Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Aynen öyle. Ben gezmek görmek istiyorum. 30 yaşındayım. 20 li yaşlarımı geçtim.. Zaten anne olduktan sonra hep anne olucam .. evlenmeden önce de, ne kadar geç o kadar iyi diye düşündüm . Çünkü zaten evlendikten sonra da sürekli sorumluluk sahibi olacaktım. 27 yaşına kadar keyif çattım anne evinde.

İnancını bilmiyorum ama şu '30 yaşındasın, bak ilerde olmaz ha' düşüncesine karşı benim bakış açım şöyle; tüm ruhlar zaten çookk evvelden yaratılmış, benim çocuklarım olacaksa onların ruhları da yaratıldı haliyle ve kaç yaşında olursam olayım o çocuklar zaten olacak.. Ha yaratılmamış ise zaten ne yapsam da olmayacak, ha 20 yaş ha 40 yaş, farketmiyor.. İnancım ve bakış açım bu yönde.. Hem her şeyin de bir zamanı var, hayatta işler matematiksel hesaplar ile yürümüyor..
Biyolojik durumlar, yaş faktörü gerçeklerini elbette inkar etmiyorum ama benzer yapılara sahip olup kimisi 4 tane peşpeşe doğururken kimisinde 1 tane bile olmayabiliyor.. Yani, bu konuda bilmişlik yapmanın, insanın ruh halini hiçe saymanın, canını sıkmanın manası yok..
Hem konunun başında demişsin ya hani, eşimle hiçbir sorunum yok çok şükür, bence bu her şeyden önemli..

Son düzenleme:

Evet ben de öyle düşünüyorum. Bence de. Soranlara ya olmazsa diyenlere, olacaksa zaten olacak diyorum.

bu toplumda eger cok sosyetik bi yasantiniz yoksa cocuksuz ciftler surekli mahalle baskisi gorur.siz istemeseniz de bi noktadan sonra eksiklik hissetmeye zorla hissettirilmeye baslarsiniz.ben cocuklari pek sevmem.simdi yeni bebegim oldu.olmasi gerektigi icin oldu yani.cunku biliyorum belli bi yasa gelsem cocugum olsa nasil olurdu diye hem benim aklima gelirdi hem de yillarca bu baskilara maruz kalmak istemezdim.

Benim kafa yapısı da aynen böyle işte.. Gerçi ben 23 yaşında evlendim, sorumluluk vs pek düşünmemiştim, hallederim demiştim ama çocuk konusunda özellikle o ömür boyu sorumluluk hissi beni hep ürkütmüştü..
Şimdi evli değilim, evli olsam yine aynı şekilde mi düşünürüm çocuk konusunda, bilemiyorum ama ben evlendiğimde tüm arkadaşlarım bekardı nerdeyse, çocuğum olursa ben de büyüycem korkusundaydım :) Şimdi bi çok arkadaşım evli ve çocuklu olunca çocuk konusundaki katılığım biraz daha yumuşadı sanırım.. Çocukları oldu diye evlere kapanıp sosyal hayattan uzaklaşmadı mesela hiçbiri.. O da benim korkularımı azalttı..
Esas korkum, düzgün bi insan yetiştirebilir miyim? idi temelde ama her şey için bunca kaygı da doğru değil..
Zamanla değişebiliyor bazı düşünceler ve hisler..

Elbette değil. Ancak bu düşüncede olup, kırklı yaşlarında pişman olmayan hiçbir kadına rastlamadım. Elbette kendinden emin, istisna zatlar vardır. Lakin benim tecrübe ettiğim tüm kişiler, sonradan pişman oldular. Eğer kendinizden eminseniz ve pişman olmayacaksanız istemeden anne olmayın kesinlikle.

Ben de sizinle aynı yaşta evlendim. Çocuk fikrine tamamen karşı değildim lakin en az 4 yıl istemiyordum. Plansız bir şekilde hamile kaldım evliliğimin üçüncü ayında. Çok da doğru olmayan bir korunma yöntemi seçmiştim (geri çekilme değil:)) oğlum geliverdi acele ile. Hamileliğim boyunca hiç de öyle muhteşem anne duygularını hissetmedim. Elbette oğlumu kaybetmek istemiyordum ancak karnını okşayan, gün sayan annelerden de değildim. Erkendi benim için bu süreci yaşamak.

Oğlum doğduğunda yine o anlattıkları olağanüstü duygular hasıl olmadı. Ben anneliğimi, bir gün bir konu yüzünden çok fazla üzülüp sütüm azaldığında anladım. O güne kadar hiçbir canlının aç kalma ihtimali beni bu denli korkutmamıştı. Küçücük bebek, mama yemiyor. Fışkıran süte kıran girdi gelmiyor :) bir yandan ağlıyorum bir yandan litrelerce su içip Allahım ne olur sütüm geri gelsin diye dua ediyorum. Ertesi gün durum düzeldi ve ben gerçek manada anne oldum o gün. Yani herkesin anneliği hissetme şekli ve zamanı farklı.

Oğlum İnanılmaz zor bir çocuk. Son günlerde demek ki Allah beni seçti böyle bir çocuğun annesi olarak diyorum. Hiç pişman olmadım anne olduğuma. Lakin buna rağmen ikinci çocuğu asla düşünmüyorum :)

Bende ilk yıl dönümümüz de hamileydim, sürpriz değildi ama mecburiyetti. Çikolata kisti vardı doğal yollardan olmayacak gözüyle baktırdı sağ olsun doktorlar, Allah nasip etti ama benimde oğlum inanılmaz zor bir çocuk, yaşlandım resmen diyebilirim :) Her şeyi mi zor olur bir bebeğin?

Bazen geçmişe, eskilere sarıyorum ve özledikçe ne kadar yıprandığımı fark ettim. Sinemaya gitmek lüks, dışarı da iki kadeh bir şey içmek, müzik dinlemek zaten imkansız. Biz hep beraberken çıktığımızda bile tam bir kaos oluyor oğlum sürekli inat ve ağlama halinde, biz de onu sakinleştirme

Ve sanki artık hiç bir şeyden zevk alamıyorum.. Tek gördüğüm çift olarak tatilimiz balayı idi. Son 2 sene gidemedik gerçi de bu sene gitmeyi planlıyoruz tam hayal ediyorum bir an sonra oğlumun inadının tutması, ağlaması aklıma geliyor, hiç isteğim kalmıyor.

Gel yamacıma ben anlarım senin halinden :) üç yıldır tatile gitmiyorum. Bir kez oğlumla adalara gittik iki günlüğüne. Uzak bir yere gitmeye cesaret edemedik. Eve nasıl döndük anlatamam. İkimiz de o gün tövbe ettik çocukla asla tatile gitmeyeceğiz diye. Biz herhangi bir yerde oturup yemek bile yiyemiyoruz. Sürekli bir koşturma ve kaos hali var. Sinemaya en son ne zaman gittim unuttum. En son ne zaman müzik dinledim unuttum. En son ne zaman sıcak çay içtim onu da unuttum :)

İnatlaşma, ağlama, tutturma, etrafa saldırma, olmadık şeyler isteme ve dahi sürekli hareket etme. Ne ararsan var benim sıpada. Yemek yemesi sorun, uykudan nefret ediyor haliyle uykuya geçiş sorun. Dışarıya çıkmak sorun. Evde durmak sorun. Bazen o kadar Çaresiz kalıyorum ki "idrak sakin ol o sadece bir çocuk" diye söyleniyorum sonra oğlum geliyor "anne çok üzülmüş, sarıl anneye diyor" gel de sürdür kızgınlığı sonra.

Geçecek diye umuyorum arkadaşım. Yani inşallah :)

Konuda yazdiklariniz ve yorumlariniz o kadar ben kii size sarilasim geldi
Evlenmeden once benimde cocuk yapmam gibi bi dusunmem yoktu.Polistikim bende.Buna ragmen cocuk istegi gelmedi bana.Ama bir gun zaten olacak artik ertelemeyeyim dedim. Hemen hamile kaldim .Cok sukur iyi ki var diyorsun olduktan sonra.Ama hala dusunurum acaba hala istemiyor olabilir miydim diye?
Oglum 14 aylik Allah bagislasin bize. 2.cocugu dusunmuyorum Esimle bu konuda zitlasacagimiza eminim :-(

Aynen öyle . Ben de beklemedeyim. Biraz daha zamanım da var. Bakalım..

Ahajaj acaba bizim gibilere mi Rabbim boyle zor cocuk veriyor ?

Yaa bana mııı keşke yüz yüze konuşsak çok tatlısınız. Olsun bu birinci bebiş onu oyalar en azından allah bağışlasın

Ayyy Allah kolaylıklar versin... Anne olmak çok zor çok kutsal. Herkes yapamaz

böyle konuşan tanıdığım herkes yaş 35 sınırına dayandığında acilen bebek yapma moduna geçtiler çünkü tren kaçmadan sağlık problemi yaşamadan kendilerinden bir parçayı dünyaya getirmek istediler, gez toz nereye kadar eşte bir yerden sonra yetmiyor insana ve şimdi bebek sahibi hepsi...
sorunuza gelirsek her evli kadın anne olmak zorunda değil, istese de olamayanlarda var zaten ama şu da var ki anne olmak gibi bir düşüncem olmasa evlenmezdim ekndi adıma çünkü evlilik birşeyleri yaşamak adına şart değil ama türkiye bir toplum da çocuk sahibi olmak istiyorsanız evlenmek şart gibi birşey tamamen kafanın rahatlığı için bilmem anlatabildim mi????
ki ben çok anaç biri olmamama rağmen hayattaki iyikilerimden ilk sıradaki kızımdır..

Zorunda değilsin elbette. Baskaları için ( onlari memnun etmek icin) ugrasmayin. Sizin kafa yapınızdaydım. Zaman geçtikçe 'olsa mı ' diyor insan. O zamani bekleyin. Simdi ne gec ne erken iyi ki bu yasimi beklwmisim diyorum. 31 yasinda anne oldum.

Ya kardeş olsalar bu kadar benzemezlerdi. Babasıyla gazi olduk benim burnuma yatarken tekme, babasının yüzüne de elindeki arabayı fırlattı.

Muzu yer yarısını pat diye fırlatır, mandalina ister ne göreyim halıya limon gibi sıkıyor. Her seferinde yapmazsa olmaz..

Hepimize iyi gelir diye dışarı çıkıyoruz, tam tersi biz eşimle stres olmuş durumda ve yorulmuş dönüyoruz. Tek anımsadığımız çocukla uğraşma. Çıktığımıza değmiyor.

Uykuyu hele hiç sormayın 18 ay boyunca ne zaman uyuduğu uyandığı belli değildi. 5 aydır çalışıyorum uyuma saatimiz 12 ile 2 arası hatta dün 02:30' u geçmişti hala uyanıktı ve bende sabah en geç 06:30 da kalkıp işe gidiyorum. Gündüz direniyormuş uykuya sonra akşam saatlerinde ne görelim otururken uyuya kalmış, yaslanarak ayakta uyuya kaldığını bilirim. Sabah 7 de herkes uyanırken biz uykuya yeni yatardık. O dalma problemi yok mu hele sifona basamaz olmuştuk gözler açılıyordu hemen, bir de maalesef çok çabuk hastalanan bir çocuk ay da 2 kez doktor yüzü görmezsek olmaz.

Geçene kadar biz de kendimizden geçmeyiz inşallah..

Son düzenleme:

Konuyu ben açsam ancak bu kadar hislerimi anlatabilirdim.
İstemiyorum anne olmak ve bu sebepten eşimle sürekli tartışıyoruz. . mecbur muyuz anne olmaya, anaç doğmaya gönüllü hizmetçilik gibi geliyor.
Eşimin ilk evliliğinden çocuğu var buna rağmen her regl dönemi suratı mahkeme duvarı. Gizli gizli korunuyorum. Kimsenin baskısı da umrumda değil. Bence en önemlisi senin ne istediğin ve istemiyorsan, hazır değilsen hiç o topa girme.Çocuk sorana Allah isteyen herkese nasip etsin de geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…