Her Gün Pişmanlık!

Planlı hareket etmekle doğru karar vermişsiniz..Zemini hazırladıktan sonra ayrılırsınız olur biter..Tanışmanız,evliliğiniz büyük bir hata...Ama olmuş, herkes hata yapabilir yaşamının büyük bir kısmına mal olsa bile..Önemli olan bundan sonrası...
Bu kötü birliktelikten bile güzel bir pay çıkarın..Bebeğiniz var ,size anneliği yaşattı..Öyle düşünün...
Ayrıca yine çok şanslısınız aileniz size büyük destek..ÇAlışabilecek eğitimi almışsınız..Ya ailende ''sen istedin çekeceksin'' deseydi..

Birde kompleksli erkekler hiiç değişmez..Çevremde buna benzer hikayeye şahit oldum,oluyorum..Tahsil bakımından erkek sürekli aşağılıyor kadını duygusal şiddet uyguluyor ..Ve tanıdığım kadın sizin gibi cesur ve şanslı değil..Çünkü ailesi hiiç destek değil, yalnız..

Herşeyin hayırlısı arkadaşım..Bebeğini huzurlu bir ortamda büyütmen dileğiyle...

Son düzenleme:

hatalar taaaaa baştan başlamış.
nikahsız birlikte yaşamayı kabul etmemeliydin... yaşı ya da dul olması önemli değil, ama gelip adam gibi adabına uygun bi şekilde ailenin onayını almalıydı evlilik için...
ilköğretim mezunu olması ise ciddi bir sorun. kafa ve kültür birliği olmalı bir evlilikte.
bu evlilik bitmeli diyenlerdenim..

Aileniz ne kadar anlayıslıymıs kactıgınız halde sizi geri istemisler ve dügün yapmak istemisler babanıza kısmet olmamıs Allah rahmet eylesin, kimse kolay kolay yapmaz bunu, kacana dügün mü yapılır der cogu aile, olan oldu der gecerler, aileniz de arkanızda beklemeyin daha fazla, 2 aylık bebegi mahkeme vermez babaya merak etmeyin, ailenizin destegini de arkanıza alıp kurtulun bu adam' dan yeni bir hayat kurun kendinize ve bebeginize, ne kadar sıkıntılı seyler yasamıssınız, evet cahillik yapmıssınız keske mantıklı düsünüp hareket etseydiniz, ama olan olmus tabii gecmisi irdelemeye gerek yok bugüne bakın, zemininizi hazırlayıp bosanın bu adam' dan bir an önce, hayat cok degerli ve bir o kadar da kısa, bu adam' dan ayrılmamakla kendinize ve bebeginize kötülük etmis olursunuz, sizi aileniz' den ayırma istegini, hareketlerini görünce cinnet gecirdim zaten, ne hakkı var buna? kim ki o ya? ne sanıyor kendini? Yine söylüyorum kendinizi, bebeginizi ve ailenizi düsünün, onları da kendinizi de daha fazla üzmeyin.

Baştan sona yanlış bir evlilik neresinden tutsanız elinizde kalacak:26: nasıl kendinize bunları yaptınız ne kadar pişman olsanız yeridir Allah yardımcınız olsun sabır versin :26:

aklımdan geçenlerin aynısını yazmışsın arkadaşım ...

konu sahibi arkadaşım, şu hayatta insanın başına en olmadık işler geliyor, en olmadık hatalar yapılıyor....mühim olan bu hatalardan dönmek için sağlam adımlar atmaktır... Allah yardımcın olsun , hem senin hem de bebeğin için...

Tabiki hatalar biz insanlar icindir, herkesde hepimizde hatalar yapabiliriz ama bazen öyle seyler yapiliyorki buda hata kategorisinemi giriyor yoksa gercekten düpedüz insanlari ( anne ve baba ) hice sayip bencilce sirf o erkege odaklanip hayatini mahv etmek icin ucurumami atiliyor anlamis degilim.
Sonrada vaaaaah vaaaaahlar basliyor.
Belkide baban senin bu yaptiklarina dayanamayip kalp krizide gecirmis olabilir, bilemeyiz ama hangi vicdan, hangi yürek annesini babasini tüm ailesini ezip kimsenin tasvip etmedigi 15 yas kendisinden büyük vs. vs. bir adamla yasarki?
Bir annenin ve bir babanin nasil kalbini kirmayi göze alabiliyor bazi insanlar bunu anlamis degilim. Onlar her zaman sizin iyiliginiz icin varlar bu dünyada.
Ne ekersen onu bicersin, sanmaki bu yaptiklarin sana kar kalacak, gün gelecek devran dönünce o zaman annenin ve babanin kiymetini anlayacaksin.

Hersey bu hayatta adabiyla olur, herseyin bir zamani vardir, anne ve babanin bir saygisi vardir evlatlarinin yaninda.
Bes paralik elin adamina, gidipde niye bu dertleri genc yasta cekeyim??? Akil var mantik var...
Herkes kendi kaderini kendi cizermis...
Herkes hak ettigi yerdedir bu hayatta...Ben buna cok inaniyorum.
insan annesinin babasinin rizasini almadan mutlu olmasi cok zor.
Yahu ilim aski var, bilim aski var, hayat aski var, meslek aski var, aile sevgisi var, doga aski var, o kadar sevecek ve asik olunacak seyler varken bu hayatta gidip gidip su magandalari nereden bulursunuz?

Birde dikkatimi ceken sinek ölmüs gibi kisaca babanin kalp krizi gecirip öldügünüde öylesine anlatman gercekten yüregimi sizlatti.
Vaybe, iyiki cocugum yok...

Canım çok doğru söylüyosun..burda kendi hayatı önemli sonuçta..napsın babasını..anasının babasının sözüne itimat etseydi elinin tersiyle iter miydi..
Şimdi de bizler doğruyu söyleyince bize sinirleniyor..

ah canım vah canım küçükmüşsün olmuş bir şey dememizi bekliyodu herhalde..
Küçüktün madem, okulluk yaştaydın, olması gerekeniyapıp okusaydın.

Kendinden 15 yaş adama kaç, sonra da vah ben ne yaptım.
Bizim gibiler mi böyle konularda çok acımasız merak ediyorum ama yok ya, allah akıl fikir vermiş. Ve de Oku demiş.
ama sen okumamışsın.Biz napalım şimdi?

Her halti ye, her hatayi yap sonra herkes iyimser olsun, sevecen olsun, cicek böcek kelebek yorumlari yapsin.
Birsey olmaz canim ya, alt tarafi baban kalp kirizinden ölmüs, bossvveerrrr sen hayatina bak. Aman annen baban üzülmüsmüs tabki seni dogurmasaymislar dogurunca mecbur cekecekler dertlerini.
Bosver 15 yas büyük olsun senden, hayati yasamana bak. Olur böyle seyler...
Kurnazlara bakarmisin? Napiim abi kaderim kötüymüs diyede acindirirlar kendilerini.
Vaahhh vaaahhh vaaaahhh kaderi kötüymüs....
Hadi hep birlikte aglayalim.

Aman Allah'ım, bu neyin kini öfkesi arkadaşım. taşlayın hep beraber kadını, ne de olsa hata yapmış. doğru hatasız olmalıydı değil mi? Tanrı çünkü kendisi... size hiç derdini anlatan oluyor mu? gerçek hayatta da klavye başında verdiğiniz tepkileri veriyorsanız, hiç sanmam. verdiğiniz bu tepkiler insana, büyük konuşmamak gerektiğini hatırlatıyor. hiç mi korkmuyorsunuz, bu kadar yargıladıım şey benim başıma ya da evladımın başına gelir diye...

kız boşanmak istiyo, yardım bekliyo. siz yeter ki kininizi kusun, içinizi rahatlatın. onun psikolojisi bozulsun hiç mühim değil değil mi?

pes dedim size...

Canım bunun içindeki kini kusmakla alakası yok..Sen kendi profil ismine odaklandın herhalde..
Düşmez kalkmaz bir Allah, ama insan aklını kullanacak.

Bizim burdaki tepkimiz, hanımın zamanında ana-babasını hiçe sayıp, kendi dengi olmayan, üstelik ondan 15 yaş büyük olan birine kaçması.

Burda yaş meselesi önemli değil.Fakat şöyle bir gerçek var.
30 yaşındaki biriyle 45 yaşındaki biri birlikte olduğunda göze batmaz.

Ama bu hanımın dediği gibi çocuk yaşta birinin, kendinden 15 yaş büyük birine kaçması ''akılsızlıktır''.

Hanımefendi intiharlara kalkışmış zamanında.İntihara kalkışmak zaten aciz insanların işidir.

Noldu kalkıştı da, sonra hayata yeniden mi bağlandı?

Bu kadar ölümle burun burunayken ne oldu da hayatla sıkı fıkı oldu.

İnsan aklını kullandıkça insandır.
Çünkü Allah diğer varlıklardan üstünlük olarak bize 'akıl' vermiştir.

Hanımcağız burda bize ağzımızın payını vermeye çalışıyor ama kendi hayatında bunu ne derece uygulamış?

Birisi sert bi dille yorum yapınca içindeki kini kusmuş olmuyor.
Gerçeği lansetmiş oluyor.

Allahtan sadece kullanıcı adımla sınırlı kindarlığım. akılsızlık ettiği konusu tartışılmaz, kendi de kabul ediyo zaten.

bir kere söylenir, on kere söylenir, bin kere de söylenir ona bişey diyemeyiz. ama söylemenin de bir oluru olur. ben böyle düşündüm arkadaştan cevap istedim.o arkadaşla muhattabım, siz neden üzerinize alındınız?

ayrıca anladık, hata yapmıyorsunuz çok akıllısınız eyvallah da... akılsızca davranmış diye yerin dibine sokmanız ı gerek.

bana yazdığınız, konu sahibinin hataları konusunda herkes hemfikir zaten sanki iyi yapmışsın demişim gibi bana tekrar anlatmanıza anlam veremedim.

acaba onun yerinde kendi kızınız olsa, daha doğrusu o arkadaş kendi kızı olsa aynı şekilde dalga geçebilecek mi merak ettim.

iyi niyetli insan sert olsa da eleştirisini yapar, ama yardım etmeye de çalışır. bilemedim siz öylemisiniz...

Ben de sert ifade kullandığım için açıklamaya çalıştım sadece..Kendi üzerime alınmadım..Size de laf anlatmaya çalışmıyorum..Haddime değil..

Olayla dalga geçme söz konusu değil..Sinirlilik hakim..

Haklısın, belki o kadar sinirlenmememiz, karışmamamız lazım ama hadise de ortada yanii..

Yardım konusuna gelince, boşanmaktan başka öneri var mı? Boşanıp kendisine yeni bir hayat çizecek, bunda hem fikiriz..Yoksa çekecek bunca yıl çektiği gibi..

evet boşanmaktan başka çare yok gibi, kendisi de söylüyo. ben de ilk okuduğumda sinirlendim. ama yorumları görünce üzüldüm. birisi babasının kalp krizini bile olayın içine sokmuş!! biz çatır çatır lafımızı söyleriz, sinirimizden arınırız, belki 1 saat sonra yazdığımızı bile hatırlamayız. ama söylediklerimizle gece yatağa yatınca başbaşa kalan o kişi olur.

konu sahibi almancan varmış ve sanırım ders veriyormuşsun yanlış okumadıysam. tercüme yapmanı tavsiye ederim. bir tercüme bürosu ile görüş. ayrılmadan önce belli bir birikim yapman yararına olacaktır...

evet çocuklar için ayrı anne baba zor bir durum ama bazen anne baba birlikteyken daha kötü sonuçlar doğabiliyor. herkesin hayatı mükemmel değil... Allah yardımcın olsun...

Ben üzülemiyorum ne yazık ki..Ne ekersen onu biçersin demişler..Herkes hatasının bedelini öder..

Şurda çok haklısın..Biz çatır çatır lafımızı söyleriz... ... söylediklerimizle gece yatağa yatınca başbaşa kalan kişi o olur.. işte burda yukarıdaki laf giriyo devreye..ne ekersen onu biçersin..

Benim annemle babam boşandığında, annemin en büyük destekçisi bendim.Çünkü karşısında onu ezen, terbiyesizce laflar kullanan, şiddete başvuran bir adam vardı..
Nitekim boşandılar, şimdi babam çok pişman..Ama elden gelen bir şey yok..Zamanında ona bunları yapmaması söylenmişti çünkü...Şimdi babam ettiğini çekiyor..Ne kadar pişman olsada bazı şeylerin dönüşü yok..

İnsanların göz göre göre yaptıkları hataya üzülemiyorum malesef..Çünkü bu yolu kendileri seçiyor..

Asla diyemem ki 'ben hata yapmam', ben de yaparım, ama bunun bedelini ödeyecek olan benim..Kimseden durumuma üzülmesini istemem, isteyemem..

anlaşılabildiysem ne mutlu.

benim anlatmaya çalıştığım üzülebilen insanlar içindi. o halde daha fazla yazmama gerek yok.

elbette anlaşılabildin...

o kucucuk bebek icin mutsuz bir aile ezilmis bir annne bosanmis bir ailenin ve ayakta dimdik duran bir annenin cocugu olmaktan daha kotu olacaktir.hersey birlikte olan anne babada degildir bence..hatta bazi seyler zorlanmamali uzatilmamali ilerde dahada zor olur ve sizin yasadiginz sknti ve bunalimlari cocugunuz buyuyup akli basina geldiginde oda yasamaya baslar ve bu psikolojisini daha kotu etkiler.esniizin degismeyeceginden eminseniz-ki degiscek gbi durmuyor- hic uzatmayin..bebek kucukken anlamazken daha kolay olur hersey sizin icinde onun icinde...ne guzel lisans mezunusunz mesleginizde var daha ne olsun anneniz bebise bakar sizde calisir idare edersiniz bi sure...altin bileziginiz kolunuzda daha ne bekliyosunuz kendinizide bebiside mutsuzluga mahkum ediyosunuz...

Kindarrrr arkadasim, sana aslinda burda aciklama yapmak bile komigime gidiyor.
Cünkü hersey o kadar ortadaki.
Elestiri yapmak kadar güzel birsey yoktur, yaparimda, yapacagimda.
Bu elestiri her zaman negatif olmayabilir bazen büyülenip pozitif elestirilerde yapiyor insan. Ama bu konuda kim olsa, kizimda olsa, yegenimde olsa, ayni elestiriyi yaparim.

Tekrar elestirimi yapiyorum, anne ve babanin rizasi olmadan yapilan erken evlilikler cogunlukla hüsranla bitiyor.
Her insan hayatinin mimaridir, bu hayatta her yol önünde, dogruyu/ düzgün yolu secme senin elinde.
Eger sana hayatinda tecrübeli insanlar, tasvip etmiyorsa o senin dogru buldugun yolu, bilki, bir bildikleri var.

Böyle insanlara üzülmem sadece acirim. Suna acirim, hayatinin kiymetini, gencliginin kiymetini, geleceginin kiymetini bilmedigi icin.
Genclik öyle cabuk geciyorki, ne yaparsa o yasta basarabilirsin, güzel olanaklarini kullanmayip, erkek meraklisi olupda hayatini mahv etmek kadar aptalca daha birsey olamaz.
Tabiki hatalar biz insanlar icindir ama bazi hatalar artik hataliktan cikip, ucuruma atlamak gibi birsey, intihar etmek gibi....
Empati kuramadigim, SINIRLARIMI zorlayan bir olayi elestiririm, oysaki cok modern ve cagdas düsünen bir insanim ama bu konuda kimse kusuruma bakmasin kimse üzülmesin diye alice harikalar diyarinda olamam.
Neyse ne, acik olalim be arkadaslar, karsilikli gözlerimizi boyamayalim.
Bence böyle davranip hayatini zorlayan insanlar bizden daha güclü ve arsizlar, yaptigimiz üc bes elestiri onlarin totusunun kenarindan gecer, annesini babasini dinlemeyen simdi benim elestirimlemi üzülecek, ay cok komik ya. Gercekten cok komik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…