Her gün yemek yapmaktan bıktımmm

Ömrümü yedi ne pişireceğim derdi; eşim kahvaltısını ve öğlen yemeğini evden götürüyor, asla dışarıdan yemez, akşamları kahvaltı türü yemez. Yemeği akşam yenip ertesi güne işe götürecek kadar yapıyorum yani her gün taze yemek pişiyor. Pazardan en az üç dört çeşit sebze alıyorum, biri salata olacak şekilde. Çorba, ana yemek ve yardımcı yemek olarak üç çeşit pişiriyorum, Perşembeleri balık günü, c.tesi artan yemek varsa bitirme günü yoksa bakliyat yaparım, Pazar kızartma günü köfte, şnitzel, et vs... yanına kızarmış patates ve salata. Haftada iki gün kahvaltısına da değişik çeşit bir şeyler yaparım patatesli yumurta, menemen vs... ,dolabımda mutlaka zeytinyağlı bir çeşitte olur bunlara ilaveten, yaniiii mutfakta yaşıyor gibiyim

Haklisim recelcim ya,hele o ispanagi bir keresinde 12 kez yikadigimi bilirim
Artik yilda 2 3 kere,baska yok:)

Bıkmayan var mıdır ki??
Hele ne pişireceğim derdi ömür yer. Hergüne menü çıkaran var mıdr acaba?

Benim de oyle,bir cesit yapmaya girissem bile reflex sanki bakiyorum 3 tencere pisiyor:))
Esim dünkü yemegi yer,fakat cok fazla yapmiyorum miktarlari,corba artiyor genelde.
Kendime de mini tencereyle sebze filan derken yatak atacagim mutfaga neredeyse:)
Yemek yapmak güzel ya,bir yamaga ihtiyacim var sadece:))

Ne pişireceğimi bilirsem sorun yok ama kış için buzluk yapmama, her hafta pazara çıkmama rağmen tıkanıyorum bazen. Birde tüm bunlara arada misafir menüleri ekleniyor, birde eşim hamur işi yemez börek, mantı, makarna, pilav vs... o yüzden yardımcı yemekte zorlanıyorum bulgur, fırında mücver falan idare ediyorum işte. Birde kışın fasulye turşusu sorunumuz var, her sofrada mutlaka olacak

Arada kocalari da sokun mutfaga kizlar
Ha yok yapmam diyorsa da mutfagi ona sokun
Ne bu be asci misiniz es mi belli degil.
Analarinin evinde sanki cok cesit goruyorlardi da
Yok ya benim esim sorunsuz.
İş cikaran benim,cayi ocaga koyarken aklima gelip mini biber dolmasi yapip pisirmisligim var:)
3 cesit yapan da benim,esim aramaz,ama cocuklar var,yemek duzeni olan bir evin kiziyim,alistim sanirim.
Yoksa esim istese dediklerini duyardi benden kesin:)

Aa bugün fasulye tursusu kavurmasi yaptim,nasil ozlemisiiim:))
Ama hergun de cekilmez,eş karadenizli mi:))

Arada kocalari da sokun mutfaga kizlar
Ha yok yapmam diyorsa da mutfagi ona sokun
Ne bu be asci misiniz es mi belli degil.
Analarinin evinde sanki cok cesit goruyorlardi da

Benim ki girer mutfağa salata yapar, çay koyar, sofrayı kurar, bugün bulaşığı boşalttı mesela ama bazen diyorum ki girmese daha iyi çay koyduğunda arkasından yeri silmem, salata yaptığında tıkanan lavaboyu açmam gerekiyor benim ki dip köşe temizlikte iyi mutfaktan uzak durması daha hayırlı

Aynen onlar da yapsin. Ustumuze zimmetli degil ya ev isi. Biz de ortaklasa yapariz yemekleri. Mesela esimin zeytinyagli menusu cok iyidir,salatalari ve corbalari yapar. Ben genelde etciyim. Pilav yapilacaksa o benden olur. Bazen tamamen o hazirlar bazen de ben hazirlarim. Ne pisirecem konusu sorun degil,ille ki aklimiza bir sey gelir. Saglikli da beslenmeye calisiyoruz,e yeter yani daha da allahtan belamizi istemeyelim

Eşiniz Karadenizli mi? Çok güzel bir şey o ama ya o yüzden kızamadım eşinize

ben mutfağı severim ama bazen cidden bende sıkılıyorum.sıkıldığımda hiç kasmıyorum kendimi ya aparatif birşeyler ya da dışardan söylüyoruz.ya da kalkıp kendisi hazırlıyor.

O ben oluyorum, her gün menü çıkaran deli
Vallahi helal olsun.
Ben tıkanıp kalıyorum.
İki günlük pişiriyorum. Kuru bakliyat yapsam kimse çok yeme sürünür. Et balık birer gün yapsam kaldı geriye üç gün. Birine sebze yemeği yapsam kimse yemese kaldı bir gün ee ne pişircem şimdi!?
Sebze işi cidden can sıkıcı zaten. Çocuğun yiyip de tok yatacağı bir sebze kuru bakliyat günü yok. Yarı aç kalkıyor
Hiç sevmiyorum özetle yemek işini.

Ben yemeğin kalmasına asla izin vermiyorum ya haftada bir kalan yemekleri değerlendirme günü oluyor ya da çok az kalmışsa ısıtıp yemeğin yanında ortaya koyuyorum. Sebzenin yanına tok tutacak bir yardımcı lazım oluyor, bulgur pilavı can kurtaran gibi ama yinede tıkanıyorum bazen kış sebzelerinin yerine kışlık yaptığım şeylerden çıkarıyorum arada bir çeşidi güncellemek gerekiyor falan, velhasıl cidden zor iş bazen yemek uydurduğum bile oluyor en zoru çocuk tabi eşime bu yemeği bitirelim kalmasın diyorum yiyor garibim ama çocuklu düzen çok daha zor tabi

Eşiniz Karadenizli mi? Çok güzel bir şey o ama ya o yüzden kızamadım eşinize

Trabzonlu eşim
Fasulye turşusu olay bizde
Eylül sonu başlıyorum turşuları kurmaya ortalama 30-35 kilodan turşu yapıyorum, kilerimin her yeri fasulye yok turşusu yok smilası yok dibleliği, yok bakla yahnisi her yerimden taşıyor fasulyeeee

Oh mondiyo ne hatirlattin bana yaa
Ben dondurucuya diblelik koymamisim bu yil aaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…