Her gün yemek yapmaktan bıktımmm

dogru haklisin daaa...sende yapmazsan kim yapacak kadinin gorevi bu degisteremiyoruz calisssa da calismasada[/QUOTE]
İşte ben yapmayınca giriyor mutfağa eşim yapıyor. Bazen birlikte yapıyorsun. Bazen dışardan söylüyorsun. Hiç canın istemezse kahvaltılık hazırlıyorsun ekmek arası yiyorsun falan. Bunları kabul etmeyen bir eşim olsa yani ben erkeğim hehe tavrında bir eşim olsa boşardım bildiğin. Yani herkes böyle düşünse hani nerde yazılı benim görevim olduğu din kuralı mı ahlak kuralı mı hukuk kuralı mı göster dese sonra da bölse işleri bizlikten çıkar yani. Yani bu yemek temizlil işlerini bi kere aşk sevgi göstergesi olmaktan çıkarmalıyız çünkü değil yani. Ne bileyim ben üzülüyorum gerçekten hem işte hem evde sürekli çalışanlara

yalnız bişi dicem, sıkı şekilde haftalık program yapmak gerek günde 3 çeşit yemek için
gerçi 3 çeşit ne olabılır kı?
çorba + pilav + ana yemek
aynı anda 2 ana yemek olmayacagına göre...
burada normal olmayan şey her gün değişik yemek istemek. her gün insan ne yapabılır kı.. geçen hafta pazara baktım sebze yok yahu
dolmalık biber
bamya
fasülye
enginar
bunlardan her gün yapsan 4 gün eder, bir müddet her hafta da bunlar yenmez, kalan günlerde de et yemegı veya kızartma yaparsın
çok zor çook. adam hiç mi yemek seçmiyor?

dogru haklisin daaa...sende yapmazsan kim yapacak kadinin gorevi bu degisteremiyoruz calisssa da calismasada
İşte ben yapmayınca giriyor mutfağa eşim yapıyor. Bazen birlikte yapıyorsun. Bazen dışardan söylüyorsun. Hiç canın istemezse kahvaltılık hazırlıyorsun ekmek arası yiyorsun falan. Bunları kabul etmeyen bir eşim olsa yani ben erkeğim hehe tavrında bir eşim olsa boşardım bildiğin. Yani herkes böyle düşünse hani nerde yazılı benim görevim olduğu din kuralı mı ahlak kuralı mı hukuk kuralı mı göster dese sonra da bölse işleri bizlikten çıkar yani. Yani bu yemek temizlil işlerini bi kere aşk sevgi göstergesi olmaktan çıkarmalıyız çünkü değil yani. Ne bileyim ben üzülüyorum gerçekten hem işte hem evde sürekli çalışanlara[/QUOTE]
Bu bira sans esin yardimci oluyor ve sana destek cikiyorsa sorun olmuyor...illaki hergun yemekte yapmiyoruzzz dusardan da yiyoruZ..ama calisan kadinlara lafim yok..sonucta evde ne varsa yenmeli saka ya bi yana isin girgiridayim..eslerimiz de hergun degisik yemek aramamali cok sukur bu konuda rahatim

Bu durumda ev hanımının bir yemek derdi var çalışanın bir sürü dogru haklisin daaa...sende yapmazsan kim yapacak kadinin gorevi bu degisteremiyoruz calisssa da calismasada[/QUOTE]

herkes kendi evinden sorumludur bence. çalışan bir kadın olarak gayette güzel iş bölümümüz var eşimle. şuan uzun bir yaz tatili dönemindeyim ve ev işlerini yemek vs ben yapıyorum. ama çalışırken olmuyor tabii. aksayabiliyor ki bu normal. robot değiliz sonuçta. bunu tartışmak bile anlamsız. ben erkeklerin ev işleri, yemek vs. yüzünden evde huzursuzluk çıkardıklarına inanmıyorum. ama eşlerinden görmedikleri anlayışı, sevgiyi, ilgi ve alakayı yemek vs. bahanesine bağladıklarını gördüm. aşk önemli, ev işleri kadar eşlerimiz işten geldiğinde "canım bugün günün nasıl geçti" diyor muyuz acaba? ev temizliği, yemek vs gösterdiğimiz itinayı onların iç dünyalarına gösteriyor muyuz? amacım polemik yaratmak değil asla. iyi bir diyalog bazen tozunu alamadığımız sehbanın üzerini örtüverir. sadece eşler arasında asıl önemli olan paylaşımlardır ve bu paylaşımların bize ne kattığıdır.

Bir kadının aldatılmayı konu ederek kendince laf yapıştırması ne kadar acı.
Bunu söylerken keyif almak...

Konuya gelirsek evet yapıyorum özenle kendimizi geçtim bır kızım var çünkü.

Hazır ürün, konserve yemek, pizza, hamburger, hazır meyve suyu vs. tadını bilmez kızım.

Haliyle çocuk da olunca mecbur yapıyorum, yapmalıyım.

Şu da var eşiniz gibi eşim olsa idi yapmazdım, mutfak orada.İnsan ertesi gun yenen yemekten zehırlenır mi?

Onca çocuk açlıktan ölürken.
Benim o yemeği dökmem insanlık mı?

Eşinize tek lafım var " zıkkımın kökü"

Ay okurken sistim vallahi nolmus kadin gerizekali demis nolcak ya bazen okadar sinir ediyorlar adami bu kocalar arkalarindan sanki hic konuşmuyorlaarr ay pardon seviye yuksek olunca konusmazlar:)) kocasi istese 3 degil 6 cesit yaparlar hergun kocasii ya:)))

Tam olarak bana benziyosun.......sanki duygularima tercuman olmus gibisin ...ayrica ben de film delisiyim...burcun kova mi acep?

Konu sahibi filmdelisi arkadaş dogru diyo bakis acını değistir...veya bakıs açını degil kocanı değistir..belki o daha kolaydir..

Yoksa sen mi kovasın
bir kova yemek yapmaya bayılıyor
ilk ke z rastlıyorum :)

eski üyeyle ne alakası var bu konunun ,burası babanın çiftliği mi ki tolerans göstersin ben eski üyeliğimle beraber toplamda 8 yıldır üyeyim ama yeri gelince 20 gün banlanıyorum
Siz iletişimi bilmiyorsunuz bu bir ,gerçekten bazen değil çoğu zaman saçmalıyorsunuz bu da iki ..Yeri gelince yardım istemeyi biliyorsun ama limoncu28 O zaman buradakiler haklı oluyor değil mi ?
Senin gibi birinin kocasına gerizekalı diyen birini tutması beni çok şaşırtmadı zira sen de kocanı adam yerine koymuyorsun..Bu adamlar ne günah işledi de sizi buldu gerçekten merak ediyorum..
Kendi beceriksizliklerinizi burada mahalle ağzıyla konuşarak kapatamazsınız !
Buraya konu açan üyeye ahhhhh canım haklısın ne kadar enbesil bir adam her gün yemek mi istenir yaa deselerdi o zaman bu ağızla konuşmayacaktın değil mi ?
Bence sen otur kocanın binbir emekle kaandığı o alın terini köftecilerde,kokoreççilerde nasıl tükettiğini düşün arada da bir yumurta kırıp adamın gönlünü et ..Değirmenin suyu her zaman düz akmaz haberin olsun

Iyide konu sahibi sevmiyor, istemiyor ve haklinda. Biri sana "yeni carsaflari gözü kapali bir kokla, bak ne güzel yumusatici kokuyor, temiz kokuyor, bak yatagini bakteriden arindirip temizledigini düsün" dese senin hosuna gidermiydi? Ki yataklari degistirilmesi olacak olan birsey fakat her gün 3 cesit yemek yapmak israftan baska birsey degil.

Ha sen yemek yapmayi seviyorsun, ama herkes öyle olmak zorunda degil. Önemli olan bir yemek olmasi, doymak. Bu pizza ilede olabilir, dünden kalmis dolma ilede olabilir, fakat konu sahibin esi bunu kabul etmiyor. Esini istemedigi seye zorluyor.

Konu sahibin tavsiyem ise bu adamin derhal bir psikologa gitmesi. Düsüncesi hic normal degil. Sende adamin dedigini yapma. Bir gün pizza siparis et, diger gün dünnden kalma yemegi isit. Eger itirazi var ise "buyur, mutfak orada " dersin. Cok fazla yüz vermisin esine gercekten.

Haftalık liste yapın pazardan oturun kararlaştırın. Ben küçük kızımın menüsünü öyle yapıyorum bizde Allah ne verdiyse işte ama genelde aynı sebzeler oluyor. Mesela bir hafta kabaktan dolma yaptıysak bir hafta kabak kavurması oluyor gibi.

bir arkadaş demiş yemek yapmak sanattır diye kesinlikle öyle,

yaparken keyif alıyorum tabi bazen benimde tıkandığım noktalar oluyor

öyle durumlarda elimdeki malzemeyi google amcaya soruyorum neler yapabilirim diye

3 çeşit yemeğim olacağı zamanda aolur 1 çeşit de

evimizde çok şükür ne yemek seçilir nede günlük yemek pişmesi beklenir

Dondurucuya pratik yapabileceğin şeyler atabilirsin. Mesela kuru fasulye nohut bezelye barbunya vs gibi yiyecekleri haşlayıp bir pişirimlik poşetle ve Dondurucuya yerleştir. O zaman erinmiyor insan.. ben taze fasulyeyi bile dometesle kavurup koyuyorum, bamyayi da ayiklayip yerlestirmek yeterli. Ayrica ıspanagi yikayip doğrayıp poşetleyince çok pratik oluyor. Börek yapacaginda hazirda doğranmış yikanmis ispanak olduğunu bilmek yemek yapacağın ruh haletin iyi olmasa bile insani zorlamiyor. Tavsiye ederim
Ayrica hazir köfte, hamburger, hazir döner gibi yiyecekler alıp canin yemek yapmak istemedigindw ya da ek yemek bulamadiginda çeşit olarak kullanabilirsin..

Ben yemek yapmayi çok severim öğlen eşim yemeğe gelir. Akşam da hafif şeyler yaparak günü geçiririz. Yapmaya zorunlu olduğun şeyi eglenceli hale getirmeni öneririm yemek sitelerinden değişik yemekler öğrenebilirsin...

Kolay gelsin

Çalışmaya başlamadan önce zevkle isteyerek severek yaptığım yemek işini çalışmaya başlayınca eziyet gibi geldi ilk dönemler. Ana kucağını özledim ozamanlar
Sonra sonra alışıyo insan. Bende bi kaç arkadaş gibi haftalık yapmasam da 1 2 günlük menü bakıyorum netten.
Benim eşimde ertesi güne kalan yemeği pek yeme taraftarı değildir.
O yüzden ikimize 1 günde yetecek kadar yapıyorum.

ben hergun kocaya ayri çocuklara ayri pisiriyorum , kendimde otlnaiyorum hepsinden
bide 5 ay lik bebek var o ne yiycek diye korkumden ek gidaya geçemiyorum :))))

haftada bir hamur isi kurtaricim
bigunu kesin makarna :)
bigin ekmek arasi kofte yada altin balik tarzi biset yanina salata vs
oyle boyle derken doyyoz sukur

Benim işim de daha karisik.

Benim esim corba cok sever. Ama cocuklara yaptigim corbayi yemez. Misal yoğurtlu, kiymali, ayranli corba yaparim cocuklar yer esim yemez. Cunku bu tarz corbalari sevmez. Etli yada kiymali yemekleri sevmez. Cocuklar vitamin alsin diye kiymali yaparim ona kiymasiz.
Misal tavuklu sehriye corbasi. Cocuklar yer esim yemez. Kiyma sadece kofte olarak yenir. Esimin huyu bu.

Bazen cocuklara bazen esime bazende kendime ayrı yapardim. Kendiminki dietteyken tabi. Yoksa ben cocuklarla beraber takilirdim

Bazen canim istemeyince yapmiyorum disaridan yiyoruz. ama enerjim yerindeyse hergün iki cesit yemek yapiyorum. Esim tek cesit yapi diyor hatta. Iki kisi yiyemiyoruz o yemekleri, cöpe gidiyor sonunda.
benim yemek yapmak hosuma gidiyor aslinda. Ama severek yaptigim yemekleri yiyemiyorum.
Esime gelince yumurta kirar yer. Kayinvalidem hastayken bile ne istersin diye sormamis, alismamis yani bizim ki.
Hazir kizartma koy önüne yer balli balli.
Nasil alistiysa öyle gider. Ben zorluyorum yemek ye diye hatta.
Sizinkini önceden yemek konusunda cok simarttilarsa, ondan olabilir.. =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…