Diblelik neOh mondiyo ne hatirlattin bana yaa
Ben dondurucuya diblelik koymamisim bu yil aaaaaaaaa
Oh mondiyo ne hatirlattin bana yaa
Ben dondurucuya diblelik koymamisim bu yil aaaaaaaaa
Diblelik ne
Ayyy çok lezzetli gibiiiDible en kısa tanımıyla fasulyeli pilavdır
Minik minik doğranıp haşlanmış fasulyeler bol soğanla kavrulur, azıcık domates eklenir üzerine pirinci ilave edilir az da karabiber katılır muhteşem olur
Ayyy çok lezzetli gibiii
Vallahi süper olur.Lezzetlidir yaptığım zaman resmini gönderirim sana, ayranla öğünlük yemek olur
Hergün yemek yapmak tan ve ne yemeği yapacağımı bilmemekten bıktım
Birer cm kesilmis,kaynar sudan gecirilmis taze fasulye.Diblelik ne
Biz karistirmadan kat kat yapiyoruz,bol soğan cok yakisir gercekten.Dible en kısa tanımıyla fasulyeli pilavdır
Minik minik doğranıp haşlanmış fasulyeler bol soğanla kavrulur, azıcık domates eklenir üzerine pirinci ilave edilir az da karabiber katılır muhteşem olur
Çalışıyor musunEşim taze yemek istiyor..g..zekaliii
Yemek mi istiyor yoksa yemegin yaninda pilav salatayi mi kasdediyorsun üç çeşit derkenSiz hergün 3 çeşit taze yemek yapıyor musunuz merak ediyorum da
Sen nasıl yiyorsun ki bende sevmem bayat yemeğiYa dedim dolaba koyayım 2 gün yeriz kıyamet koptu zehirlenirim diyor
Bayat dediğiniz mi 2 günlük?Sen nasıl yiyorsun ki bende sevmem bayat yemeği
Biz karistirmadan kat kat yapiyoruz,bol soğan cok yakisir gercekten.
Pirinci ne kadar koyuyorsun,ben 3 kasik kadar koyuyorum,ornegin orta boy tencereye...
Belki bayat sayılmaz ama taze de değil ben taze severim iki günlük yemeğe taze denmeyeceginden bayat dedimBayat dediğiniz mi 2 günlük?
Bazı yemekler özellikle zeytinyağlılar bekledikçe, dinlendikçe güzelleşir.
Niye bayat olsun ki yemek, uygun koşulda soğutma ve ısıtmayla taptaze kalıyor.
Ben yemeğin kalmasına asla izin vermiyorum ya haftada bir kalan yemekleri değerlendirme günü oluyor ya da çok az kalmışsa ısıtıp yemeğin yanında ortaya koyuyorum. Sebzenin yanına tok tutacak bir yardımcı lazım oluyor, bulgur pilavı can kurtaran gibi ama yinede tıkanıyorum bazen kış sebzelerinin yerine kışlık yaptığım şeylerden çıkarıyorum arada bir çeşidi güncellemek gerekiyor falan, velhasıl cidden zor iş bazen yemek uydurduğum bile oluyoren zoru çocuk tabi eşime bu yemeği bitirelim kalmasın diyorum yiyor garibim ama çocuklu düzen çok daha zor tabi
Dediğim gibi doğru soğutma ve ısıtma yöntemiyle yemeğin 2 günlük olduğunu anlamanız mümkün olmaz.Belki bayat sayılmaz ama taze de değil ben taze severim iki günlük yemeğe taze denmeyeceginden bayat dedim
Hele küçük çocuklar tam başa bela.
Bizim ufaklık bir ara et köfte yerdi, çok mu yaptım nedir şimdi asla yediremiyorum. Başıma ekşili köfteyi bela etti. Yapması da daha zahmetli. Arada havuç patates de yiyor diye uğraşıyorum.
Her gün bir kere çorba da yapmam gerekiyor yemek önüne. Bir de yemek yetmez gibi çorba seçeneği düşünüyorum.
Sebzede de sadece portakallı kereviz, kabak mücver, ıspanak yer. Karnabahar falan asla yemiyor. Kuru bakliyat da yemez.
Seçeneğim az.
Artık valla her yemeğin yanına makarna pilav basıyorum napayım.