Her istediğini yaptıran kayınvalide bezdim

Normal davrandım. Gelmişler sonuçta artık diye ama burda da kendime kızdım. Sanırım bazı şeyleri bekli etmem gerekiyor artık
Sizin yaptıklarınızi ben de yaptım geçmişte. Çok büyük hataymış. Çünkü kv nin öyle davranması, direkt annenizi yok sayması ve saygısızlık yapması anlamına geliyor. Üç gün bayramda onlarla olun, dördüncü gün kendi annenize gitmenize müsaade var gibi olmuş. Eşinizle net plan yapın bundan sonra. Bu planın dışına asla çıkmayacağız diye anlaşin. Yoksa sınırlarınızı gevşek bulup sürekli ihlal ederler. Üçüncü gün annemdeyiz gelemeyiz diye net konuşup gitmeseydiniz bir daha tekrar etmeyeceklerdi muhtemelen. Ama şimdi bunu bir daha yapacaklar ve bu sefer kavga çıkacak. Ben olsam bir dahaki bayramda ilk gün aileme gider, ikinci ya da üçüncü gün onlara giderim. Laf ederlerse de diğer bayrami üç gün sizinle geçirdik, bu sefer de ailemle olmak istedim. Bu benim tercihim diye terslemeden net olarak konuşun. Sizi şikayet edip kavga çıkartıp eşinize kötü göstermeye calisacaklardir. Bu oyuna gelmeden sert konuşmadan ifade ederseniz eşiniz de size saldıracak bahane bulamaz. Yine de dolduruşa gelirse gerçek yüzünü erken görmüş olursunuz. Nihayetinde eşiniz annesine kızmış ama yine de kalkıp gitmiş, yengeme anneme ayıp olur ama eşimin annesine daha ayıp olur diye düşünmemiş. Annemin yaptığı çok ayıp ve art niyetli dememiş

Her ne kadar eşinize toz kondurmasanız da, evliliğinizin direksiyonunda kendisi bulunmakta. Berbat bir sürücü olduğunu da 3.bir göz olarak yazayım.

Herkese merhaba . Buraya içimi dökmeye geldim çünkü aşırı bunaldım nereden başlayacağımı da bilmiyorum ama aşırı bunaldım anlatmam lazım.
Öncelikle 1.5 yıllık evliyim. Kayınvalidem dışarıdan hiç kimsenin işine karışmayan sevimli bir kadın gibi duruyordu. Kayınpederimin ve kayınvalidemlere bize maddi olarak hiçbir desteği olmadı asıl sinirlerim buradan başlıyor zaten. Eşim evlenmeden ailesinin faturalarını marketini ihtiyaçlarını her şeyin karşılamış evlenirken yaklaşık 70 bin borçla evlendi. Ben bunu sonradan öğrendim tabi bu kadar olduğunu. Para yok değil kayınvalidem aşırı hesapsız bir kadın olduğu için ellerinde para kalmıyor. Neyse maddi olarak yoklar yani aile olarak . Eşim askere giderken kayınvalidem de kayınpederimde Giresun’a köye gittiler işleri varmış diye. Manevi olarak da yoklar bu durumda bence. Evleneceğimize bir hafta geldi kayınvalidem felan. Eşim 3 erkek kardeş. Ama içlerinde en çok ailesine susan en merhametli bazen de afedersiniz en salak eşim. Bir tane eski külüstür bir araba aldık hemen başladılar şurdan al bizi oğlum şuraya götür bizi oğlum. Bunlar normal şeyler olabilir tabi ama maddi manevi olmayan bir ailenin bu kadar kullanması bana batıyor. Senenin zaten bilmem kaç ayı köydeler. Kayınvalidem buraya geldi hep yanına çağırıyor eşimi gel benimle dur vs. Asıl olay da bayramın üçüncü günü yaşandı ilk iki gün onlardaydık üçüncü gün yengesini alırım da size geliriz dedi bana ben de annemlere daha gidemedik anne orda olacağız dedim sonra eşime dedi yarın size geliriz diye eşimde aynısını dedi üçüncü gün beni aradı nerdesin diye annemlerdeyim dedim eşimi aramış biz geliyoruz eve geçin diye. Kadın ne derse yaptırmaya çalışıyor ve emrivaki konuşuyor yapacaksınız edeceksiniz bilmem ne. Yarın köye dönecek ben de annemle İstanbul’a gideceğim. Bugün yine çağırmış gitmeden gel de göreyim diye eşim de e kadıncağız çağırıyor diyor. Eşimi takmak aç mı tok mu iyi mi yorgun mu ne durumda. Eşim de pervane ve görmüyor gram değer verilmediğini anlamıyor çıldırıyorum bu durumlara.
Çok karışık oldu kusura bakmayın . Ben de her şeyi eşimle tartışıp karşı tarafa bir şey diyemiyorum sizce artık bende konuşmaya başlamalı mıyım ?
Geçtinşz mi eve peki aradığında

Eltim ilk kez gelecek evimize diye kalktık mecbur. Eşim de sinirlendi demiştik o kadar bugün yokuz diye dedi ama kendi kendine annesine yine hiçbir şey söylemiyor tabi.
Gördüm. Kalkmışsınız. Ne mecburiyetiniz vardı? Eltinizi arayıp buyün yokuz diyebilirdiniz. Siz de eşiniz gibi ipindne çektikçe geliyorsunyz.

Daha çok yeni evlisiniz Sınırınızı kavga etmeden inatlaşmadan çizin. Şimdi taşlanacağım ama kayınvalidem biraz emrivaki sever en basiti onlarda kalıp ertesi gün benim aileme kahvaltıya gideceksek bilmesine rağmen kahvaltı hazırlamıştım yumurta haşlamıştım vs der. Yemem. Eşim de yemez. Ama uğraştım diye duygu sömürüsüne girerse Ama ben sana kahvaltıya gideceğimizi, yemeyeceğimizi söylemiştim, derim. Tamam der. Gelin diye tutturduğunda yorgunum derim. Yine ama şu bu derse yorgun olduğumu ve yatıp uyuyacağım söylemiştim derim. Siz de eve dönmeyecektiniz. Ben evde olmayacağımı söylemiştim diyeceksiniz.siz 10 defa söyleyeceksiniz belki ama böyle böyle alışacak.

Daha çok yeni evlisiniz Sınırınızı kavga etmeden inatlaşmadan çizin. Şimdi taşlanacağım ama kayınvalidem biraz emrivaki sever en basiti onlarda kalıp ertesi gün benim aileme kahvaltıya gideceksek bilmesine rağmen kahvaltı hazırlamıştım yumurta haşlamıştım vs der. Yemem. Eşim de yemez. Ama uğraştım diye duygu sömürüsüne girerse Ama ben sana kahvaltıya gideceğimizi, yemeyeceğimizi söylemiştim, derim. Tamam der. Gelin diye tutturduğunda yorgunum derim. Yine ama şu bu derse yorgun olduğumu ve yatıp uyuyacağım söylemiştim derim. Siz de eve dönmeyecektiniz. Ben evde olmayacağımı söylemiştim diyeceksiniz.siz 10 defa söyleyeceksiniz belki ama böyle böyle alışacak.
Niye taşlanasın? Olması gereken sizin yaptığınız...
MEcburen döndük denmiş.
Mesajı bir kaç kez okudum. Hala neden mecburlar anlamadım

Niye taşlanasın? Olması gereken sizin yaptığınız...
MEcburen döndük denmiş.
Mesajı bir kaç kez okudum. Hala neden mecburlar anlamadım
Şundan taslanabilirim: kaynananız ne güzel size yemekler yapıyor kahvaltı hazırlıyor diye
😃 ama emrivakiden hoşlanmam, fedakarlık sosuyla süslenen emrivakiden de hoşlanmam.
Mecburen dönmek diye birşey yok, gerekirse kaynana mecburen dönecek evde olmayacağını bildiği birinin evine gittiği için

Herkese merhaba . Buraya içimi dökmeye geldim çünkü aşırı bunaldım nereden başlayacağımı da bilmiyorum ama aşırı bunaldım anlatmam lazım.
Öncelikle 1.5 yıllık evliyim. Kayınvalidem dışarıdan hiç kimsenin işine karışmayan sevimli bir kadın gibi duruyordu. Kayınpederimin ve kayınvalidemlere bize maddi olarak hiçbir desteği olmadı asıl sinirlerim buradan başlıyor zaten. Eşim evlenmeden ailesinin faturalarını marketini ihtiyaçlarını her şeyin karşılamış evlenirken yaklaşık 70 bin borçla evlendi. Ben bunu sonradan öğrendim tabi bu kadar olduğunu. Para yok değil kayınvalidem aşırı hesapsız bir kadın olduğu için ellerinde para kalmıyor. Neyse maddi olarak yoklar yani aile olarak . Eşim askere giderken kayınvalidem de kayınpederimde Giresun’a köye gittiler işleri varmış diye. Manevi olarak da yoklar bu durumda bence. Evleneceğimize bir hafta geldi kayınvalidem felan. Eşim 3 erkek kardeş. Ama içlerinde en çok ailesine susan en merhametli bazen de afedersiniz en salak eşim. Bir tane eski külüstür bir araba aldık hemen başladılar şurdan al bizi oğlum şuraya götür bizi oğlum. Bunlar normal şeyler olabilir tabi ama maddi manevi olmayan bir ailenin bu kadar kullanması bana batıyor. Senenin zaten bilmem kaç ayı köydeler. Kayınvalidem buraya geldi hep yanına çağırıyor eşimi gel benimle dur vs. Asıl olay da bayramın üçüncü günü yaşandı ilk iki gün onlardaydık üçüncü gün yengesini alırım da size geliriz dedi bana ben de annemlere daha gidemedik anne orda olacağız dedim sonra eşime dedi yarın size geliriz diye eşimde aynısını dedi üçüncü gün beni aradı nerdesin diye annemlerdeyim dedim eşimi aramış biz geliyoruz eve geçin diye. Kadın ne derse yaptırmaya çalışıyor ve emrivaki konuşuyor yapacaksınız edeceksiniz bilmem ne. Yarın köye dönecek ben de annemle İstanbul’a gideceğim. Bugün yine çağırmış gitmeden gel de göreyim diye eşim de e kadıncağız çağırıyor diyor. Eşimi takmak aç mı tok mu iyi mi yorgun mu ne durumda. Eşim de pervane ve görmüyor gram değer verilmediğini anlamıyor çıldırıyorum bu durumlara.
Çok karışık oldu kusura bakmayın . Ben de her şeyi eşimle tartışıp karşı tarafa bir şey diyemiyorum sizce artık bende konuşmaya başlamalı mıyım ?
Vallahi canım seni o kadar çok iyi anlıyorum ki senin kaynanan gibi ben de de var hatta daha fenası iki yıl nişanlı kaldım bir yıldır da evliyim Zaten nişanli iken bazı fenalıklar yaptı sineye çektim evlendikten sonra çok değişti benim kocam da senin koçan gibi bu arada yurtdışında kalıyorum kaynanam köyde üç yıldır sürekli kocamdan para istiyor ve araba aldırıyolar kendıne altın aldırıyorr sureklı buyuk mıktar paralar ıstıyor ve her ayy kocam hiçbir şekilde hayır demiyor kocamla beraber dört erkek kardeşler ve hepsi yurtdışında ama kocam her dediklerini yaptığı için sürekli ona yükleniyolar neyse biz bir ev almıştık kendimize Sinirinden ben o eve geçeceğim dedi kışın orada yazın kendi evimde kalacağım dedi kocam da tabii ki de tamam dedi ben de çok sinirlendim ama tepki veremedim gel zaman git zaman baktım ki sağda solda ev benim benim için alındı kendi zevkime göre dizecem dediğini duydum bir noktadan sonra patladım ve çok büyük tartıştık bir sabah kayın babam görümcem kaynanam beni arayıp bana bağırmaya başladılar oğlumuzun evidir gireriz falan baya olay büyüdü ve beni Oğluyla tehtid etti oğluma söylerim seni kapıdışarı eder gözünün yaşına bakmaz dedi o an açtım ağzıma yumdum gözümü ne varsa onu söyledim terbiyemi bile bozdum o kadar şey söyledim ki kadın birden kedi gibi oldu anladım ki ses etmediğin sürece seni hiçbir şeye saymıyorlar Ve şu an hakkını helal et helal et diye peşimde dolanıyor sana diyeceğim o ki sen Tepkini göstermezsen o kadın senin hayatını yaşantını sana zehir edecek

X