Her gün yemek yapmaktan bıktımmm

Ben her gün taze yemek yaparım. Ama genelde tek çeşit yemek yaparım birer tabak tamam. Bugunki menüm mesela zeytinyağlı bamya yanına salata yaptım. Zor gelirse cacık yaparım. Ayda yılda bulgur pilav eklenir.adım hıdır elimden gelen budur

Dible en kısa tanımıyla fasulyeli pilavdır
Minik minik doğranıp haşlanmış fasulyeler bol soğanla kavrulur, azıcık domates eklenir üzerine pirinci ilave edilir az da karabiber katılır muhteşem olur
Biz karistirmadan kat kat yapiyoruz,bol soğan cok yakisir gercekten.
Pirinci ne kadar koyuyorsun,ben 3 kasik kadar koyuyorum,ornegin orta boy tencereye...

Biz karistirmadan kat kat yapiyoruz,bol soğan cok yakisir gercekten.
Pirinci ne kadar koyuyorsun,ben 3 kasik kadar koyuyorum,ornegin orta boy tencereye...

Karıştırırız biz, pilav kıvamında bol pirinçle olur, yani yarım kilo fasulyeye 1,5 bardak kadar pirinç koyuyorum. Orjinal dible sizin yaptığınızdır, bol tereyağı, bol fasulye, az pirinç

Bayat dediğiniz mi 2 günlük?
Bazı yemekler özellikle zeytinyağlılar bekledikçe, dinlendikçe güzelleşir.
Niye bayat olsun ki yemek, uygun koşulda soğutma ve ısıtmayla taptaze kalıyor.
Belki bayat sayılmaz ama taze de değil ben taze severim iki günlük yemeğe taze denmeyeceginden bayat dedim

Hele küçük çocuklar tam başa bela.
Bizim ufaklık bir ara et köfte yerdi, çok mu yaptım nedir şimdi asla yediremiyorum. Başıma ekşili köfteyi bela etti. Yapması da daha zahmetli. Arada havuç patates de yiyor diye uğraşıyorum.
Her gün bir kere çorba da yapmam gerekiyor yemek önüne. Bir de yemek yetmez gibi çorba seçeneği düşünüyorum.
Sebzede de sadece portakallı kereviz, kabak mücver, ıspanak yer. Karnabahar falan asla yemiyor. Kuru bakliyat da yemez.
Seçeneğim az.
Artık valla her yemeğin yanına makarna pilav basıyorum napayım.

Belki bayat sayılmaz ama taze de değil ben taze severim iki günlük yemeğe taze denmeyeceginden bayat dedim
Dediğim gibi doğru soğutma ve ısıtma yöntemiyle yemeğin 2 günlük olduğunu anlamanız mümkün olmaz.
Restoranlar batardı yoksa
Şaka bir yana, çocuklar olana kadar ben de günlük yemek yapardım, her gün farklı yemek istediğimden.
Ama zaman sıkıntısı yaşanınca, iki gün üst üste ya da araya başka bir yemek ve 2. Gün eski olana dönmek gibi yöntemlerim de var.

Kardeşim bu konuda iyi, küçük oğlu 3 yaşına girdi çok yemek seçiyordu, şimdi önüne yemesi gereken yemeği koyuyor bunu bitirirsen sevdiğin x yemekten yiyebilirsin diyor, bazen mesela 5 kaşık bundan yersen sonra şundan vereceğim gibi yaklaşıyor, sonuç başarılı her şeyden yiyor kuzu bu sayede, bazen karnı doyuyor sevdiği çeşitten vazgeçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…