Hep mi kocişkolar haklı?!

QUOTE="withoutyou, post: 52894797, member: 806300"]Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.

Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.

Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?

Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.

Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."

Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor?

Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.[/QUOTE]
Ya aslında sorun şu, yani medyadaki durumdan bahsediyorum. Aslında kadinlarin hemcinslerini sucladugindan değil. Kadın ya da erkek etrafa çok muhafazakarmis gibi kendini tanıtıp allah kitap din iman edebiyatı yapıp daha sonra boyle bir olayla gündeme geldiği için taşlaniyor. Yani şu an gündemde olan malum kişi hic boyle din sömürme olaylarına basvurmasaydi kendini çok mükemmel biri gibi gostermeseydi kesinlikle bu kadar linç edilmezdi. Belki günlük hayatımızda oluyordur tek taraflı linç. Ama medyadakinin cinsiyetcilikle alakası yok. Mesela malum bir kişi daha vardı kendisi muhafazakar prens olarak bilinir , hayran kitlesi de ona kendini düzgün dindar biri gibi tanıttığı için hayrandır , ama o da eşini aldattığı için linç edildi. En çok linç edilen o oldu, metresi değil. Yani kim unluyse onun hataları konuşuluyor. Kadın ya da erkek olması önemli değil.

Ya aslında sorun şu, yani medyadaki durumdan bahsediyorum. Aslında kadinlarin hemcinslerini sucladugindan değil. Kadın ya da erkek etrafa çok muhafazakarmis gibi kendini tanıtıp allah kitap din iman edebiyatı yapıp daha sonra boyle bir olayla gündeme geldiği için taşlaniyor. Yani şu an gündemde olan malum kişi hic boyle din sömürme olaylarına basvurmasaydi kendini çok mükemmel biri gibi gostermeseydi kesinlikle bu kadar linç edilmezdi. Belki günlük hayatımızda oluyordur tek taraflı linç. Ama medyadakinin cinsiyetcilikle alakası yok. Mesela malum bir kişi daha vardı kendisi muhafazakar prens olarak bilinir , hayran kitlesi de ona kendini düzgün dindar biri gibi tanıttığı için hayrandır , ama o da eşini aldattığı için linç edildi. En çok linç edilen o oldu, metresi değil. Yani kim unluyse onun hataları konuşuluyor. Kadın ya da erkek olması önemli değil.[/QUOTE]

Kimden bahsettiğinizi anladım. Verdiğim örneği tek bir kişi için kast ederek vermedim aslında. İki tarafı da eşit derecede suçlu buluyorum. Bir de "muhafazakar" takılıp şu yapılanlar... O konulara girersek hiç çıkamayız bence

Zaten böyle bir durum varmış. Mesela bir ilişkisi varsa erkeğin, bazı kadınlara çok daha çekici gelirmiş. Bu zaten apayrı bir zavallılık.
Bazı kadınlar bunu “hemcinsinin sahip olduğu bir şeyi elinden almak” gözüyle bakıyormuş. Bir ara böyle bir şey duymuştum.

Erkek desen ayrı bir şeref yoksunu.

Kadın desen ayrı bir şeref yoksunu.

Bu ne kalitesizlik yani? Ben en çok hemcinslerime üzülüyorum. Böyle şereften uzak yaşamayı tercih etmek ne aptalca.

:) normal sartlarda kadin suclu degildir ama bu bir dost bir akrabaysa bi dakka yani...orda dur..baya baya suclu iste...erkek kadar hemde...biri sadakat biri dostluk sozu vermistir (her ne kadar dille soylenen bisey olmasa da)

Birde cansu dere,ahu yağtu örneği var :) ve daha sonra yine ahu yağtu,özge ulusoy var :) kadın en yakın arkadaşlarının sevgililerini kaptı :) birinden hamile kaldı evlendi,diğeriyle de yemeğe çıktı vs vs..

Erkek karısını aldatacak bir kadın bulamazsa aldatamaz. Biz erkeğe güvenmiyoruz tepkiyi hemcinsimizden bekliyoruz. Kadın istemese hiç bir kadın aldatılmaz.

Aranip da bulamadigi için aldatamayan adama lanet olsun.
Kendi adima, eşim beni aldatacaksa tez zamanda birini bulsun, oyle gecelik iliski de yasamasin kadini bana tercih etsin de bir sapiktan kurtulayim isterim.

:) normal sartlarda kadin suclu degildir ama bu bir dost bir akrabaysa bi dakka yani...orda dur..baya baya suclu iste...erkek kadar hemde...biri sadakat biri dostluk sozu vermistir (her ne kadar dille soylenen bisey olmasa da)
Seninle geziyor, tozuyor. Tek kalmasın diye onu da götürüyorsun senin vicdanın el vermiyor.

Karşı taraf ohooo.. Yürümüş bile, dümdüz. Tövbest. :))

Aldatan erkegi zaten bosadim yok verdim. İlgili kadın da yollu ötesi yollu. İkisi de şerefsiz pislikler

Toplum yapımız gereği kadınlardan daha namuslu arlı olmasını bekliyoruz bu yüzyıllardır böyle
Şimdi babamızın başka kadınla ilişkisi olsa namusumuz lekelendi demeyiz Yine kızarız tabi o ayrı Ama Allah korusun (bakın cümleye gayri ihtiyari Allah korusun ekledim) annemizin başka adamla ilişkisi olsa kendimizi daha farklı hissederiz bence
Ben bu his doğrudur demiyorum
Tartisilabilir
Ama durum bu

Aranip da bulamadigi için aldatamayan adama lanet olsun.
Kendi adima, eşim beni aldatacaksa tez zamanda birini bulsun, oyle gecelik iliski de yasamasin kadini bana tercih etsin de bir sapiktan kurtulayim isterim.
Bende aynı şeyi düşünüyorum eğer varsa içinde böyle bi köpeklik baştan yapsın yıllarımı heba etmesin

Erkek karısını aldatacak bir kadın bulamazsa aldatamaz. Biz erkeğe güvenmiyoruz tepkiyi hemcinsimizden bekliyoruz. Kadın istemese hiç bir kadın aldatılmaz.

Kocanız bir kadına sulanıp karım iğrenç berbat bi insan mutsuzum o lanet kadını boşayamıyorum da allahin cezasi zaten cinsel hayatımiz da yok dediğinde kadın reddederse kocanızı sizi aldatmamış mi sayacaksınız?

Bence degil...yani benim gozumde butun olan bitenden eş sorumludur...tanimadigim kadindan bana ne? Hesap sorma dahi hakkim yok hayat onun neticede...ama eş sana iyi gun kotu gun sadakat sozu veriyor...

Ben evli değilim. Eğer evli olsaydım size katılırdım. Bana söz veren kişi yani eşimi sorumlu tutardım. Ama bekarken ve dışarıdan bu gibi durumlara bakarken iki tarafı da suçlu buluyorum. Yalnızca, eşini ve çocuklarını bırakıp başka bir kadınla ilişkiye başlayan erkek, evet o adi.

Zaten karşıdaki kadının, evli olan kadının üzerinde hiçbir sorumluluğu yok. O metres dediğimiz kişiyi de eşiniz kandırmış olabilir mesela. Evli olduğunu bilmeyebilir. Ancak öğrendiği an buna son vermelidir. Hala devam ediyorsa işte o zaman or... metrestir.
Yuva yıkan kadın tabirine de asla katılmıyorum, o yuvayı erkek yıkıyor.
Biz kadınlar olarak önce namusuna sahip çıkmayan ş...siz erkeklerin üzerine gitmeli, daha sonra karşıdaki kadına yüklenmeliyiz diye düşünüyorum..

Aranan adam her koşulda aldatıyor demek istediğim başka bir kadın onun pisliğine alet olmasın. Ona bu fırsatı vermesin. Evdeki 2. Kadın yüzünden boşanıyor . 2. Kadın olduğunu bildiği halde mutlu oluyor bu sırada diğeri. Tezatlık bu. Kadın niye onursuz gurursuz maşa oyuncak olsun. Bırak erkek ne haşt ederse etsin. Söyle karısına oda onu boşasın köpek gibi kalsın ortada ki cezasını çeksin

Kimden bahsettiğinizi anladım. Verdiğim örneği tek bir kişi için kast ederek vermedim aslında. İki tarafı da eşit derecede suçlu buluyorum. Bir de "muhafazakar" takılıp şu yapılanlar... O konulara girersek hiç çıkamayız bence[/QUOTE]
Ama iste konunun esas sebebi o zaten. Bu hanimefebdiler beyfendiler göründükleri gibi olmadıkları için bu kadar konuşuluyor. Mesela (kesinlikle aşağılamak için demiyorum) eşiniz sizi pavyonda çalışan bir hanımla ya da bir seks işçisiyle mi aldatsa daha çok şaşirirsiniz yoksa mahallenin hanim hanimcik namazında niyazinda görünen kızıyla mi? İste bu linç edilmelerin sebebi de bu. İnsanların maskesi düştü o yüzden bu kadar gündem yaratıldı. Yeşim salkım mesela kocasını aldatildigini öğrendikten sonra boşamak isteyip tehdit edilmiş. En sonnda da boşamiş. O eşin neyini konişalim zaten unlu biri degil medyada her dakika görünen biri degil. Nesi konuşulsun? Ama diğer hanim göz önünde. Dolayısıyla ben bu linçte bi haksızlık göremiyorum. Tabi kocama dokunma hashtagi çok komik ve aptalca. Fakat konunun içeriği hic öyle düşünüldüğü gibi değil.

Evet gecen oyle dedikodular dolaniyordu :)
Iste boyleleri agir özguvensiz kiskanc derin yaralarda bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…