Her gün yemek yapmaktan bıktımmm

Aynıyız canım bende geçen yaz temmuzda evlendim. Soruyorum eşime bugün ne yapayım bilmiyorum kafana göre takıl diyor. Ama hergün bir fikir yürütmek çok sıkıcı canım ya
Ben yolunu buldum gibi liste 2 haftalık ohh kafam rahat

Takvimlerde yazardi gunun yemegi :))
O takvimler eskide kaldı canım :) gerçi eskiden yemek yapmak daha zordu. İnternet yoktu. Ben yemek yapmayı hiç bilmeyerek evlendim. Fakat önüme gelen tarifi en güzel şekilde yapıyorum. Yemek yapmayı artık öğrendim şimdi iş bugün ne yapsama geldi. Sebze yemeklerini sevmiyor. Bakliyatlardan da ben bıktım. Hergün ne yapsam düşünüyorum

Tavuk sote, firinda sebzeli tavuk, makarnali tavuk
Et sote, firinda sebzeli et yemegi olabilir.
Balik tava kizartma ya da bugulama olabilir.
Patatesi de cok kullanabilirsiniz. Yemek olur, kizartma olur, salata olur, haslama olur.

Hamur isleri, borek morek corek :))

Yumurta da her zaman iyidir. Omlet, menemen, rafadan. Bu kahvaltilik yediginiz zamanlar.

Aklima bunlar geldi.

Ben de hic sevemiyorum yemek yapmayi.
Yemek yapmayi sevenler cok sanslisiniz :))

Yemek yapmak iyide bulasiklari biri yikasa keske:) ya buzdolabi icat edilmis, yemek niye mikrop kapsin? Buarada 3 gune kadar yeriz buzdolabindaki yemegi.. o lokantalarda yediginiz bazi seyler bir hafta 10 gun duruyo rafta onunuze gelince yiyoruz, ama evde durani ertesi gun atiyoruz.

Herkes sever herseyin tazesi olsun, ama bazen az yemek yapsanda artiyo onu ne yapacaksin?

Kocam her gun taze istese, mutfak orda buyur yap sen ye bizde yiyelim derdim, daha anlamazsa zikkim yesin

Benimde derdim bulaşıklar
Bayagı bir çeşit yemek biliyorum kendimle bu konuda gurur duyuyorum
Ama nedense aklıma gelmiyor sunu yapayım şöyle degerlendireyim diye
Hep aynı yemekler aklıma geliyor
Degişiklik yapmak istesem ya malzeme eksik oluyor yada vaktim olmuyor
Hamarat olamadım hiç ya

Haftada bir dışarıda balık yapın
Yada ev kokmayacaksa evde yapın hem farklılık oluyor hem yanındaki salatayla beraber çok sağlıklı
Sebze yemeği olmazsa olmaz ama ya bütün yemekler sebzeyle olur
Patates kızartması seviyorsa ona patates yapın siz ıspanak pırasa karnabahar gibi şeyler yersiniz

Ben yemekleri 2 gün yetecek şekilde yapıyorum. 1-2 gün dışarda yiyoruz . O yüzden yemek yapmak bunaltmıyor.

6 yıllık evliyim bir gün bile bugün ne pişirsem diye düşünmedim,ikinci güne kalan yemeği ben de yemem,o yüzden küçük tencerede o günlük yaparım. Ama ben ve eşim yemek ayırt etmiyoruz o yüzden ne pişeceği dert olmuyor. Eğer Eşiniz yemek seçmiyorsa ne aldıysa onu pişireceksiniz. Haftalık pazar alışverişinde üç çeşit sebze alsa, bir gün bakliyat, bir gün et veya tavuk, aradaki günlere de sebze yemeklerini sıkıştırsanız,hafta sonu da balık, böylece bir düzen kurabilirsiniz.

Aslında sıraya koyulmalı haftalık plan yapılmalı
yemek yapmayı seven biri değilse züluö resmen kadına her gün 3 çeşit
Üstüne onu yemem bunu yemem diye yemek seçen biriyse tam çıldırmalık
Haftada bir gün dışarıda kebap tavuk pizza gibi bir şey söylenebilir
Haftanın başka günü evde yada dışarıda balık günü yapılabilir
Haftanın iki günü sebze yemeği diğer günler bakliyat ve et yemeği
Bir günde evdeki malzemelerle kahvaltılık menemen geçiştirilir
Her gün her gün özel aşçı mıyım menü çıkarayım
Benim yaptığım bu yiyen yesin yemeyen sesini kessin yada kendi yapsın derim çıkarım kenara
Erkeklere alıştırmamak lazım yoksa hep daha fazlasını istiyorlar yapmayınca suçluyorlar

Erkekler ellerini manikür suyunda bekleten kadınlar için ellerini ıspanak suyunda heder eden kadınları bir güzel harcarlar
Biraz bakımlı kadın gördüler mi ağızları açık ayran budalasına dönüyorlar
İçine yumurta kabuğu girmiş omleti çıtır çıtır yiyorlar
O yüzden bırakınız zıkkım kökü yesinler

Erkekler ellerini manikür suyunda bekleten kadınlar için ellerini ıspanak suyunda heder eden kadınları bir güzel harcarlar
Biraz bakımlı kadın gördüler mi ağızları açık ayran budalasına dönüyorlar
İçine yumurta kabuğu girmiş omleti çıtır çıtır yiyorlar
O yüzden bırakınız zıkkım kökü yesinler

Haftalik yemek plani yapmak ise yariyor. Ben insta yi baya kullanirim.
Hem ekonomik oluyor plan yapmak.

Bizim evde Yemek artar genelde ve evdekiler aliskin aksam dan kalani Öglen de yemeye..
Yanina belki degisik Salata veya meze olunca cocuklar dert etmiyor
Babalari ne olsa yer

Valla bende bıktım böyle biyler hazırlayıp buzluğa atmak lazım galiba gelince hemen pişirmeye hazır olsun

Ben artık haftalık yemek listesi diye bişey yapıyorum buzdolabının kapağına yapıştırıyorum akşamdan da ayıklamadır,soslamadır bunları yapıyorum geriye pişirmesi kalıyor öyle idare ediyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…