Her evli kadın anne olmak zorunda mı?

Evet. Hiç mi içinde yok diyorlar. Yoo diyorum garipsiyolar beni. Halbuki bence de. İstemeyen olsa bile söylenmiyor

Kesinlikle dünyanın sonu değil. Ama bazıları öyleymiş gibi düşünüp benim de öyle olamamı istiyorlar... garip
Siz milleti boşverin kendinizi biraz daha hazır hissettiğiniz bir dönem korunmayı bırakarak akışına bırakırsınız olayı, nasipte varsa zaten olur

Evet. Hiç mi içinde yok diyorlar. Yoo diyorum garipsiyolar beni. Halbuki bence de. İstemeyen olsa bile söylenmiyor
İsminizden yola çıkarak kediniz olduğunu düşündüm..onlarda evlattan farksız oluyorlar insanın gözünde..annelik duygusunu onunla yaşadığınız için çocuk istemediğinizi düşünüyor olabilir misiniz?.benim bir çocuğum var..ikinciyi hiçbir zaman istemedim düşünmedim..bir de kedimiz vardı can parçam..onu kaybettikten sonra öyle bir boşluk oluştu ki içimde resmen ikinci çocuk düşünmeye başladım ciddi ciddi..ama tabii sadece düşüncede kaldı.

Yaşımız aynı sizinle, ben 6 yıllık evliyim. Eşim benden 13 yaş büyük.Evlenmeden önce çocuğumuzun ismine kadar karar veren eşim sonradan hiç çocuk falan istiyorum dememeye başladı Arada bayağ sıkıntılı zamanlar yaşamıştık, şimdi yeni düzeldik sayılır belki zamanla düşünürüz...Allah kısmet ederse tabi..

Ama ben de sizin gibi hiç bir zaman anaç diye tabir ettiğimiz kişilerden olmadım. Kimsenin bebeğine iç geçirmedim özenmedim.

Sizde de tersi demek. İnşallah hayırlısı olur

Sizde de tersi demek. İnşallah hayırlısı olur

Geçende de eşim ilerde hamile kaldığında bebek izni alamazsın dedi (tayin olayım vardı )...Yani belli olmaz bizim iş, ama siz daha çok yeni evlisiniz bence. Eşinizle mutlusunuz evliliğin tadını çıkarıyorsunuz, kedi evladınız var mutlu huzurlu yuvanız var...

Burda da okudum kimisi çocuk için evleniyor, ben çocuk için anne olmak için evleneyim demedim hiç bir zaman hayat arkadaşı olmak için evlendim, çocuk için evlenenlerin hemen çocuk yapması gayet normal :)

Yazini okurken gözlerim doldu biliyor msn. Benim de sokakta bldgm gözü sağ gözü çıkmış ayağı kirilms bıyıkları kesilms çok kötü hâlde buldgm prensesim vardı. Onu öylesine sevdim yemin ederim ki insann bebeği olsa öylesine severdi sanrm. Ki eşim de dedi sen bence kedidn aldn annelik sevgsni ondan çocuk istemyrsn ki burdaki hanimefndyi de anlyrm aslnda. Kedim bir gün balkondan gitmiş. Hala icimde öyle bir boşluk var ki saniyorm evladım olsa da yeri çok ayrı. Fotoğraflarına bakıp ismini cagrrm sanki gelecek gibi bir yerden. Ben onunla tecrübe ettm sanki anneliği. Şimdi gülen olmasn ama bunu yasayan bilir ve artık ben iyi bir anne olacagma eminim. Allah aratmasn diyorm son olarak.

Anladım. Sizin için gerçekten evlat olmuş cidden.. çok üzüldüm. O psikoloji var kadınlarda. Yerine koyma isteği. Mesela kadıncağız 47 yaşına gelmiş ama yetişkin çocuğunu kaybediyor. Sil baştan bir umut o yaşta tüp bebek deniyorlar. .

Bakalım. 1 taneye karar verince inşallah her şey umduğumdan güzel olur ...

Amin. Buna gülenin insanı duyguları yoktur. Net. Benim 2 yıl baktığım kuşum kaçtı. Hüngür hüngür ağladım... çok iyi anlıyorum sizi. Bu duygu illa kendinden bir parçayla yaşanmaz. Böyle de yaşanır. Tebrik ediyorum sizi ve güzel kalbinizi...

Her evli kadın anne olmak zorunda değil, istemeyen olmasın canım. Ama her evli kadına sorulan ilk sorudur. Doğursanda 2.yi soracaklar. Yapmycaksan konuşanları takmayacaksın. Özellikle aile fertlerini.
Nasıl istiyosan öyle yaşa. Ama canından can parça annelik çok kutsal, çok özel. Tavsiye ederim :)

Evet ben çocuk doğurucam ama içimde istek yok ...

Millet ne rahat bu konuda gerçekten şaşıyorum . Bana göre birine çocuk yap demek yatak odasına karışmak gibi geliyor çok ayıp cok hadsiz
Hayır bide en yakınların veya aile büyüklerini bi nebze anlıyosun torun istiyolar yiğen istiyolar diyosun ama dün mesela iş yerindeki merhaba merhaba oldugum kız bile sordu
Sanane yani sanane
Gercekten cok cirkin

Çok teşekkür ederim <3

Cocuk ismibile konusmuslar zamaninda simdi istrmiyormus

Evet valla isim bile bulduk ya aslında benim yapım bu... evlenmeden önce hiçbir zaman eşime "ne zaman evleneceğiz, evlenecek miyiz, anangiller ne zaman gelecek beni istemeye" diye sormadım. ya da "gelinliğim nasıl olcak" diye hiç hayaller kurmadım genç kızlığımdan itibaren. Çocuk işi de ciddi anlamda konuşulmaya başladığımızda korktuğumu ve böyle çok mutlu olduğumu düşündüm . Ben rutinlerin insanıyım . Hayatımda yaprak kıpırdasın istemem...

Ya iyide adamin hayaliyle mi oynamisim diyosun:) cocuk ismi bile konusulduysa oynamamissin desek ikna olcakmisin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…