- 5 Haziran 2015
- 4.838
- 8.457
-
- Konu Sahibi withoutyou
Aldatan kocayı boşuyoruz bunda sorun yok. Ama bir erkeğin evli olduğunu bile bile onunla duygusal veya fiziksel ilişkiyi ilerletmek de kadınların suçu... Ben de bekardım evli erkeklerden farklı teklifler aldım ama asla ne konuştum ne numara verdim ne ilgilendim arkama bakmadan uzaklaştım. Çevremde evli erkeklerle birlikte olup paralarını yiyen tanıdıklarım da vardı ve sanki adamların eşleri sorunlu gibi saydırıyorlardı. Erkekleri boşamak süründürmek, nafaka almak kolay, ama aldattığı kişiye tek yapabildiğimiz söylenmek. Bunu da mı kadınların elinden almak istiyorsunuz.
Hayır iki tarafa da tepki verildiğini anlatmaya çalışıyorum.Umarım konuya çok mantıksız bir yerden girdiğinizin farkındasınızdır. Burada kimse aldatan erkekler pisliktir, kadınlar ise bir melektir demiyor. Bu düşüncenin tersine kızıyoruz hatta. Bizim derdimiz aldatmalarda neden tek kadında suç bulunuyor bu. Burada farklı konudan duyar kasmak çok saçma kaçtı çünkü "bunu da mı kadınların elinden almak istiyorsunuz" diyerek sanki kadınların haklarını yine biz savunmuyormuşuz gibi davranacağınız son insanlarız.
Gecicek kuzu, gecicek...İlk defa burda duydum girip instagramda biraz baktım.. Bakmaz olaydım gece gece sinirlerim zıpladı.. Nasıl akıl almaz yorumlar aman Allahım!!! Dişi köpek muhabbeti mi dersin, kadın isterse 10 evli erkeği ayartır yazan mı arasın neler neler !!!
Artık defolup gitmek istiyorum bu ülkeden.. Zaten kadın olarak iki gram değer gördüğümüz yok bir de böyle aptal insanlar yüzünden yerin dibine sokuluyoruz.. Daha üzücü olan bunu kadınlara yapan kişinin bir kadın olması.. Yazıklar olsun.. Bu toplumun cahilliğinden de, adaletsiz, eşitsizliğinden de midem bulanıyor artık.
Aldatan kocayı boşuyoruz bunda sorun yok. Ama bir erkeğin evli olduğunu bile bile onunla duygusal veya fiziksel ilişkiyi ilerletmek de kadınların suçu... Ben de bekardım evli erkeklerden farklı teklifler aldım ama asla ne konuştum ne numara verdim ne ilgilendim arkama bakmadan uzaklaştım. Çevremde evli erkeklerle birlikte olup paralarını yiyen tanıdıklarım da vardı ve sanki adamların eşleri sorunlu gibi saydırıyorlardı. Erkekleri boşamak süründürmek, nafaka almak kolay, ama aldattığı kişiye tek yapabildiğimiz söylenmek. Bunu da mı kadınların elinden almak istiyorsunuz.
Bunun Türkiyeyle alakası yok tüm dünya böyle. Kalaninda yerden göğe haklisiniz#kocamadokunma demek; benim kocamın aslında aldatmaya niyeti yoktu, o bi çocuk kadar masum ama sen onu kandırdın ve beni aldatmasına sebep oldun' demektir.. Kimse aldatmaya ortak olan kadınlara birşey demeyin, onlar masum demiyor.. Tam aksine tek tarafı aklamaya çalışanlara karşı bi tepkidir bu.. Farzedin ki evlisiniz ve bir adam size ilgi gösteriyor, siz de bu ilgiden etkileniyorsunuz ve eşinizi aldatıyorsunuz.. Sizce eşiniz kalkıp #karımadokunma, bi o..spu için karımı mı boşayacağım, nasıl olsa karımın nikahı bende, tek geceliktir bişey olmaz' mı der.. Yoksa sizi bi köşe başında kafanıza sıkarak öldürür mü ?? Demem o ki bu toplumda ahlak olgusu sadece kadınlar üzerinden döner. Evli kadın aldatır kadın suçludur. Evli adam aldatır yine kadın suçludur. Hatta aldatılan eşi bile suçlarlar 'kendine bakmadın mı, kocanı memnun etmedin mi, kocanı kaptırdın mı' vs. Sanki erkeklerin hepsi hemen aldanan küçük çocuklarmış gibi !! Kocanız gelip size dese ki 'canım ben seni aldatmak istiyorum, bunu kafaya koydum ama aldatacak kadın bulamıyorum'.. Sizce bu adam sizi aldatmış olmaz mı ? Yani sadece başka kadın dokununca/dokunulmasına izin verince mi aldatılmış oluyorsunuz ? Hayır bi de burası Türkiye yani ! Bu toplumun erkeklerinin çoğu aldatmaya meyillidir. 'Bekarım', 'Evliyim ama karımı sevmiyorum', 'ayrı yatıyoruz', 'bu formalite bi evlilik'.. Bunlar size yabancı gelmemiş olmalı.. O masum koçişlerin, bi kadını kandırmak elde etmek için salladığı binbir türlü yalandan bazıları bunlar..
'ama aldattığı kişiye tek yapabildiğimiz söylenmek. Bunu da mı kadınların elinden almak istiyorsunuz' demişsiniz.. Tabi ki söylenin ama #kocamadokunma demek en çok sizin kanınıza dokunmalı.. Eşinizin bile isteye, kendi rızasıyla seviştiği kadına değil kendinize hakarettir bu..
Sana çoooook katılıyorum gecelerde kaynanam ile bile tartıştım bu konuyu onlar erkek tir demesini bilirler sadece olan hep kadına olur kadın olmak gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsun.Merhaba. Bu konuyu sadece fikir alışverişi yapma niyetiyle açıyorum. Yasaksa konu kapatılabilir ya da yeri değilse taşınabilir. Okuduğum bölüm gereği de sürekli farklı insanlarla fikir alışverişi yapmayı, tartışmayı ve farklı düşünceler öğrenmeyi seviyorum.
Baştan belirteyim, niyetim kesinlikle kavga çıkarmak değil. Bu niyetle yazacak varsa lütfen konudan uzaklaşsın ki boşu boşuna kimse banlanmasın.
Son günlerde beni şoka uğratan, anlamlandıramadığım kocama dokunma durumundan bahsetmek istiyorum.
#kocamadokunma tagi kadını yine kadın üzerinden aşağılamanın en kötü yoludur. Aldatmayı tek kişinin gerçekleştirdiği bir eylemmiş gibi bu eylemi savunanlara asla anlam veremiyorum. Önce şunu bir algılayalım: aldatma iki kişi tarafından gerçekleştirilir. Ne yalnızca kadını suçlayabilirsiniz, ne de yalnızca erkeği.
Neden her durumda kadını suçlu çıkarabiliyoruz? Daha doğrusu neden bunun için insan üstü bir çaba harcıyoruz? Topu hemcinsimize attığımızda, günah keçisi olarak kız kardeşimizi ilan ettiğimizde içimiz mi soğuyor?
Mesela, bir kadını metreslikle suçlarken neden sadece ona ateş püskürüyoruz? Neden onunla birlikte böyle bir ilişki tarzını seçen adamı da suçlamıyoruz? Neden kadına karşı dilimizden, "f..., o..., s..., metres" lafları düşmüyor ama onunla ilişki yaşayan adama gelince sus pus oluyoruz? Erkek bunu yaptığında normal mi oluyor? Ya da durumları değiştirseydik ne olurdu? Kadın evliyken bekar bir adamla ilişki yaşasaydı? O zaman da kadına aynı şeyleri söylerdik. Durumu tersine çevirdiğimizde bile kadını suçlu çıkarabiliyoruz.
Son zamanlarda bu forumda da bu tarz şeyler görüyorum.
"Kocam instagramdan bir kadını takip etmeye başlamış. Kadına bir baktım zaten yollu. Açık saçık resimleri var, orasını burasını çekmiş atmış. Yollu."
Eh be kardeşim! Orası kadının kendi sosyal medyası. İstediğini çeker koyar. Ama senin evli barklı, çoluklu çocuklu kocan bu kadını takip ediyorsa sence suç kimde? Bağımsız bir birey olarak kendi fotoğraflarını koyan kadında mı, yoksa nikahlı bir karısı varken bu kadını takip eden adamda mı? Neden her durumda bu zihniyetin deyimiyle "kocişkolar" haklı çıkıyor? Neden iki taraf da suçlu değil de tek kişi suçlu?
Sürekli bunu düşünüyorum. Bu belki de yaşanan en ufak adaletsizlik ama ben bundan bahsetmek istedim. Sizlerin de düşüncelerini bekliyorum. Güzel bir tartışma ortamı olur umarım. Sevgiler herkese.
Benim fikrim evlilikte her iki tarafta suçlu kadın evde huzur bırakmazsa erkek dışarda huzur arar bu durumda kadın dışarı ya yöneltmiş olur eşini tabi adamında içinde olup gitmesi var tabikide.birde şöyle düşünüyorum eşi mükemmel ama adam zayıf sa saten her türlü dışarda farklı arayışlar içine girecektir yani hangi acıdan bakarsam bakayım erkek suçlu benim gözümde.
Heecccclafa bak lafa
kadın evde huzur bırakmazsaymış.
ki bu ülkedeki özellikle geçmişteki evlilikleri çoğu erkeğin hırgür çıkarması yüzünden kadınlara yarı kapalı cezaevi konumuna düşmüşken lafa bak lafa
ee, erkekler evde huzur bırakmadığında da kadınlar aldatıversin o zaman
bu anlayışınızı gösterecek misiniz o zaman sevgili beyfendi veyahut erkek anası?
Farkındamısın hangi acıdan bakarsam bakayım erkek suçlu diyorum saten.huzur vermez derken kocan eve gelsin kadın dırdır konuşup bunaltsin e sonra evet ben erkek haklı haklı demiyorum aldatma konusunda her şekilde haksız erkek de yapsa kadın da yapsa hiç birsekilde açıklaması olamaz bunda hemfikiriz sanirimlafa bak lafa
kadın evde huzur bırakmazsaymış.
ki bu ülkedeki özellikle geçmişteki evlilikleri çoğu erkeğin hırgür çıkarması yüzünden kadınlara yarı kapalı cezaevi konumuna düşmüşken lafa bak lafa
ee, erkekler evde huzur bırakmadığında da kadınlar aldatıversin o zaman
bu anlayışınızı gösterecek misiniz o zaman sevgili beyfendi veyahut erkek anası?