- 26 Ekim 2016
- 7.213
- 4.181
-
- Konu Sahibi withoutyou
Kocamın meyli varsa zaten yakalanacak benden yana affı Yok ben onu kapıya koyduğumda gidecek kucak bulamasın. Kadın kadına ihanet etmesin.Ve bu sizi rahatlatıypr mu?
Etrafta kadın yok kocam aldatamaz oh rajat eseyim mi diyorsunuz?
Aslinda insanlar sunu bi anlasa...
Aldatandan hayir yok kardesim...
Misal senin olayin...o ex ve arkadasin dusunmuyor mu attiklari kaziklari birgun ikisinden biri birine atacak elbet...
Aldatip da sana gelen adamı/kadini napiyorsunuz allah askina! Yarin seni de boynuzlayacak...cunku kaninda var...bu belli...eee beyinsizsiniz o zaman!
İlk yazdıklarınıza tamamen katılıyorum da kocişler haklı diyen yok mu? Yapmayın Allah aşkına. Sokağa çıksanız bile bunu savunan bir çok insan görürsünüz.
Kocamın meyli varsa zaten yakalanacak benden yana affı Yok ben onu kapıya koyduğumda gidecek kucak bulamasın. Kadın kadına ihanet etmesin.
Yani bencede anlamsiz bı tag... Yani aldatılmak kelime manası ile sevdiğin ve değer verdiğin kişi tarafından olur...elalemin kadını seni aldatmiyorki neticede aldatan koca kişisi... Kesinlikle kadınları küçük düşüren bı tag...Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.
Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.
Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?
Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.
Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."
Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor? Neden iki taraf da suçlu değil de tek kişi suçlu?
Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.
Kadın tamamen masum yani. Çok komik . Bence ikiside aynı derece suçlu . Bu benim görüşüm.Hanımefendi bir aldatma gerçekleşirse size ihanet eden kişi eşinizdir.
Size sadakat sözü veren o
Ve sizi kandıran o
Başka kadının kollarına koşan o
Karşıdaki kadın sizi tanımıyor size bir söz vermiş değil. Sizin için herhangi bir fedakarlık yapmak zorunda da değil.
Doğru ya da yanlış olayı değil bu.
Evlilik sorumluluğu eşinizde
Size verdiği sözü tutma yükü eşinizde
Onun veridği sözleri tutması lazım elalemin kadınının bir.şey düşünmesine gerek yok.
Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.
Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.
Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?
Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.
Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."
Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor? Neden iki taraf da suçlu değil de tek kişi suçlu?
Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.
Bu ne ya böyle bir konumu var hiç bilmiyorum konumuzda da hiç anlatmıyorsunSeren yesim ikilisini gonulden destekliyorum :) normalde suc erkektedir...normal sartlarda yani...
Fakat burda gulben denen kisilik?! Yakin arkas,aile dostu konumunda...yani dısarda ki herhangi biri degil ve göruldugu uzere kadin zaten evli seviyor...kadin baştan ayağa hatalı kodlanıp gelmiş dunyaya :)
Bu gibi kadinlarin varliği cok zavallica...ben ilk defa boyle bir kadin duyuyorum acikcasi
Bu denli bisey...resmen cogunu evli tercih etmiş...
Kocama dokunma meselesi ise cok komik serenden bunu beklemzdim...avam yani
Hatun da yok yok az magazine oku beBu ne ya böyle bir konumu var hiç bilmiyorum konumuzda da hiç anlatmıyorsun
Kocasi saf ya anlamiyor garip...ondan sey ettiTam bir kocişkocuyumdurama beni eşim aldatsa ki olabilir karşı taraf beni asla ilgilendirmez bana söz veren eşim olduğuna göre banane elalemin kadınından
He bide kocamın etrafında dolanıyordu saçını başını yoldum diye böbürlernen avamlarla dolu etraf
Doğru dedin. Aman da kocaları ellerinden kaçmasın hayat gayeleri bu. Ellerinde tutmak için her şey mübahBenim bu duruma yorumum:
Bazi kadinlar cok salak.
Su erkek o icinde var sen elinde tutmayi bileceksin onlarin icinde cok eslilik var diyen turlere de buradan vernik gondermek istiyorum boynuzlarini parlatirlar.