Hep mi kocişkolar haklı?!

Bu konuda ünlülerin dünyasını asla baz almıyorum, her tür ilişkide kimin eli kimin cebinde değil belli değil çünkü.
Erkeğin içinde vardır, meyillidir, yatkındır safsatalarını da dikkate almıyorum , yok öyle bir şey. Eğer bu erkeğin doğasında varsa kimse evlenmesin, nasılsa aldatılacak değil mi?
Erkekte aldatır, kadın da aldatır iki cins bu konuda gayet eşit, çok gördüm gül gibi kocasını aldatan kadınlar. Her iki cins içinde bu bir şerefsizliktir ve asla affı yoktur benim için. Aldatma fiilinin gerçekleştiği kişi umurumda bile olmaz, bana karşı sorumlu olan eşimdir, eşim beni düşünmüyorsa elin kadının düşünmemesi gayet normal. Bu konu yüzyıllardır insanoğlunu meşgul ediyor, çözüm var mı yok. Affetmek isteyen suçu oraya buraya yıkıp eşini affediyor işte olan bu

Bu arada şunu da belirtmek isterim ki, en yakın arkadaşım hatta kardeşim dediğim kişi şu an erkek arkadaşımla çıkıyor. Eski erkek arkadaşımla yani. Tüm bunlara rağmen, ilişkimizdeki her detayı ona anlatmış olmama, sürekli onu yanımızda gezdirmeme rağmen bu iş içinde sadece o kız suçlu deyip çıkamıyorum işin içinden. Asıl sorun benimleyken gözü ona kayan eski erkek arkadaşımdaydı çünkü.
Şunu da söyleyeyim, buluşma teklifi de kızdan çıkmış. Ama benimle bir yola çıktıysan benimle kalmalıydın değil mi? İkisi de gözümde beş para etmez insanlar.
Hah iste burda ikisi de bal gibi suclu...o kiz da o erkek de ayni serfsizligin kirintilari...
Fakat burda ki kizi tanimasaydin...kardesin kadar yakin olmasaydi...yine suclu bulurmuydun onu ? Yoksa hayir suc benim sevgilim dedigim adi de mi sadece derdin?

Hah iste burda ikisi de bal gibi suclu...o kiz da o erkek de ayni serfsizligin kirintilari...
Fakat burda ki kizi tanimasaydin...kardesin kadar yakin olmasaydi...yine suclu bulurmuydun onu ? Yoksa hayir suc benim sevgilim dedigim adi de mi sadece derdin?

Onu şu anlamda suçlu bulurdum: ilişkisi olan biriyle birlikte olmayı kendine nasıl yakıştırabiliyorsun?

Aranan adam her koşulda aldatıyor demek istediğim başka bir kadın onun pisliğine alet olmasın. Ona bu fırsatı vermesin. Evdeki 2. Kadın yüzünden boşanıyor . 2. Kadın olduğunu bildiği halde mutlu oluyor bu sırada diğeri. Tezatlık bu. Kadın niye onursuz gurursuz maşa oyuncak olsun. Bırak erkek ne haşt ederse etsin. Söyle karısına oda onu boşasın köpek gibi kalsın ortada ki cezasını çeksin

Demek istediğiniz ilk baş bu değildi ikimiz de biliyoruz.

Emin olun kimse 2. Kadinken sandığımız gibi mutlu olmuyor. Hic bi kadın da kocamın metresi bana kocamin ne mal olduğunu anlattı diyip boşanmıyor. Üniversitedeyken çok gördüm bunları etrafımda.

Bi erkek karısını aldatırken mutlu olan tek taraf o adi erkek oluyor malesef. Olan diğer 2 kadına oluyor.

Tek suclu kadin cunki kociskolari da suclu olsa ayrilmak zorunda kalirlar kaldiramazlar. Kendi ic huzurunu saglamak icin kendilerini kandiriyorlar bence..
Savunma mekanizmasi bu bence.
Allah korusun ama benim basima gelse ilk etapta bende oyle dusunmek isterim sanirim :KK70:ama gercekler oyle degil..kociskoyu ayartan kadin yok..kociskonun icinde varmis demek..olmasa aldatmazdi. Bunu herkes bilir. Bilmek istemeyen kendini kandirir.. Zaten insan hayatta en cok kendini kandirir yuzlesmek istemez gerceklerle. Oylelerine de kizmamak lazim. Ama gerceklerle yuzlesmek hafifletir yani altinda ezilecegimizi dusunuruz cogu zaman ama oyle degildir.

Aman ne kıymetli kocaları varmış alıp fanusa saklasınlar o zaman.

Erkeğin içinde yoksa eğer zaten kimse dokunamaz, bi kadını yine başka bi kadın aşağılıyor yine, ne acı.
Haaa adamın evli olduğunu bile bile erkekle ilişkiye başlıyorsa eğer bi kadın, o da aşağılıktır. Ona bi şey diyemem. Oluşturmaya çalıştıkları algı çok iğrenç.

Erkek de kadın da eşit suçludur bence ama duruma olaya göre suçluluk derecesi değişebiliyor..
Bazı erkekler var ki gözü sürekli dışarda kimi bulsam da aldatsam diye dolanan, sadakat ve ahlaktan bihaber. Bunların zaten ne olduğu belli tanıştıkları kadınlara türlü yalanlar söyleyip evli olduğunu saklama, söylese de işte ayrılıcam zaten sevmiyorum karımı vs diye kırk takla atıp kadını tavlama peşinde..
Şimdi sözkonusu bu adam olunca zaten karaktersizin iflah olmazın önde gideni.. kadın böyle bir ilişkiye girmemesi gerekiyorsa bile erkekten daha suçlu değil.. ama böyle olmayan erkekler var mesela adamın aklında hiç aldatma filan yokken öyle bir kadın çıkıyor ki karşısına yoldan çıkabiliyor.. (ha o da yoldan çıkmasın adam olsun akıllı olsun aldatmasın o doğru.. )
en başından adamı elde etmeyi aklına koyan, bunun için çaba gösteren kadınlar var..
Özellikle sözkonusu olan adam yakışıklı, kariyerli ve maddi durumu iyiyse..
Başkasını mutsuz etmekten keyif alıyorlar. Öyle kendime hakim olamadım birdenbire aşık oldum aynı ortamdayız sürekli de ondan oldu olayı değil yani.. Kendi kötü, ruhu kötü, karakteri bozuk..
Tabi dediğim gibi adam aldatmasa kadın kendi kendine istediğini yapsın erkek sadakatli onurlu olmalı ama bu durum bu tip kadının kötü bir insan olduğunu değiştirmiyor ve hafifletmiyor.
O yüzden her türlü kötü sözü hakediyor tabi.

Demek istediğiniz ilk baş bu değildi ikimiz de biliyoruz.

Emin olun kimse 2. Kadinken sandığımız gibi mutlu olmuyor. Hic bi kadın da kocamın metresi bana kocamin ne mal olduğunu anlattı diyip boşanmıyor. Üniversitedeyken çok gördüm bunları etrafımda.

Bi erkek karısını aldatırken mutlu olan tek taraf o adi erkek oluyor malesef. Olan diğer 2 kadına oluyor.
düşünen tam olarak bu ben kadını suçlu buluyorum çünkü kadın kadına yapıyor ne yapıyorsa . Ben 2. Kadın olmayı kabul edeni sorguluyorum hep. Onurlu olsun niye kendini oyuncak ediyor. Kocam pislikse canı cehenneme . Ben onu Zaten boşarım. Karşıdaki kucak açmasın oda kalsın ortada

Onu şu anlamda suçlu bulurdum: ilişkisi olan biriyle birlikte olmayı kendine nasıl yakıştırabiliyorsun?
Yani tabi insan ister istemez dusunuyor o midenin genisligini de ...o kadar sadece
Neticede kadinin hayati bisey diyemezsin
Desen ne diyceksin bizzat kocan/sevgilin zaten bu isin sebebi...
Allah sana guc versin...agir bir olay bu
Yinede insanlara olan guvenini yitirme olur mu...? Inan herkes oyle degil

Yani tabi insan ister istemez dusunuyor o midenin genisligini de ...o kadar sadece
Neticede kadinin hayati bisey diyemezsin
Desen ne diyceksin bizzat kocan/sevgilin zaten bu isin sebebi...
Allah sana guc versin...agir bir olay bu
Yinede insanlara olan guvenini yitirme olur mu...? Inan herkes oyle degil

Teşekkür ederim desteğiniz için. Atlattım diyebilirim ama işte geliyor zaman zaman aklıma. Yapacak bir şey yok artık. :)

Aldatan erkek gebersin. Ben iki kadınım birleşip adamı kapıya koyduklarımıza gördüm. Akılları başlarına geç gelmişti ama yaptılar sonunda. Bu olsun erkek dışlansın kadın kadının destekçisi olsun.

düşünen tam olarak bu ben kadını suçlu buluyorum çünkü kadın kadına yapıyor ne yapıyorsa . Ben 2. Kadın olmayı kabul edeni sorguluyorum hep. Onurlu olsun niye kendini oyuncak ediyor. Kocam pislikse canı cehenneme . Ben onu Zaten boşarım. Karşıdaki kucak açmasın oda kalsın ortada

Haberi olmayanlar oluyor en basitinden burda ben ekstrem durumlar olmadıkça tamamen adamı suçluyorum.

Bana kalırsa bir kadının, bir annenin baska bir kadına, anneye bunu yapmıs olmasına sinirleniyor insanlar en cok. Sen de bir kadınsın nasıl baska bir kadına bunu reva görürsün diye kızıyorlar.
Kocişler haklı diyen de yok. Böyle düşünülmesini cok anlamsız görüyorum.

Bana kalırsa bir kadının, bir annenin baska bir kadına, anneye bunu yapmıs olmasına sinirleniyor insanlar en cok. Sen de bir kadınsın nasıl baska bir kadına bunu reva görürsün diye kızıyorlar.
Kocişler haklı diyen de yok. Böyle düşünülmesini cok anlamsız görüyorum.

İlk yazdıklarınıza tamamen katılıyorum da kocişler haklı diyen yok mu? Yapmayın Allah aşkına. Sokağa çıksanız bile bunu savunan bir çok insan görürsünüz.

Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.

Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.

Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?

Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.

Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."

Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor? Neden iki taraf da suçlu değil de tek kişi suçlu?

Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.

Adı üstünde kocişko. Sevimli minnoş bir şey
Şimdi bunu bırakıp elin yellozunu mu ttıtacak kadın.
Bir kere o ladın kuyruk salladı. Yoksa kocişler namuzlu kendi hallerinde insanlar.

Aldatılan ladın ebliliği devam ettirebilmek adına eşini aklayıp suçu karşıya yükler. Suçu adama yüklerse boşanmak zorunda kalır ki çok az kadının gözü yer bunu.

Bu durumdaki ladının adı vardır "metres" aöa nunu yapan erkek için belirlenöiş bir sıfat bile yok. Aldatılan kadın için de böylesi bir niteleme yok.

Zaman zaman eğitilmemiş bir toplum oluşumuzdan kaynaklanıyor diye düşünüyorm. Ülkenin öevcut olanaklarını görünce de yok cehalet bir seçimdi diyorum.

Kadını kadınla yıpratmak böyle bir şey işte.
Kız çocukları anne, abla tarafından sonrasında hayatına giren diğer kadın bireyler tarafından yıpratılıp duruyor.
Ataerkil toplum yapısının pisliği işte.
Erkeğin elinin kiri kadının alnının karası oluyor ve bunlara da en çok çanak tutan biz kadınlarız.
Bu deviede koca bulmak kolay değil bulunca bırakmamak için her şey yapılmalı demek ki

Teşekkür ederim desteğiniz için. Atlattım diyebilirim ama işte geliyor zaman zaman aklıma. Yapacak bir şey yok artık. :)
Aslinda insanlar sunu bi anlasa...
Aldatandan hayir yok kardesim...
Misal senin olayin...o ex ve arkadasin dusunmuyor mu attiklari kaziklari birgun ikisinden biri birine atacak elbet...

Aldatip da sana gelen adamı/kadini napiyorsunuz allah askina! Yarin seni de boynuzlayacak...cunku kaninda var...bu belli...eee beyinsizsiniz o zaman!

X