin yerine lahana hediye edilseymis. O zaman aileler daha huzurlu olurdu. Ama o zaman bana bir yarim lahana eksik geldi diye kavgalar cikardi heralde
Dediğiniz şey aslında değerle alakalı olduğunu biliyorum okadar hak veriyorum ki ama kayınvalideni yönlendirme gibi bi lüksün yok. Atıyorum dese ki kızım ozaman benim durumum yoktu sana okadarını yapabildim ne diyebilirsin ki sadece örnek durumu iyi olupta ayıran da var mesela benim kayınvalidem sadece bi kaç bilezik alabildi aynısını eltime de yaptı gücü okadar çünkü.. ama yaparsa da bişey yapamazsın benim kayınvalidem onlara harçlık bile veriyor benim cebimde bir kuruş yok ama kimseye yansıtmıyorum daha çok problemli gelinlere böyle şeyler yapılıyor aman huzur bozulmasın diye. Hiç bir kayınvalide içinden gelerek fazla fazla yapmaz ben inanmıyorum yapar ama herşeyin abartısını yapmaz denge de tutmaya çalışır ama ayrım yapmamaya çalışır ama problemli insanlar tartışma ve kavga kaos yarattıkları için herşeyi elde edebiliyorlar ben onu anladım. Onlar da huzur kaçmasın diye her haltı yapıyor veriyor mesela :) değer altınla olmaz altın kalple olur unutma.. olur da Birgün eltin baş tacı olursa problemli biri olduğu ihtimal aklına gelsin .. parmakları kesilse parmağım kesildi diye yaygara çıkaran insanlar kazanıyor bu hayatta iyi niyetli olanlar ise en ufak şeyi yutar yansıtmaz o yüzden bu durumlar gücü gücüne yeteneHanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Her şey zamanına göre yapılır ama tutup da adaletsizlikler yapılırsa da evlatlarına yapmış olur geline değil bence. Ben evlenirken altının gramı 100 lira idi bana 130 gram taktılar. Eltim evlenirken altının gramı 1500 lira idi 50 gram takabildiler. Bana dünyanın eşyası alındı iki takım koltuk yemek odası salonu konsolu büfesi. Çok heves ettiler annemle kayınvalidemama eltim istemedi zaten oturduğu ev küçük iki üçlü koltuk bı televizyon koyabildi. Ama bana mahalle arası gibi bir salonda düğün yaptılar. Onun salonu daha güzeldi mesela. Hoş ben düğün değil nikah dedim kabul ettiremedim nere olursa olsun ilgilenmedim. Ama eltim muhitin güzel salonlarından istedi. Kayinailem yapabildiklerinin en iyisini yapmaya çalıştılar çünkü çocukları için yaptılar.
Görümcem evlendi evini dizdik her şeyi dört dörtlük oldu. Eltileri beni kenara çekip akıllarınca benim görümcem diye cekistirmeye çalıştılar. Yoo her şeyi çok güzel oldu ben çok beğendim dedim diye hirslanip görümcemin eşyalarının aynısını aldırdılar. Halısının perdesinin aynısını gidip yaptırdılar. Millet üstlerine güldü. Valla büyükler büyük olursa aradaki adaleti evlatları için sağlarlar. Aksi halde çocuklar arasına nifak giriyor ki yapmak zorunda da değiller. Hediye bile olacaksa adaletli olmak lazım bence.
Evlerden ırak eltisin yazık kadına (eltinize/
Üstteki msjima yazmış bunu bir de ne yapmışım hakikaten anlamadım, eminim eltim de anlamamistir ki bı sıkıntı yaşamadık .Ne yapmış ki kadın eltisine?
Kul hakkı mı?Valla kul hakkı eşitlik çok önemli ben onu bunu bilmem.
Ne kadar yazık ya, doğurup büyütüp kocaman yaşa getiriyorsun çocukları. Rahat edeyim biraz yaşım da geldi gezip tozayım diyemiyorsun. İnsanların evini sattıracak kadar altın istemişler yani korkunç. Kıza bizim durumumuz bu kadar deyip rest çekemeyen o damadın da aklına şaşayım benEvet biz de öyle oldu eşim doğulu biz Selanik göçmeniyiz. Bütçeniz neye müsade ediyorsa onu yapın dedi ailem. Eltim de doğulu başlık parası bile istediler süt parası adı altında. Filmlerde dizilerde bu yaşanıyor sanıyordum dedim eşime ve eşimin ailesinde bu yok. Kabul etmediler vazgeçeceklerdi kız tarafı “süt parasından” vazgeçti ama acısını çıkartır gibi hiçbir şey yapmayacaklarını da söylediler. Kaynım da aşırı ısrarcı oldu evlenmek için. Benim de altınım çok bu arada 200 gr falan ama diğerlerinin istekleri öyle çoktu ki kp evini sattı memleketteki. Kv yataklarda şu an bana yaptığı söylediği her şeyde pişman. Helallik bile istedi düşünün bana çok çektirmişti ağlatmıştı. Karma işliyor hakikaten ben de sessizce izliyorum.
Altın, yemekli düğün, nişan/düğün bohçaları, eşya, gelinlik, eve gelen özel makyözler… Üzücü çünkü insan anne babasına acımıyorsa ne denebilir ki? Rabbim vicdanlı evlat versin bu da dualarıma eklendi benim.Ne kadar yazık ya, doğurup büyütüp kocaman yaşa getiriyorsun çocukları. Rahat edeyim biraz yaşım da geldi gezip tozayım diyemiyorsun. İnsanların evini sattıracak kadar altın istemişler yani korkunç. Kıza bizim durumumuz bu kadar deyip rest çekemeyen o damadın da aklına şaşayım ben
Yıllardır sitede bayramda kayınvalideye gitme, evlendikten sonra eş ailesine gidip gelme sıklığıyla alakalı açılan konuların %90‘ında dert sahibi olup da istemese de kayınvalideye gitmek zorunda kalanlar düğünü eşyası altını hatta oturduğu evi bile eş ailesi tarafından yapılanlar, rest çekemiyorlar çünkü eşleriyle kötü olacaklarını biliyorlar.Aynen öyle bencedeMune abla
Basit basit muhabbetler yahuHanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
O kadar haklısın ki abla bazısı da ne yaparsan yap susmuyor bazı aileler sırf boşanma olmasın diye poh pohlamaya devam ediyorYıllardır sitede bayramda kayınvalideye gitme, evlendikten sonra eş ailesine gidip gelme sıklığıyla alakalı açılan konuların %90‘ında dert sahibi olup da istemese de kayınvalideye gitmek zorunda kalanlar düğünü eşyası altını hatta oturduğu evi bile eş ailesi tarafından yapılanlar, rest çekemiyorlar çünkü eşleriyle kötü olacaklarını biliyorlar.
En güzeli maddi olarak aileye minnet etmeden evlenmek, o zaman kimse taktığı altınların yaptıkları düğünün hesabını yapıp karşılığını isteyemiyor, lafınızı da çatır çatır söylüyorsunuz.
Yıllardır sitede bayramda kayınvalideye gitme, evlendikten sonra eş ailesine gidip gelme sıklığıyla alakalı açılan konuların %90‘ında dert sahibi olup da istemese de kayınvalideye gitmek zorunda kalanlar düğünü eşyası altını hatta oturduğu evi bile eş ailesi tarafından yapılanlar, rest çekemiyorlar çünkü eşleriyle kötü olacaklarını biliyorlar.
En güzeli maddi olarak aileye minnet etmeden evlenmek, o zaman kimse taktığı altınların yaptıkları düğünün hesabını yapıp karşılığını isteyemiyor, lafınızı da çatır çatır
Dini imanı para olan tipler böyle maalesef. Değerlerini sadece parayla ölçüyorlar.Ya ben anlamıyorum elti dediğimiz kişi o eve sonradan gelmiş oğullari vesilesi ile dahil olmuş ikinci bir kişi.
Bu insanlar eşinden başka hiç bir kan baginin dahi olmadigi insanlara şu muhabbeti yaparken hiç utanmiyorlarmi acaba?
Kayinbabam bazen bize bir şey yapacak olur önce görümcemi söylerim onada yapilacakmi hakki bizde kalmasin baba diye.
Gerçekten insanları anlamıyorum.
İki abim olsa gelinler anneme böyle bısey soylese yerin dibine sokarız sizene diye.
Adamlar hastalansa banane ben el kızıyim ben bakmam ama iş paraya pula mala mûlke gelince herkes mala mülke ortak maaşallah.
Iy aynı benim eltim nasıl fesatla bişey karşı taraf 20 tanede istese o takılmak zorunda kız alıyolar sonuçta bu eşitçiliğinizi hayatınızın her alanında kullanın sadece altının gramın paranın değerinde değilHanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
Herkes eşit derecede yapılsın ister her şey mutlaka ama dillendirmeniz biraz görgüsüzce olmuş maalesef. Bende nişanlıyım, eltime evlenirken ne taktılar ne yaptılar hiç sormadım bilmem de. Gönüllerinden nasıl geçerse, güçleri neye yeterse yaparlar düşüncesindeyim.Hanımlar yakın zamanda eltim olacak. Bana takılan takılar ona da aynı oranda olmalı dimi? Ben biraz alttan şakayla karısık kv deme aynı oranda olmazsa kırılırım bana ayıp olur vs dedim sizce doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?