- 17 Kasım 2021
- 500
- 2.319
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu sorun eşinizle sizin aranızda. Aynı şeyi sizin anneniz yapsaydı eşinizin annenizin karşısına dikilip konuşması hakkında ne düşünürdünüz? Sizin annenizle konuşup bu konuyu sonuca ulaştırmanız gerekmez miydi? Siz yapmadıysanız eşiniz sizinle konuşurdu annenizle değil. Ayrıca müsait olmadığınızı söylrmişsiniz ve onları emrivakisi üzerine eve dönüp normal davranmışsınız şimdi karşısına dikilip ne diyeceksiniz.Haklı olabilirsiniz. Peki şuan için bir çözüm öneriniz var mı ? Dikilip karşılarına konuşmalı mıyım mesela ?
Ona anlatıyorum zaten. Zaman zaman hak veriyor ama ana baba hakkı vs diyor. Anam babam bana ne kadar analık babalık yapıyor kısmını düşünmüyor.Neden birilerinin karşısına dikiliyorsunuz ki? Bunlara izin veren eşiniz, ona anlatacaksınız. Bugün aile olur yarın akraba sonra arkadaş. Eşinizde bu hizmetçi ruh varken kullananı çok olur. Kaç tanesinin karşısına dikileceksiniz?
Mantıklı. Bazı alanlarda yaptım bunu devam ettireyim o zaman.Direkt münakaşaya girmeye gerek yok. Ben böyle planladım böyle istiyorum gelmiyorum diyip geçin. Siz dert edeceğinize onlar etsin. Bu insanlarla düzgün konuşsanız dozu daha da arttıracaklar gerek yok. Bildiğinizi okuyun.
Ben istedikleri çoğu şeyi yapmıyorum. İşim var diyorum yapmak istemiyorum diyorum ama eşim hiç hayır diyemiyorSiz isterseniz kendinizi parçalayın kocan böyle oldukça sen seve seve kayınvalidenin dediği gibi yaşayacaksın . Bir çeşit kukla gibi geçmiş olsun .
Ana baba hakkı kadar sizin eşlik olacak çocuklarınızın evlatlık hakkını önemsemeyecek çünkü nasılsa koltuğunun altındasınız , ne yapsa bi yere gidemezsiniz ama kök aile , arkadaş , akraba vs öyle değil, vermeyi kestiği an yüzüne bakmazlar. Mesele ana baba hakkı değil , onaylanma ihtiyacı. Halk arasındaki tabirle eşiniz el iyisi.Ona anlatıyorum zaten. Zaman zaman hak veriyor ama ana baba hakkı vs diyor. Anam babam bana ne kadar analık babalık yapıyor kısmını düşünmüyor.
Sonuç olarak eşinizin hayır diyememesi direk sizin hayatınızı etkiliyorBen istedikleri çoğu şeyi yapmıyorum. İşim var diyorum yapmak istemiyorum diyorum ama eşim hiç hayır diyemiyor
Ben tek bir yere takildim.. esin o kadar borcla evleniyor senin haberin yok.. kisaca omurluk dedigimiz bir yola hayat arkadasini kandirarak, kazik atarak giriyor.. ne kadar saglam bu evliligin temeli sence?ne yapsa esin sasirmaman lazimHerkese merhaba . Buraya içimi dökmeye geldim çünkü aşırı bunaldım nereden başlayacağımı da bilmiyorum ama aşırı bunaldım anlatmam lazım.
Öncelikle 1.5 yıllık evliyim. Kayınvalidem dışarıdan hiç kimsenin işine karışmayan sevimli bir kadın gibi duruyordu. Kayınpederimin ve kayınvalidemlere bize maddi olarak hiçbir desteği olmadı asıl sinirlerim buradan başlıyor zaten. Eşim evlenmeden ailesinin faturalarını marketini ihtiyaçlarını her şeyin karşılamış evlenirken yaklaşık 70 bin borçla evlendi. Ben bunu sonradan öğrendim tabi bu kadar olduğunu. Para yok değil kayınvalidem aşırı hesapsız bir kadın olduğu için ellerinde para kalmıyor. Neyse maddi olarak yoklar yani aile olarak . Eşim askere giderken kayınvalidem de kayınpederimde Giresun’a köye gittiler işleri varmış diye. Manevi olarak da yoklar bu durumda bence. Evleneceğimize bir hafta geldi kayınvalidem felan. Eşim 3 erkek kardeş. Ama içlerinde en çok ailesine susan en merhametli bazen de afedersiniz en salak eşim. Bir tane eski külüstür bir araba aldık hemen başladılar şurdan al bizi oğlum şuraya götür bizi oğlum. Bunlar normal şeyler olabilir tabi ama maddi manevi olmayan bir ailenin bu kadar kullanması bana batıyor. Senenin zaten bilmem kaç ayı köydeler. Kayınvalidem buraya geldi hep yanına çağırıyor eşimi gel benimle dur vs. Asıl olay da bayramın üçüncü günü yaşandı ilk iki gün onlardaydık üçüncü gün yengesini alırım da size geliriz dedi bana ben de annemlere daha gidemedik anne orda olacağız dedim sonra eşime dedi yarın size geliriz diye eşimde aynısını dedi üçüncü gün beni aradı nerdesin diye annemlerdeyim dedim eşimi aramış biz geliyoruz eve geçin diye. Kadın ne derse yaptırmaya çalışıyor ve emrivaki konuşuyor yapacaksınız edeceksiniz bilmem ne. Yarın köye dönecek ben de annemle İstanbul’a gideceğim. Bugün yine çağırmış gitmeden gel de göreyim diye eşim de e kadıncağız çağırıyor diyor. Eşimi takmak aç mı tok mu iyi mi yorgun mu ne durumda. Eşim de pervane ve görmüyor gram değer verilmediğini anlamıyor çıldırıyorum bu durumlara.
Çok karışık oldu kusura bakmayın . Ben de her şeyi eşimle tartışıp karşı tarafa bir şey diyemiyorum sizce artık bende konuşmaya başlamalı mıyım ?
Bastan hatayı annenıze 3.gun gıderek yapmıssınız ne munasebet?Benım annem uzak akraba mı 3.gune atayım.Hadı 1.gun kvdeye gıdıldı tmm,2.gun annenıze gıtmenız lazımdı.Öyle yuzverırsenız kadıncagız olur kvde.Vermeyeceksınız.Herkes yerını bılecek.Herkese merhaba . Buraya içimi dökmeye geldim çünkü aşırı bunaldım nereden başlayacağımı da bilmiyorum ama aşırı bunaldım anlatmam lazım.
Öncelikle 1.5 yıllık evliyim. Kayınvalidem dışarıdan hiç kimsenin işine karışmayan sevimli bir kadın gibi duruyordu. Kayınpederimin ve kayınvalidemlere bize maddi olarak hiçbir desteği olmadı asıl sinirlerim buradan başlıyor zaten. Eşim evlenmeden ailesinin faturalarını marketini ihtiyaçlarını her şeyin karşılamış evlenirken yaklaşık 70 bin borçla evlendi. Ben bunu sonradan öğrendim tabi bu kadar olduğunu. Para yok değil kayınvalidem aşırı hesapsız bir kadın olduğu için ellerinde para kalmıyor. Neyse maddi olarak yoklar yani aile olarak . Eşim askere giderken kayınvalidem de kayınpederimde Giresun’a köye gittiler işleri varmış diye. Manevi olarak da yoklar bu durumda bence. Evleneceğimize bir hafta geldi kayınvalidem felan. Eşim 3 erkek kardeş. Ama içlerinde en çok ailesine susan en merhametli bazen de afedersiniz en salak eşim. Bir tane eski külüstür bir araba aldık hemen başladılar şurdan al bizi oğlum şuraya götür bizi oğlum. Bunlar normal şeyler olabilir tabi ama maddi manevi olmayan bir ailenin bu kadar kullanması bana batıyor. Senenin zaten bilmem kaç ayı köydeler. Kayınvalidem buraya geldi hep yanına çağırıyor eşimi gel benimle dur vs. Asıl olay da bayramın üçüncü günü yaşandı ilk iki gün onlardaydık üçüncü gün yengesini alırım da size geliriz dedi bana ben de annemlere daha gidemedik anne orda olacağız dedim sonra eşime dedi yarın size geliriz diye eşimde aynısını dedi üçüncü gün beni aradı nerdesin diye annemlerdeyim dedim eşimi aramış biz geliyoruz eve geçin diye. Kadın ne derse yaptırmaya çalışıyor ve emrivaki konuşuyor yapacaksınız edeceksiniz bilmem ne. Yarın köye dönecek ben de annemle İstanbul’a gideceğim. Bugün yine çağırmış gitmeden gel de göreyim diye eşim de e kadıncağız çağırıyor diyor. Eşimi takmak aç mı tok mu iyi mi yorgun mu ne durumda. Eşim de pervane ve görmüyor gram değer verilmediğini anlamıyor çıldırıyorum bu durumlara.
Çok karışık oldu kusura bakmayın . Ben de her şeyi eşimle tartışıp karşı tarafa bir şey diyemiyorum sizce artık bende konuşmaya başlamalı mıyım ?
Artık sutten kes desenıze.Bugün de çağırıyor eşimi gel gitmeden göreyim diye. Yarın da beni bırakırsın işten saatlerini ayarlarsın diyor. Yahu zaten yarın da göreceksin o zaman işte niye zırt pırt çağırıyorsun
İki gün annesinde kalmayı siz mi istediniz, kendi ailenizi üçüncü güne atma sebebiniz eşiniz değil mi mesela?Eşimin kendisiyle ilgili bir sorunum yok. Ailesine karşı aşırı fedakar olması sorun.
Eşimin kendisiyle ilgili bir sorunum yok. Ailesine karşı aşırı fedakar olması sorun. Aynı şeyi benim aileme de yapar ama benim ailem sömürücü değiller. Kendi ailesinden daha çok düşünüyorlar ona sinir oluyorum.
Akıllı adam, sizi ürkütmeyecek ki ailesine 1000 ev parası akıtabilsin. Siz de zaten açta açıkta koymuyor diye şükür edebilen birisiniz . Sizi çok iyi tanıyor, sizi idare etmenin yollarını bulmuş kafası rahat.Bir de eşim beni zorlamıyor gidelim gelelim diye. Kendisi hayır gelmem diyemiyor bana illa gidelim kalalım gibi bir şeyi olmuyor. Ben bu kadar kendini ezdirmesine saydırmamasına kendine karşı kör olmasına kızıyorum
Bir de eşim beni zorlamıyor gidelim gelelim diye. Kendisi hayır gelmem diyemiyor bana illa gidelim kalalım gibi bir şeyi olmuyor. Ben bu kadar kendini ezdirmesine saydırmamasına kendine karşı kör olmasına kızıyorum