- 27 Haziran 2012
- 1.738
- 1.468
- 448
- Konu Sahibi scrolllock
-
benim kp tam tersi okumuş kültürlü falan bir adamdır biliyor musun,o böyle diyorsa diğerleri ne desin..
mesela kendi kız da var...dedim ki kendi damadın yapsa maşallah dersin ama..yoookk dedi kızım yapsın niye damat yapıyor...
oğluma evşi yaptırıyorum valla ben..4 yaşında..yardım etsin öğrensin..kzııyor bana bazıları,öğretme diye..neden dedim ,evlenmesini geç;ilerde kendi evi olunca bir toz almak ,çay demlemek,bir yemek yapmaktan aciz mi olsun..kendi hayatını idare edecek kadar bile olsa bilsin diyorum..ilerde gelinim olursa dus alırım heralde:)
mecbur durumdaysanız ayrı. önceki konularınızı bilmiyorum. ama eşinizin yaptığı her halükarda yanlış. onun borçları için çalışıyorsunuz bir de üstüne yarım saat erken kalksan ölür müsün diyor. sırtını size yaslamış resmen..Yorumun beni çok güldürdü.
Buruk bi gülümseme tabiki.daha önceki konularımda eşimin borçlarından, geçmişte yaptığı yanlışların maddi ceremesini bana ve çocuğuma çektirdiğinden dem vurmuştum.2 yıl yeter artık çalışıyorum ödüyorum bitmiyor biraz akıllansın diye çocugumunda dogmasiyla işten ayrıldım.noldu? Borçlarım dağ şimdi.4 yıllık evliyim ne evim ne arabam var, 4 yıldır üstüme basima bile harcama yapmadan borç ödüyorum.sonuç? Şuan 25binlira borcum var.nasıl çalışmıyım?
Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık
Eşiniz uyansa bile bbeeğinizin altını değiştiremez, hadi değiştirse mama yapamaz vs. Yani sizin erken uyanmanız lazım yine de her halukarda yetişemiyorsanız. Önce kendinizi hazırlayın bebeğiniz uyanmadan, kıyafetlerini akşamdan hazır edin giydirin. Eşinizi de uyandırın siz hazırlandıktan sonra ve en azından kıyafetinin giydirilmesinde çanta hazırlamasında yardım isteyin ama erken kalkın ki laf diyemesin. Her kadın aynı durumda çalışınca ve bebek olunca böyle işyerimden de biliyorum hiçbirinin eşi yardım etmiyor pek maalesef. Hanş kavga etmek emir vermek yerine güzellikle söyleyin etkili olabilir.
neden yapamıyormuş erkek bunları,istedikten sonra öyle güzel yapar ki...Eşiniz uyansa bile bbeeğinizin altını değiştiremez, hadi değiştirse mama yapamaz vs. Yani sizin erken uyanmanız lazım yine de her halukarda yetişemiyorsanız. Önce kendinizi hazırlayın bebeğiniz uyanmadan, kıyafetlerini akşamdan hazır edin giydirin. Eşinizi de uyandırın siz hazırlandıktan sonra ve en azından kıyafetinin giydirilmesinde çanta hazırlamasında yardım isteyin ama erken kalkın ki laf diyemesin. Her kadın aynı durumda çalışınca ve bebek olunca böyle işyerimden de biliyorum hiçbirinin eşi yardım etmiyor pek maalesef. Hanş kavga etmek emir vermek yerine güzellikle söyleyin etkili olabilir.
önce kendini disipline sok. mesela çocuğun çantasını akşamdan hazırla. sabah yarım saat önce kalk bebeğinin mamasını yap. sonra kendin hazırlan. bebeğini gülerek ve mıncıklayarak uyandır. uyanıksa aynı oyunları yap. kucağına alıp havalara uçur. kahkaların onu sakinleştirir. mamasını yedir. üzerini giydr ve onunla sürekli konuş. erkeklerin eğitimi tuvaleti öğrenene kadar. bir erkek asla ve asla yardım etmez. ondan böyle birşey bekleme. benim üç tane var. sabah kalkıp önce ortanca kızı hazırlayıp kreşe gönderiyorum. o arada market alışverişi yapıp eve dönüyorum. sabah kahvaltısını hazırlarken de o ğün ki yiyecek yemeği ocağa koyuyorum. büyük kızı kaldırıp kreşe hazırlıyorum. o sırada bakıcı geliyor. oğlanın altını üstünü değiştiriyor. bende hazırlanıyorum ve kahvaltıya oturuyoruz. sonra eşim kalkıyor ve kahvaltı bile yapamadan çıkıyor. bende tüm bu atraksiyondan sonra işe gidiyorum. bu hal her gün aynı. akşama kadar tüm iş stresinden sonra eve dönüyorum. çocuklarla oyunlar oynuyoruz. saat 8-9 arası yatırıyorum. bundan sonra tv izliyor, kitap okuyor veya ders çalışıyorum. eşim geliyor geç bir saat ve tavuk gibi erkenden yatıyorsun, tüm işi bakıcı yapıyor sen ne yapıyorsun, sürekli yatıyorsun, sürekli telefon elinde face takılıyorsun gibi beğenmeme sözleri söylüyor. haa bu arada yemek hazırla, çay demle, pasta yap gibi de istekleri oluyor arada.Bir süredir çalışıyorum, Yaklaşık 2 yıl çalışmaya ara vermiştim.
Henüz ev, iş, çocuk üçgenine tam manasıyla adapte olamadım.
Çok yoruluyorum, yetişemediğimi hissediyorum.
Her sabah kalkıp binbir stresle hem kendim hem bebeğimi hazırlamaya çalışıyorum.(kayınvalideme götürüyoruz)
Bebeğim ben hazırlanana kadar kıyametleri koparıyor haklı olarak benimle ilgilenin diye.
Babası kafasını çevirip yattığı yerden bakmıyor bile çocuğun suratına.
E doğal olarak tam hazırlanamadan mamasını hazırlıyorum, üstünü giydiyorum, altını değiştiriyorum.
Çocuğu olanlar anlar halimden, yerinde durmuyor, huysuzlanıyor, yemek giymek istemiyor.
Bütün gün göremeyeceğim için mümkün olduğunca stresimi bebeğime yansıtmamaya uğraşıyorum.
Ben bu kadar çabalarken eşim kalkıp bi işin ucundan tutmuyor.
Evden çıkmamıza 15dk. kala anca kalkıyor yataktan kendisi hazırlanıp dikiliyor başıma.
"hala hazır değil mi bu çocuk? Geç kaldık.. yarım saat erken kalksan ölür müsün?"..
Yetişemedim şu çantasına bez falan koyuver desem "zaten sadece senin hazırlanman 1 saat neden erken kalmıyorsun?" .. demeye başlıyor.
Çoğu zaman saçımı başımı apartmandan çıkana kadar yapmaya çalıyorum, çıkarken şöyle bi aynaya bakıp "heh tamam olmuşum" diyemedim bi gün bile.
Bu arada normal zamanlarda pratik hazırlanır onu kapıda ben beklerim, o dolanır durur evin içinde.
Bişey söylesem kavga çıkıyor, çocuğun yanında sabah sabah bağrışmak vicdanımı darmadağın ediyor.
Bu yüzden çoğu zaman susmayı tercih ediyorum.
Lafa geldimi çocuğunu çok sever, çok titrer, herşeyine koşar.
Ama çocuğu için bi 15dk. önce totosunu kaldırmaz yataktan.
Her sabah aynı, her sabah kavga gürültü.
Bütün enerjimi emiyor, sömürüyor artık
Eşiniz uyansa bile bbeeğinizin altını değiştiremez, hadi değiştirse mama yapamaz vs. Yani sizin erken uyanmanız lazım yine de her halukarda yetişemiyorsanız. Önce kendinizi hazırlayın bebeğiniz uyanmadan, kıyafetlerini akşamdan hazır edin giydirin. Eşinizi de uyandırın siz hazırlandıktan sonra ve en azından kıyafetinin giydirilmesinde çanta hazırlamasında yardım isteyin ama erken kalkın ki laf diyemesin. Her kadın aynı durumda çalışınca ve bebek olunca böyle işyerimden de biliyorum hiçbirinin eşi yardım etmiyor pek maalesef. Hanş kavga etmek emir vermek yerine güzellikle söyleyin etkili olabilir.
Biz de önceden öğrenmiyoruz sonucta ben ilk bir hafta öyle kötü bağlamıştım ki sürekli çiş kacırıyordu : )erkek neden alt değiştiremiyo yada mama yapamıyor , bunlar için tek gerekli şey ellerimiz !
biz de ki el de erkek de ki ne
erkeklerin eli biberonu tutamayacak kadar ince ve narin zahirBiz de önceden öğrenmiyoruz sonucta ben ilk bir hafta öyle kötü bağlamıştım ki sürekli çiş kacırıyordu : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?