icine o istek anne olmadan gelmezki zatenişte... istesem de istemesem de 1 bebek doğurucam. ama içime istek gelmesini bekleyeceğim.
gerçek bir aile olmak için çocuk olmalı.her canlının bir üreme ve soyunu devam ettirme arzusunun olduğunu düşünüyorum.aksi takdirde hayatta olmazdık.şimdi çocuk istemeyebilirsin ama menapozdan sonra pişman olabilir mi,
pişman olmayacaksan çocuk yapma bence de...
Kendi evliliğimle ilgili yazmadım yorumları.genel olarak yazdımHer evlilikte problemler olabilir, tartisma olabilir ama esinizden hakaret, küfür işittiginizi, dayak yediginizi, siz hamileyken esinizin "pismanim" dedigini, cocukla bile ilgilenmedigini filan yazmistiniz. Bu mu şimdi "gercek aile" e olmak???
6 yıl çocuksuz evliliği düşünürken aslında 4 yıldır evli ve çocuksuz olduğumu fark ettim.Şimdi benim böyle demem garip olacak çünkü 8 gün önce doğum yaptım :)
Kesinlikle her kadın anne olmak zorunda değil
Çocuksuz evlilik de çok güzel.
Ben 1 sene öncesine kadar (7 yıllık evliyim) çocuk sahibi olmayı düşünmüyordum. Daha doğrusu olmasa bir eksiklik olmazdı hayatımda.
Sonra bir insan yetiştirmeye yardımcı olmak istediğimi fark ettim ve tabi biyolojik süreç falan.. kararım değişti ve bu kararımdan da mutluyum
Ama şunu demedim mesela "keşke daha önce yapsaydım"
Demedim çünkü öyle de mutluydum
böyle de mutluyum.
6 sene boyunca çevreye hiç kulak asmadım
Kısacası bence çocuk şart değil
Cogu insan yaslandiginda yalniz kalmamak icin yapıyor. Cevremde doğru düzgün evlilik bile yok, eşimle aramızdaki bağı sevgiyi kıskanıyorlar ama 2. Çocuk yapmaktan vazgeçmiyorlar. Çoğu kadın olan bir yerde çalışıyorum, benim önümde kocasına telefonda kufur edip saydırıp suratına kapatan mi gerçek aile şimdi?? Bir gun yuzleri gulmuyor ama birbirlerini gazliyorlar surekli ayy cocuk yap diye. Hic te öyle bir gülüşü yeter de olmuyorlar büyüyünce. O çocuk bebek kalmıyor. Her gün dert anlatıyorlar.
Eger cinsellik vs evlilik disi yasayabiliyosan evlilik bencede sart degil. Tamam sevdin asik oldun vs ama o askta kalmiyo yani:)) ayni evdede yasayabilirsin belki. Ha sorun bi imza mi? Kimine gore evet kimine gore hayir. evlilik sart degil bence ama cocuk icin sart.Ya evet ben de bu kafayı merak ediyorum...Dün birine sordum burda cevap vermedi, çocuk yapmayacaksam niye evleneyim diye, evliliği çocuk için mi yaptınız dedim. Cidden bunu merak ediyorum ben, çocuk için evlilik yapılır mı?
Yaşlanınca yalnız kalmayayım deniyor, o çocuğun ne kadar yaşayacağı, sağlıklı olup olmayacağını, senin yanında olup olmayacağı ne malum? Sonra da çocuklara baskı yapılıyor, istediğim kişiyle evlen benim lafımdan çıkma niye yaşlılıkta yanımda olman lazım ben seni bunun için doğurdum.
Hayvanlar da insana dost olur hem de bir çok insandan iyi, yaşlanınca bir evcil de edinebilirsiniz yalnız kalmamak için...
Kendi evliliğimle ilgili yazmadım yorumları.genel olarak yazdım
Evli insanlar, özellikle mutlu insanlar ailedir cocuk olsada olmasa da. Cocuk yok diye sahte aile olmuyor kimse.
Genellenecek bir durum yok cocugun aileyi gercek yapma gibi bir özelligi yok, olsaydi herkese olurdu.
Hali hazirda mutlu, aile olabilmiş ve cocuk isteyen ciftler icin cocuk, aile baglarini guclendiriyordur muhtemelen.
Ama istemeyen ve yine bu şekilde mutlu ciftler de gercek birer ailedir. :) Önemli olan mutluluktur ve gercek bir aile gibi davranmaktir.
Bende 5 sene istememiştim ve 5 sene yapmadim. O arada bu dedigin paramiz yok birikim yapalim. bazı sorunlar var hazır değilim hepsini sıraladım yok illa bunlarada cevaplar buldular. Parayla ne ilgisi varmış parası olmayan herkeste çocuk yapiyomuş yok sorunları çocuk düzeltirmiş. Yani bunlarada kılıflar bulmuşlardıParamız yok de
Sorunlarımız var de
Olmuyo tedavi görüyoruz de
Aklına o an ne geliyosa söyle savuştur derim
Anca o dilden anlıyolar :)
Bende sevmek ile evliliği bağdaşlaştıramıyorum, sonuçta her sevdiğimizle evlilik olmuyor evlenirken 30 milyon şey düşünüyoruz. Tekrarlıyorum çocuğun sağlıklı bir yuvada yetişmesini sağlıklı toplumun temeli olarak görüyorum çocuk istediğim için evlendim net! Herkes böyle olmak zorunda mı tabi ki değil!Önce yazdım. Tabi ki sizin düşünceniz ama eşimi seviyorum ve biliyorsunuz ki başka türlü birlikteliğimizi devam ettirmek mümkün değil. Çocuk istemek ve evlenmeyi çok fazla bağdaştırmıyorum. Ayrı şeyler
Her deli gibi aşık olduğumuzla evlenmiyoruz sonuçta, evlenirken başka şeyleri de düşünüyorsunuz, sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim bu yüzden evlendim yoksa iki kafadar takılacaksak niye evleneyim ya ekstradan gömlek pantolon ütülemek için mi? Arada sırf aşk Gayesi olup evlenenler aşk sevgiye dönüşünce bocalıyor bence hep ileri bir hedefe ihtiyaç var en azından benim için öyle iki kukumav takılmaktan sıkılırım ben bir süre sonra.Bir şey soracağım gerçekten merak ettiğim için soruyorum ve yanlış anlamınızı da istemiyorum, sizin gibi düşüncede olanları çok duyuyorum yani çocuk istemeseydim evlenmezdim diyenleri, evliliğinizi çocuk için mi yaptınız ? Yani çocuk istiyorum anne olmak istiyorum düşüncesi ile mi?
Eleştiri değil sadece anlamak istiyorum...
Bende sevmek ile evliliği bağdaşlaştıramıyorum, sonuçta her sevdiğimizle evlilik olmuyor evlenirken 30 milyon şey düşünüyoruz. Tekrarlıyorum çocuğun sağlıklı bir yuvada yetişmesini sağlıklı toplumun temeli olarak görüyorum çocuk istediğim için evlendim net! Herkes böyle olmak zorunda mı tabi ki değil!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?