Yazdıklarınızı okudum, evli değilim henüz nişanlıyım ama başınızdan geçenlere çok benzer olaylar yakın bir arkadaşımın başından geçti. Aynen anneci bir eş, sürekli oğlunu ve oğlunun evini kontrol etmeye çalışan bir kayınvalide... Alt üst olmasa da aynı mahallede çok yakın evlerdeydiler. Kira olayından dolayı evden çıkamıyorlardı; gerçi kocası da istemiyordu. İşten dönerken kızcağıza bize uğra demeler, tatile çıkcakken laf çarpmalar aynı olaylar yani.
Sonuç ne oldu diyeceksin. Burda en önemli olay eşinize düşüyor çünkü arada olan o. Siz kv ye bişey deseniz kötü olursunuz zaten ki demeden bile olmuşsunuz. Daha önceki yazdıklarınızda da bahsettiğiniz gibi sizi ve ailesini koruması lazım; aile derken bahsettiğim sizsiniz. Öncelik ikinizin ailesi ve artık annesini vs ikinci planda tutmayı öğrenmesi lazım. Arkadaşım boşanmanın eşiğine gelince eşini ikna ederek (yoksa ben dayanamıyorum biter dediğinden) aile terapistine gittiler. Ve çok da faydasını gördüler. Orda da terapistin bahsettiği aynı şeyler aslında ama bir uzmandan dinlemek sanırım etkili oluyor. Çünkü eşiniz sizin önerilerinize tamamen kulaklarını kapatmış durumda anladığım kadarıyla. Annesinin kardeşlerinin başka bir ev ve aile sorumluluğu olduğunu, kendisinin önceliğinin kendi ailesi olduğunu artık evlendiğini hayatının değişmesi gerektiğini vs söylemiş terapist. Bu yönde olmuş konuşmalar. Tabi iki tarafından istek ve şikayetlerini ayrı ayrı dinliyor, birlikte de alıyor sonrasında.
Bence evliliğinizi bitirmeden önce bu yolu bir deneyin derim. Birşeyler düzelmedikçe bu şekilde ya siz hasta olursunuz ya da yuvanız yıkılır. Burda asıl yapmanız gereken eşinizi ikna etmek. Bence kendimiz ve evliliğimiz için bir şey yapalım diyerek konuya girebilirsiniz. Ona dayatmak yerine ya da sorun sensin senin ailen demek yerine bu şekilde davranabilirsiniz. Bunu denemek istiyorum, evliliğimiz ikimizi de mutsuz etmeye başladı bir adım atalım ortaklaşa vs; siz eşinizi daha iyi bilirsiniz tabi ki.
Bütün herşeye rağmen olmuyorsa tabi ki yapacak bir şey yok. Evlilik 5-10 yıl değil bir ömür sonuçta. Siz de elimden geleni yaptım dersiniz en azından.
Umarım hakkınızda en hayırlısı olur